Så här inaktiverar du aviseringar när din iPhone är i standbyläge

Viktiga takeaways

 • StandBy döljer meddelandeförhandsvisningar tills din iPhone känner igen dig med Face ID, men vem som helst i ditt rum kan fortfarande se vilken app eller kontakt du fick aviseringen från.
 • Om du inaktiverar aviseringar när din iPhone är i standby kan du hålla alla dina sms, samtal och appaviseringar helt privata.
 • Du kan också inaktivera aviseringar i StandBy när du behöver fokusera på att studera eller arbeta utan avbrott. På så sätt kan du behålla din integritet och minska distraktioner.

När din iPhone är i standby-läge fyller aviseringar skärmen, vilket betyder att alla som går in i ditt rum kan se dem. Istället för att inaktivera StandBy för att undvika detta kan du följa den här guiden för att stänga av aviseringar i StandBy och skydda din integritet.

Hur man stänger av iOS-aviseringar i standby

Som standard visar Standby inte aviseringsförhandsvisningar förrän din iPhone känner igen dig med Face ID. Ändå visar det vilken app eller kontakt du fick aviseringen från. Lyckligtvis tar det inte mer än ett par snabba tryck att inaktivera aviseringar och kan göras genom att följa dessa steg:

 • Öppna Inställningar.
 • Gå till standby.
 • Stäng av Visa aviseringar.
 • Nu kommer du bara att kunna se vem som har sms:at eller skickat DM till dig efter att du har låst upp din iPhone. Om du lämnar aviseringar på men aktiverar alternativet Visa endast förhandsgranskning nedan, kommer StandBy att dölja aviseringsförhandsvisningar tills du trycker på skärmen, även om din iPhone känner igen ditt ansikte. Du kan också inaktivera och styra dina iPhone-aviseringar även när StandBy inte är aktiverat.

  Varför du kanske vill inaktivera aviseringar i standby

  Standby-funktionen på iOS 17 visar inkommande aviseringar på hela skärmen. Namnet och ikonen för appen eller kontakten som du fick aviseringen från visas stora och fetstilta för att hjälpa dig att se den på avstånd. Tyvärr betyder det att alla runt omkring dig också kan göra det. Så om du delar ett boende med någon och vill hålla dina sms, samtal och appaviseringar helt privata, kanske du vill inaktivera dem.

  Du kan också stänga av Visa aviseringar om du slår dig ner för en fokuserad studie- eller arbetspass och vill hålla koll på tiden utan avbrott. Sammantaget är det ett utmärkt sätt att behålla din integritet, minska distraktioner och samtidigt skörda fördelarna med StandBy.

  Optimera integriteten genom att inaktivera aviseringar i standby

  StandBy-funktionen är lika användbar som den är estetisk att titta på, men den kan äventyra din integritet och orsaka distraktioner genom att visa inkommande aviseringar på hela skärmen. På den ljusa sidan låter Apple dig inaktivera aviseringar helt, även om StandBy döljer meddelandeförhandsvisningar som standard, så att du inte behöver oroa dig för din integritet alls när du använder den här praktiska funktionen.