De 7 bästa apparna för att göra anteckningar för studenter

Om du kämpar för att komma ihåg vad som har sagts i klassen kan det vara oerhört användbart att använda en anteckningsapp. Oavsett om du skriver en inlämningsuppgift, arbetar med ett gruppprojekt eller studerar till ett prov, finns det många alternativ för att hjälpa dina studiebehov.

I den här guiden tar vi upp de bästa apparna för anteckningar för elever. Utforska dessa appar för att förbättra ditt arbetsflöde, sammanfatta snabbare och bli mer organiserad.

1. Evernote

Evernote tar allt krångel med att organisera dina klassanteckningar, så att du kan studera mer effektivt. Skapa anteckningsböcker och gruppera liknande ämnen i anteckningsböcker. Du kan också snabbt hitta anteckningar med hjälp av fliken genvägar.

Om du vill skapa presentabla klassanteckningar är Evernote ett toppval. Evernotes rich text editor erbjuder flera typsnitt och färger att välja mellan. Du kan också markera text för att betona viktig information.

Att lägga till bilder är enkelt i Evernote. Tack vare Evernotes redigerings- och anteckningsfunktion kan du enkelt kommentera bilder med hjälp av flera former, pilar och text. Om du är en kreativ anteckningsskrivare finns även Sketch-funktionen. Du kan använda det här verktyget för att bifoga ritningar till dina anteckningar.

Ladda ner: Evernote för Windows | Mac | Android | iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

2. Google Dokument

Google Docs är en mycket populär app för anteckningar bland studenter tack vare dess sömlösa kompatibilitet med andra Google-tjänster, som Google Drive. Appen kommer med många verktyg för att skriva uppsatser, inklusive ordräkning, stavningskontroll och ett inbyggt citeringsverktyg.

För skrivuppgifter kan du enkelt formatera din sida med sidhuvuden och sidfötter, sidnummer och regler för styckeavstånd. Du kan också dela upp text med olika rubrikstorlekar.

Google Dokument är ett briljant samarbetsverktyg så att du kan arbeta med projekt med dina klasskamrater. Genom att trycka på Dela-knappen kan du skicka dina anteckningar till andra Google-användare och redigera dokument samtidigt. Det finns också en kommentarsfunktion där du kan nämna andra användare.

Ladda ner: Google Dokument för Android | iOS (Fri)

3. RemNote

RemNote erbjuder ett stort urval av verktyg för att öka din produktivitet som student. Dess unika sätt att göra anteckningar låter dig länka ihop idéer i en trädliknande hierarki.

För att rädda dig från att bläddra fram och tillbaka mellan anteckningar låter RemNote dig öppna anteckningar i flera rutor för att underlätta dina multitasking-behov. Du kan också länka till andra anteckningar och referenssidor på hela din arbetsyta.

En funktion som gör RemNote perfekt för studenter är flashcards. Du kan lägga till flashcards direkt till dina anteckningar eller skapa dem från grunden. Den dedikerade fliken Flashcards låter dig öva aktivt återkallande, så att du kan lära dig ny information snabbare. För varje flashcard kan du betygsätta din nuvarande förståelse. RemNote kommer sedan att ge dig ny information för att hjälpa dig bygga vidare på dina svagheter. Sammantaget är RemNote ett toppval för att studera mer effektivt.

Ladda ner: RemNote för Windows | Mac | Android | iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

4. Föreställning

Det finns många sätt att använda Notion som student. Dess rena gränssnitt och kraftfulla organisation är idealiska för alla hårt arbetande studenter. Dess kommandobaserade redigerare är mest effektiv för att snabbt ta anteckningar. Det bästa av allt är att de flesta funktioner du behöver som student ingår i gratisplanen.

Om du ogillar att organisera innehåll kan du upptäcka gratis Notion-mallar för att ge dig en startstruktur. Notion erbjuder också en gratis ”Klassanteckningar”-mall som organiserar dina klassanteckningar i en snygg lista.

Med hjälp av Notions block kan du enkelt ändra ordning på innehåll, vilket tar bort behovet av konstant kopiering och inklistring. Med block kan du skapa att-göra-listor och punktlistor och infoga media i dina anteckningar. En praktisk blocktyp för elever är Callout-blocket. Den här funktionen framhäver en textbit så att du kan markera viktig information i dina klassanteckningar.

Ladda ner: Begrepp för Windows | Mac | Android | iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

5. Microsoft OneNote

Om du letar efter ett snabbt sätt att fånga snabba anteckningar som student kan du lita på Microsoft OneNote. Appens dukliknande tillvägagångssätt gör den användbar för att anteckna nyckelbegrepp, göra snabba skisser och skapa att-göra-listor.

Det är enkelt att lägga till nya anteckningar: klicka bara var som helst på anteckningssidan för att anteckna något. Du kan också dra runt information, vilket gör OneNote till ett bra verktyg för tankekartläggning.

OneNote är inte begränsad till skrivna anteckningar. Du kan göra skisser och bifoga ljudinspelningar som länkar till dina anteckningar. Matematikelever kan också använda funktionen Ink to Math, så att du kan infoga ekvationer genom att rita dem.

Ladda ner: Microsoft OneNote för Windows | Mac | Android | iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

6. Joplin

Joplin är en distraktionsfri anteckningsapp för Windows och Mac, idealisk för fokuserad inlärning. Anteckningar kategoriseras i sidofältet i en trädstruktur. Det finns ingen gräns för hur många mappar du kan skapa och kapsla inuti varandra, vilket gör Joplin perfekt för tung användning.

Appen erbjuder ett urval av anteckningsverktyg för elever som finns på formateringsbandet. Du kan infoga citat, lägga till länkar till webbsidor och bifoga PDF-filer. Om du lär dig programmering kan du infoga kodblock. Joplin stöder också Markdown. Du kan enkelt växla mellan Markdown-vyn och standardredigeraren med ett klick på en knapp.

Ladda ner: Joplin för Windows | Mac | Android | iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

7. Logseq

Om du letar efter en anteckningsapp som erbjuder något mer än en enkel textredigerare, är Logseq en toppapp att överväga. Appen har en daglig journalsida, ett whiteboardverktyg och flashcards, vilket gör den till ett utmärkt val för studenter.

Whiteboardverktyget hjälper till att lägga till diagram till dina studieanteckningar. Det här verktyget erbjuder de grundläggande funktionerna att lägga till former och text, men kanske mest imponerande är dess förmåga att lägga till befintliga sidor på whiteboardtavlan. Med hjälp av whiteboardtavlan kan du bifoga klassanteckningar och redigera dem samtidigt som du gör skisser.

Logseq förlitar sig på dubbelriktade länkar till sammanlänkade anteckningar. Även om det verkar komplicerat till en början, är allt som behövs ett kommando för att länka samman två sidor. Du kan enkelt navigera till den länkade sidan genom att klicka på länken. På så sätt kan du skapa kopplingar mellan ämnen medan du studerar.

Ladda ner: Logseq för Windows | Mac | iOS | Android (Fri)

Studera smartare, inte svårare med dessa anteckningsappar

Dessa anteckningsappar hjälper dig att spara tid som student och förstå dina anteckningar bättre. Oavsett om du är en visuell elev eller föredrar att skriva anteckningar, har dessa appar alla ett unikt sätt att göra anteckningar. Uppgradera ditt lärande och klara dina prov med dessa anteckningsappar.