De bästa kyltillbehören och prylarna för Steam Deck

Om du har turen att äga ett Steam Deck kanske du har insett att en av nackdelarna med denna fantastiska handhållna konsol är att den ibland kan bli lite varm. Väldigt varmt, faktiskt. Vissa av de mer krävande titlarna kan kräva mycket när det gäller prestanda, vilket i sin tur kan orsaka snabba temperaturspikar och potentiella långtidsskador.

Medan inbyggda ventiler på baksidan av konsolen ger viss hjälp med värmeavledning, kan du snabbt påskynda nedkylningen genom att investera i en Steam Deck kylfläkt att fästa på din konsol. Det finns dockningsstationer med inbyggda fläktar, dubbla kylfläktar som fästs på ditt Steam Deck och magnetiska alternativ, beroende på dina önskemål.

Här är de bästa kyltillbehören och prylarna till Steam Deck.

Våra favoritkyltillbehör för Steam Deck 2023

RuntoGOL TV-dockningsstation för Steam Deck

Bäst överlag

Allt under ett tak

Med RuntoGOL TV-dockningsstation för Steam Deck kan du njuta av fördelarna med Steam Deck-spel på den stora skärmen längre, tack vare dess inbyggda kylfläkt och utökade portval.

Fördelar

 • Lätt och bärbar
 • Multifunktionell dockningsstation med snabbladdning och fläktkylning
 • Stöder flera enheter, inte bara Steam Deck

Nackdelar

 • En dedikerad kylfläkt kan utan tvekan vara mer effektiv för det ändamålet
 • En touch dyrare än andra kylalternativ

Denna RuntoGOL TV-dockningsstation är den perfekta följeslagaren till ditt Steam-däck. Den erbjuder ett fullhastighetsladdare med enkel anslutning till din TV, med en inbyggd kylfläkt för din konsol. Anslut bara dockningsstationen till din TV med en HDMI-kabel och dockans strömadapter till din Steam Decks USB-port, så är du redo att spela på den stora skärmen.

När den är dockad kommer den inbyggda kylfläkten för ångdäcket att blåsa kall luft över baksidan av din konsol, vilket minskar uppbyggnaden av värme medan den är dockad och/eller används. Denna dockningsstation är också utrustad med värmeavledande ventiler, som verkar för att ytterligare minska värmen från konsolen och kan hjälpa till att förlänga dess livslängd.

En halkfri botten håller denna kyldockningsstation stadigt rotad till platsen och hindrar den från att välta. Och 4K HD-stöd vid 1080p säkerställer att värdsignalen som överförs till din TV är kristallklar. Allt som allt är det här en fantastisk one stop shop för ditt Steam Deck. En dockningsstation som låter dig spela medan din konsol laddas, med en effektiv Steam Deck-fläkt inbyggd så att du kan fortsätta spela längre.

Devaso Steam Deck Fläktkylare

Bästa kyleffektivitet

Det är kallt som is, men du måste offra längre spelsessioner

Med två olika kyllägen, inklusive ett alternativ för extrem kyla, är Devaso Steam Deck Fan Cooler det perfekta sättet att hålla nere temperaturen medan du spelar.

Fördelar

 • Extrem kyla kan hjälpa till med särskilt krävande titlar
 • Tyst design bör inte distrahera från ditt spelande
 • Lätt att övervaka temperaturer

Nackdelar

 • Var noga med att inte aktivera extrem kyla för länge

En ångdäcksfläkt i magnetisk stil, denna 7-bladiga Devaso-modell har en eller två olika funktioner jämfört med Yigorn-modellen. Denna magnetiska kylfläkt erbjuder två kyllägen: normal och extremt kall. Vi rekommenderar dock att vara försiktig med att använda extremt kallt läge under långa perioder för att undvika eventuell kondensbildning, eftersom det motverkar ångdäckets värmeeffekt.

Tack vare den brusreducerande designen för halvledarkylflänsen är ljudet från denna kylfläkt lägre än 24dB, så fläktljudet bör inte försämra ditt spelande. Steam Deck-temperaturen kan sänkas från cirka 54 grader till fyra grader Celsius, och det finns en LED-temperaturdisplay så att du kan hålla koll på saker och ting.

