Bekväm, men behöver seriöst arbete

Viktiga takeaways

  • Circular Ring Slim har en slimmad design med robust konstruktion men kan ta upp repor under daglig användning.
  • Enheten kräver upp till 5 dagars batteritid, men olika batterilägen kan hindra dess noggrannhet och användbarhet.
  • Den smarta ringen erbjuder anständig noggrannhet för att spåra aktivitet och sömn men kan ha anslutningsproblem och generera alltför många aviseringar.

De Cirkulär Ring Slim är en smart ring som spårar nästan lika mycket som en smartklocka men ändå passar in i det slimmade paketet av en ring. Den har upp till fem dagars batteri, anpassningsbar spårningsstatistik, fitnessförslag, sömnanalys och mer i ett paket i ringstorlek – vilket onekligen är coolt tekniskt sett.

Jag har tillbringat mer än en månad med att använda Circular Ring Slim dagligen. Även om det finns några anledningar till att du kan överväga att lägga till den i din hälsospårningsmaskinvara, finns det mycket fler anledningar till varför du bör undvika denna undergräddade produkt.

Cirkulär Ring Slim

Circular Ring Slim packar massor av teknik i ett paket i ringstorlek, så att du kan spåra dina vitala saker, aktiviteter och mer. Den är bekväm, finns i en mängd olika storlekar och ser anständig ut. Circular-appen ger massor av data och insikter om din hälsa, kondition och sömn, även om den är lite rörig. Dessutom kan problem med batteritid och anslutning göra användningen av Circular Ring Slim problematisk.

Varumärkescirkulär

Pulsmätare Ja

Aviseringsstöd Ja

Batteritid Upp till 5 dagar

Sensorer Accelerometer, temperatur, PPG och mer

Vattentät IPX8, men rekommenderas inte att använda för simning

Ringstorlek 6-13

Svart färg

Träningsdetektering Ja

Träningslägen nr

Fördelar

  • Bekväm, anständig stil
  • Spårningsfunktioner är oftast korrekta
  • Lättviktsdesign

Nackdelar

  • Repar lätt
  • Batteritiden är inte bra
  • Anslutningsproblem
  • Firmware problem

En slank, robust design fullspäckad med teknik

Jag avskyr hela denna recension genom att säga att jag inte har de största händerna. Där har jag sagt det.

Ändå, även om Circular Ring Slim är den andra generationen, är den fortfarande lite tjock i storlek. Åtminstone är det för mig, speciellt jämfört med mitt bröllopsband, som är väldigt smalt. Fortfarande måste Circular Ring Slim gömma sitt omfattande utbud av teknik någonstans. Med tanke på att Ring Slim bara väger 2g och bara är 2,2 mm tjock, är det ett fantastiskt stycke teknik.

Den kommer i standard ringstorlekar 6-13, som du väljer under köpprocessen. Men om du är osäker på din ringstorlek kan du använda den Cirkulär storlekssats för att ta reda på din storlek. Jag storleksanpassade min som en 9, vilket är ungefär samma som min vigselring, men den blev lite stor.

Gavin Phillips / MakeUseOf

På undersidan av ringen finns ett större, plattare utsprång som rymmer batteriet och andra sensorer. Återigen, när du tänker på storleken på hårdvaran vi pratar om här, är det lilla området som är dedikerat till batteriet och annan teknik helt ok.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Ring Slim finns endast i svart. Även om cirkuläret hävdar att Ring Slim var ”smidd i Mordor”, tror jag att det hela förmodligen konstruerades i Frankrike, där Circular är baserat. Det förtar dock inte dess ”icke-allergeniska, icke-metalliska och bekväma inre material av medicinsk kvalitet”, som är ett ultrastarkt harts, och exteriörens mattsvarta aluminium- och kolfiberlegering.

