De bästa allt-i-ett-datorerna 2024

Allt-i-ett-datorer är ett utmärkt alternativ för dem som vill spara utrymme men ändå föredrar något permanent, och med den större skärmupplevelsen en stationär ger jämfört med en bärbar dator. AIO:er ger dig också full kontroll över vilken typ av tangentbord och mus du kan använda, tillsammans med alla andra typer av tillbehör och kringutrustning, medan alternativen kan vara ganska begränsade på en bärbar dator.

Lenovo

Det var en tuff kamp, ​​men resultaten är tydliga: Lenovo Yoga AIO 9i måste vara en av de mest väl avrundade allt-i-ett-datorerna som finns. Intel i9-13900H-processorn och 16 GB RAM är en kraftfull duo, vilket gör det enkelt att jonglera med flera program samtidigt, särskilt om du arbetar hemifrån. Och med en Gen 4 SSD som kör programmet, är uppstarts- och laddningstiderna märkbart kortare.

Det du kommer att älska mest med Lenovo Yoga AIO 9i är hur komplett ett paket det är. Förutom det medföljande tangentbordet och musen finns det också en inbyggd kamera- och mikrofonkombo samt högtalare. Det ger ett riktigt rent och utrymmesvänligt utseende, vilket ger mer utrymme för att lägga till en andra bildskärm eller utöka portarna med en USB-hubb eller dockningsstation.

Lenovo Yoga AiO 9i (2023)

Bäst överlag

Med tanke på dess funktioner och allt paketerat inuti är Lenovo Yoga AiO 9i ett underbart paket överlag. Du har en kraftfull Intel-processor som kör programmet, en Gen 4 SSD och flera inbyggda kringutrustning som högtalare, en kamera och en mikrofon.

Fördelar

 • Stor 31,5-tums 4K-skärm
 • 13:e generationens Intel-processor
 • Bra urval av portar, inklusive USB-C
 • Ser ganska bra ut för en AiO

Nackdelar

 • Intern lagring är begränsad till 1 TB
 • Inte lämplig för spel

Lenovo

Oavsett om du vill skicka e-postmeddelanden, kolla sociala medier eller betala dina skatter, erbjuder Lenovo IdeaCentre AIO 3i en hel del för ett fantastiskt pris. Den levereras med allt du behöver, inklusive kringutrustning, för att komma igång.

Lenovo IdeaCentre AIO 3i har en inbyggd webbkamera för samtal, två 3W stereohögtalare för att njuta av musik och ett tangentbord och en mus för att komma igång direkt. Den har till och med en pekskärm för snabb navigering och överföring av filer med lätthet.

När det gäller vad som finns under huven, kommer Lenovo IdeaCentre AIO 3i med en 11:e generationens Intel Core i3-1115G4, tillsammans med Intel UHD-grafik och 8 GB RAM. Det är långt ifrån en kraftfull dator, men om allt du behöver den för är att hantera sociala medier, YouTube, streaming och e-post, kommer den att slå ut den ur parken. Den kommer också med en SSD för en snabbare uppstart och ett mer responsivt operativsystem.

Lenovo IdeaCentre AIO 3i

Bästa budgeten

$489 $600 Spara $111

För att komma åt Internet så snabbt som möjligt är Lenovo IdeaCentre AIO 3i vägen för minsta motstånd. Förutom att den är en tunn allt-i-ett-dator kommer den med en inbyggd kamera och högtalare och inkluderar även ett tangentbord och en mus.

Fördelar

 • Välj mellan Intel och AMD-processorer
 • Stor pekskärm
 • Inbyggd webbkamera och två 3W stereohögtalare
 • Inkluderar ett tangentbord och en mus

Nackdelar

 • 8GB är det absoluta minimum
 • 256 GB lagringsutrymme kanske inte räcker

Bästa allt-i-ett-datorn för spel: HP Envy 34

HP

Allt-i-ett stationära datorer är vanligtvis inte kända för spel, men PC-entusiaster skulle säga detsamma om bärbara datorer. Det är nisch, men om du letar efter en slimmad och kraftfull allt-i-ett-dator som du kan släppa loss på ditt växande spelbibliotek, kommer HP Envy 34-tums All-in-One Desktop att göra dig avundsjuk.

Det som kommer att fånga din uppmärksamhet är HP Envys massiva 34-tums WUHD-skärm. Det är widescreen, och den visas i exceptionellt skarpa 2160p med verklighetstrogna färger. Showen körs med en kraftfull NVIDIA GeForce RTX 3060, som fortfarande är en imponerande GPU, 32 GB RAM och en 12:e generationens Intel Core i7-12700. Det ger dig hårdvaran för att höja inställningarna i din favorittitel utan att orsaka en flaskhals.

CPU, GPU och RAM-kombination är också utmärkt för tunga uppgifter som redigering. Ännu viktigare, oavsett om det är för arbete eller spel, kommer 1TB SSD att se till att laddningstiderna är mycket korta.

