De 10 bästa sätten att läsa serier online gratis

Spread the love

Vart kan du gå för att läsa serietidningar online gratis och lagligt? Det finns många alternativ tillgängliga för dig.

Marvel och DC har fått många nya fans med sin ökade filmiska närvaro, vilket innebär ett lyft för serietidningsbranschen. Tyvärr kan det bli dyrt att besöka din lokala serietidningsbutik. Enstaka nummer kostar vanligtvis $3,99. Milstolpsfrågor och varianter kostar ännu mer. Och vissa människor bor inte ens i närheten av en seriebutik.

Tack och lov kan du spara lite pengar genom att använda dessa webbplatser för att läsa serier online gratis och helt lagligt. Oavsett vilken typ av serier du gillar bör du hitta dem på de bästa webbplatserna för gratis serier.

Vart går du för att läsa Marvel Comics online gratis? Marvel Unlimited är det självklara svaret, men de flesta vet det enbart som en betald tjänst. Med en månads- eller årsprenumeration får du tillgång till över 30 000 serier. Dess motsvarande mobilapp är en av de bästa Marvel-apparna för serietidningsfantaster.

Unlimited erbjuder dock en rad smakprover, vilket också ger dig chansen att prova dess smarta panelgränssnitt. Det finns en bra blandning av stora karaktärer och mindre kända hjältar, så du kan utforska mycket som Marvel Universe har att erbjuda.

Naturligtvis kommer du att se många debutserier, men fortsätt kolla eftersom den innehåller hela miniserier som du kan njuta av, inklusive serier relaterade till nuvarande och tidigare program och filmer, som Marvel’s Hero Project på Disney+ och digitalt exklusiva ”Infinity” Serier” relaterade till Loki TV-serien. Om du gillar appen kan du gå med i Marvel Unlimited med månads- eller årsprenumerationer. Detta inkluderar nedladdningar för offlineläsning, skapar- och karaktärsspotlights och många fler fantastiska Marvel Unlimited-funktioner.

Var kan du gå för att läsa DC Comics online? DC Kids brukade vara ett bra alternativ, och även om det fortfarande har animationer (som företaget är mycket hyllat för, vilket ger ungdomar en bra ingång till serier), har dess serieserie minskat till ingenting. Istället finns alltså DC Universe Infinity, den stora utgivarens alternativ till Marvel Unlimited.

Men det här är regionlåst, så det är inte tillgängligt för alla. I skrivande stund är läsare i Storbritannien, till exempel, undantagna, eftersom huvudappen som stöder gratisutgåvorna inte är klar ännu.

  8 bästa AI UI/UX-designverktyg för belysning av snabba prototyper

Om du befinner dig i Amerika, Kanada eller andra utvalda platser kan du dock njuta av ett litet men rättvist urval av gratissaker, särskilt nummer som släpptes som en del av Free Comic Book Day, ett årligt evenemang i maj som påstås hjälpa till att locka fans till oberoende serietidningsbutiker.

Du hittar de stora namnen här, dvs Superman, Batman och Suicide Squad, så det är ett anständigt sätt att introducera dig själv eller andra till DCs världar.

Om du vill läsa serier online är Libby ett perfekt val. Den kommer till dig av din lokala bibliotekstjänst, du får en mängd gratis saker att låna i 21 dagar. Dessutom, om du inte är säker på att du vill ha en viss titel, kan du läsa ett prov innan du lånar ordentligt.

Det finns sektioner för barn och tonåringar, eller så kan du bara bläddra i ett brett arkiv av grafiska romaner, tidskrifter och till och med ljudböcker.

Du behöver ett bibliotekskort, men eftersom den här appen sponsras av lokala bibliotek över hela världen kan du faktiskt begära ett kort från ditt närmaste bibliotek. Du kan låna upp till 10 titlar samtidigt och ladda ner dem gratis också, så om du ska på semester och inte kan garantera tillgång till internet är detta ett toppval.

Dark Horse är en stor heavy-hitter med licens för många mycket älskade franchise. Företagets sida för gratis böcker är en återspegling av det, som också fungerar som ett bra sätt att få nykomlingar till serier.

Låt oss säga att du har en vän som älskar Stranger Things. Få dem fastnat genom att introducera dem till de gratis serierna! Kanske älskar du att spela Overwatch. Varför inte ta lite tid från PlayStation genom att prova Dark Horses miniserie som expanderar på den världen?

Andra populära märken du hittar här inkluderar Minecraft, The Umbrella Academy, Hellboy, Avatar och Mass Effect.

