11 bästa LinkedIn Analytics-verktyg för din B2B-marknadsföringsstrategi

LinkedIn är en populär plattform för sociala medier för arbetande yrkesverksamma och företag att dela arbetsorienterat innehåll.

Även om den är utformad som en plats för att bygga professionella nätverk, håller den på att bli en populär plattform för innehållsdelning.

Det som är bra är att LinkedIn tillhandahåller ett inbyggt analysverktyg för att spåra räckvidden och prestanda för ditt publicerade innehåll.

Men avancerade LinkedIn-analysverktyg ger djupare insikter jämfört med inbyggd analys. Den här artikeln kommer att låsa upp några populära LinkedIn-analysverktyg som hjälper dig att skapa en bättre strategi för innehållsmarknadsföring.

Vad är LinkedIns analysverktyg?

LinkedIn Analytics-verktyg ger dig visuella insikter om LinkedIn-sidor och låter dig mäta resultat snabbt. Genom att spåra nyckel-KPI:er, såsom trafik, engagemang, följartillväxt, CTR, CPC och mer, kan du fatta datadrivna beslut.

Som tidigare nämnts vinner LinkedIn popularitet som en plattform för innehållsdelning, och dess inbyggda analysinstrumentpanel spårar din innehållsprestanda. Däremot är insikterna du får från LinkedIns standardanalysinstrumentpanel abstrakta, och du kan inte skapa en fast strategi baserat på tillgänglig data.

Det är där LinkedIn Analytics-verktyg kommer in i bilden. Dessa verktyg tillhandahåller dedikerat realtidsdata om viktiga engagemangsstatistik som CTR, inlägg med bästa resultat, demografi för följare, visningar, klick, antal följare och antal sidvisningar.

Vikten av LinkedIns analysverktyg

Om du är en B2B-marknadsförare som förlitar dig på innehåll för varumärkesmedvetenhet, generering av efterfrågan och inkommande försäljning, behöver du prestandadata. Det hjälper dig att identifiera din publikpersonlighet och förstå hur människor reagerar på ditt innehåll.

Här är några anledningar till varför du behöver LinkedIn-verktyg:

✅ Förstå kunden: LinkedIns analysverktyg ger värdefulla insikter om inläggsvisningar, inläggskommentarer, inläggsdelningar, anhängartillväxt och CTR. Dessa insikter hjälper dig att förstå dina publikpreferenser och vilket innehåll som fungerar för dig.

✅ Innehållsoptimering: Dataanalysverktyg hjälper dig att identifiera vilken typ av ämnen som genererar mer engagemang och likes. På så sätt kan du optimera din innehållsstrategi för att matcha din publiks behov.

✅ Kontrollera ROI: Genom att tillhandahålla nära reella metriska siffror hjälper LinkedIns analysverktyg dig att mäta avkastningen på investeringen för dina kampanjer. Denna information hjälper dig att bedöma den tilldelade budgeten och om de resultat du får är balanserade eller behöver revideras.

✅ Bättre rapportering: Eftersom du får data för olika mätvärden inom instrumentpaneler kan du enkelt dela dina rapporter och instrumentpaneler med ditt marknadsföringsteam.

Låt oss nu utforska de bästa LinkedIn-analysverktygen.

LinkedIn Analytics

LinkedIn har ett kostnadsfritt analysverktyg som mäter effektiviteten av din sociala strategi eller annonsresultat. LinkedIns analysverktyg tillhandahåller information till chefer för sociala medier, marknadsförare och innehållsskapare för att förstå din publik och vilken typ av innehåll de engagerar sig mest i.

Inom LinkedIn kan du mäta besökarnas demografiska mätvärden som jobbsektor och engagemang i dina inlägg som visningar, klick, kommentarer och följartillväxt. Du kan spåra din konverterings-ROI, såsom konverteringsfrekvens, kostnad per konvertering och konverteringsvärde, och utvärdera effektiviteten av dina kampanjer.

Även om LinkedIns inbyggda analysinstrumentpanel är en bra utgångspunkt för att analysera LinkedIn-kampanjer, kan marknadsföringsbyråer som hanterar flera kunder tycker att det är mindre effektivt. Den erbjuder begränsade anpassningsinställningar för att skapa rapporter och integreras inte med andra sociala mediedata.

Den inbyggda LinkedIn-analysinstrumentpanelen har inte möjlighet till automatisk rapportschemaläggning, vilket gör det svårt att hantera flera klienter. För att övervinna dessa begränsningar har vi nämnt bättre tredjepartsanalysverktyg för LinkedIn för att hjälpa dig med omfattande analys och rapportering.

Inlytics

Inlytics är en ledande marknadsanalysplattform som hjälper dig att mäta prestandan för dina LinkedIn-publikationer. Det är ett bra verktyg för alla som vill förstå sin LinkedIn-närvaro och få klarhet i vilken typ av innehåll de ska publicera.

