De bästa koaxialkablarna 2024

Uppgradering till högkvalitativa koaxialkablar kan låsa upp levande bildkvalitet, ökade internethastigheter och en smidigare streamingupplevelse. Om du är trött på långsamt internet eller suddiga TV-program, här är de bästa koaxialkablarna för en garanterad boost.

Monoprice

Monoprice är ett pålitligt varumärke för högkvalitativa HDMI- och Ethernet-kablar och tillverkar några av de bästa koaxialkablarna för kabel-TV och internetinstallationer. De Monoprice RG6 Quad Shield CL2 koaxialkabel erbjuder högkvalitativ och tillförlitlig signalöverföring över korta och långa körningar tack vare sin solida 18AWG-ledare, quad-skärmning och 75-Ohm impedans.

Även om den inte är lika flexibel som RG59-koaxialkablar, hjälper dess tjocka konstruktion till att bibehålla signalkvaliteten och minimera signalförlusten, särskilt för längre körningar jämfört med tunnare kablar. Dessutom kan du välja mellan mindre storlekar på 1,5 och 3 fot för en ren och rörig installation eller välja en jättestor 100 fot lång kabel. Med en CL2-klassificering är den också utmärkt för montering i vägg.

Monoprice RG6 Quad Shield CL2 koaxialkabel

Bäst överlag

$6 $7 Spara $1

Monoprice RG6 Quad Shield CL2 koaxialkabel är en kraftig 75-ohms koaxialkabel som är idealisk för att ansluta TV-antenner, kabelmodem och mer. Den är tillverkad av ett av de mest välrenommerade märkena för AV- och Ethernet-kablar, och den finns i storlekar från 1,5 till 100 fot.

Fördelar

 • Solid byggkvalitet och skärmning
 • Flera storleksalternativ
 • Sveptestad till 3,0 GHz

Philips

Philips RG6 Quad Shield koaxialkabel har det väsentliga för en solid och pålitlig koaxialkabel. Den är RG6-klassad och har en tjock 18AWG-ledare samt quad-skärmning för att begränsa extern EMI- och RFI-störning, vilket resulterar i stark signalstyrka och praktiskt taget ingen signalförlust.

Avslutad med en F-kontakt, fungerar denna kabel utmärkt för att ansluta kabelmodem, satellitmottagare eller direkta TV-antenninstallationer. Den korta storleken på 6 fot och solid byggkvalitet säkerställer utmärkt bildkvalitet för TV-apparater och CCTV-apparater och högre hastigheter för internetinstallationer.

Philips RG6 Quad Shield koaxialkabel

Ett annat bra alternativ

Quad Shield-kabeln från Philips erbjuder nästan samma funktioner och tillförlitlighet som Monoprice-koaxialkabeln. Den är från ett välrenommerat märke och uppfyller alla krav för en högkvalitativ koaxialkabel.

Fördelar

 • Solid konstruktion med pålitlig avskärmning
 • Utmärkt bildkvalitet och snabbare överföringshastigheter
 • Plug and play
 • Philips tillförlitlighet

Kabel är viktigt

Om du vill ha det bästa för pengarna, finns det inget som slår Cable Matters 3-Pack CL2-klassade RG6 koaxialpatchkablar. Det är en uppsättning av tre 75 ohm, RG6-klassade koaxialkablar som kostar nästan lika mycket som en enstaka kabel från konkurrenterna. Med fyra lager av skärmning och en tjock 18AWG-ledare kan du njuta av betydande kostnadsbesparingar utan att ge avkall på prestanda.

Kablarna har en liknande tjocklek och flexibilitet som andra RG6-klassade koaxialkablar, men kompressionskopplingarna är tunnare, vilket gör det enkelt att installera dem tillsammans med andra kablar. Du kan välja mellan olika längder, från 1,5 till 10 fot. Om du behöver längre kablar erbjuder Cable Matters även individuella alternativ på upp till 100 fot. Sammantaget är det ett utmärkt värdepaket om du vill ansluta mer än en TV, modem eller CCTV-system.

Kabel spelar roll 3-pack CL2-klassad RG6 koaxial patchkabel

Bästa budgeten

Varför köpa bara en när du kan få tre för nästan samma pris? The Cable Matters 3-Pack CL2-Rated RG6 Coaxial Patch Cable är ett kostnadseffektivt val för att ansluta flera enheter eller ha en reservkabel till hands för framtida installationer eller byten.