RGB-ljus lägger till en cool ljuseffekt, även om det helt beror på personliga preferenser om du gillar funktionen, eftersom den inte går att stänga av. Lika effektivt som en anslutbar kylenhet för en bärbar dator eller iPad, kommer du att tycka att detta är ett mångsidigt alternativ som är värt att överväga som en Steam Deck-fläkt.

MEDIRONE dockningsstation för ångdäck

Bästa värde

Fler dockningsmöjligheter än en rymdhamn

MEDIRONE dockningsstation för Steam Deck är en sex-i-ett dockningsstation med dubbla kylfläktar för att hålla saker kylda medan du spelar.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Tillåter Steam Deck-spel på din TV
 • Docka flera enheter, till exempel en spelmus eller ett tangentbord
 • Fläktar fungerar utöver Steam Decks luftventil

Nackdelar

 • Fläktarna är på den bullriga sidan

MEDIRONE dockningsstation för Stream Deck är utrustad med en kylfläkt och erbjuder en sex-i-ett dockningslösning. Detta inkluderar en HDMI 2.0 4K-utgång, tre USB-A 3.0-portar, en USB-C-port för 100W hastighet, plus en Gigabit Ethernet-ingång.

En anslutningskabel på dockningsstationen ansluts till ditt Steam Deck via Type-C-ingången, och du är redo att gå. Stationen har två kylfläktar (varav den ena är belägen nära Steam Decks luftventil medan den är dockad), som verkar för att avleda värmen som produceras. Halkfria silikonkuddar ser till att ditt Steam Deck stannar kvar i sin vagga, och halkskyddsfötter hjälper till att förhindra glidning på bordsskivor.

Enligt MEDIRONEs eget medgivande kan denna enhet inte helt minska värmeeffekten från ditt Steam Deck. Men genom att ge ytterligare värmeavledning hjälper det definitivt saken. Och om du vill ha en anständig dockningsstation som tillåter spel på stor skärm, så ger detta möjligheten att dessa spelsessioner håller lite längre.

JSAUX ModCase för Steam Deck

Bäst för skydd

En silikonbaserad livvakt för ditt Steam Deck

Skydda ditt Steam-däck när du är på farten och håll det svalt och samlat för spel, med JSAUX ModCase för Steam-däck.

Fördelar

 • Erbjuder gott om skydd för din Steam Deck
 • Kan kyla din konsol med upp till 20 procent
 • Precisionsskuret hölje
 • Modulärt reglage gör att extra kompatibla tillbehör kan fästas

JSAUX ModCase for Steam Deck, som består av ett skyddande bakfodral med metallstativ, ett skyddande frontkåpa och kylfläkt, gör inte bara din konsol mer transportabel utan erbjuder ett coolt sätt att förhindra att den överhettas när den används.

Det modulära höljet är precisionsskuret för att passa Steam Decks dimensioner och tillverkat av miljövänlig PC-ABS och silikon. Skärmskyddets undersida är fodrad med mjuk EVA-bomull för att skydda skärmen från repskador, och TPU-lindning längs fodralets kanter ger skydd mot fall och stötar.

Själva fläkten fästs på baksidan av Steam Deck (skyddsfodralet måste tas bort först för att göra det). Det verkar för att öka luftflödet som produceras av ångdäckets ventiler, för att minska uppbyggnaden av värme på själva enheten. På så sätt kan den kyla ned Steam Deck med upp till 20 procent. Detta kvalitetsfodral och kylfläkt är inte billigt, men de erbjuder Steam Deck-användare ett effektivt sätt att slå två flugor i en smäll.

Black Shark Magnetic Cooler

Bäst för flera enheter

Mycket attraktiv magnetisk kylare för Steam Deck

$40 $50 Spara
10 USD

Black Shark Magnetic Cooler är inte bara idealisk för att hålla ditt Steam Deck sval, utan den fungerar också på dina andra enheter.