Kombinationen är stark. Circular Ring Slim känns aldrig som att den kommer att böjas eller böjas, och det har inte funnits ett ögonblick under min användning där det kändes som att ringen skulle skadas. Sammantaget känns den extremt välbyggd.

Det jag inte var så nöjd med var antalet repor och marker som Circular Ring Slim tog upp under en kort period. Rent estetiskt stör dessa små fläckar mig inte, men jag förväntar mig att aluminium- och kolfiberbeläggningen håller upp till större tryck. Reporna har alla kommit från regelbunden daglig användning; Jag är inte ute och klättrar i berg varje dag eller springer parkourlinjer.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Jag har använt ringen ett tag, och uppenbarligen kommer den att ta några repor här och där. Men jag är orolig över hur Ring Slim kan se ut om flera månader, särskilt när sommaren börjar, och jag är på stranden och mer utomhus i allmänhet.

Begränsad batteritid och anslutning kan vara svårt

Cirkulär säger att Ring Slim kan hålla i upp till fem dagar på en laddning. Jag hittade inte detta korrekt i något av dess två batterilägen, Performance och Eco.

Att byta ringen till Eco-läge möjliggjorde definitivt extra batteritid genom att minska samplingsfrekvensen för dess olika sensorer och inaktivera information om sömnstadiet. Sömnspårning är en av de främsta anledningarna till att jag använder smart teknik, så att behöva stänga av detta för att säkerställa att Ring Slim-batteriet räcker i mer än 36-48 timmar är inte särskilt användbart.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Visst, du kan växla mellan lägena, men det är inte särskilt användbart när du bara vill ställa in och glömma. Naturligtvis är svaret att komma ihåg att ladda oftare, och Ring Slim smartphone-appen (mer om detta på ett ögonblick) skickar batteriaviseringar som påminner dig om att ladda.

Som du kan förvänta dig ansluter du till Ring Slim med Bluetooth. Anslutningsprocessen är enkel nog, men det finns problem kring anslutning när du väl kommer igång.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Till exempel, vid ett par tillfällen, kunde jag inte få ringen att ansluta till min smartphone. Ring Slim skulle inte registreras i appen eller ansluta på flera dagar och bara ansluta igen efter att ha legat kvar på laddaren i timmar i taget. Jag var tvungen att ta bort Ring Slim varje gång och sedan starta om registreringsprocessen och förlorade massor av spårningsdata. Även om Ring Slim är tänkt att hålla data i upp till 20 dagar innan den synkroniseras, tvingade det faktum att den inte skulle ansluta under något tillstånd mig att förlora data.

Vid tidpunkten för granskningen har Circular Ring Slim suttit på sin laddningsvagga i flera dagar utan att svara. Jag kan inte fabriksåterställa den eftersom den inte ansluter till min telefon, och en uppdatering har till synes brutit den haptiska vibrationsfunktionen, så jag har ingen aning om den svarar på mina ingångar. Det är bara inte särskilt bra.

Anständig spårningsnoggrannhet men några felaktigheter

Naturligtvis är den främsta anledningen till att bära en smart ring att spåra dina vitala saker, såsom sömn, kondition, hjärta och mer. Circular Ring Slim spårar din puls, andningsfrekvens, temperatur, syrenivåer i blodet, aktivitet, sömn och mer. Det är ett liknande utbud som andra smarta ringar (och andra smarta spårningsenheter).

Gavin Phillips / MakeUseOf

När du börjar använda Circular Ring Slim måste du vänta i hela 14 dagar för att dess kalibreringsperiod ska slutföras. Det låter som en lång tid, men alla smarta ringar har en kalibreringsperiod för att möjliggöra noggranna mätningar och feedback. Under denna kalibreringsperiod lär sig Ring Slim and Circulars AI-verktyg, Kira, allt om dig och förbereder sig för att ge dig skräddarsydda råd.

