Bästa Power Banks för Steam Deck 2023

Steam-däckets batteritid är stabil, men den varierar mycket beroende på vilket spel du spelar. Det sista du vill är att din Steam Deck plötsligt ska ta slut på juice, speciellt när du är på resande fot. Det är där en powerbank kommer väl till pass för att hjälpa dig att fortsätta spela på språng.

Baseus

Bärbarhet, bra kapacitet och utmärkt hållbarhet – det här är de tre pelarna som håller upp Baseus 65W Power Bank som en av de bästa kraftbankerna för Steam Deck. Förutom att vara en kraftkälla ger Baseus 65W Power Bank mer valuta för pengarna med några välkomstfunktioner.

Baseus 65W Power Bank har en maximal kapacitet på 20 000 mAh, vilket kan ladda Steam Deck nästan fyra gånger. Och eftersom den är relativt liten och hållbar, tack vare dess metallhölje, kan du säkert slänga Baseus 65W Power Bank i en åkpåse och inte oroa dig för att skada hårdvaran.

Lika viktiga är de få extrafunktioner du får. En LED-skärm visar vad som finns kvar av batteriet, laddningsspänning och laddningsström. Det bästa av allt är att Baseus 65W Power Bank automatiskt justerar spänningsnivån så att den matchar enheten som den laddar – i det här fallet ditt Steam Deck. Det är ett mer effektivt sätt att hantera kraftdistribution som inte leder till slöseri med energi.

Baseus 65W Power Bank

Bäst överlag

$60 $80 Spara
20 USD

Baseus 65W Power Bank är utrustad med en LED-skärm för enkel batterimätning, en kapacitet på 20 000 mAh och en hållbar exteriör. Det är den mest väl avrundade lösningen för att ge liv åt ditt Steam-däck.

Fördelar

 • Laddas till full kapacitet på 2 timmar
 • Utmärkt hållbarhet
 • LED-skärmen visar återstående batteri, spänning och ström

Nackdelar

 • Liten, men fortfarande för skrymmande för fickor

INIU

Trots sitt budgetvänliga pris är INIU Portable Charger förvånansvärt rik på funktioner. Tack vare dess dimensioner och prestanda är det en av de bästa lösningarna för att toppa ditt Steam Deck om du inte har något intresse av att släpa runt på ett massivt batteri.

Eftersom INIU Portable Charger är en 45W powerbank, är den redan fullt kapabel att ladda Steam Deck, även när du spelar. Med tanke på dess kapacitet på 55,5 Wh är det faktiskt som att ha ett andra, fulladdat Steam Deck-batteri. Det tar inte lång tid att ladda om heller.

Som dimensioner går, gör INIU Portable Charger verkligen sitt namn rättvisa. Den är något tjockare än en smartphone, men dess längd är mycket kortare. Du har inga problem att lägga den i en handväska, åkpåse eller fickan. Faktum är att att ha både en USB-C- och USB-A-port betyder att det är lika användbart för att ladda andra enheter som din smartphone.

INIU bärbar laddare

Bästa budgeten

$36 $44 Spara
$8

INIU Portable Charger är den snabbaste och enklaste lösningen för att fylla på ditt Steam Deck. Det är inte bara lätt att resa med, det är som att ha ett andra Steam Deck-batteri i fickan.

Fördelar

 • Laddas på mindre än tre timmar
 • Passar lätt i fickan
 • Inkluderar en reseväska och USB-C-kabel

Nackdelar

 • Inte idealiskt för långa resor (utan ett sätt att ladda om powerbanken)

Krisdonia

Oavsett om du ska på en längre affärsresa eller njuta av utomhus några nätter, kommer du att ha Krisdonia 60000mAh AC Power Bank på släptåg, speciellt om du tar med dig din smartphone och Steam Deck.

Om namnet inte redan har gett bort det, har Krisdonia AC Power Bank en massiv maximal batterikapacitet på 60 000 mAh. Med tanke på att batterikapaciteten för Steam Deck bara är 5 313 ​​mAh, har Krisdonia 60 000 mAh AC Power Bank tillräckligt med juice för att ladda Steam Deck flera gånger. Vad som också är trevligt är att du kan hålla reda på hur mycket ström du förbränner genom att använda den hjälpsamma LCD-skärmen som visar återstående laddning.

