Hur man tar bort en vattenstämpel från ett foto: 5 enkla sätt

Viktiga takeaways

  • Ta bort fotovattenstämplar i Photoshop med hjälp av verktyget Magic Wand och Content-Aware-fyllningen. Justera markeringen och använd verktyget Clone Stamp om det behövs.
  • Använd GIMPs klonverktyg för att ta bort vattenstämplar med precision. Överväg att använda Resynthesizer-plugin för snabbare resultat.
  • Pixlr Express erbjuder ett gratis onlinealternativ för att ta bort vattenstämplar med verktyget Clone Stamp. Justera inställningarna för mer precision.
  • PicWish’s Objects Removal API är ett AI-verktyg för att ta bort vattenstämplar. Gör ett val och klicka på ”Ta bort” för att bearbeta.
  • Picsarts AI Replace-verktyg är idealiskt för att ta bort vattenstämplar på mobilen. Borsta över vattenstämpeln och generera flera varianter att ladda ner.

Oavsett om du har uppdaterat din vattenstämpel och vill bli av med den gamla, eller helt enkelt inte vill att den ska distrahera ditt foto, så visar vi dig hur du tar bort en. Och du behöver inte kompromissa med kompositionen genom att beskära fotot… det kommer att vara som om vattenstämpeln aldrig funnits.

OBS: Vi uppmuntrar inte obehörig borttagning av vattenstämplar från foton för att felaktigt göra anspråk på äganderätt. Den här guiden är avsedd för legitima skäl för borttagning, som att uppdatera din vattenstämpel eller ta bort vattenstämplar med vederbörligt samtycke.

1. Hur man tar bort ett fotovattenstämpel i Photoshop

Om din vattenstämpel är enfärgad utan genomskinliga egenskaper, kan Photoshops Magic Wand-verktyg enkelt göra susen.

Med ditt foto öppet högerklickar du på trollstavsikonen i den vänstra panelen och väljer Magic Wand-verktyget. Med hjälp av maskininlärning kan det här verktyget skickligt förutsäga det område som du försöker välja, som bokstäverna och logotyperna för en vattenstämpel.

Håll muspekaren över vattenstämpeln och vänsterklicka. Om du arbetar med mer än en bokstav eller form håller du ned Skift medan du klickar för att markera alla.

Det kommer inte att vara ett perfekt urval. För att åtgärda detta, gå till Välj > Ändra > Expandera/kontraktera. I dialogrutan väljer du hur många pixlar urvalet ska utökas eller förminskas med. Jag har flyttat upp urvalet med 5px, men ditt kan skilja sig åt. Klicka på OK för att bekräfta.

Gå till Redigera > Fyll. Detta öppnar en ny ruta och i rullgardinsmenyn Innehåll väljer du Innehållsmedveten. Se till att avmarkera rutan Färganpassning. När du har tryckt på OK bör din vattenstämpel nästan helt försvinna.

Om några rester av vattenstämpeln finns kvar, använd Photoshops verktyg för klonstämpel för att åtgärda defekterna.

Om du arbetar med en genomskinlig vattenstämpel som i bilden nedan, är det bästa sättet att använda Photoshops AI Generative Fill-verktyg för att bli av med det.

Med ditt foto öppet väljer du något av Marquee- eller Lasso-verktygen genom att högerklicka på den andra eller tredje ikonen i den vänstra panelen. Verktyget rektangulärt markeringsram fungerade perfekt för mitt val, men välj ditt enligt formen på din vattenstämpel.

Nu behöver du bara använda Generativ fyllning. Du kanske redan ser verktyget i popup-fältet efter att du har gjort ditt val. Om inte, öppna Fönster högst upp och markera Kontextuell aktivitetsfält längst ned i alternativen.

När fältet dyker upp väljer du Generativ fyllning. Du behöver inte skriva något i textrutan, tryck bara på Generera. Verktyget kommer att generera tre varianter som du hittar under Egenskaper till höger. Välj det bästa, exportera fotot och du är klar!

Ladda ner: Adobe Photoshop för Mac och Windows (Från 22,99 USD/månad, gratis provperiod tillgänglig)

2. Hur man blir av med en fotovattenstämpel i GIMP

Det mest effektiva sättet att bli av med vattenstämplar med GIMP är med Clone-verktyget, och till skillnad från Photoshop är det helt gratis. Öppna din bild i GIMP, högerklicka på stämpelikonen uppe till vänster och välj Clone.

Det här verktyget fungerar på samma sätt som Photoshops verktyg för klonstämpel genom att sampla en del av bilden. Se först till att du ställer in storleken på klonverktyget på den vänstra panelen. Håll ned Ctrl och klicka eller dra på en del av bilden som du vill prova; håll dig till områden nära vattenstämpeln.

Släpp sedan Ctrl-knappen och klicka på den del av vattenstämpeln du vill ersätta med provet. Du kan också hålla ner musknappen för att borsta över den. Det är tidskrävande men låter dig vara otroligt exakt.

