Bra, men det behöver Thunderbolt-portar

Viktiga takeaways

 • Satechi Dual Dock Stand erbjuder en högkvalitativ design, en mängd olika portalternativ och möjligheten att lägga till en SSD för extra lagring.
 • Dockan saknar Thunderbolt-portar och en SD-kortplats, vilket kan vara en nackdel för vissa användare.
 • Dockan är kompatibel med olika MacBook-datorer och utvalda bärbara datorer, vilket gör den till ett mångsidigt val för användare som söker mer flexibilitet och bekvämlighet i sin installation.

Satechi Dual Dock erbjuder mycket för sin prislapp på 149 $ med en premiumdesign, ett bra urval av portar som du kan använda och möjligheten att lägga till mer lagringsutrymme till din installation. Det saknas dock några nyckelportar som jag önskar inkluderade.

Satechi Dual Dock Stand

Satechi Dual Dock Stand är en bra dockningsstation för laptop för din MacBook. Den har en metalldesign, flera olika portar och till och med möjligheten att lägga till en SSD för mer lagring.

Portar Två USB-C, två USB-A, Ethernet, två HDMI, en bildskärmsport, en USB-C PD-genomgångsport

USB-strömförsörjning Ja

Pris $149

Hårddiskstorlekar som stöds SATA/NVMe SSD

Fördelar

 • Design av hög kvalitet
 • Portval
 • SSD-stöd

Nackdelar

 • Inga Thunderbolt-portar
 • Ingen SD-kortplats

Hannah Stryker / MakeUseOf

Satechi Dual Dock Stand kompromissar inte med sin design – som det inte borde, med tanke på kostnaden för tillbehöret. Dockan är huvudsakligen gjord av metall med en plastöverdel. Plastöverdelen gör att den sitter snyggt under din bärbara dator utan att repa den. Precis som en MacBook använder Satechi Dual Dock-stativ fötter på undersidan för att förhindra att den också repar skrivbordets yta. Och på baksidan har du alla portar och en strömbrytare för tillbehöret.

När du använder den med din bärbara dator kommer datorn att sitta i en vinkel. Detta gör det lättare att skriva på tangentbordet och möjliggör troligen bättre kylning för ditt system eftersom det är utanför ditt skrivbord. Sammantaget är det en bra design för en produkt som denna, och den går bra med vilken MacBook som helst.

Portval: Omfattande, men saknar Thunderbolt

Hannah Stryker / MakeUseOf

Satechi Dual Dock Stand erbjuder många portar, med två HDMI, två USB-A, Ethernet, två USB-C-portar (5Gbps och 10Gbps), en Displayport och en annan USB-C-port för laddning av din bärbara dator. HDMI-portarna låter dig ansluta två skärmar till dockan (om din bärbara dator stöder mer än en skärm). Om en av dina skärmar inte använder HDMI kan du också använda Displayporten och en HDMI-port tillsammans för att ansluta till flera skärmar.

Det finns flera fördelar med att ha en trådbunden internetanslutning (högre hastigheter, inga signalstörningar, etc.). Eftersom många bärbara datorer nu inte har någon Ethernet-port, är det trevligt att Satechi Dual Dock Stand inkluderar en också. Dockan ansluts till din bärbara dator med hjälp av två sida vid sida USB-C-anslutningar, och de inkluderar en del som håller ihop kablarna för en sömlös anslutning, vilket är en fin touch om du är någon som verkligen bryr sig om kabelhantering.

Om du använder en MacBook Air ger denna docka dramatiskt mer utbyggbarhet för dig, eftersom nuvarande MacBook Air är begränsade till två USB-C-portar för de flesta funktioner.

Det huvudsakliga klagomålet som jag har om Satechi Dual Dock är att USB-C-portarna inte är fullfjädrade Thunderbolt USB-C-portar. På grund av bristen på dessa portar kan du inte använda USB-C-portarna på dockan för att köra bildskärmar som använder USB-C, som Apples Studio Display, varav två jag använder på mitt skrivbord. Och eftersom dockan använder två USB-C-portar på min MacBook Pro, kan jag inte ansluta båda Studio-skärmarna direkt till den bärbara datorn heller.