Fördelar

 • Mångsidig; fungerar med flera enheter
 • Effektiv för kylning
 • Tyst drift

Nackdelar

 • Behöver kopplas in för att fungera

Det går inte att förneka bekvämligheten med denna magnetiska kylare med snäpplås från Black Shark. Med bara 73 gram är den superlätt och utomordentligt transportabel. Men den sänker enhetens temperatur med 23 grader. Och även om den är säker och effektiv för Steam Deck-användare, kan den också användas för mobiler, bärbara datorer och surfplattor.

Den har fem blad som roterar med hastigheter på upp till 7 200 rpm. Konstruerad med en stark magnetisk ring i mitten, gjord av 15 NdFeB-magneter, har den en mycket mer solid infästning än andra magnetiska kylare.

Den kommer med en USB Type-C-kabel, och eftersom kylaren i sig själv inte har något internt batteri måste den tyvärr anslutas till en strömkälla under användning. Men eftersom uppladdningsbara kylare tenderar att själva lida av en uppbyggnad av värme, kanske du känner att detta fungerar till dess fördel. Oavsett så ser det coolt ut och är coolt. Det kommer att hålla din Steam Deck perfekt kyld, så länge du inte har något emot att koppla in den först.

Yigorn Steam Deck Dock Cooler

Bästa RGB-alternativet

En RGB-showcase för ditt Steam-däck

Yigorn Steam Deck Dock Cooler lägger till en bländande ljusshow när den kyler ditt Steam Deck, med 12 RGB-lysdioder som ackompanjerar ditt spelande.

Fördelar

 • Liten och diskret
 • Självjusterande fläkthastighet gör den bekväm att använda
 • Brusreducerande design är en bonus

Nackdelar

 • Ingen möjlighet att släcka LED-lampor

Denna niobladiga kylfläkt från Yigorn fästs magnetiskt på baksidan av ditt Steam Deck och är designad att placeras precis ovanför Steam Decks eget luftutlopp för att öka dess effektivitet.

Den är utrustad med intelligent temperaturkontroll och kommer att justera sig själv automatiskt som svar på mängden värme som genereras genom själva Steam Deck. Brusreducering från halvledarradiator håller fläktens funktion trevlig och tyst, och 12 RGB-lysdioder håller den snygg medan den gör sitt.

Om du använder någon form av skyddande hölje för ditt Steam Deck, måste du ta bort det innan du fäster den här fläkten, men det här är en stark magnet som förblir rotad till platsen när den väl sätts på plats. Ett värdigt alternativ att överväga för att hålla din Steam Deck sval. Se dock till att du är nöjd med LED-ljusshowen först, eftersom den inte kan stängas av när den används.

Benazcap Avtagbar Halvledare Steam Deck Cooler

Bästa integrerade design

En Steam Deck-bakplatta med integrerad kylfläkt

Benazcaps avtagbara halvledar Steam Deck Cooler ersätter ditt befintliga Steam Deck-bakplan och har en integrerad kylfläkt.

Fördelar

 • Innovativ inbyggd fläktdesign
 • Går tyst och utan vibrationer
 • Inkluderar stöd för bordsspel

Nackdelar

 • Behöver kopplas in för att fungera
 • Måste ta bort befintlig bakplatta för att installera

Benazcaps avtagbara halvledarkylare med ångdäck erbjuder något lite annorlunda än vanliga tillbehör. I grund och botten är det ett bakplan för ditt Steam Deck med en inbyggd värmeavledande fläkt. Och som sådan kräver det lite benarbete av dig att installera. Som tur är kommer den förpackad med alla verktyg för jobbet.

Eftersom det är utformat för att ersätta ditt Steam Decks ursprungliga bakstycke, måste du skruva loss det gamla och skruva i det nya. Den nya bakpanelen har en inbyggd fläkt designad för värmeavledning, som fungerar utan några magneter eller kylmedel. Den har även ett kickställ och bakåtknappar.

På plussidan går den väldigt tyst och utan vibrationer. Dessutom är det bonusen att det håller ditt Steam Deck svalare längre. På minussidan måste den vara inkopplad för att fläkten ska fungera, och det är inte den mest estetiskt tilltalande designen. Men om du tenderar att favorisera funktion framför form, är detta en kyllösning som är värd att överväga.

