De bästa externa CD- och DVD-enheterna 2023

De flesta stationära datorer och bärbara datorer avstår från optiska enheter nuförtiden. Men om du fortfarande litar på CD- och DVD-skivor är en extern enhet ett måste. Från premium Blu-ray-brännare till prisvärda externa DVD-enheter, det finns något som passar allas behov.

SOM OSS

ASUS ZenDrive U9M är en av de smalaste externa DVD-enheterna du kan hitta. Den är drygt en halv tum tjock och läser och skriver CD-skivor med en hastighet av 24 gånger standarden. Den hanterar också DVD-skivor ganska snabbt vid 8x.

Paketet innehåller både USB 2.0- och USB-C-kablar för din bekvämlighet och har en solid konstruktion. För priset är det ett utmärkt köp, och Android-användare kommer att vara nöjda med Nero BackItUp-programvaran för foto-, video- och dataskydd.

ASUS ZenDrive U9M

Bästa externa CD-enheten totalt sett

$33 $40 Spara
$7

ASUS ZenDrive U9M erbjuder snabba CD-läs- och skrivhastigheter, medan DVD-hastigheterna också är ganska bra. Den är ultratunn, lätt och hållbar och inkluderar de nödvändiga kablarna. Den är kompatibel med Mac och Windows och, bäst av allt, kommer till ett mycket tilltalande pris.

Fördelar

 • Mac och Windows-kompatibla
 • Prisvärd
 • Smal och lätt
 • M-Disc-stöd

Nackdelar

 • Inkompatibel med Blu-ray

Bästa externa DVD-enhet totalt: ASUS BW-16D1X-U

Jordan Gloor / MakeUseOf

Du får inte bara snabb 16x DVD-läsning och skrivning med ASUS BW-16D1X-U, utan den kan också läsa och skriva Blu-ray med samma hastigheter. Enheten har också BDXL-stöd, vilket gör att du kan lagra upp till 128 GB på en enda BDXL-skiva. Lägg till 40x CD-läs- och skrivhastigheter så har du en av de bästa externa optiska enheterna på marknaden.

ASUS BW-16D1X-U Blu-ray-enhet är inte bara en av de snabbaste externa skrivarna där ute, utan den är också en av de snyggaste. Med sin unika form och LED-belysta diamant har den estetiken som matchar dess prestanda.

ASUS BW-16D1X-U Blu-ray-enhet

Bästa externa DVD-enheten totalt sett

$125 $140 Spara
15 USD

Om du behöver en snabb extern DVD-enhet som också levererar snabba Blu-ray-läs- och skrivhastigheter, välj ASUS BW-16D1X-U. Med 16x DVD och Blu-ray läsning och skrivning, samt 40x för CD-skivor, är det ett av de bästa valen på marknaden.

Fördelar

 • USB 3.0-anslutning
 • MacOS och Windows-kompatibla
 • Valfri kryptering
 • Extremt höga skrivhastigheter
 • BDXL-stöd

Bästa Budget extern CD-enhet: LG GP65NB60

LG

Om du har en budget, levererar LG GP65NB60 respektabla läs- och skrivhastigheter till ett överkomligt pris. 24x CD-hastigheterna är mycket snabba för de flesta användare, och 8x DVD-hastigheterna är tillräckliga. Oavsett om du säkerhetskopierar filer eller njuter av en film från din samling av klassiker, är den här enheten ett utmärkt budgetvänligt val.

Det är också ett smalt och lätt alternativ. Med drygt en halv tum tjock och väger bara 7 oz är den lätt att bära, tar inte mycket plats i en väska och bör till och med passa i en jackficka. Enhetens USB-port förbättrar portabiliteten ytterligare, vilket gör att du kan ansluta till en bärbar dator för ström.

LG GP65NB60

Bästa Budget extern CD-enhet

$25 $30 Spara
5 USD

Om du letar efter en bärbar enhet till ett bottenpris behöver du inte kompromissa för mycket med läs- och skrivhastigheter. LG GP65NB60 erbjuder stabila hastigheter för CD-skivor, och DVD-läs- och skrivhastigheter är också rikliga. Det är ett mycket bärbart alternativ, och det finns i traditionellt svart eller silver, eller så kan du välja ett mer iögonfallande guld eller vitt.

