De bästa bärbara datorerna för fotoredigering

En bärbar dator med en bra processor är mer än tillräckligt för att hantera fotoredigeringsprogram. Och fotografer kommer att uppskatta mobiliteten som en bärbar dator erbjuder, så att du kan redigera dina bilder när du är på språng. Här är några av de bästa bärbara datorerna du kan få för fotoredigering.

Källa: Amazon

ASUS ProArt StudioBook 16 erbjuder en mängd bekvämligheter, tillsammans med förstklassig prestanda, som gör alla professionella redaktörers liv mycket enklare.

NVIDIA 40-seriens GPU är visserligen överdriven men kommer väl till pass när du går bortom enkel fotoredigering – som grafik och 3D-modellering – eller om du vill mata ut med högre upplösning på en extern bildskärm. Det är den 13:e generationens Intel-processor som du kommer att älska mest, med tanke på dess tillgängliga kärnor och trådar som enkelt hanterar multitasking.

ASUS ProArt StudioBook 16 har också en M.2 NVMe SSD, som säkerställer att hela systemet känns snabbare, från att ladda programvara och snabb uppstart till att överföra stora bildfiler.

SOM OSS

ASUS ProArt StudioBook 16

Bäst överlag

Allt arbete och ingen lek gör Jack till en tråkig pojke

Med en 40-serie NVIDIA GPU och 13:e generationens Intel-processor är ASUS ProArt StudioBook 16 den perfekta redigeringskompisen. Den kommer till och med med en 1TB SSD för ett snabbare operativsystem och snabbare överföringshastigheter.

Fördelar

 • Rockande NVIDIAs 40-serie GPU
 • Välj mellan AMD eller Intel CPU
 • Snappare prestanda med sin SSD
 • Fungerar som en gaming laptop

Nackdelar

 • Batteritiden kan vara bättre

Källa: Amazon

Acer Aspire 5 Slim Laptop är lätt det säkraste alternativet om du hamnar i ett av två läger: du behöver maximera din budget, eller så behöver du en lätt bärbar dator som du kan hoppa av för att avsluta en snabb redigeringsuppgift.

En del av dess framgång är 8 GB RAM och hexa-core AMD Ryzen 5, som själv har integrerad Radeon-grafik. I praktiken kommer du att vara precis som regnet med lättviktsfotoredigering utan att den bärbara datorn saktar ner.

För att slå en rosett på allt, säkerställer Acer Aspire 5 Slim Laptops SSD att systemet fungerar så smidigt som möjligt, med den extra bonusen av snabbare dataöverföringshastigheter än en traditionell hårddisk.

Acer

Acer Aspire 5 15 Slim

Bästa värde

Alla måste börja någonstans

Acer Aspire 5 15 Slim Laptop erbjuder den enklaste vägen till en kompetent fotoredigeringsmaskin. Med en sexkärnig AMD-processor, 8 GB RAM och en SSD är det en bra start på din professionella karriär.

Fördelar

 • 6-kärnig CPU
 • SSD för snabbare OS och snabbare dataöverföring
 • Förnuftig kyldesign
 • Förvånansvärt bra kvalitet

Nackdelar

 • 8 GB RAM är det absoluta minimumet, men det är billigt att uppgradera

Källa: Äpple

Det är ingen hemlighet att Apple designar några av de bästa bärbara datorerna för fotoredigering på marknaden, och Apple MacBook Pro M2 Max fortsätter det arvet. Dess M2 Max-kretsuppsättning – såväl som M2 Pro – är direkt imponerande i prestandaavdelningen.

Med flera kärnor och trådar gör Apple MacBook Pro M2 Max kort med alla redigeringar du kastar på den. Du behöver inte stanna vid fotografering heller; du kan också förgrena dig till videoredigeringsprogram eller konstprogram!

Vad du kommer att hitta särskilt praktiskt, särskilt som fotograf, är batteriet. Även vid regelbunden användning har Apple MacBook Pro M2 Max mer än tillräckligt med juice för att klara en dags arbete. Om du redan är såld på Apple, men priset får dig att tveka, är Apple MacBook Pro M2 Pro det näst bästa.

Äpple

MacBook Pro M2 Max

Bästa äpplet

Apple utförde någon form av trolldom på M2 Max

$2990 $3499 Spara
509 USD

På Team Apple är MacBook Pro M2 Max en redigeringsdemon, tack vare dess M2 Max-chipset. Dess 16-tumsskärm är rymlig samtidigt som den bibehåller suveräna färger och klarhet.

