De 8 bästa engelska grammatikapparna för att förbättra dina språkkunskaper

snabblänkar

Grammatik är avgörande för att tala engelska flytande. För det bör du gå tillbaka till grunderna. Men istället för gamla gymnasieböcker, vänd dig till dessa utmärkta engelska grammatikappar. De bästa grammatikapparna för iPhone och Android är interaktiva, vilket hjälper dig att driva igenom alla ämnen, objekt och dinglande modifierare.

1. Lär dig engelsk grammatik

British Council är en av de bästa platserna att behärska engelska. Men även om du är engelsktalande kan du skärpa nyanserna med dess grammatikapp. Den högst rankade inlärningsappen tar dig genom 25 grammatikämnen, 600 interaktiva aktiviteter och tusentals frågor från fylla i tomrum, flerval och ordmatchning.

Börja där det passar dig, eftersom lektionerna täcker fyra nivåer: Nybörjare (CEFR nivå A1), Elementary, Intermediate och Advanced (CEFR nivå C2). Den kostnadsfria appen stöds av annonser, men du kan betala $1,99 för att ta bort dem.

Ladda ner: Lär dig engelsk grammatik för Android | iOS (Gratis köp i appar tillgängliga)

2. Johnny Grammar Word Challenge

British Council erbjuder flera appar som hjälper dig att förbättra din engelska. Para ihop appen ovan med den gratis och roliga Johnny Grammar Word Challenge-appen. De 60 sekunder långa frågesporterna kommer att testa dig på vanliga engelska ordförråd, stavning och grammatik för att hjälpa dig att stärka din konversationsengelska.

Frågesporterna täcker 12 grammatikämnen (prepositioner, oregelbundna verb, konjunktioner, etc.) och tar dig igenom användningsområden kring restauranger, resor, småprat, hobbyer och mer. Det är ett utmärkt verktyg som förlitar sig på en global topplista och märken för att motivera dig.

Ladda ner: Johnny Grammar Word Challenge för Android | iOS (Fri)

För dem som börjar sina IELTS-förberedelser erbjuder British Council en lättanvänd IELTS Prep-app för Android och iOS med gratis övningsprov, grammatiktips, övningar och frågesporter.

3. Grammaropolis

Grammaropolis

Vi stannar roligt på denna sida för unga grammatikstudenter (åldrar 8+). Grammatikfrågesporter, sånger, böcker, spel och instruktionsvideor hjälper dig att förstå egenheten i de åtta delarna av tal. Delarna av tal blir levande med animerade karaktärer som spelar huvudrollen i böcker, sånger, videor och interaktiva spel.

Du kan använda webbplatsen eller apparna för iOS. Det finns en gamifierad app för att lära sig skiljetecken (endast iPad). Grammaropolis låter dig lära dig lite gratis, med köp i appar som låser upp de andra delarna av talet. Det finns ingen app för Android ännu.

Ladda ner: Grammaropolis för iOS (Gratis köp i appar tillgängliga)

4. ELSA Speak

ELSA använder mikrofonen på din telefon, tillsammans med dess avancerade taligenkänningsteknik, för övningslektioner. De små lektionerna testar ditt flyt och din grammatik i olika verkliga ämnen. Appen skräddarsyr lektionerna efter dina kunskaper i amerikansk eller brittisk engelska. Mer än 7 100 personliga aktiviteter, från dagliga lektioner till testförberedelser, hjälper dig att bemästra knepiga ljud och uttal samtidigt som du förbättrar din grammatik.

Appen finns i tre versioner – Free, Pro och Premium. Appens Premium-version är heltäckande, med en AI-handledare, livetalanalysator och guidad övning för intervjuer, presentationer och tentor. Pro- och Premium-versionerna erbjuder månatliga prenumerationer.

Ladda ner: ELSA Tala för Android | iOS (Gratis köp i appar tillgängliga)

5. Lingualeo

Lingualeo-appen är en rolig och personlig toppplattform för språkinlärning för icke-modersmålstalare i Ryssland, Brasilien, Portugal, Polen och Turkiet. Språkspelstjänsten online började med ryska, men har sedan dess expanderat till några andra regioner.

De färgglada gamification-elementen kan vara helt rätt om din portugisiska eller ryska är stark, men du vill förbättra din engelska. Börja med att ta ett test och appen genererar automatiskt en lektionsplan. Fortsätt din träning med över 12 ordförrådskurser, grammatikövningar, tematiska kurser, videor, böcker och artiklar – du kan till och med ”kämpa mot” andra användare för att vässa din språkinlärning.

Du kan ladda ner appen gratis, men utöver det kräver alla lektionsplaneringar från nybörjare till avancerade ett abonnemang.

Ladda ner: Lingualeo för Android | iOS (Gratis köp i appar tillgängliga)

6. Mad Libs

Mad Libs är ett populärt ord- och grammatikspel. I hjärtat av spelet är böckerna och berättelserna. En spelare ber den andra om en lista med ord som ska ersätta tomrum i en berättelse. Olika ledtrådar i spelet utmanar dig att infoga orddelar i en mening. Låter det för enkelt?

Ingenting hindrar dig från att skapa dina egna regler och skapa knäppa meningar. Spelet är enkelt och alla i alla åldrar kan spela det. Det är roligt och en lärorik övning för barn. En lärarhandledning finns också på sajten om du vill ta med denna in i klassrummet.

Ladda ner: Mad Libs för Android | iOS (Gratis köp i appar tillgängliga)

7. Engelsk grammatikbok

The English Grammar Book är en enkel app för dem som inte vill ha gamification. Men låt inte det ta bort någonting från dess användbarhet. Den ger enkla förklaringar om ämnen som kan förbrylla dig.

Alla delar av engelsk grammatik täcks – från aktiv/passiv röst till homofoner, idiom och verb. Varje förklaring stöds av flera exempel.

Ta itu med ämnena och gör övningarna. Du kan hålla koll på dina framsteg och analysera resultaten allt eftersom du förbättrar dig. Appen är annonsstödd, som kan tas bort med ett litet köp.

Ladda ner: Engelsk grammatikbok för iOS (Gratis, premiumversion tillgänglig)

8. Grammatik

Grammarly är välkänt för sin skrivbordsskrivassistent. Som en mobil grammatikkontroller hjälper Grammarly Android- och iPhone-tangentbordsappen dig på samma sätt – att korrigera ditt skrivande medan du skriver. Även om Grammarly inte är en engelsk coaching-app i vanlig mening, kan den fånga upp fel och ge bättre förslag medan du skriver.

Till exempel kommer synonymrekommendationer att utöka ditt ordförråd. Denna omedelbara feedback kan hjälpa dig att lära dig engelska snabbare eftersom vi kommunicerar så mycket med våra telefoner. Grammarly-tangentbordet behöver en aktiv internetanslutning för att fungera som grammatikkontroll.

Ladda ner: Grammarly för Android | iOS (Gratis köp i appen finns)

Att installera rätt app är en sak. Att jobba med det varje dag är en annan. Ett sätt att göra det är att lära sig något nytt och använda det i ditt samtal eller skrivande omedelbart. Engelska är ett lätt språk att lära sig på grund av antalet tillgängliga resurser, men bara övning hjälper dig att bli flytande i det.