De 12 bästa plattformarna för analys av finansiell data eller forskning 2023

Finansvärlden förändras i snabb takt, och det gör också efterfrågan på analys av finansiell data.

Med det snabbt föränderliga finansiella landskapet utvecklas dataanalys- och forskningsplattformar för att möta kraven från dynamiska ekonomier.

Investerare, analytiker och handlare behöver alla korrekta data för att fatta välgrundade beslut för att utveckla nya potentialer.

I den här artikeln kommer vi att utforska de bästa analys- och forskningsplattformarna för finansiell data för att hålla dig uppdaterad om investeringslandskapet. Dessutom, här är en praktisk lista över de bästa analys- eller forskningsplattformarna för finansiell data för att komma igång.

Titel

Beskrivning

Utforska

Koyfin

Global analysplattform för aktier, ETF:er och modellportföljer.

Benzinga Pro

Finansiera streaming med livenyheter, dagliga handelsval, skannrar.

Roic.ai

Gratis finansiella data, tidigare uttalanden, utskrifter och diagram.

Quartr

Finansiell webb- och mobilapp med aktienyheter och data.

Bloomberg

Realtidsdata, API:er, verktyg för finansproffs.

Markets.ft

Pålitliga finansiella nyheter, verktyg för aktie- och ekonomisk analys.

WSJ

Ansedda internationella tidningar, digitala och tryckta finansiella nyheter.

YCharts

Finansieringsplattform för teknisk analys, diagram och ekonomisk data.

FullRatio

Visuell marknadsdata, anpassningsbara verktyg för aktieanalys.

TipsRanks

Forskningsverktyg, aktieanalys, prognoser och nyhetsuppdateringar.

Aktieanalys

Kartläggningsverktyg, tekniska indikatorer, aktienyheter för 6000+ aktier.

WallStreetZen

Aktieforskningsplattform med visuell data, Zen Score-indikator.

Vikten av korrekta finansiella data för analys

Finansiell data utgör grunden för aktiemarknadsundersökningar och fundamental analys. Eftersom alla beslut baseras på inmatade siffror är det avgörande att data är korrekta och uppdaterade.

Här är några anledningar till varför du behöver korrekt data för marknadsanalys.

#1. Värdering: Som investerare eller en försiktig handlare är det viktigt att veta det korrekta värdet på en aktie. Rättvis värdering ger den komfort som krävs för långsiktiga investerare och positionella handlare. En hög nivå av korrekta data som balansräkningar, kassaflöde, inkomst- och resultatrapporter är ett måste för att bestämma den korrekta värderingen av en aktie.

#2. Planering: Enskilda handlare och fondhus bygger och planerar sina strategier och tittar på ett företags inkomstrapporter och kvartalsresultat. Korrekta data hjälper investerare att genomföra sina planer på att investera eller arbeta med kapitalallokering i en given aktie.

#3. Förstå risker: Korrekta finansiella data är användbara för att bedöma ett företags hälsa och för att bestämma dess stabilitet. Alla finansiella nyckeltal är baserade på korrekta data för utvärdering och upprätthållande av en balans mellan risk-till-belöning.

#4. Ekonomianalys: Behovet av korrekt finansiell data är inte bara begränsat till företag, det hjälper också till att förstå ekonomin på makronivå. Alla statliga initiativ sker efter utvärdering av de makroekonomiska förutsättningarna utifrån finansiella data.

#5. Förutsäga trender: Marknadstrender fortsätter att förändras över tiden. Exakta data utgör grunden för att analysera aktiekurser, rörelser och bestämma tillväxttakt. En djupare förståelse för ekonomin bidrar också till bättre prissättning av produkter för företag.

#6. Konkurrentanalys: Korrekt data är avgörande för att jämföra aktiekursen, värderingen och trenderna i en viss sektor, vilket hjälper till att spåra och övervaka konkurrentpriserna.

Korrekt data gör det möjligt för analytiker och företag att fatta välinformerade beslut. Att använda opålitlig data gör hela analysprocessen svag, vilket kan resultera i dåliga beslut och felaktiga resultat.

