12 roliga AI-verktyg du bör kolla in

Jobbautomatisering, algoritmisk bias och teknisk utveckling är de första tankarna som dyker upp när vi tänker på artificiell intelligens. Men samtidigt kan AI användas på många roliga och intressanta sätt.

Här diskuterar vi tio roliga AI-verktyg som du måste testa. Förutom att de är ett bra sätt att döda tristess, visar de hur avancerad AI redan har blivit.

Semantris är ett av många Google-drivna AI-experiment. Detta ordassocieringsspel använder ett neuralt nätverk för att välja de ord som är mest relaterade till de du skriver in. Semantris har två lägen: Arcade och Blocks.

I arkadläget får du ett ord, och du måste skriva en ledtråd om det som AI:n förstår. Om Semantris tar upp din ledtråd, försvinner ordet. Medan du tänker och skriver läggs fler ord till. När listan med ord hamnar högst upp på skärmen förlorar du.

I blockläget ger Semantris flera block i olika färger, var och en har ett ord. Du blir ombedd att skriva en ledtråd om något av dessa ord. AI:n gissar ordet och tar bort det blocket och alla länkade block av samma färg.

Semantris är ett riktigt engagerande spel som hjälper dig att förstå hur algoritmerna förstår våra språk.

BoredHumans.com har dussintals intressanta spel som kan hjälpa dig att döda tid. Men Insult Battle är kanske det roligaste av dem alla.

Spelet är ganska enkelt. Det är en kamp mellan dig och AI:n att förolämpa varandra. Du får första svängen och kan skriva vad som helst för att förolämpa AI:n. Men var beredd på att få hånfulla svar i gengäld.

BoredHumans.com tillåter inte användning av NSFW-språk. Så om du inte använder sprängord kan du fortsätta att förolämpa AI. Om du tycker det här spelet är intressant, kanske du vill kolla in de andra unika AI-verktygen på BoredHumans.com.

Om du inte vill delta i en strid själv kan du låta AI:n ta båda rollerna. Det är här Automated Combat kommer in i bilden.

Automated Combat är ett riktigt roligt spel som låter dig välja kända människor och få dem att diskutera. Från Alexander den store och Sokrates till Elon Musk och Michael Jackson, du kan välja vem du vill. Dessutom kan du välja tonen för varje karaktär, be dem att vara sarkastiska, prata ursinnigt eller till och med rappa.

Automatiserad strid genererar själv ett par uttalanden från varje sida, med tanke på idéerna, skillnaderna och kontroverserna hos dina valda karaktärer.

Till exempel, när vi fick Nikola Tesla och Edison att debattera varandra, pratade de, som förväntat, om DC- och AC-strömmar, Teslas duva och Edisons ökända patent. Det finns till och med fiktiva karaktärer som Super Mario och Batman. Du kan generera tio strider gratis, men då måste du betala $5 för varje tio poäng.

Tillverkad med Runaway är Generative Engine en berättarmaskin. Med AttnGAN skapas bilder från texten du tillhandahåller.

Generative Engine ber dig att skriva vad som helst, och när du skriver skapar den en syntetisk bild baserad på texten. När du fortsätter att skriva uppdateras bilden i realtid.

Efter att ha skrivit några meningar kan du titta på uppspelningen och se din bilduppdatering med tillägg av varje fras. Även om bilderna är ganska suddiga och ibland helt avstängda, är det fortfarande ett ganska intressant verktyg.

Cyborg Writer är ett annat fascinerande verktyg som kan efterlikna de olika skrivstilarna. För att använda Cyborg Writer, börja med att skriva några ord och klicka på Syntetisera.

Cyborg Writer fortsätter dina meningar och efterliknar stilen du valt. Dessa inkluderar stilar från USA:s högsta domstol, William Shakespeare, Donald Trump, Wikipedia, etc.

Det kan också efterlikna Eminem, Tupac Shakur och Taylor Swift. Ibland är texten lite meningsfull, men den kopierar stilen snyggt och är ganska rolig att leka med. Om du tycker att Cyborg Writer är fascinerande kan du testa att träna ChatGPT för att skriva som du.

