De 7 bästa Carnivore-podcasterna att ladda ner

Biffar och kotletter och stekar, oh my! Om din idé om mathimlen involverar en köttätare diet, har vi några podcasts för dig. Oavsett om du är en erfaren köttätare eller bara nyfiken på denna köttcentrerade livsstil, är podcaster en utmärkt resurs för insikter, tips och engagerande diskussioner.

Dessa poddar inkluderar intervjuer med toppexperter på området och täcker allt från potentiella hälsofördelar till medicinsk desinformation. Så elda upp grillen, släng på ett högt revben och kolla in dessa sju poddar för köttätare.

Primal Edge-podden är en resurs som dyker med huvudet först in i kärnan av en kött-framåt livsstil. Värden, Tristan Haggard, lämnar ingen sten ovänd när han bryter ner den ursprungliga dieten, och erbjuder ovärderliga insikter och praktiska tips för att guida dig på din köttätande resa.

Ett särskilt insiktsfullt (och vågar jag säga provocerande) avsnitt är avsnitt 218: VARFÖR ÅKER så många VEGANER KARNIVORE & KETO?. Det här podcastavsnittet beskriver varför det kan vara en bra idé att införliva animaliskt protein i din kost.

I sin självbetitlade podcast delar Dr Baker med sig av sin personliga resa och professionella insikter om sin proteinspäckade livsstil. Den här ortopediska kirurgen utövar inte bara köttätande diet – han förespråkar den och inspirerar otaliga människor att frodas på en köttcentrerad meny.

Dr. Baker är en erfaren idrottare som har världsrekord i olika sporter. Till och med i 50-årsåldern, marklyfter han enorma vikter och slam-dunkar basketbollar som om det inte är någon större grej.

Lyssna på avsnittet, Hon åt för lite, sen provade hon detta, med Lillie Kane. I det här avsnittet diskuterar Baker och Kane allt köttätande, inklusive dess roll i viktminskning, ökad kognition, bygga styrka och upprätthålla energi.

Kane är en certifierad keto-näringscoach, certifierad hälso- och livscoach och populär lågkolhydrat YouTuber.

För den som är intresserad av specifikt keto-dieter finns det sju andra poddar att kolla in.

Den här podcasten är värd av Scott Mys och ger dig rika insikter i köttätarens diet. Podcasten fokuserar på att presentera vetenskapliga perspektiv och praktiska tillämpningar, vilket resulterar i avsnitt som är proppfulla med tillförlitlig och användbar information.

Om du letar efter en dos av insikt i köttätarens väg, kolla in avsnittet med Amber O’Hearn.

Amber, en erfaren dataforskare och förespråkare för köttätare i över ett decennium, uppmanar lyssnare att överväga kostens roll för mental hälsa, särskilt hennes egna erfarenheter av bipolär sjukdom, och ger ett unikt perspektiv som sällan tas upp i kostdiskussioner.

Hennes forskning om effekterna av en växtfri diet helt kött på olika hälsofrågor kommer säkerligen att hålla dig intresserad.

Om du är ivrig att ta till dig vetenskapen bakom köttätarens diet är Dr. Paul Saladinos podcast Fundamental Health din favoritplats. Dr. Saladino, en framstående figur inom köttätarerörelsen, drar sig från den senaste forskningen för att motivera den köttfokuserade dieten (som han nu kallar ”Djurbaserad diet” och som inkluderar frukt, mjölk och honung).

Ett avsnitt som sticker ut innehåller Dr. Tommy Wood, en erfaren forskare som specialiserat sig på metabolisk flexibilitet. I avsnittet (tillgängligt på Apple Podcasts eller var du än får tag i dina podcasts), diskuterar de kost, inklusive fördelarna med animaliska livsmedel och fallgroparna med bearbetade kolhydrater.

Om du vill utöka din podcastrepertoar finns det andra poddsändningar för hälsosam kost att prenumerera på.

Podcasten Black Carnivore erbjuder ett uppfriskande perspektiv på hur man tar till sig en köttätare eller keto-livsstil. Podcasten är värd för Ede Fox, som förvandlade sin hälsa genom en köttätare diet, och skapar en perfekt balans mellan inspiration och information.

Ta till exempel avsnittet med titeln Svart vegan som blev köttätare läker kronisk smärta. I den diskuterar Fox öppenhjärtigt resan av andra köttätare Steve Francois, en man som bytte ut sina grönsaker mot biffar och i gengäld hittade en lösning på sina långvariga hälsoproblem efter att ha kämpat med smärta, inflammation och viktökning i tre år som vegan.

Steves antagande av köttätande diet lindrade inte bara hans restless leg-syndrom och ischias utan hjälpte honom också att gå ner i vikt.

Värd av Robert Kiltz, MD, främjar denna podcast öppna diskussioner om kostens fördelar, utmaningar och erfarenheter.

Ett avsnitt värt att kolla in inkluderar en med gäst Stephen Thomas (The UK Carnivore). Med en rik bakgrund inom fysiologi, hälsovetenskap och sport- och konditionsvetenskap har Thomas hjälpt otaliga individer att nå sina hälsomål, särskilt de som kämpar mot fetma och diabetes.

Efter att båda ha övergått genom att anamma köttätande diet, erbjuder Thomas och Kiltz en djupgående diskussion om fördomar i hälsoinformation, och omdefinierar vad vi anser vara ”hälsosamt”, kopplingen mellan köttätande diet och viktminskning, de negativa effekterna av fibrer, och alkoholens plats i en köttätare livsstil.

Den här podcasten utforskar den transformativa kraften hos köttätarens diet genom linsen från både professionella och vardagliga individer. Gästerna sträcker sig från sjukvårdspersonal som hjärtkirurger, dietister och experter på mental hälsa, till de som personligen har dragit nytta av denna kostmetod.

Diskussionen sträcker sig bortom vetenskapen om köttätares kost till praktiska råd, vilket gör den till en värdefull resurs för både nybörjare och rutinerade köttätare.

I ett avsnitt med titeln, Vända tillbaka tiden med köttätande diet: Jessica Henrards resa till hälsa och ungdomlighetintervjuar värdcoachen Stephen Jessica Henrard, en carnivore dietförespråkare, och diskuterar hennes transformationella resa från en Paleo-baserad diet till en carnivore livsstil.

Med två decennier av erfarenhet inom hälso- och fitnesssektorn gick Jessica över till köttätande diet efter att ha kämpat med hudåkommor, inflammationer och tecken på åldrande. Efter att ha antagit en köttbaserad kost, märkte hon en förbättring av hudens hälsa, minskad inflammation och förbättrad sömnkvalitet, libido och mentalt fokus.

Lär dig mer om köttätande diet

Från välkända hälso- och sjukvårdspersonal till vardagliga individer, vittnesmålen om köttätande diet är övertygande. Och varje dag fortsätter samhället att växa.

Oavsett om du är ny på det här sättet att äta eller om du är en erfaren köttätare, erbjuder dessa poddar ett rikt utbud av insikter, personliga berättelser och banbrytande forskning. Smaklig måltid!