Lyssna också på dessa🎧: Inspirerande finanspodcaster för att stärka din välståndsbyggande resa

Nu när vi har förstått vikten av korrekt data och hur det påverkar dina resultat, är det dags att starta vår lista över finansiella forskningsplattformar, välkända för sin data inom finansvärlden.

Koyfin

Koyfin är en analytisk och finansiell dataplattform för att analysera globala aktier, ETF:er, fonder, makrotrender och modellportföljer. Precis som TradingView hjälper den handlare och investerare att undersöka aktier och andra värdepapper med hjälp av kartläggande instrumentpaneler.

Med Koyfin kan du få insikter i ett företag, bedöma bulkdata med hjälp av visualiseringsverktyg och skapa makrotrender genom instrumentpaneler. Med hjälp av dessa datadrivna och insiktsfulla grundläggande verktyg kan analytiker skanna över 100 000 globala värdepapper och fatta bättre investeringsbeslut för sina kunder och företag.

Koyfins equity screener har över 5900 filterkriterier som hjälper dig att hitta möjligheter i globalt noterade värdepapper utan att behöva gå igenom besväret med manuell sökning. Makroinstrumentpanelsfunktionen hjälper dig att göra de bästa finansiella modellerna med rätt kontextuella element (widgets) som du vill ha på en skärm. Du kan anpassa instrumentpanelen med dra-och-släpp-widgets inklusive en lista över aktier, diagram och nyheter.

Några andra anmärkningsvärda funktioner inkluderar ett portföljanalysverktyg, utdelningsögonblicksbild, resultatkalender, ögonblicksbild av percentilrankning och mer som lätt kan nås på skrivbordet och Koyfins mobilapp.

Läs också: Bästa Crypto Portfolio Tracker-appar

Benzinga Pro

Benzinga Pro är en finansstreamingplattform som tillhandahåller live-nyhetsflöden på marknaden till privata investerare. De här goda eller dåliga nyheterna hjälper dig att hitta aktier som bryts ut och debiteras innan de rally.

Benzinga Pro fortsätter att leta efter nya utvecklingar, nyheter och händelser på marknaden som flyttar aktiekurserna. Det ger inte bara meningsfull information till mäklarhus som MarketWatch utan även till er detaljhandelsabonnenter, så att de kan delta i aktienyhetsbaserade åtgärder.

Förutom att strömma aktienyheter, några av de kraftfulla funktionerna som Benzinga Pro tillhandahåller dagliga handelsval, aktiesignaler, aktieskannrar och mobilvarningar för aktiekurser.

Benzinga Pros aktiekalender hjälper dig att samla upp allt om pågående händelser som börsintroduktioner, utdelningar, resultat, analytikerbetyg och mer på ett och samma ställe. Varje kalender har sina filter som relaterar till händelser som hjälper dig att hitta exakt det du letar efter.

Roic.ai

Roic.ai är en webbplats som ger dig finansiell information om ett företag inklusive gratis nedladdning av upp till 30+ år av tidigare bokslut.

Ange aktienamnet på deras hemsida och du får två områden att utforska – ekonomi och sammanfattning. Finansfliken ger alla nödvändiga grunder som resultaträkningar, bruttovinster, kvartalsresultat, utdelningar, balansräkningar och mer.

Roics transkriptionsflik innehåller meddelanden från företagets officiella konferenssamtal, så att du kan kontrollera alla detaljer och planer på ett ställe utan att hitta transkriptionerna på andra platser.

Plattformen har även en klassisk vy där du kan se aktiediagrammet med lite grundläggande teknisk information. Du kan kontrollera aktiens utveckling från dess startår till datum utan att betala några avgifter.

Quartr

Quartr är en finansiell webbplats såväl som en mobilapp som ger enkel tillgång till aktienyheter och förstapartsdata från 8000+ offentliga företag.