Du hittar inte de två stora här: Marvel och DC saknas i listan över utgivare på DriveThru. Det finns dock en stor samling böcker med en mängd serier som spänner över genrer och stilar. Och du hittar Marvel och DC:s större konkurrenter, som Valiant Comics, Top Cow och Aspen Comics.

  14 sätt att fixa iCloud-bilder som inte synkroniseras på din Mac

De flesta första nummer är gratis, och om du gillar serien kan du köpa efterföljande nummer från butiken. Många av de som inte är gratis är tillgängliga på en betala-vad-du-vill-basis.

DriveThrus filter kan användas för att bläddra bland genrer, format, utgivare och priser. Använd dem för att begränsa urvalet av serier och börja utforska. Det är svårt att veta vad du hittar här, men DriveThru är alltid ett bra ställe att läsa gratis serier online.

Du kanske inte tänker på Amazon som ett bra ställe att hitta gratis serietidningar. Men det finns en överraskande mängd gratis innehåll tillgängligt om du vet var du ska leta.

Börja på listan över bästsäljare av serier och grafiska romaner, klicka sedan på Topp 100 gratis för att se de mest populära gratistitlarna som är tillgängliga för nedladdning. Det är DC, Marvel, Dark Horse, Image och mycket mer.

Du kan också filtrera listan efter genre till vänster på skärmen, vilket hjälper dig att hitta de serier du är intresserad av. Listan uppdateras varje timme, så titta in regelbundet efter nya titlar. På ett sätt är det i grunden ett aggregat av gratis innehåll, så om du inte är säker på var du ska börja är det här det bästa stället att utforska.

Om du vill se tillkomsten av serietidningsmediet, kolla in Digital Comic Museum. Du kan tillbringa dagar med att läsa gratis serietidningar från guldåldern (dvs. 1930-talet till 1950-talet).

Titlarna och karaktärerna kanske inte är bekanta – även om Captain Marvel, nu allmänt känd som Shazam, dyker upp – men du kan se hur guldåldersböckerna hade ett starkt inflytande på dagens verk.

Du hittar inga moderna serietidningar här. Ändå är det roligt att bläddra igenom de klassiska titlarna från 70+ år sedan och se hur konstverket och berättandet har förändrats. Dagens förlag står på jättarnas axlar.

Comic Book Plus grundades 2006 och intar en liknande hållning som Digital Comic Museum, och visar serier från guld- och silveråldern i det offentliga området.

Förutom att den här sidan går utöver call of duty. Det är ett arkiv som hyllar hela genren, vilket innebär att det innehåller ett antal funktioner som du inte hittar någon annanstans. Det finns avsnitt som ägnas åt fanzines, pulp fiction, icke-engelska serier, tidningar och tidskrifter, annonser, häften, offentliga affischer och till och med målarböcker.

  Vilken är den största hårddisken du kan köpa?

Comic Book Plus är en fantastisk resurs för serietidningsfans, grafiska formgivare och historiker. När man väl börjar utforska är det otroligt svårt att sluta.

Inte alla serier har superhjältar. Serier är en del av vardagen – det framgår av hur många humorremsor du kan hitta i tidningar. Serier håller på att återuppstå, och du kan dra full nytta av detta om du känner till de bästa serietidningswebbplatserna att besöka. Och GoComics är din bästa resurs för syndikerade remsor.

Det finns två prenumerationsalternativ: gratis och betald. Lyckligtvis är det förstnämnda allt du verkligen behöver (även om vi uppmuntrar läsarna att stödja tjänsten). GoComics erbjuder en enorm katalog med mindre kända tecknade serier och populära namn som Peanuts, Dilbert och Calvin och Hobbes.

Plus att det finns två kategorier för vår favorit måndagshatande katt: Garfield och Garfield Classics!

Elfquest är en prisbelönt oberoende serie som har funnits sedan slutet av 1970-talet. Varje nummer som släppts före 2014 är tillgängligt gratis på dess webbplats.

Om du gillar spretiga fantasivärldar är det här för dig. Det finns flera serier tillgängliga som beskriver äventyren för olika karaktärer och berättelsebågar.

Serien har nu avslutats med Final Quest story arc, tillgänglig från Dark Horse. Förlaget har också släppt den kompletta ElfQuest-serien i samlade upplagor. Men du kan få ett bra försprång på serien genom att läsa resten av serierna online gratis.

Börja läsa serier online gratis nu

Dessa webbplatser låter dig läsa serier online gratis och, viktigast av allt, lagligt.

Du kan återbesöka dina favoriter, utforska verk från olika förlag och kreativa team och få en inblick i det förflutna för att se hur seriernas guldålder var. Allt gratis.