FreddieMeter är ett annat Google AI-experiment du bör testa. Det här verktyget ber användarna att efterlikna Freddie Mercurys röst och bedömer sedan likheten mellan deras röst och Freddies.

För att se hur väl du kan efterlikna Freddie, välj någon av Freddies tillgängliga låtar att sjunga. Sedan spelar verktyget in och analyserar din röst. FreddieMeter visar en procentandel av likhet, baserat på melodi, tonhöjd och klang.

Snabb ritning! är ett riktigt beroendeframkallande Pictionary-spel online. Men i detta AI-drivna spel gissar det neurala nätverket vad du har ritat.

Snabb ritning! ger dig ett objekt att rita på din skärm inom 20 sekunder. Under denna tid fortsätter den att gissa vad du ritar tills den känner igen det eller tiden går ut. I varje spel måste du rita sex doodles för Quick, Draw! att gissa.

Detta är ett ganska intressant spel och visar de framsteg som AI har gjort för att förstå bilder.

Deep Nostalgia är ett häpnadsväckande verktyg som animerar ansiktena i foton med hjälp av djupinlärning. Tillverkat av My Heritage, detta verktyg används främst för att ge dina förfäders foton liv genom att animera deras ansikten. Animationerna inkluderar olika ansiktsuttryck och gester som ett leende, blinkning och huvudrörelser.

För att animera bilderna på dina förfäder, börja med att skapa ett gratis konto på My Heritage och ladda upp ett foto. Deep Nostalgia skapar en animation inom en minut.

Den låter dig färglägga och förbättra bilderna för att ge en mer realistisk känsla. Du kan välja mellan standardanimering eller välja gester.

Booom har ett par AI-genererade triviaspel på sin sajt. Verktyget ber dig att ange en prompt, som beskriver någonting eller någon person som du vill ha ett frågesport om, och genererar det direkt.

Ett av spelen kräver att du identifierar om ett visst påstående är sant eller falskt. Det andra spelet ger dig en fråga och ber dig välja rätt svar från de givna alternativen.

Förutom att spela ensam på fritiden kan du skapa ett rum och bjuda in dina vänner att leka med dig. Även om det är ett roligt tidsfördriv, ta svaren med en nypa salt eftersom AI gör vissa fel.

DeepBeat är en AI-driven raptextförfattare som använder tusentals texter i sin databas för att komma på nya idéer.

För att skapa raptexter, ange antingen en rad till att börja med eller låt den skriva från början. Klicka sedan på Generera. Du kan också ange nyckelorden som ska inkluderas i låten. DeepBeat kan skriva på engelska och finska.

Oavsett om du vill hitta på texter eller ha lite kul är DeepBeat ett bra verktyg.

Google Shadow Art är ett verktyg som låter dig testa dina färdigheter i skuggdockor. Först måste du välja ett djur vars skugga du vill skapa med dina händer.

Verktyget kommer sedan att visa dig en kontur som du måste matcha. När du utför gesten försöker AI-verktyget känna igen djuret. Det finns totalt 12 djur, så du kan prova alla och se hur många du kan skapa på rätt sätt.

AI Dungeon är ett textbaserat spel som låter dig skapa din egen storyline. Du kan välja typ av spel, specificera handlingen och skapa dina karaktärer.

När du har valt typ och karaktärsnamn genererar AI:n historien, pausar vid olika punkter och låter dig ange en prompt. Du kan använda dessa uppmaningar för att be karaktären att göra, säga eller observera något. Detta skapar i princip oändliga möjligheter.

AI Dungeon har också ett flerspelarläge där du kan bjuda in dina vänner till ditt skapade äventyr.

AI blir bättre för varje dag

Även om AI i sig är känslolös, kan människor skapa roliga och intressanta verktyg med hjälp av den. Dessa verktyg och experiment är inte bara ett sätt att ha kul, utan visar också hur långt artificiell intelligens har kommit. Och det finns massor av andra imponerande exempel du kan prova.