De bästa bärbara skrivarna 2023

De kanske inte har kraften hos vanliga skrivare, men bärbara skrivare kompenserar mer än för det med rörlighet och bekvämlighet. Affärsproffs kan använda en för utskrift på språng, och studenter eller lärare kan skriva ut uppgifter på eller utanför campus.

Epson

En skrivare speciellt utformad för mobila proffs är Epson Workforce WF-110. Den är kompakt och väger imponerande lätt 3,5 kg. Det är inte mycket mer problem än att bära de flesta bärbara datorer och har ett internt batteri som kan skriva ut upp till 50 sidor per laddning när du är på språng.

Utskriftshastigheten är relativt låg när batteriet tar slut, men det räcker för en så liten maskin. Dess 5 760 x 1 440 dpi är en bra upplösning för en bärbar skrivare, och kvaliteten är utmärkt, med snabbtorkande pigmenterat bläck som i hög grad bidrar till den skarpa, klara texten och levande färgerna.

Epson Workforce WF-110 mobil skrivare

Bäst överlag

$200 $330 Spara
130 USD

Epson Workforce WF-110 är kompakt, lätt och perfekt för proffs och studenter som är på språng. Det interna batteriet kan skriva ut upp till 50 ark på en laddning, och utskriftskvaliteten är skarp och livfull.

Fördelar

 • Wi-Fi Direct och Epson iPrint-appen för iOS och Android
 • Inbyggt batteri förbättrar portabiliteten
 • Kan användas med ett externt batteri
 • Röstaktiverad utskrift
 • 5G-kompatibel
 • Fungerar med Alexa och Google Assistant

Nackdelar

 • 20-arks pappersfack
 • Långsam utskriftshastighet

Kanon

Canon Pixma TR150 anses allmänt vara en utmärkt bärbar skrivare. Den är liten och kompakt, och tillsammans med sin lätta vikt på 4,5 kg är den ett enastående alternativ. Den är lätt att bära i en ryggsäck och perfekt för dem som behöver ofta skriva ut när du är på språng.

Hastigheterna är anständiga, medan färggrafik och fotokvalitet (upp till 8,5 x 11 tum) efterliknar många premiummobila skrivare. Den har också en 1,44-tums OLED-skärm som är lätt att navigera. Det bästa är att du får allt detta till ett oslagbart pris, samtidigt som bläckkostnaderna också är ganska överkomliga.

Canon PIXMA TR150 trådlös mobil skrivare

Bästa budgeten

$199 $250 Spara
51 USD

Den berömda Canon Pixma TR150 erbjuder kvalitet till ett oslagbart pris. Förstklassig färggrafik och fotoutskrifter ovanpå skarp, tydlig text gör den till ett favoritval för en bärbar skrivare. Bläckkostnaderna ligger också i den överkomliga prisklassen.

Fördelar

 • Brett utbud av trådlösa alternativ
 • Högkvalitativa utskrifter
 • Lagringsbara mallar
 • Intuitiv OLED-kontrollpanel
 • Enastående fotoutskrifter

Nackdelar

 • Batteri ingår ej
 • Att lägga till ett internt batteri ökar den annonserade vikten till 5,1 pund
 • Relativt låga utskriftshastigheter

Phomemo

En bärbar termisk skrivare som Phomemo M02S Mini är en mycket prisvärd och kompakt enhet som du kan använda för att skriva ut massor av saker direkt från din telefon, inklusive kvitton, PM, etiketter, listor och till och med foton. Utskriften är dock endast svartvit, eller blå om du köper Phomemos speciella termopapper.

Det är också ett bra alternativ för barn. Den supersöta kuvertdesignen är tilltalande, och barn kan skriva ut sina ritningar och grundläggande grafik för scrapbooking eller göra klibbiga etiketter för hantverk.

Även om den gör anspråk på att vara i fickstorlek, är det osannolikt att du kommer att passa in den i dina jeans. Den är dock ultrakompakt och lätt och passar lätt i en liten väska eller påse.

Phomemo M02S Mini Bluetooth Pocket Printer

Bästa bärbara termiska skrivaren

Den bedårande designen och utbudet av färger gör Phomemo M02S Mini till ett tilltalande val för barn. De kan få kreativa och skriva ut ritningar eller klibbiga etiketter. Men den här termiska skrivaren är också ett utmärkt val för vuxna som vill skriva ut bland annat kvitton och etiketter.

Fördelar

 • 300 x 300 dpi utskriftsupplösning
 • Paket med olika pappersrullar finns
 • iOS och Android kompatibel
 • Budgetvänligt
 • Ett bra utbud av färger att välja mellan

Nackdelar

 • Det är termiskt, så inga färgutskrifter
 • Använder patentskyddat papper

Kanon

Även om Canon Selphy CP1300 är lite tjockare än andra fotoskrivare i Canon Selphy-sortimentet, är den fortfarande bärbar och har fördelen av att skriva ut 6 x 4-tumsfoton.

Utöver att ha ett bra pris, finns det inget behov av rörigt bläck eftersom skrivaren använder färgsublimeringsteknik. Den här tekniken använder värme på ett färgbelagt band för att producera fantastiska bilder. Färgfoton har djup och livfullhet, med skarpa detaljer bevarade i högdagrar och skuggor.

CP1300 ansluter endast trådlöst med Wi-Fi Direct och Canons app Selphy Photo Layout. Du kan också ansluta via USB till din bärbara dator eller kamera och sätta in ett minneskort direkt i skrivaren.