Om du använder en Studio Display, var medveten om detta innan du köper Satechi Dual Dock Stand. Men om du inte gör det går det bra eftersom den har HDMI-portarna och en Displayport som de flesta andra bildskärmar använder.

Även om den inte inkluderar lika många portar som SideTrak 4K Docking Station 13-1, vilket är samma pris och till och med inkluderar ett SD-kort och micro SD-kortplats, innehåller Satechi Dual Dock Stand de flesta viktiga portar.

Lagringsexpansion: Lägg till en SSD till din installation

Hannah Stryker / MakeUseOf

Satechi Dual Dock-stativet har inte bara flera portar att lägga till din bärbara dator, den har också en kortplats där du kan använda en SSD. Genom att göra det får du tillgång till mer lagringsutrymme att använda med ditt system. Satechi säger att du kan lägga till en NVME eller en SATA SSD till dockan.

För att lägga till en SSD behöver du bara öppna facket i botten av dockningsstationen, sätta in SSD:n i porten och använda den medföljande skruven och skruvmejseln för att säkra den. Med tanke på att vissa bärbara datorer, inklusive Apples MacBook Airs, erbjuder en minimal SSD (256 GB) med basmodellen, kan lägga till ytterligare lagring med detta hjälpa ditt arbetsflöde utan att du behöver använda en separat extern enhet. Du kan inte heller uppgradera SSD:n efter att ha köpt en av Apples bärbara datorer, så Satechi Dual Dock Stand som erbjuder möjligheten att utöka lagringsutrymmet uppskattas.

Listan över kompatibla bärbara datorer

Hannah Stryker / MakeUseOf

Som du förmodligen förväntar dig, stöder Satechi Dual Dock Stand ett stort urval av MacBooks, såväl som vissa bärbara datorer. Här är en uppdelning av vilka bärbara datorer som officiellt fungerar med dockan, enligt Satechis hemsida:

 • MacBook Pro 13-tum (2016-2019)
 • MacBook Pro 15-tum (2016-2019)
 • MacBook Pro 16-tum (2019)
 • M1 MacBook Pro (2020)
 • M2 MacBook Pro (2022)
 • MacBook Pro 14-tum (2021-2023)
 • MacBook Pro 16-tum (2021-2023)
 • MacBook Air (2018-2020)
 • M1 MacBook Air (2020)
 • M2 MacBook Air 13-tum (2022)
 • M2 MacBook Air 15-tum (2023)
 • Microsoft Surface Pro 9
 • Microsoft Surface Laptop Studio
 • Lenovo Yoga 7i
 • Lenovo Yoga 6
 • Galaxy Book 3 Ultra
 • Dell XPS 15

Du behöver inte installera någon programvara för att börja använda dockan med en MacBook heller; koppla in den till din bärbara dator så är du igång.

Ska du köpa Satechi Dual Dock Stand?

Satechi Dual Dock Stand kan vara ett bra komplement till din skrivbordskonfiguration om du främst använder en bärbar dator och behöver mer flexibilitet med portar, för att utnyttja mer lagring och vill ha bättre ergonomi. Den har bra byggkvalitet, flera ingångar och fungerar med olika bärbara datorer. Om din installation passar portvalet som dockan har, och du inte använder bildskärmar som använder USB-C för anslutning, skulle jag rekommendera Satechi Dual Dock Stand.

Satechi Dual Dock Stand

Satechi Dual Dock Stand är en bra dockningsstation för laptop för din MacBook. Den har en metalldesign, flera olika portar och till och med möjligheten att lägga till en SSD för mer lagring.

Portar Två USB-C, två USB-A, Ethernet, två HDMI, en bildskärmsport, en USB-C PD-genomgångsport

USB-strömförsörjning Ja

Pris $149

Stöd för hårddiskstorlekar SATA/NVMe SSD