Med Inlytics får du en tydlig bild av vilken typ av innehåll som får mer engagemang från ditt nätverk. En utmärkande faktor är att det är bra på att tillhandahålla historisk data för dina gamla inlägg och engagemang i en enda instrumentpanel.

Inlytics analysinstrument i realtid är intuitiv och lätt att förstå. Du kan kontrollera antalet visningar, visningar, reaktioner på dina inlägg, kommentarer och engagemang.

Instrumentpanelen har också en tidslinjeinnehållstabell som ger dig en visuell representation av ditt innehållsprestanda. Du kan se den exakta tidpunkten när du får flest visningar, gilla-markeringar eller kommentarer på dina inlägg. För att göra tolkningar enklare erbjuder Inlytics färgvisualisering.

Klipfolio

Klipfolio är ett business intelligence-verktyg som ansluter till olika datakällor och hjälper dig att skapa interaktiva instrumentpaneler. Det hjälper företag att visualisera data i form av diagram, grafer och rapporter för att fatta bättre affärsbeslut.

Klipfolios Powermetrics-instrumentpanel hjälper dig att spåra din data på ett annat avancerat sätt än LinkedIns analysverktyg i appen. Det låter dig kombinera LinkedIn-data med dina data från andra marknadsföringsplattformar som Facebook, Instagram och Twitter.

Uppdateringsfrekvensen i Powermetrics är högre, så du får den mest uppdaterade informationen. Det är avgörande om du hanterar flera konton med en bra följare. Du kan koppla Powermetrics till Google Analytics och dela instrumentpanelen med dina lagkamrater och intressenter.

Dripify

Med Dripify, kan du automatisera LinkedIn-prospektering för ditt säljteam och avsluta fler affärer. Genom att skapa dropp-e-postkampanjer kan du bygga en personlig försäljningstratt med automatiska svar.

Dripifys LinkedIn-analysinstrumentpanel hjälper dig att hålla reda på alla mätvärden som nya anslutningsförfrågningar, olästa meddelanden och profilvyer från en enda instrumentpanel. Du har också möjlighet att granska din tidslinje för åtgärd för att få en sammanfattning av aktiviteterna på din LinkedIn-profil.

Du kan utvärdera prestandan för dina Dripify-kampanjer i en detaljerad LinkedIn-rapport. Det finns funktioner för att analysera acceptansfrekvensen för inbjudan, svarsfrekvensen och andra viktiga mätvärden och jämföra dem med föregående period.

Vaizle

Vaizle är en analysmjukvara som låter dig analysera sociala medier i realtid och få viktiga insikter så snabbt som möjligt. Med hjälp av granskningsrapporter för sociala medier kan du spåra tidigare resultat, skapa strategier mot konkurrenter och utföra bättre konkurrensanalyser.

Med Vaizles kostnadsfria analysverktyg kan du spåra viktiga LinkedIn-mått som postengagemang, gilla-markeringar, intryck och demografi för följare. Dessutom kan du också spåra andra mätvärden som videovisningar, klickfrekvenser och profilbesökare för att spåra resultatet av dina LinkedIn-inlägg.

Vaizle har också ett profilanalysverktyg som hjälper dig att förstå din publik utifrån deras jobbtitel, bransch, tjänsteår, plats och vilka enheter som driver fler engagemang till din profil. Du kan använda denna information för att skapa liknande innehåll och få kontakt med rätt målgrupp.

ReportGarden

ReportGarden låter dig anpassa marknadsföringsinstrumentpaneler och automatisera analysrapportering, vilket sparar mycket tid. Det är ett effektivt sätt att analysera LinkedIns prestanda, interaktioner och göra följaranalyser.

Plattformen låter dig identifiera mätvärden efter engagemang och påverkare som interagerar med ditt innehåll. Du får till exempel en analys på sidnivå av antalet visningar, klick, interaktioner och följare som förvärvats för att fatta bättre affärsbeslut.

ReportGarden gör det också möjligt för dig att mäta företagsföljare för alla inlägg i form av en enda konsoliderad rapport. På så sätt lär du känna din publiks demografi som deras tjänsteår, typ av bransch, storleken på företagen de är anställda med och mer.

Slutligen kan du kombinera alla dessa viktiga analysmått och skapa en detaljerad rapport med hjälp av färdiga mallar från ReportGarden.

OctopusCRM

OctopusCRM är ett automationsverktyg som hjälper till att förenkla affärsprospekteringsuppgifter och öka medvetenheten på LinkedIn. Plattformen är 100 % kompatibel med gratis LinkedIn, LinkedIn Premium, Sales Navigator och Recruiter.

OctopusCRMs LinkedIn-automatiseringsfunktion låter dig övervaka relevanta mätvärden som profilvisningar, sökframträdanden och socialt försäljningsindex. Du kan aktivera Octopus CRM LinkedIn-automatisering för att spåra din LinkedIn-prestanda och meddela dig så snart överdriven LinkedIn-aktivitet upptäcks.

Genom OctopusCRMs LinkedIn profilanalysverktyg kan du se antalet anslutningar och väntande inbjudningar du har för tillfället, antalet visningar jämfört med föregående vecka, social selling index och mer.

