Hur man prenumererar på och använder EA Play på PS5

Ett av sätten du kan spara kostnader på spel på en Xbox eller en PS5 är genom att skaffa ett abonnemang. Sony erbjuder prenumerationer i PlayStation Store förutom PlayStation Plus, och EA Play är bland de bästa när det gäller valuta för pengarna.

EA har publicerat och utvecklat många hushållstitlar och franchiseavtal, inklusive Need for Speed, the Sims, FIFA, UFC, Star Wars och många andra. EA Play erbjuder ett sätt att utnyttja EA:s PS4- och PS5-spel utan att köpa dem alla individuellt.

Vad är EA Play?

I huvudsak är EA Play (en gång känd som EA Access) en prenumerationstjänst för PlayStation och Xbox som erbjuder utvalda EA-titlar att ”hyra” medan ditt abonnemang är på. Det ger dig också 10 % rabatt på vissa icke-fria titlar, säsongskort, poängpaket och DLC:er. Slutligen kommer EA Play-medlemskap att ge dig en gratis 10-timmars tidig provversion av vissa EA-spel, och dina framsteg kommer att synkroniseras om du väljer att köpa spelet.

EA Play på PS5 kostar $4,99/månad eller $29,99/år, och det ger dig tillgång till mer än 50 spel. Detta gör det mycket billigare än någon av PlayStation Plus-prenumerationsnivåerna. Enbart att döma av antalet tillgängliga spel ger EA Play dig mer värde än PlayStation Plus Essential ($9,99/månad).

Förresten, EA Play är ett av sätten du kan få The Sim 4 gratis.

Hur man prenumererar på EA Play på PS5

Att försöka navigera på din PS5 för att betala för EA Play kan vara lite knepigt. Innan du börjar måste du lägga till ett kort som betalningsmetod på din PS5 (EA Play insisterar på att du har ett kort även om det kommer att ladda din plånbok). Så vi har detaljerat alla steg du bör följa för att framgångsrikt prenumerera på det:

 • Navigera till och välj PlayStation Store från din PS5:s hem.
 • Tryck på R1 tills du kommer till fliken Prenumerationer.
 • Scrolla ner tills du ser EA Plays banner och välj Lär dig mer.
 • Välj $4,99 och välj Beställ och betala.
 • I bilden ovan ser du att EA Play kostar $0,99. Detta är ett begränsat erbjudande och återspeglar inte ordinarie pris.

  Om du har pengar i din plånbok kommer EA Play att debitera plånboken före någon annan betalningsmetod – även vid efterföljande förnyelser.

  Hur man använder ett EA Play-medlemskap på PS5

  Du hittar inte automatiskt EA Play-spel i ditt bibliotek; du måste gå till spellistan för att hitta och ladda ner spelen. Så här hittar du dem:

 • Gå till PlayStation Store > Prenumerationer och scrolla ner till EA Plays banner.
 • Välj Visa spel så hittar du dig själv i EAs spellista.
 • Navigera till spelet du vill ladda ner, välj omslagsbilden och välj Ladda ner eller knappen för rabatterat spelpris.
 • Spelet kommer att laddas ner och installeras på din enhet därifrån. Om du fick spelet gratis har du inte längre tillgång när ditt EA Play-medlemskap går ut. Men om du köpte det med 10 % rabatt kommer du att ha spelet för alltid.

  Du kan se vilka spel i ditt bibliotek som är EA Play-spel; leta bara efter den lilla röda runda EA-logotypen när du markerar spelet.

  Hur man avbryter ett EA Play-medlemskap på PS5

  Du kanske inte längre vill ha EA Play efter att ha betalat för den första månaden. Och detta kan vara det bästa tillvägagångssättet om du bara försöker använda medlemskapet för att få rabatter. Gå i så fall till Inställningar > Konto > Betalning och prenumerationer > Prenumerationer > EA Play > Avbryt prenumeration.

  Ditt medlemskap kommer att fortsätta efter att du avslutat, men det kommer inte att förnyas. Du kan gå tillbaka till den här sidan i inställningarna för att förnya prenumerationen genom att välja knappen Prenumerera.

  EA Play sparar pengar

  EA Play är en av de underskattade teknikerna för att spara pengar som du kan använda för att få ner kostnaden för konsolspel. Det är ett av sätten du kan handla rabatter på, få spel gratis och snabbt ta reda på om du kommer att njuta av titlar istället för att betala tiotals dollar för dem först.

  Det är dock bara ett av sätten du kan spara pengar på. Det finns fortfarande olika sätt att göra PS4- eller PS5-spel billigare.