För att hålla koll på exaktheten hos Circular Ring Slim har jag jämfört dess data med en Amazfit Balance smartwatch. För det mesta ligger måtten ungefär i linje, men jag märkte också några stora avvikelser, särskilt när det gäller stegspårning.

Jag såg skillnader på tusentals steg mellan min klocka och Ring Slim. Nu är jag inte säker på om det beror på tekniken eller andra faktorer som att jag knackade på tangentbordet hela dagen eller dunkade på ratten när jag körde, men det var ofta en stor skillnad.

Som sagt, sömnspårningsdata mellan Amazfit Balance och Circular Ring Slim var i stort sett korrekta, vilket är positivt.

Dataspårningen för dina aktiviteter är också just det: spårning. Det är användbart, men du har inte samma djupgående platsdata som du får med andra smarta enheter. Det kommer att mäta dina steg i allmänhet, men det är frustrerande utan en specifik inställning för spårning av träning.

Lättanvänd app med för många aviseringar

Circular-appen är enkel att använda, med ett gränssnitt fyllt med – du gissade rätt – cirklar! Eftersom Ring Slim inte har något gränssnitt kommer du att spendera en anständig tid här.

Det finns spårningscirklar för din väckarklocka (som också vibrerar ringen), sömnanalys, energianalys, livemätning och stressnivåer, med andra alternativ tillgängliga, som medicinpåminnelsen. Under de cirkulära menyerna kan du enkelt växla mellan datalägen och titta på vissa datatyper, som steg, dagliga konditionspoäng och så vidare.

Det är ett lättanvänt gränssnitt, men det är inte det bästa, eftersom det kan börja kännas rörigt när aviseringarna och förslagen börjar rulla in. Du kan stänga av några av dessa, men när Kira väl är igång kommer förslagen om vad du borde göra eller hur du kan anpassa ditt beteende.

På det sättet är antalet övergripande meddelanden från Circular för högt, särskilt som de är repetitiva. Att påminna mig om att det finns en specifik bra tidpunkt för mig att dricka koffein vid samma tidpunkt varje dag var irriterande, särskilt som jag inte dricker kaffe och jag dricker ett regelbundet flöde av te hela dagen. Så, repetitivt och meningslöst; den vinnande kombon.

Circular Ring Slim: Bra idé, men behöver arbete

Det är en svår tid för Cirkulär Ring Slim. Det var inte den första smarta ringen på marknaden, och den fångas nu upp av nya releaser, som Samsung Galaxy Ring, samt konkurrerar med ledande alternativ som Oura Ring 3.

Även med rekommendationer från tidigare F1-föraren Romain Grosjean, har jag hittat problem under min tid med Circular Ring Slim.

Det finns många positiva sidor med Circular Ring Slim. Den är bekväm, sitter bra och ser ganska bra ut. Även om spårningen av aktiviteter kan vara lite mer djupgående, är sömnspårning och andra konditionsmått korrekta. Dessutom skulle Circular-appen kunna kräva en del arbete och effektivisering, men den är lätt att använda och har utrymme att växa.

Å andra sidan har anslutningsproblemen jag upplevt gjort det svårt att använda Ring Slim, och du hoppas att beläggningen skulle vara mer reptålig. Som sagt, jag väntar fortfarande på att Ring Slim ska komma tillbaka till livet, utan att veta om den är död eller inte.

Det är svårt att rekommendera Circular Ring Slim för 275 USD för någon annan än de ivrigaste anhängarna av smart teknik som vill prova allt och vad som helst.

Cirkulär Ring Slim

Circular Ring Slim packar massor av teknik i ett paket i ringstorlek, så att du kan spåra dina vitala saker, aktiviteter och mer. Den är bekväm, finns i en mängd olika storlekar och ser anständig ut. Circular-appen ger massor av data och insikter om din hälsa, kondition och sömn, även om den är lite rörig. Dessutom kan problem med batteritid och anslutning göra användningen av Circular Ring Slim problematisk.