De 7 bästa onlineverktygen för bilköpare

Att köpa en bil är ingen liten bedrift och kan komma med en mängd komplikationer. Reparationer, lån, garantier och säljarens rykte spelar alla in här, och det är svårt att hålla allt i schack om du inte är mycket erfaren.

Men oroa dig inte. Med hjälp av några fiffiga webbplatser kan du se till att du köper den bil du vill ha från en säljare som du kan lita på. Så låt oss diskutera de bästa onlineverktygen för bilköpare.

Om du köper ett begagnat fordon är det viktigt att du kontrollerar dess historia för att säkerställa att du inte gör en oklok investering. Det finns många möjliga fallgropar att undvika när du köper en begagnad bil, inklusive ofullständiga återbetalningar, reparationshistorik och ägande.

Med Experian AutoCheck Vehicle History Report kan du läsa om ett givet fordons historia kostnadsfritt. Detta inkluderar hur många ägare fordonet har haft, tidigare olyckor eller avskrivningar och utestående finansiering (dvs. eventuella finansieringsbetalningar som den nuvarande eller tidigare ägaren ännu inte har gjort).

Om du köper din bil med ett lån är det viktigt att veta hur lånet kommer att påverka dig ekonomiskt. Hur lång tid tar det att betala av lånet, hur kommer de månatliga amorteringarna att se ut och vilka ränteavgifter kommer du att få? Det är värt att överväga alla dessa faktorer.

Du kan svara på många av dessa frågor med Bank of America’s Auto Loan Calculator. Den här webbsidan låter dig bestämma hur återbetalningarna av ditt billån kommer att se ut, både vad gäller belopp och varaktighet. Du kan ange det belopp du vill låna, hur lång tid du vill spendera på att betala tillbaka det och vilken avgift din fastställda ränta kommer att medföra.

När du köper en begagnad bil måste du göra en hel del kontroller innan du bekräftar något köp. RAC erbjuder en mycket användbar omfattande checklista att gå igenom när du letar efter en begagnad bil, samt röda flaggor att hålla utkik efter. Olika områden täcks här, inklusive…

  • Hur man fysiskt bedömer bilen.
  • Hur man provkör bilen.
  • Var kan man köpa en begagnad bil.
  • Kontrollerar olyckshistorik.
  • Kontrollera servicehistorik.
  • Att välja betalningsmetod.

Den här listan kan vara särskilt användbar om du köper en begagnad bil för första gången, men kan ge dig en tankeställare även om du är en erfaren köpare.

Om du leasar en bil istället för att köpa den direkt, är det värt att göra lite research om hur mycket detta kommer att kosta dig och om leasingavtalet du tittar på är en bra idé.

Med Car Leasings verktyg för leasingjämförelse kan du få en uppskattning av vad dina betalningar blir på leasing av nästan vilket fordon som helst. Efter att ha tillhandahållit märket och modellen för den bil du vill leasa, kommer Car Leasing att visa dig månadskostnaden för din leasing, samt den initiala depositionen som krävs.

Utöver detta kan du se de varierande priserna mellan ett privat- och företagsleasingavtal och se de varierande återbetalningsbeloppen baserat på längden på det hyreskontrakt du letar efter. Om din årliga körsträcka förväntas vara över 10 000 mil kan du även justera detta till ett högre belopp.

Även om du funderar på att leasa en av flera bilar, har Car Leasing dig täckt. Du kan spara fordonsleasingberäkningarna som du har sökt tidigare för att enkelt jämföra dem med varandra.

Även om en bil är helt ny, om dess design och specifikationer inte är rätt för dig, är det en deal-breaker. Det är därför du bör kontrollera förarrecensioner av ditt önskade fordon innan du förbinder dig till något.

Med hjälp av bil- och förares fordonsrecensioner kan du kolla in djupgående recensioner av tusentals bilar. Ange helt enkelt märke, modell och tillverkningsår för bilen du är intresserad av, så kan du se fördelar, nackdelar, pris, specifikationer och prestanda för att få en uppfattning om vad som erbjuds.

Att köpa en elbil kan variera enormt från att köpa en ICE. När allt kommer omkring köper du en helt annan produkt. Elbilar har inte konventionella motorer eller transmissioner och är inte beroende av bensin eller diesel för att fungera. Men de har fortfarande en kostnad.

För att avgöra hur mycket du kommer att spendera på el istället för bränsle, kolla in Zapmaps EV vs. ICE driftskostnadskalkylator. Med det här smarta verktyget kan du kontrollera hur mycket mer eller mindre en elbil kommer att kosta att köra jämfört med ett vanligt bensin- eller dieselfordon.

För att göra detta måste du först ange märket och modellen för din nuvarande ICE och sedan märket och modellen på den elbil du tittar på. Ange sedan det avstånd du vill jämföra, till exempel din dagliga pendling. Ange slutligen hur mycket bensin eller diesel kostar i ditt område och ditt hems elpris. Med denna information kan Zapmap berätta hur mycket du skulle spara (om alls) när du använder en EV istället för en ICE.

Det finns ingen brist på skumma och rent kriminella återförsäljare i bilindustrin. Tusentals människor har köpt bilar under falska antaganden, av vilka många inte kunde få ersättning. På grund av detta är det klokt att kontrollera återförsäljares recensioner.

Du kan göra detta med Cars.coms återförsäljarbetyg och recensioner. Skriv bara in namnet på återförsäljaren i den medföljande rutan, liksom postnummer och märke på bilen du vill köpa, så kommer du att kunna läsa hundratals eller till och med tusentals positiva, negativa och blandade recensioner.

Du kan också lämna en återförsäljarrecension på Car.com om du vill dela med dig av din upplevelse.

Att köpa en bil är ingen promenad i parken

Bilar är komplexa maskiner som kan komma med en rad utmaningar och problem. För att undvika att hamna i en ekonomisk grop när du köper en bil, överväg att använda verktygen som anges ovan så att du kan göra rätt val. När allt kommer omkring är de gratis, lätta att använda och kan ge dig otroligt värdefull information som du kanske inte har varit medveten om tidigare.