Quartr-webbappen hjälper dig att förbättra din aktieundersökning, effektivisera ditt arbetsflöde och få meningsfulla insikter om företagshändelser och nischade sektorer och få en överblick över den totala marknaden.

Medan deras mobilapp erbjuder dig alla liveinkomstsamtal, evenemangsinkomstrapporter, sökbara transkriptioner, konsensusuppskattningar och multiplar. Appen är gratis att använda och du kan söka genom avskriftsdatabas med intjänande samtal, investerarkonferenser och ljudanslutna utskrifter med bara några klick.

Bloomberg

Bloomberg är en populär plattform som används av finansproffs för att få tillgång till realtidsdata om aktier och handelsnyheter. Den tillhandahåller finansiell data av hög kvalitet som är integrerad med några populära verktyg som företag använder för att analysera marknader.

Plattformen tillhandahåller API:er och verktyg för att skapa uppkopplade ekonomisystem på ett säkert sätt. Bloomberg-terminalen ger till exempel tillgång till de senaste nyheterna, data och handelsverktyg som hjälper finansanalytiker att fatta bättre statistiska beslut.

Du kan skapa effektiva arbetsflöden och lösningar för orderhantering med skrivbordsapplikationer, varningar, kartfunktioner och portföljövervakare.

Markets.ft

Markets.ft, känd som Financial Times, är en av de ledande finansiella nyhetswebbplatserna erkända för pålitligt finansiellt innehåll. Den täcker nyheter om börsnoterade företag, företag, finansiella händelser, världsekonomi och globala angelägenheter.

Förutom den djupgående rapporteringen av händelser och nyhetsrapportering, kör Financial Times olika prenumerationsbaserade modeller som ger dig tillgång till premiumartiklar och andra FT-forum. Du kan också kolla alla nyheter, videor och berättelser i deras mobilapp.

Financial Times tillhandahåller massor av finansiella verktyg för att analysera aktier, valutor och andra finansiella instrument som råvaror.

WSJ

Wall Street Journal (WSJ) är en av de mest välrenommerade internationella tidningarna som täcker finansiella nyheter, företag, världsekonomiska trender och finansiella händelser. Den är tillgänglig i tryckta och online-webbplatser med en betydande digital närvaro.

Det är WSJ:s uppdrag att förse läsarna med de verktyg och resurser de behöver för att spåra och analysera de finansiella marknaderna, såsom aktiekurser, marknadsdata och interaktiva diagram, för att hjälpa dem att göra det.

Eftersom den är en känd plattform har den ett omfattande digitalt arkiv med tidigare föreställningar, evenemang och innehåll som hjälper forskare med historiska data. Plattformen är värd för olika evenemang och konferenser med ekonomiska talare och tankeledare.

YCharts

YCharts är en finansplattform dedikerad till teknisk analys som diagram, aktiescreening och analys av aktier, ETF:er och så vidare. Några framträdande verktyg inkluderar modellportföljer, grundläggande diagram, fondkontroller, portföljoptimerare, anpassade rapporter och tekniska diagram.

Förutom YCharts aktiescreeners erbjuder plattformen data som hjälper dig att förstå de grundläggande aspekterna av aktier. Du får tillgång till över 500 000 ekonomiska indikatorer och datapunkter, i ett sorterbart kalenderformat. Enligt YCharts samlas data in från Federal Reserve, Bureau of Labor Statistics och andra källor.

Dessutom har YCharts olika typer av kalendrar, såsom ekonomisk kalender och en evenemangskalender. Du kan se senaste och kommande händelser i den ekonomiska kalendern och filtrera data baserat på land eller ämnen. Medan evenemangskalendern ger dig insikter om intäkter, utdelningar, aktieuppdelningar och andra företagsrelaterade händelser.

FullRatio

FullRatio är en webbplats som tillhandahåller marknadsdata i ett visuellt format, vilket gör det enkelt att förstå och utföra analyser. Du kan använda den information som finns tillgänglig på plattformen för att analysera värdepapper och bygga bättre investeringsportföljer.