Fördelar

 • M-DISC-stöd
 • Fint utbud av färger
 • Windows och Mac-kompatibla
 • Silent Play reducerar brus under uppspelning

Nackdelar

 • USB 2.0
 • Inget stöd för Blu-ray

Hyripe

Hyripe DVD Player är en solid bärbar CD/DVD-spelare som erbjuder fantastiskt värde. Den är designad för att köras tyst, och tack vare sin slimmade och kompakta design kan du enkelt resa med den.

Om du behöver kopiera filer, bränna CD-skivor eller säkerhetskopiera data när du är på språng är denna enkla plug-and-play-enhet ett utmärkt val. Med USB 3.0 Type-C kan Hyripe DVD-spelaren läsa och skriva DVD-skivor med anständiga 8x hastigheter, vilket är en rimlig takt med tanke på dess mycket överkomliga prislapp. Den läser och skriver CD-skivor med hastigheter upp till 24x, vilket gör den till ett utmärkt val för den budgetmedvetna.

Hyripe DVD-spelare

Bästa Budget extern DVD-enhet

$18 $24 Spara
$6

Hyripe DVD-spelare är ett utmärkt val om du vill ha en enkel plug-and-play-enhet till ett pris som inte kommer att bryta banken. Den erbjuder tillräckliga hastigheter för DVD- och CD-skivor, och dess slimmade och kompakta design gör den till ett utmärkt, prisvärt val för resor.

Fördelar

 • Plug and play
 • USB-A och USB-C
 • Lätt och bärbar
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Inget stöd för Blu-ray
 • Kort (10 tum) USB-kabel

Äpple

Även om det finns CD/DVD-brännare och enheter som stöder macOS-enheter, är Apple USB SuperDrive ett av de bästa alternativen om du vill ha en officiell Apple-produkt. Du kan enkelt spela och bränna CD- och DVD-skivor när du är på språng, och den erbjuder 24x CD- och 8x DVD-skrivhastigheter.

Tack vare Apple USB SuperDrives slimmade och minimalistiska design kan du packa och resa med den här enheten utan att behöva oroa dig. Oavsett om du behöver den i bilen, hemma eller på jobbet tar den liten plats, och den lilla, lätta konstruktionen gör den lätt att bära i en väska.

Apple USB SuperDrive

Bästa CD/DVD-enheten för Mac

Mac-älskare som gillar att hålla på med autentiska produkter kommer att njuta av Apple USB SuperDrive. Det är den officiella optiska enheten från Apple och erbjuder bra läs- och skrivhastigheter förutom dimensioner och vikt som gör den till den idealiska enheten för användning på språng.

Fördelar

 • Estetiken matchar MacBooks
 • Liten och bärbar
 • Officiell Apple-produkt

FAQ

F: Vad är en extern optisk enhet?

Externa optiska enheter är inte inbyggda i din dator eller bärbara dator. Istället ansluter de externt via en kabel (vanligtvis en USB) och kan läsa skivor som CD och DVD. Eftersom de är externa kan du använda din optiska enhet på flera enheter, ungefär som en extern lagringsenhet eller USB-minne.

F: Fasas CD- och DVD-enheter ut?

I de flesta fall, ja. När du köper en ny stationär PC eller bärbar dator kommer du förmodligen inte att se en inbyggd optisk enhet. Många tjänster som tidigare använde CD- eller DVD-skivor är nu tillgängliga online.

På samma sätt erbjuder lagringsenheter högre kapacitet och kan även vara externa. Så om du behöver lagra data, musik eller foton kommer en extern SSD sannolikt att ge bättre valuta för pengarna eftersom den kan lagra mer och läsa/skriva snabbare än en optisk enhet.

F: Kan jag spela en DVD på min CD-enhet?

Tyvärr är det omöjligt att spela DVD-skivor på en CD-spelare. Även om de ser likadana ut använder DVD- och CD-skivor olika tekniker och format. CD-spelare är helt enkelt inte utformade för att läsa DVD-skivor.

F: Kan jag spela en CD på min DVD-spelare?

Ja, du kan spela CD-skivor på vilken DVD-spelare som helst. DVD-spelare kan läsa och avkoda CD-data utan problem.