Hur du kommer åt och använder det just nu

Viktiga takeaways

 • OpenAI har lanserat GPT Store, där användare kan hitta anpassade GPT skapade av ChatGPT-communityt.
 • Tillgång till GPT Store är tillgänglig för användare med premium ChatGPT-prenumerationer, men åtkomst rullas ut gradvis.
 • Användare kan bläddra och söka efter anpassade GPT i butiken efter kategori eller nyckelord och spara dem för framtida åtkomst. Att uppgradera till ChatGPT Plus är värt det för de olika anpassade GPT som finns tillgängliga.

OpenAI har äntligen avslöjat sin efterlängtade GPT Store, som erbjuder användarna ett urval av ChatGPT-gemenskapsskapade anpassade GPT:er med specialiserade chatbots, allt från skrivande och design till programmering och produktivitet. Lanseringen markerar OpenAI:s senaste drag för att dra nytta av den skenande populariteten hos dess AI-skapelse ChatGPT, som tog världen med storm efter lanseringen i november 2022.

ChatGPTs anpassade GPT Store är öppen just nu, och det är så här du kan använda den för att hitta de förprogrammerade AI-verktygen du behöver.

Hur man kommer åt GPT Store

Tillgång till och användning av den nya GPT Store kräver en ChatGPT-prenumeration. Endast användare med ChatGPT Plus, ChatGPT Teams eller ChatGPT Enterprise-konton kommer att kunna använda butikens katalog med anpassade GPT. Du behöver också en ChatGPT-prenumeration om du vill skapa din egen anpassade GPT.

Men även premiumprenumeranter kanske inte har omedelbar åtkomst. OpenAI möjliggör gradvis GPT Store-funktionalitet för miljontals prenumererade användare i omgångar. Så även om ditt premium ChatGPT-medlemskap är nödvändigt, garanterar det inte ensamt att du för närvarande kan använda butiken på grund av den gradvisa utbyggnaden. Användare utan premiumprenumeration ”kan för närvarande bläddra i GPTs katalog men kommer inte att kunna använda den.” Kontrollera ditt ChatGPT-konto med jämna mellanrum för att se om din åtkomst har beviljats ​​när OpenAI fortsätter att utöka tillgängligheten till ytterligare partier av prenumeranter.

Hur vet du när du har fått åtkomst?

På vänster sidofält i ChatGPT-gränssnittet bör du se Utforska GPT:er istället för att bara Utforska. När du ser detta kan du börja använda GPT Store! Kom ihåg att hela idén med GPT Store är att hjälpa användare att bläddra och få tillgång till ett brett utbud av GPT:er byggda av communityn. Så, hur kan du använda den för att hitta rätt GPT för dina uppgifter?

Hur man hittar de bästa anpassade GPT:erna i GPT Store

Att använda GPT Store är ganska enkelt. Så här kan du bläddra och söka efter anpassade GPT:er:

 • När du kommer åt GPT-butiken klickar du på Utforska GPT:er på vänster sidofält i ChatGPT-gränssnittet för att öppna butiken.
 • Överst på butikssidan kommer du att se utvalda kategorier som skriva, produktivitet, programmering, forskning och analys och DALL-E för bildgenerering. Klicka på en kategori för att se en lista över de bäst presterande anpassade GPT-modellerna i den specifika kategorin.
 • Du kan också använda sökfältet för att hitta GPT efter nyckelord eller relaterade termer.
 • När du hittar en GPT du vill prova klickar du på den för att öppna den individuella GPT-sidan.
 • På GPT-sidan ser du information om vad den modellen erbjuder.
 • Efter att ha testat en GPT som löser ditt problem väl, ta ett viktigt extra steg – klicka på GPT-namnet i det övre vänstra hörnet på sidan och klicka sedan på Behåll i sidofältet. Detta sparar den GPT i sidofältet tillsammans med din chatthistorik för enkel framtida åtkomst.
 • Du bör dock notera att i skrivande stund granskas inte GPT Store, och det finns inget klassificeringssystem eller något annat. Vi hoppas att OpenAI kommer att introducera någon typ av klassificeringssystem inom en snar framtid, eftersom du för närvarande, utan något system på plats, är effektivt på egen hand när det gäller att ta reda på vad som fungerar bra. I förlängningen verkar det troligt att någon form av klassificering eller granskningssystem kommer att implementeras när GPT Store intäktsdelning har lanserats, men OpenAI har inte gett någon fast tidslinje för detta.

  Är det värt att uppgradera till ChatGPT Plus för att använda anpassade GPT?

  Eftersom du behöver en ChatGPT-prenumeration för att använda anpassade GPT:er undrar du förmodligen om det är värt att betala 20 $ prenumerationsavgiften för att få tillgång till funktionen.

  Det korta svaret är ja. Oavsett om du är nybörjare eller en avancerad ChatGPT-användare, hittar du många imponerande anpassade GPT:er i butiken. Dessutom, om dina AI-promptförmåga inte är särskilt starka, är anpassade GPT:er ganska användbara eftersom de förenklar prompting. I grund och botten gör GPT-skaparen det mesta av det tunga lyftet när det gäller uppmaning, programmering av den anpassade GPT för ett specifikt ämne och låter dig skörda frukterna med minimalt arbete.

  Med miljontals GPT tillgängliga är kanske det största argumentet för att prenumerera att någon kanske har listat en GPT som löser det exakta problemet du brottas med just nu. Kom också ihåg att ett abonnemang också ger dig tillgång till flera andra förmåner, framför allt tillgång till GPT-4 och DALL-E text-till-bild-verktyget.