BINBOKPLAY V1 ångdäcksfläkt för kylning

Bästa alternativa alternativet

En klämkylare för ditt Steam Deck

BINBOKPLAY V1 Steam Deck Fan är en justerbar kylfläkt som klämmer fast på din Steam Deck för att hålla den sval medan du spelar. Sänk din handdators CPU-temperatur med upp till 60 grader Fahrenheit med en enkel metallklämma.

Fördelar

 • Innovativ design
 • Rimlig batteritid
 • Justerbar fläkthastighet

Nackdelar

 • Kan orsaka skavmärken på din konsol

BINBOKPLAY V1 är en laddningsbar kylfläkt för Steam Deck som klämmer runt konsolen och ger en höghastighetsturbin för att extrahera värmen från CPU:n och avleda den i luften. Den ger en temperatursänkning på upp till 5 grader och kan arbeta kontinuerligt i sju timmar på full laddning.

Du kan justera kylhastigheten på fläkten genom att vrida omkopplaren tills du uppnår den nivå av kylning du vill ha. Längst ner på fläkten hittar du en LED-strömindikator som låter dig veta när det är dags att ladda om fläkten. Dessutom finns det ett stativ i metall som möjliggör bordsspel som kan justeras från 30 till 60 grader.

Det blockerar inte Steam Decks inbyggda luftventiler, vilket är en plus. Så värmeavledningen den ger fungerar utöver detta. På den negativa sidan löper du risken för överanvändning, vilket resulterar i de udda några skavmärken på din Steam Deck, eftersom den bär klämman.

Hur man väljer rätt ångdäcksfläkt för dig

Att välja rätt typ av Steam Deck-fläkt för dig beror på några faktorer. Den främsta bland dem, är hur vill du spela ditt Steam-däck?

Om du vill njuta av dina favorittitlar på en storbilds-TV eller projektor är det vettigt att välja en Steam Deck-fläkt som är inbyggd i en dockningsstation. Detta kommer att tjäna två syften och kan innebära att du sparar några dollar i processen också. Dockningsstationer som MEDIRONE Docking Station kostar inte jorden och erbjuder ett effektivt sätt att slå två flugor i en smäll. Med sin HDMI-port tillåter den spel på stor skärm, medan dess dubbla kylfläktar låter dig njuta av spel på din TV längre.

Men om action på storskärm inte är din grej och du föredrar spel på språng, så är något som Devaso Steam Deck Fan Cooler bara biljetten. Den är lätt och bärbar och snäpper enkelt fast på baksidan av din handdator och håller den sval. Och med ett extremt kylningsläge kan du njuta av portabelt spel på ditt Steam Deck som aldrig förr.

Vårt bästa val av den nuvarande skörden av Steam Deck kylfläktar och tillbehör är RuntoGOL dockningsstation. Den tillhandahåller flera lösningar på ett ställe och fungerar som en pålitlig och robust dockningsstation för action på storskärm eller bordsspel. Med den kan du ansluta en trådbunden mus eller ett tangentbord (eller trådlöst med en USB-dongel) för att förbättra din spelupplevelse. Dess inbyggda fläktar hjälper till att avleda värmen från själva konsolen, och det möjliggör snabb laddning också. Och som en extra bonus fungerar den också som dockningsstation för switchen.

RuntoGOL TV-dockningsstation för Steam Deck

Bäst överlag

Allt under ett tak

Med RuntoGOL TV-dockningsstation för Steam Deck kan du njuta av fördelarna med Steam Deck-spel på den stora skärmen längre, tack vare dess inbyggda kylfläkt.

Fördelar

 • Lätt och bärbar
 • Multifunktionell dockningsstation med snabbladdning och fläktkylning
 • Stöder flera enheter, inte bara Steam Deck

Nackdelar

 • En dedikerad kylfläkt kan utan tvekan vara mer effektiv för det ändamålet
 • En touch dyrare än andra kylalternativ