FullRatio täcker några kraftfulla anpassningsbara verktyg som ökar din forskningseffektivitet. Du kan börja med att gå till specifika aktiebranschsektorer och klicka på enskilda aktier.

Om du till exempel klickar på AAPL-aktien får du detaljerad information om aktiens grundläggande och tekniska aspekter. Grundläggande faktorer som täcks är pris, börsvärde, P/E-tal, direktavkastning, EPS och snabba enstaka höjdpunkter på tidigare resultat.

TipsRanks

TipsRanks hjälper handlare och investerare att fatta datadrivna beslut med hjälp av analysverktyg och de senaste börsnyheterna. Den täcker nyheter från finansiella experter, företag, finansbloggare och hedgefonder för privata investerare.

Från TipRanks aktiesökfält kan du skriva aktienamnet och få snabba uppdateringar om kursrörelser. Dessutom täcker plattformen fyra aspekter för varje aktie – analys, prognos, diagram och nyheter. Du kan se trade calls baserat på analytikers betyg och prognoser för aktiekurser.

För teknisk analys, klicka på diagramknappen och du kan se aktiediagrammet i olika diagramformat som linjediagram, område, ljusstakemönster, histogram och mer. Du kan lägga till indikatorer som volym och spåra prestandan på dagliga, veckovisa och månatliga tidsramar.

Några andra framstående tipRanks-forskningsverktyg inkluderar inkomstkalender, utdelningskalender, IPO-kalender, dagliga analytikerbetyg, ETF-screener och mer.

Aktieanalys

Aktieanalys är en populär plattform som tillhandahåller en rad kartverktyg och tekniska diagramindikatorer. Plattformen innehåller information om 6000+ aktier och tillhandahåller finansiell information som priser, trendnyheter, händelser och tekniska diagram.

Det är en gratis webbplats, och du kan hitta de dagliga förlorarna och vinnarna på hemsidan. Dessutom har plattformen en aktiescreener som filtrerar bort aktierna baserat på dina kriterier. Du kan också hitta de mest aktiva aktierna under förmarknads- och eftermarknadens öppettider.

Aktieanalyswebbplatsen håller dig uppdaterad om pågående händelser i S&P500-indexet. Marknadsnyhetssektionen samlar alla trendiga och senaste nyheter om företag på ett och samma ställe. Det finns en IPO-kalender tillgänglig som listar alla nyligen listade börsintroduktioner med alla viktiga detaljer. Du kan hålla reda på kommande börsintroduktioner inom samma kalender.

WallStreetZen

WallStreetZen är en aktieanalysplattform som hjälper dig att tolka data för bättre investeringsbeslut. Du får historiska data och aktiegrunder i ett intuitivt visuellt format som är lätt att förstå även för personer som inte har ekonomisk bakgrund.

Plattformen erbjuder användbara finansiella verktyg som aktiescreeners för att hjälpa dig identifiera handelsmöjligheter som matchar dina filter och kriterier. Screenern är imponerande eftersom den ger färdiga filter baserade på pris, värdering, utdelningar, resultat, intäktsprognos och tekniska indikatorer.

Vi körde snabbt prisgranskningen och fick djupa insikter om avkastningen under de senaste tre, fem och tio åren.

WallStreetZen har också en unik indikator som kallas Zen Score som kontrollerar aktiens grunder över fem dimensioner. Dessa dimensioner är Värdering, Prognos, Resultat, Ekonomi och Utdelning. Denna poäng beräknas genom att köra 38 automatiska due diligence-kontroller, och du får sammanfattningen på en enda rad.

Sammanfattning

Oavsett om det är kortsiktig handel eller långsiktig investering, är bättre avkastning möjlig när den backas upp av korrekta data. Genom att använda de ovan nämnda finansiella forskningsplattformarna stödjer du resultaten med väl undersökt data.

Om du är intresserad av att lära dig mer om aktiemarknadshandel och investeringar, se till att kolla in vår omfattande guide om finansmarknadsnyhetsportaler för att hålla dig uppdaterad som investerare.