Du kan göra allt detta mycket snabbare med GIMP Resynthesizer plugin, framför allt en version av Photoshops Content-Aware-verktyg. Välj ditt operativsystem under Installation, följ instruktionerna för att ladda ner filerna och leta upp och extrahera ZIP-mappen på din dator. För att installera ett GIMP-plugin, kopiera de extraherade filerna till GIMPs plugin-mapp.

Starta om GIMP och ladda upp din bild. Gör ett urval av vattenstämpeln – jag använde verktyget Rectangle Select, men Free Select-verktyget kanske fungerar bättre för dig beroende på formen på din vattenstämpel. Högerklicka på antingen den andra eller tredje ikonen i den vänstra panelen för att komma åt dem.

När du har gjort ditt val, gå till Filter > Förbättra > Läka urval. Ändra inställningarna om det behövs och tryck på OK.

När du är klar (det kan ta en minut), använd Clone-verktyget för att ta prov och täcka eventuella återstående blottar. Som du kan se var mitt urval inte perfekt, men Clone-verktyget fixade det direkt.

Ladda ner: GIMP för Mac, Windows och Linux (Fri)

3. Hur man tar bort en bildvattenstämpel med Pixlr Express

Pixlr Express är en bildredigerare online, så du behöver inte ladda ner någon extra programvara. Eftersom det är gratis är dina alternativ lite begränsade. Återigen måste du använda det långsamma och stadiga verktyget Clone Stamp.

Gå till Pixlr Express och ladda upp din bild. Navigera till fliken Retuschering på den vänstra panelen och välj Klonstämpel (stämpelikon).

Välj Källa i avsnittet Läge och klicka eller borsta över området som du vill ta prov på. Ställ sedan in läget på Paint och klicka eller borsta över de delar av vattenmärket som du vill ersätta med det provade området. Du kan justera inställningarna i borstsektionen för mer precision.

4. Hur man tar bort en vattenstämpel med PicWish Online

PicWish är en AI-fotoredigeringsapp som också tillhandahåller en mängd olika AI-verktyg online. Dess Objects Removal API fungerar bäst för att bli av med vattenstämplar.

Gå till PicWish Objects Removal APIvälj Starta nu och ladda upp din bild på den nya fliken som öppnas.

Väl i redigeraren väljer du antingen Pensel-, Rektangel- eller Lassoverktyget för att göra ett urval av din vattenstämpel. Zooma in och ut med ditt rullhjul och använd handikonen för att flytta runt bilden om det behövs.

När du är klar klickar du på Ta bort högst upp och väntar på att den ska behandlas. Håll muspekaren över Spara högst upp och välj Gratis bild för att ladda ner resultatet gratis; med tanke på att det kommer att bli en kvalitetsminskning. För att ladda ner en högupplöst bild måste du skaffa en prenumeration.

Ovan är resultaten… inte så illa.

5. Hur man blir av med en bildvattenstämpel med hjälp av Picsart

Picsart är en av de mest omfattande mobila fotoredigeringsapparna, och gratisversionen erbjuder en rad användbara verktyg, inklusive generativ AI. Att använda Picsarts AI Replace-verktyg är det snabbaste sättet att bli av med en vattenstämpel på mobilen.

Öppna Picsart-appen och tryck på knappen Skapa (plusikonen) längst ner. Rulla ned till AI-verktyg och tryck på AI Replace. Välj din bild och, väl i redigeraren, börja borsta över vattenstämpeln med fingret. Du kan zooma in och ut genom att nypa skärmen och även justera penselstorleken.

När du är klar trycker du på Byt ut. På nästa sida måste du ange en textuppmaning; den här funktionen används vanligtvis för att ersätta ett objekt med ett annat, inte för att ta bort något. Det finns ett Ta bort alternativ, men det kräver en prenumeration.

Om du inte är intresserad av att skaffa en prenumeration och inte vill ersätta vattenstämpeln med något speciellt objekt, finns det två sätt att komma runt det. Försök först att beskriva hur scenen bakom vattenstämpeln skulle se ut med så stor noggrannhet som möjligt. Eller skriv helt enkelt ”ta bort” eller ”blanda” i textrutan.

När du har bestämt dig för en prompt, tryck på Generera bild, och Picsart ger dig flera varianter. Tryck på Ladda ner för att ladda ner bilden direkt till din kamerarulle, eller tryck på bilden för att fortsätta redigera den. Det är lite oskärpa där vattenstämpeln brukade vara, men resultaten är imponerande ändå.

Ladda ner: Picsart för Android | iOS (Gratis köp i appen finns)

Det finns massor av verktyg där ute för att bli av med vattenstämplar från dina foton. Photoshop ger dig de renaste resultaten, tätt följt av GIMP. Välj Pixlr Express eller PicWish för bekvämlighet utan nedladdning, och Picsart för bästa resultat på mobilen.