HP Envy 34 allt-i-ett

Bäst för spel

Med en NVIDIA GeForce RTX 3060, 32 GB DDR5 RAM och en 12:e generationens Intel Core CPU är HP Envy 34 allt-i-ett-datorn redo att spela utanför porten. Det är också en lämplig arbetsstation för kreativa personer tack vare sin massiva skärm och 1 TB SSD.

Fördelar

 • Enorm 34-tumsskärm med 5120×2160 upplösning
 • 1TB SSD
 • Basen är också en trådlös laddare
 • Medföljer webbkamera, tangentbord och mus

Bästa allt-i-ett-datorn för produktivitet: Dell Inspiron 7700

Dell

Även i våra dagar är det fortfarande mycket viktigt att ha en familje-dator som ett centralt nav för allmänt bruk. Det råkar vara så att Dell Inspiron 7700 har hårdvaran för att klara allt detta.

Dell Inspiron 7700 har en 11:e generationens Intel Core i7 med 12 GB DDR4 RAM. I praktiken kan du surfa på Internet, njuta av YouTube, hantera e-postmeddelanden, skapa kalkylblad och strömma innehåll utan att uppleva fördröjning. CPU:n har också integrerad Intel Iris Xe-grafik, vilket säkerställer att barn kan spela populära spel som Roblox.

Den startar från en 256 GB M.2 NVMe SSD, vilket betyder att den är redo att användas på några sekunder. Och för att hysa dina viktiga dokument och bilder har du en hel hårddisk på 1 TB. Om du behöver mer på vägen kan du till och med använda USB-portarna eller SD-kortläsaren på baksidan.

Dell Inspiron 7700

Bäst för produktivitet

Med 12 GB RAM och en 11:e generationens Intel Core i7 CPU är Dell Inspiron 7700 den perfekta hemdatorn. Det erbjuder en smidig upplevelse för allmänt bruk, som underhållning, personliga affärer och till och med lätt spel.

Fördelar

 • Startar snabbt upp tack vare en M.2 NVMe SSD
 • Wi-Fi 6
 • Intel Iris Xe Integrated GPU hanterar barnspel som Roblox
 • Perfekt för allmänt bruk

Bästa allt-i-ett-dator för artister: Apple iMac

Äpple

Det är ingen hemlighet att Apple är ett populärt alternativ bland kreativa. Men om du behöver något mer omfattande är det dags att ta examen till Apple iMac. Speciellt den här modellen har Apples M3-processor, som du kan para ihop med 8 GB, 16 GB eller 24 GB RAM.

På baksidan har du en serie USB 4- och USB 3-portar, som båda täcker baserna för anslutning av externa enheter, som ritplattor och externa hårddiskar och SSD:er.

Den mest fördelaktiga funktionen hos Apple iMac är skärmen – en vacker 24-tums 4,5K Retina-skärm. Det exploderar inte bara med livfulla färger, utan för med sig imponerande pixeltäthet för bättre övergripande bildkvalitet.

Apple iMac 24-tum (M3, 2023)

Bäst för artister

Med en vacker skärm och en kraftfull M3-processor är Apple iMac en kreativ dröm. Det spelar ingen roll vilken redigering du gör, från konst till musik; den är byggd för att klara allt.

Fördelar

 • Imponerande M3-processor
 • Inbyggd kamera och mikrofon
 • Alternativ för leverans med mer RAM, lagring och programvara
 • Displayen är så full av färg och klarhet

FAQ

F: Vad är en Allt-i-ett-dator (AIO)?

Tänk på en AIO som en kombination av en stationär dator och en bärbar dator. Istället för att ha hårdvaran placerad i ett torn, som du skulle göra med en stationär PC, är allt inbyggt på baksidan av en bildskärm. Den har den kompakta karaktären av en bärbar dator, utan att vara bärbar, men med kraften hos en stationär dator.

F: Kan du uppgradera en AIO-dator?

Det varierar, men det är inte ovanligt att allt-i-ett-datorer har hårdvara lödd till kortet, som RAM. I sådana fall kommer du inte att kunna uppgradera dessa komponenter.

F: Vilket är bättre, en AIO-dator eller en bärbar dator?

Det beror på vad som fungerar bäst för dig, eftersom båda har sina styrkor och svagheter. Om du behöver portabilitet finns det gott om bärbara datorer som passar dina behov, från bärbara Windows-datorer till bärbara speldatorer. Annars kommer en AIO att klara sig bra om du vill ha något lite mer kompakt men med fördelarna med en stationär dator.

F: Har AIO-datorer en tendens att överhettas?

Nej, inte normalt. Med all den hårdvaran i ett trångt utrymme är AIO-datorer designade för att undvika överhettning, ungefär på samma sätt som en bärbar dator. Som sagt, det råder ingen tvekan om att ett traditionellt torn är märkbart bättre på att hålla sig svalt än en allt-i-ett-dator.