Fördelar

 • Tre högkvalitativa kablar för mindre
 • Solid skydd mot störningar
 • Finns i flera storlekar
 • Säker för användning i väggen

Nackdelar

 • Upp till 10 fot lång endast för 3-pack-alternativet

G-PLUGG

Detta koaxialkabel och förlängningspaket från G-PLUG är det perfekta alternativet om du letar efter den bästa koaxialkabeln för långa körningar. Kabeln finns i en mängd storlekar, från 3 till 100 fot, men det som gör att den sticker ut är den medföljande koaxialkabelkopplingen, som låter dig ansluta en andra kabel för utökad räckvidd över 100 fot.

Oavsett om din TV-antenn är flera våningar bort eller om du vill ansluta ett kabelmodem i ett annat rum, ger denna uppsättning allt du behöver för att ansluta dina enheter utan att oroa dig för signalförlust eller bildförsämring. Dessutom har kabeln vädertäta kontakter, vilket gör att du säkert kan använda den för utomhusinstallationer.

G-PLUG 50FT RG6 koaxialkabelanslutningssats

Bäst för långdistans

$18 $21 Spara $3

G-PLUG RG6 koaxialkabelanslutningsset är ett utmärkt val om dina enheter är flera rum ifrån varandra eller på olika våningar. Du får en längre kabel, upp till 100 fot, och en koaxialkabelkoppling, så att du kan förlänga den ytterligare.

Fördelar

 • Finns i längre storlekar på 50, 75 och 100 fot
 • Förlängbar med medföljande koppling
 • Säker för inomhus- och utomhusbruk
 • Hållbar och vattentät

Nackdelar

 • Endast en förlängningskoppling ingår

CableDirect

CableDirect 90-graders koaxialkabel erbjuder problemfri installation för väggmonterade TV-apparater eller vägguttag gömda bakom möbler. Den har en rätvinklig kontakt i ena änden som gör att du säkert kan dra den genom svåråtkomliga platser utan att oroa dig för att böja eller böja kabeln, vilket kan skada den.

När det kommer till prestanda kan kabeln hantera HD-video och höghastighetsinternet, och den har kraftig skärmning för förlustfri signalöverföring. Du kan välja mellan mindre storlekar, som 3 fot för korta körningar mellan ditt uttag och enheten, eller längre, upp till 25 fot för långdistansinstallationer.

CableDirect 90-graders koaxialkabel

Bäst för trånga utrymmen

CableDirect 90-graders koaxialkabel är en livräddare om du behöver dra en koaxialkabel genom trånga utrymmen, som att ansluta en väggmonterad TV eller ett koaxialt vägguttag med begränsat utrymme.

Fördelar

 • Bekväm rätvinklig kontakt
 • Flera storleksalternativ
 • Utmärkt prestanda

Nackdelar

 • Något dyrare än konkurrenterna

FAQ

F: Vad används en koaxialkabel till?

Koaxialkablar används oftast för att ansluta TV-apparater och mottagare till antenner för kabel- och satellitåtkomst eller för att leverera höghastighetsinternet.

F: Vilka är de tre typerna av koaxialkabel?

De tre vanliga typerna av koaxialkablar är RG6, RG59 och RG11. RG6 utmärker sig i hemunderhållning och internetanslutning tack vare sin balans mellan kostnad och prestanda. RG59 är flexibel för korta löpturer och bärbara enheter, medan RG11 är tjockare och mer robust än RG6, vilket gör den idealisk för utomhusbruk och långa avstånd.

F: Är koaxialkablar endast för TV-apparater?

Nej, det finns många användningsområden för koaxialkablar utöver TV-apparater, som att leverera höghastighetsinternet via kabelmodem, sända data i medicinsk utrustning, underlätta radiokommunikation och även i militära tillämpningar för tillförlitlig signalöverföring.

F: Hur vet jag vilken koaxialkabel jag använder för internet?

RG6 fungerar bra för de flesta internetinstallationer, men du kan också välja RG59 om frekvent böjning krävs eller RG11 för utomhusinstallationer, särskilt under svåra förhållanden.