De 6 bästa certifieringarna för att göra dig till en bättre chef

Om du är chef och vill förbättra dina ledaregenskaper finns det olika sätt. Du kan gå på ledarskapsseminarier eller gå kurser. När du går en klass är det till din fördel om du får en certifiering när du är klar.

Oavsett om det är projektledning eller hantering av affärsprocesser, finns det certifieringar du kan utöva som kommer att förbättra din ledningsförmåga. Du måste betala för några av kurserna; dock bör du betrakta det som en investering i din karriär. Om du har en budget finns det även några gratiskurser tillgängliga.

Att ta en kurs i Grundläggande projektledning är ett utmärkt sätt att uppgradera dina kunskaper och bli en bättre chef. Kursen introducerar några av de vanligaste projektledningsprinciperna och metoderna för att hjälpa dig och ditt team att slutföra framgångsrika projekt.

När du tar den här kursen kommer du att lära dig begrepp som kommunikationshantering, kostnadskvalitet och kommunikationshantering. Systemet inkluderar nio timmars videolektioner uppdelade i 17 klasser. När du registrerar dig har du 90 dagar på dig att genomföra kursen.

Det finns inga förkunskaper du behöver innan du tar den här kursen. När du har slutfört det får du ett intyg om att du är klar. SkillUp erbjuder systemet, och du kan komma åt kursinnehållet via deras app, som finns på Android och iOS.

Den här kursen är ett utmärkt alternativ om du vill lära dig projektledningsfärdigheter och inte är redo för PMP-beteckningen. Om du redan hanterar projekt kan du vara intresserad av kraftfulla Excel-projekthanteringsmallar för att spåra vad som helst.

Om du nyligen har blivit involverad i Emergency Management, erbjuder FEMA, Federal Emergency Management Agency, en kurs via Federal Emergency Management Basic Academy. Grundakademin består av 6 klassrumskurser som tar tre veckor.

När du väl har registrerat dig går du igenom 15 dagar och 120 timmars lärande, och det är inte tillåtet att missa någon klass. Även om Foundations of Emergency Management rekommenderas innan du startar programmet, är det inte ett krav. Tolv nödvändiga förkunskaper uppfyller kraven för alla klassrumskurser i National Emergency Management Basic Academy (NEMBA).

NEMBA är designad för nyutnämnda akutchefer med mindre än tre års erfarenhet. Om du har en smartklocka kanske du är intresserad av att lära dig hur du använder nödfunktionerna på en Samsung Galaxy Watch eller andra Wear OS.

Anta att du redan har färdigheter i projektledning och tror att du skulle ha nytta av att uppgradera dessa färdigheter. I så fall kan du vara intresserad av den certifierade projektledaren som Institute of Project Management erbjuder. Du måste ha genomfört minst 30 timmars professionell utveckling under de senaste 12 månaderna för att kvalificera dig.

Innan du går vidare med bedömningen som kommer att certifiera dig, måste du ha en heltidsekvivalent till institutets treåriga program eller tillhandahålla en portfölj av ledarskapserfarenhet. Att få din certifiering som projektledare kan hjälpa dig att bygga vidare på det du redan vet och göra dig mer värdefull för ditt team.

Certifieringen kostar för närvarande $1 250; Men denna investering i din karriär kan öppna dörrar till möjligheter beroende på dina mål eftersom den är internationellt erkänd. Om du har letat efter rätt verktyg för ditt team kanske du är intresserad av att lära dig hur du väljer rätt projektledningsverktyg.

Som Scrum Master ansvarar du för att skapa en arbetsmiljö som ditt team tycker är effektiv och produktiv. Du vill vägleda ditt team med färdigheter som bidrar till att utveckla robusta rutiner, principer och värderingar för att hjälpa till att slutföra teamprojekt i kortare cykler.

Att bli en certifierad scrummaster hjälper dig att bli en bättre chef eftersom ditt team känner att du använder sin tid klokt. Att öka teameffektiviteten gynnar teamet, organisationen och slutkunden, som kommer att vara glada över att deras projekt slutfördes i tid.

Att slutföra din scrum master-certifiering kan ge dig färdigheter som gör att du kan anpassa dig till förändringar snabbare, fokusera på ständiga förbättringar, möjliggöra för innovation att ske snabbare och få feedback. För att få din certifiering kan du ta Tillämpa Professional Scrum eller Professionell Scrum Master eller gå direkt till provet.

Testkostnaden är $150, och det är ett flervalsformat med 80 frågor. Du har 60 minuter på dig att slutföra den, och ett godkänt resultat är 80 %. Om du vill skaffa dig mer kunskap innan du gör testet, kanske du är intresserad av att lära dig om några gratis onlineresurser för att lära dig agile & scrum.

Om du är nyutexaminerad eller har mindre än två års erfarenhet av affärsprocesshantering kan den certifierade affärsprocessassistenten (CPBA) vara en bra certifiering för dig. Det finns ett test för att få din certifiering som CPBA. Ändå behöver du också 1 250 timmars dokumenterad praktisk erfarenhet inom ett affärsprocesshanteringsrelaterat område eller en 4-årig kvalificerande universitetsexamen.

Association of Business Process Management designade denna certifiering för yrkesverksamma som har avslutat sin grundexamen eller arbetat inom affärsprocesshanteringsområdet i minst ett år. När du slutför denna certifiering bekräftar du att du har en robust grundläggande kompetens inom affärsprocesshantering.

Innan du påbörjar processen för att tjäna din CPBA måste du betala en ej återbetalningsbar registreringsavgift. När din ansökan har godkänts får du ett meddelande och en länk för att registrera dig och betala $550.

Att få denna certifiering kan ge din chef och ditt team förtroende för din förmåga att hantera affärsprocesser. Efter att ha tjänat din CPBA kan du tjäna din certifierade affärspraktik och certifierad affärsprocessledare.

Du kommer att behöva omcertifiera vart tredje år, och avgiften för det är $75. Om du vill lära dig ett annat sätt att effektivisera dina processer, kanske du är intresserad av att lära dig den bästa mjukvaran för robotprocessautomation (RPA) för att effektivisera ditt arbetsflöde.

CompTIA Project+-certifieringen är för IT-proffs. Denna certifiering kommer att lära dig projektverktyg och dokumentation, hur du identifierar projektbegränsningar, kommunikations- och förändringsledningsförmåga och projektgrunderna.

Innan du påbörjar denna certifiering behöver du 6 till 12 månaders praktisk erfarenhet av att hantera projekt i en IT-miljö. Att tjäna denna certifiering ger dig färdigheter att hantera små och medelstora projekt.

Denna certifiering kan förbättra dina ledningsförmåga genom att ge dig olika ramar och metoder för att hantera små och medelstora projekt. Om du är intresserad av andra CompTIA-certifieringar, kanske du vill överväga det kompletta CompTIA-certifieringspaketet för att kickstarta din karriär inom IT-säkerhet.

Det finns massor av certifieringar för att göra dig till en bättre chef

Beroende på dina intressen kan du ta många certifieringar för att förbättra dina färdigheter som chef. Oavsett om du vill förbättra din kommunikationsförmåga eller hantera projekt mer effektivt kan du dra nytta av certifieringar till varierande priser.

Du kan också välja hur du skaffar dig dessa certifikat. Vissa certifieringar erbjuder klassalternativ, medan andra ger fjärråtkomst till kurser, inklusive appar på din telefon.

Att förbättra dina ledningsförmåga ökar dina chanser att bli befordrad och kan göra dig till en bättre ledare. Ditt team och din chef kommer att uppskatta att du försöker förbättra dina färdigheter som chef.