De bästa Cat 8 Ethernet-kablarna 2024

Oavsett om du behöver mer juice för ditt konsolspel eller behöver omfattande Ethernet-kablar för din servers nätverk, är Cat 8 det bästa du kan få. Att uppgradera dina kablar är lika viktigt om du vill ha en mer pålitlig och snabbare internetuppkoppling. Här är de bästa Cat 8 Ethernet-kablarna som finns tillgängliga idag.

Dacrown

Vårt bästa val är den högt ansedda Dacrown Cat 8 Ethernet-kabeln. Det är snabbt, med hastigheter på upp till 40 Gbps och en maximal bandbredd på 2 000 MHz. Det är också ganska prisvärt trots surret om dess utmärkta prestanda.

De guldpläterade RJ45-kontakterna säkerställer korrosionsbeständighet och bättre ledningsförmåga. Du kan ansluta till spelkonsoler eller stationära datorer hemma eller till och med använda dem i ett serverrum utan att behöva oroa dig.

Det är också en hållbar och välskyddad kabel som du kan använda inomhus eller utomhus. Med en 26AWG ren kopparkärna för optimal ledningsförmåga, innehåller den en dubbellagersköld bestående av vävt nät och aluminiumfolie för en solid signal. Ett väderbeständigt och UV-beständigt PVC-material skyddar kabeln från väder och vind.

Dacrown Cat 8 Ethernet-kabel

Bäst överlag

Dacrown Cat 8 Ethernet-kabel erbjuder snabba hastigheter och enastående bandbreddsstöd. Det är också en mycket hållbar kabel med sina RJ45-kontakter, effektiv skärmning och väderbeständiga och UV-beständiga material, vilket gör den till ett utmärkt val för både utomhus och inomhus.

Fördelar

 • Finns i längder upp till 200 fot
 • Bra valuta för pengarna
 • Kan användas hemma eller för servrar

Nackdelar

 • Längre kablar kommer att tappa signalstyrkan på cirka 100 fot

UGRÖN

Även om UGREEN är känt för sina innovativa laddare och USB-hubbar, sträcker sig även in i anslutningsarenan. UGREEN Cat 8 Ethernet-kabeln har skärmade koppartrådar och en unik flätad bomullssladd. Denna design bidrar till dess hållbarhet och ger den lite stil.

Det finns färre val av kabellängder än andra Cat 8-kablar, men från 1,5 till 65 fot, det finns fortfarande gott om alternativ för de flesta hem och kontor. Böjtestad upp till 10 000 gånger, UGREEN Cat 8 Ethernet-kabeln kommer att vara ett bra komplement till din PC eller spelkonsol, med dataöverföringshastigheter på upp till 40 Gbps.

UGREEN Cat 8 Ethernet-kabel

Bästa budgeten

Snabb, hållbar och prisvärd är vad du får när du väljer UGREEN Cat 8 Ethernet-kabel. Den har hastigheter på upp till 40 Gbps med en bandbredd på 2 000 MHz. Dessutom är interferens och överhörning minimal, med fyra individuellt skärmade, tvinnade par och ett lager av aluminiumfolieskydd. Kabeln har också testats noggrant för att säkerställa att den tål upp till 10 000 böjar, tack vare sin hållbara, flätade design.

Fördelar

 • Guldpläterade RJ45-kontakter
 • Slitstark, flätad kabel
 • F/FTP dubbel skärmning

Nackdelar

 • Färre längder att välja mellan

Dasook

Dasook Cat 8 Ethernet-kabeln är ett solidt val för spel med låg latens och fördröjning. Den kan uppnå hastigheter upp till 4 gånger snabbare än Cat 6-kablar för mer lyhörd gameplay, och bandbredden på 2000 MHz ger pixelperfekt grafik och sömlös action.

Inuti kabeln är koppartrådarna skärmade med aluminiumfolie, vilket effektivt förhindrar elektromagnetiska störningar. Du kan enkelt vrida eller koppla ihop kablarna och fästa dem på en vägg utan problem. Dessutom får du en hel del här eftersom det är två i ett paket.

Dasook Cat 8 Ethernet-kabel

Bäst för spelare

Med hög hastighet och bandbredd är en Cat 8 Ethernet-kabel idealisk för spel med låg latens och fördröjning, såväl som rörelsefri action och exakt bild. Dasook Cat 8 Ethernet-kabeln är ett klokt val för spelare, inte bara för att den uppfyller kriterierna utan också för att du får utmärkt värde med två i en förpackning.

Fördelar

 • Guldpläterade RJ45-kontakter
 • Väderbeständig och UV-beständig
 • Flexibelt ytterhölje av PVC
 • Fyrdubbel skärmning

Nackdelar

 • Brist på långa alternativ

Jadaol

Om du behöver en lång Cat 8-kabel är Jadaol Cat 8 Ethernet-kabeln ett utmärkt alternativ. Med längder som sträcker sig från 1,5 fot hela vägen upp till en lång och slingrande 200 fot, är den perfekt för lager- och fabriksbruk, utomhusinstallation eller för att koppla ihop olika våningar på arbetsplatsen eller i hemmet. Dessutom gör den platta designen den idealisk för att dra kabeln längs väggar eller gömma sig under mattor.