Canon SELPHY CP1300

Bästa fotoskrivaren

$95 $130 Spara
35 USD

Om du behöver en bärbar fotoskrivare som levererar högkvalitativa 4 x 6-tumsbilder är Canon Selphy CP1300 ett klokt val. Bildkvaliteten är enastående och den använder färgsublimeringsteknik så att du kan undvika krångliga bläckpatroner.

Fördelar

 • 300 x 300 dpi maximal upplösning
 • Ett papperspaket är tillgängligt
 • Bildens livslängd beräknas till 100 år
 • Färg LCD-skärm

Nackdelar

 • Behöver köpa tillvalsbatteriet för att göra det riktigt bärbart
 • Ingen Bluetooth-anslutning

Bästa bärbara skrivare och skanner: HP OfficeJet 250

HP

HP OfficeJet 250 erbjuder några utmärkta premiumfunktioner, inklusive ett andra utfällbart fack för 600 x 600 dpi skanning och en LCD-färgskärm. Dessutom kommer den med ett stort, långvarigt batteri som laddas inom 90 minuter.

Utskriftshastigheten är också ganska bra för en bärbar bläckstråleskrivare. OfficeJet 250 skriver ut cirka tio sidor per minut och verkar inte skilja mellan växelström eller batteri. Utskriftskvaliteten är utmärkt, med de ljusa och levande färgerna på foton, särskilt tilltalande.

Installationen är också enkel, och HP Smart-appen gör det enkelt. Faktum är att appen är så enkel att använda att du kanske till och med tycker att den är att föredra framför skrivarens pekskärm.

HP OfficeJet 250 allt-i-ett bärbar skrivare

Bästa bärbara skrivare/skannerkombination

$400 $490 Spara
90 USD

Som en allt-i-ett-skrivare kommer HP OfficeJet 250 med en integrerad skanner. Den har även ett stort batteri med lång livslängd. Trots dessa kvalitetstillägg förblir skrivaren ett bärbart alternativ. Utskriftskvaliteten är utmärkt, speciellt om du vill göra färgfotoutskrifter, vilket det kan göra i storlekar upp till 8 x 10 tum.

Fördelar

 • Stöder en rad olika pappersstorlekar
 • Exakt färgåtergivning
 • Snabbladdningsbatteri
 • Automatisk dokumentmatare
 • LCD pekskärm
 • Integrerat uppladdningsbart batteri

FAQ

F: Är bärbara skrivare värda det?

Bärbara skrivare kostar vanligtvis mindre i förväg än traditionella skrivare. Däremot kan de långsiktiga driftskostnaderna vara högre, och utskriftskvalitet och hastighet är generellt sett bättre i en konventionell skrivare. Därmed inte sagt att bärbara skrivare erbjuder dålig kvalitet, och om portabilitet är ditt primära problem, balanserar bekvämligheten ofta ut kvalitetsskillnaden.

F: Behöver bärbara skrivare bläckpatroner?

Nej, inte alla bärbara skrivare behöver bläckpatroner. Laserskrivare använder torra tonerpulverkassetter, vilket kan fungera billigare i längden.

Zink-skrivare (noll bläck) använder en viss typ av papper med inbäddade bläckkristaller som eliminerar behovet av bläckpatroner. De är bra val för att skriva ut omedelbara foton men är inte utformade för att skriva ut text.

Däremot lämpar sig termiska skrivare för att skriva ut text och grundläggande grafik men erbjuder inte bra fotoutskriftskvalitet.

F: Är bläckstråle- eller laserskrivare bättre?

När det gäller portabilitet har bläckstråleskrivare fördelen. De är vanligtvis mindre, lättare och mer kompakta, vilket gör dem mycket mer lämpade för användning på språng. De kräver också mindre juice, vilket innebär att du kan driva dem från bärbara källor, till exempel en powerbank. Bläckstråleskrivare skriver också ut mer levande foton.

Laserskrivare är dock mycket snabbare, särskilt när man skriver ut svartvitt, och de ger skarpare text. De är idealiska för viktiga dokument på grund av deras bleknings- och vattenbeständiga utskrifter.

Kostnadsmässigt är laserskrivare i allmänhet dyrare. Men eftersom laserskrivare använder torrt tonerpulver istället för bläck, är driftskostnaderna billigare.

F: Behöver en bärbar skrivare specialpapper?

Bärbara Zink- och termoskrivare kräver specialpapper. Vanliga bläckstråle- och laserskrivare är mer mångsidiga.

F: Hur fungerar bläckfria bärbara skrivare utan bläck?

Bläckfria bärbara skrivare använder olika tekniker. Zinkskrivare använder papper som har inbäddats med färgkristaller. Skrivaren värmer upp kristallerna, vilket får dem att höja sig och smälta samman för att skapa bilder.

Skrivare med färgsublimeringsteknik använder värme för att förånga färg från ett band till speciellt bestruket papper. Termiska skrivare använder också värme, som används för att bränna text och bilder på sidan. De är utmärkta för enkel text och grafik, men bränning ger ingen färg.

F: Kan termoskrivare skriva ut i färg?

Termiska skrivare är vanligtvis begränsade till svartvitt. Detta beror på den brännteknik de använder för att skriva ut. Vissa termiska trycktekniker kan dock ge lite färg. Specialiserade termiska etikettskrivare använder flera värmeelement eller speciella band med olika färgade beläggningar, vilket möjliggör en begränsad färgpalett.

Termoöverföringsskrivare är ett annat alternativ. De använder uppvärmda band för att överföra färgat vax till papperet. Men de är ganska ovanliga och tenderar att vara ganska dyra.