Fördelar

 • M2 Max är en mördande chipset, liksom den något mindre M2 Pro
 • Mycket skarp och vacker 16-tumsskärm med utmärkt färgnoggrannhet
 • Bra batteritid
 • SD-kortläsare är en välkommen funktion

Nackdelar

 • Priset kommer att få dig att svettas

Zarif Ali / MakeUseOf

Bärbara datorer kan verkligen inte slå funktionaliteten och rörelsefriheten en surfplatta erbjuder, särskilt om du har en fot inom grafisk design och en annan inom fotoredigering. Tja, Microsoft Surface Laptop Studio är det bästa av två världar!

Ett ögonblick gör du några redigeringar; i nästa ögonblick är du i tabellläge och designar nästa projekt. Om du kastar in en Surface Pen, blir Surface Laptop Studio ett kraftpaket i produktivitet. Ännu mer om du väljer den senaste Surface Laptop Studio 2, men den första generationen är fortfarande mycket kraftfull för fotoredigering och är mycket billigare.

Du har också en hel del fastigheter att arbeta med, med tanke på dess 14,4-tums pekskärm. Jämfört med den största iPad Pro gör det en stor skillnad när det kommer till redigering.

Microsoft

Microsoft Surface Laptop Studio

Mest mångsidig

Gå från laptop till surfplatta på ett nafs

$1922 $2700 Spara
778 USD

Mångsidighet är namnet på spelet som Microsoft Surface Laptop Studio spelar. Tack vare dess 2-i-1-design för bärbar dator och surfplatta är den lika användbar för fotoredigering som designarbete.

Fördelar

 • Går från laptop till surfplatta med en snabb justering
 • 14,4-tums pekskärm
 • Enkel resesällskap
 • Kan ladda kompatibla Surface Pens framtill

Nackdelar

 • Surface Pen säljs separat
 • Endast två Thunderbolt 4-portar

Kendra Gerken / MakeUseOf

Apple MacBook Pro är inte precis det enklaste resesällskapet, med tanke på att den väger nästan 5 lbs. Det skulle dock vara synd att missa M2-kretsuppsättningen, så varför inte Apple MacBook Air M2?

Jämfört med sina äldre bröder, M2 Max och M2 Pro, ligger Apple MacBook Air M2 bekvämt på tredje plats. Men du får fortfarande fördelarna med chipsetet, bara i en mycket mindre formfaktor, såväl som dess utmärkta effektivitet.

Med en vikt på 2,7 kg är Apple MacBook Air M2 lätt – för att inte tala om galet tunn och kompakt. Och med sitt batteri som håller nästan hela dagen, ber den dig att stoppa ner den i en resväska för ett stort äventyr!

Äpple

MacBook Air M2 13-tum

Mest bärbara

Inte riktigt lättare än luft, men tillräckligt nära

Lätt, kraftfull och effektiv, Apple MacBook Air M2 är den ultimata resesällskapet. Och med ett batteri som räcker upp till 18 timmar behöver du inte rusa till närmaste uttag under arbetstid.

Fördelar

 • Lätt, kompakt och mycket robust
 • M2-chip hanterar konst, fotografi och videoredigeringsprogram
 • Effektivt batteri
 • Tyst

Nackdelar

 • Saknar SD-kortplats
 • Endast två Thunderbolt 4-portar

FAQ

F: Vad är en bra bärbar dator för fotoredigering?

Om du ofta använder program som Adobe Photoshop, Lightroom, Elements och andra fotoredigeringsprogram är det din processor och RAM som står för notan. Att ha en anständig GPU är också användbart, men det är din CPU, följt av mängden RAM du har, som har störst inverkan.

Om du använder en åldrande bärbar dator, eller om det kämpar på när du försöker redigera bilder, har vi en praktisk guide som innehåller tips för att snabba upp din dator.

F: Ska jag uppgradera till en SSD från en hårddisk?

Absolut. När det gäller dataöverföringshastigheter och bandbredd utklassar även en genomsnittlig SSD traditionella hårddiskar (hårddiskar). Du kommer att ha en mycket lättare tid med stora bildfiler, särskilt. Det ger också ett meningsfullt uppsving för ditt system överlag, som snabbare start- och laddningstider.

Om du kan välja en intern SSD, som en M.2 NVMe, ta den över en hårddisk. Du kan också hämta externa SSD-enheter, men överföringshastigheterna kan vara begränsade beroende på vilken version dina USB-enheter är. Till exempel är USB 3.0 och 3.1 vida överlägsna USB 2.0 när det kommer till dataöverföring.

F: Behöver jag mycket RAM-minne för fotoredigering?

När du redigerar bilder kommer de att lagras i RAM, vilket betyder att ju mer du har, desto smidigare blir din upplevelse. Med det sagt, hur mycket RAM-minne du behöver beror på din arbetsbelastning.

Om du bara gör touch-ups eller sällan använder mer än en handfull lager, är 8 GB användbar, men du tänjer på dina gränser. Det är bättre att ha 16 GB RAM, det absoluta minimum. För tung användning och arbetsbelastning vill du dubbla det.