Taplio

Taplio är ett marknadsföringsverktyg på LinkedIn som hjälper dig att skapa innehåll automatiskt med kraften i AI. Den kommer med en inbyggd LinkedIn-chattassistent som drivs av GPT-4 AI-modell som analyserar ditt konto och föreslår LinkedIn-inlägg att publicera.

Med Taplios kraftfulla LinkedIn-analysverktyg kan du ta reda på vilka inlägg som fungerar och skapa en bättre innehållsstrategi. Det ger dig en fullständig blick på alla nyckeltal i en enda instrumentpanel. Du kan kontrollera antalet följare, inlägg, kommentarer, gilla-markeringar, visningar, delningar och antalet profilvisningar.

Med hjälp av detaljerad postanalysdata kan du identifiera de bästa inläggen. En djupare titt ger dig tydliga insikter om vilken typ av innehåll som driver ditt företag.

DashThis

DashThis är en LinkedIn-analysinstrumentpanelsplattform som spårar data från ditt företags LinkedIn-sidor, profiler och annonser. Det gör att du kan hålla reda på olika mätvärden som profilvisningar, unika visningar, besökarnas demografi, inläggsdelningar och mer.

Med DashThis kan du inte bara spåra LinkedIn-kampanjer utan även all annan data med hjälp av CSV-filer och Google Sheets. Plattformen delar inbyggd integration med Google Analytics 4, Google Adwords, TikTok-annonser, Facebook-insikter, Facebook-annonser, Facebook Business Manager, Instagram-sidor, Instagram-annonser, Google Search Console, SEMrush, YouTube, Moz och mer.

Att skapa en LinkedIn-analysinstrumentpanel är enkelt. Du kan börja med att skapa ett konto på DashThis, koppla ihop dina datakällor och välja en förbyggd LinkedIn-analysmall för att se dina data. Du kan helt vitmärka DashThis-varumärket genom att lägga till din logotyp, rapportadress, varumärkesfärger och anpassad e-postadress för att skicka rapporter.

mäta.studio

mäta.studio är ett socialt innehållsintelligens och AI-drivet analysverktyg som spårar dina sociala mediers prestanda. Du kan koppla measure.studio till ditt Instagram Business-konto, Facebook-sidor, LinkedIn-konto, YouTube-kanaler, TikTok-konton och X (tidigare Twitter).

Genom att länka din LinkedIn-företagssida till measure.studio kan du få tillgång till värdefulla insikter som unika visningar, engagemang, etc. Om du hanterar LinkedIn-företagskonton kan du samla alla dina konton i en enda anpassningsbar instrumentpanel.

När du tittar på informationen kan du snabbt identifiera de inlägg som presterar bäst baserat på flera visningar eller visningar. Och det är så det hjälper dig att förstå vilken typ av innehåll som fungerar för ditt företag.

Quintly

Quintly är en populär analysplattform för sociala medier som hjälper företag att spåra och analysera sina sociala mediers prestanda. Du kan ansluta Quintly till sociala medieplattformar som Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, TikTok och mer.

Genom att koppla Quintly till ditt länkade Analytics-konto får du djupare insikter i viktiga mätvärden som antal visningar, klick och profilvisningar. Dessutom finns det många mätvärden tillgängliga till hands som du kan använda för att skapa dina personliga resultatrapporter.

När du har skapat dina rapporter är det lätt att konvertera dem till vanliga format som JPG, PDF, CSV och XLS. Du kan dela dina analysrapporter med din chef, kollegor eller kunder du arbetar med.

Zoho

Zoho tillhandahåller mer än 45 affärsapplikationer som kan automatisera och hantera dina affärsprocesser på ett ställe. Förutom CRM, samlar Zoho alla dina marknadsföringsbehov på ett ställe, inklusive en analysmodul.

Med Zohos LinkedIn-analysverktyg får du insikter om generering av potentiella kunder och konverteringsfrekvenser på såväl kampanjen som kontonivå. Det hjälper dig att analysera resultatstatistik som annonsutgifter, budget, klickfrekvenser, visningar, engagemangsstatistik och mer.

Zoho låter dig ladda ner alla dessa insikter med ett-klicksrapporter för vidare studier. Den har 75 förbyggda rapportmallar och instrumentpaneler för att se din annonskampanjs resultat. Du kan schemalägga redo rapporter som ska skickas automatiskt till din klient, kollegor och chef.

Slutord

Med den här artikeln ville vi dela med oss ​​av några av de användbara plattformarna för att spåra LinkedIn-engagemang. Det är en framträdande plattform för innehållsmarknadsföring, och du bör använda den till sin fulla potential.

LinkedIn är en livlig plattform, och analysverktygen vi diskuterade är de enda följeslagare du behöver. Genom att använda dessa verktyg kan du få en djupare förståelse för din profil och publik.

Kolla sedan in LinkedIn-inläggsschemaläggare för att tajma dina innehållsinlägg perfekt.