Med dataöverföring upp till 40 Gbps och en bandbredd på 2000MHz överträffar denna Cat 8-kabel tidigare kategorier. Du bör dock komma ihåg att bortom 98 fot kommer signalförsämring sannolikt att inträffa, även om den inte kommer att sjunka under 10 Gbps, vilket är den maximala hastighet som kablar av lägre kategori erbjuder.

Jadaol Cat 8 Ethernet-kabel

Bästa långa kabeln

$32 $38 Spara
$6

Jadaol Cat 8 Ethernet-kabeln är idealisk om du behöver en längre Cat 8-kabel för användning på kontoret, lagret eller utomhus. Den är väderbeständig och har UV-beständighet, medan den platta designen är perfekt för att gömma sig under mattor.

Fördelar

 • Väderbeständig och UV-beständig för utomhusbruk
 • Guldpläterade RJ45-kontakter
 • Hållbar byggkvalitet
 • Längder upp till 200 fot

Nackdelar

 • Längre kablar kommer att tappa fart efter 98 fot

Om du behöver en kabel som lämpar sig för utomhusbruk behöver du en som är väderbeständig, UV-beständig, finns i långa längder, och du kan till och med behöva dra den under marken. DbillionDa Cat 8 Ethernet-kabeln markerar alla dessa rutor.

Den är byggd med extra tjocka 26AWG-ledningar för högpresterande skärmning och erbjuder stabil, höghastighetsdataöverföring över långa avstånd. Men efter 98 fot kommer dessa hastigheter att börja försämras. Den är idealisk för strömmande och krävande uppgifter och motstår störningar effektivt genom att använda flera skärmningslager och tvinnad trådkonstruktion.

DbillionDa Cat 8 Ethernet-kabel

Bäst för utomhusbruk

Om du letar efter en Ethernet-kabel för användning utomhus, erbjuder DbillionDa Cat 8 Ethernet-kabeln höga hastigheter på upp till 40 Gbps och 2000 MHz bandbredd. Den råkar också vara resistent mot extremt väder och UV-strålar, förutom att den är tillgänglig i längder upp till 200 fot. Oavsett om det är för industriellt eller hemmabruk, levererar denna kabel.

Fördelar

 • Guldpläterade RJ45-kontakter
 • Väderbeständig och UV-beständig
 • Finns i långa längder
 • Kan begravas under jorden
 • Fyrdubbel skärmning

FAQ

F: Är en Ethernet-kabel snabbare än Wi-Fi?

Ja, Ethernet är snabbare än Wi-Fi. Ethernet kan hantera mer trafik och är jämförbart med en flerfilig motorväg, medan Wi-Fi är mer som en enkelspårig väg.

F: Vilka är de olika kategorierna för Ethernet-kabel?

Det finns flera olika kategorier av Ethernet-kabel. Att välja rätt Ethernet-kabel för dina behov kan vara förvirrande. Du kan börja med att glömma kategorierna ett till fem eftersom de är gamla och ineffektiva.

”e” i kategori 5e står för förbättrad. Denna kategori är den vanligaste idag på grund av dess låga kostnad. Men kategori 6 stöder högre bandbredder och hastigheter på upp till 10 Gbps vid upp till 180 fot. Sedan finns det Cat 6a. ”a” står för augmented, och dessa kablar erbjuder bättre prestanda än Cat 6 tack vare stöd för dubbla bandbredden (500MHz).

Kategorierna 7 och 7a är högpresterande men är sällsynta i dagligt bruk tack vare deras proprietära kontakter och bristande standardisering. 7a-kablarna erbjuder höga teoretiska hastigheter men möter begränsningar i verkliga scenarier.

Sedan erbjuder Cat 8-kablar naturligtvis en bandbredd på upp till 2GHz och en maximal datahastighet på upp till 40Gbps.

F: Är en Cat 8-kabel bättre än en Cat 6-kabel?

Cat 8-kablar har betydligt högre hastigheter och bredare bandbredd. De har en topphastighet på 40 Gbps vid upp till 98 fot (30 meter) till skillnad från 10 Gbps för Cat 6 (även om de presterar liknande efter den längden) och en maximal frekvens på 2 000 MHz, vilket är betydligt högre än de 250 MHz som Cat erbjuder 6. Detta gör Cat 8 idealisk för framtida högpresterande nätverk. Men för de flesta hemnätverksbehov idag fungerar Cat 6 tillräckligt bra.

F: Behöver jag en Ethernet-kabel för att konfigurera en trådlös router?

Ja, du behöver en Ethernet-kabel med en trådlös router. Den kommer att ansluta till modemet så att du kan ta med internetsignalen in i ditt hem. Du behöver en andra Ethernet-kabel om du vill ha en trådbunden anslutning till din dator.

F: Var ansluts en Ethernet-kabel?

Ethernet-kabeln ansluts till en Ethernet-port. Denna port är ett stort, fyrkantigt uttag som du kan hitta på många enheter, till exempel din PC. Din router kommer att ha samma port för att ansluta till ditt modem.