Med det sagt är Krisdonia 60000mAh AC Power Bank lite overkill om du bara använder den för Steam Deck. Den används bäst i händerna på någon som ofta reser och behöver ladda flera enheter samtidigt, med tanke på att den har fyra alternativ för att driva enheter.

Krisdonia 60000mAh AC Power Bank

Största kapacitet

Med så mycket kapacitet kan ditt Steam Deck lika gärna ha en batteritid hela dagen. Dess 20W Type-C-port paras perfekt med din Valve-handdator, vilket gör att Steam Deck kan hålla länge.

Fördelar

 • Kapacitet 60 000 mAh
 • Kan ladda Steam Deck flera gånger
 • Utmärkt följeslagare för resor

Anker

Anker PowerCore III Elite är en respektabel powerbank som sätter hastighet och effektivitet över allt annat. Den har en maximal kapacitet på 25 600 mAh, vilket är mer än tillräckligt för att ladda Steam Deck flera gånger.

Men det är hur Anker PowerCore III Elite levererar kraften som gör den snabb och effektiv. Den justerar automatiskt sin maximala effektfördelning för att perfekt matcha enheten den är ansluten till – i det här fallet 45W för att matcha Steam Decks originalladdare. Och om du behöver ladda en annan enhet i en handvändning får du upp till 60W snabbladdning, tillsammans med ett underhållsladdningsläge för enheter med lägre effekt som smartklockor eller hörlurar.

Anker PowerCore III Elite gör det bästa av sitt plasthölje. Istället för att välja en slät, funktionslös exteriör har powerbanken en fin strukturerad yta, vilket gör det mycket lättare att greppa och förhindra oavsiktliga fall. Den kommer också med en praktisk åkpåse för enkel transport.

Anker PowerCore III Elite

Snabbaste laddningen

Ankers PowerCore III Elite powerbank kanske inte har den enskilt största kapaciteten där ute, men den lyser i sin smarta kraftfördelning och hållbara design. Om du behöver ström så snabbt som möjligt är det här ditt bästa alternativ.

Fördelar

 • Laddas på under två timmar
 • Justerar automatiskt spänningen för att matcha enheten
 • Inte mycket större än en smartphone

Nackdelar

 • Billig resväska med dragsko

Bästa Power Bank för flera enheter: Crave PowerPack

längta efter

Crave PowerPack är ett batteri med hög kapacitet som, vid full laddning, ger 50 000 mAh ström till en given enhet. I fallet med ett Steam-däck kommer du att kunna ladda den handhållna spelenheten helt flera gånger innan du tömmer kraftbanken helt. Och med så mycket kapacitet borde du inte ha några problem att ladda din smartphone och andra enheter också.

Att hålla hårdvaran säker inuti är ett hårt plasthölje som är ganska hållbart; Crave PowerPack har styrkan att motstå några stötar och fall utan att skada den interna elektroniken. Den är dock alldeles för stor och skrymmande för att bära på fri hand, så det är bättre att undvika saken helt och hållet genom att förvara den i den medföljande resväskan för förvaring.

Crave PowerPack har totalt fyra USB-portar för att ladda ditt Steam Deck eller alternativt för att ladda fyra enheter samtidigt, vilket definitivt kommer väl till pass under en lång resa eller strömavbrott. Den har också en användbar LED-indikator för att visa återstående batteritid.

Sugen på PowerPack

Bäst för flera enheter

Crave PowerPack kan ladda ditt Steam Deck flera gånger innan det tar slut. Om du behöver ladda din smartphone eller tillbehör tillsammans med ditt Steam Deck, har PowerPack fyra USB-portar för ytterligare tre enheter.

Fördelar

 • Massiv kapacitet
 • Kan ladda Steam Deck flera gånger
 • Utmärkt val för utomhusäventyr och strömavbrott

Nackdelar

 • Saknar genomströmningsladdning

FAQ

F: Vad betyder pass-through i samband med powerbanks?

Genomgångstekniken är enkel: om en powerbank har den funktionen kan den ladda enheter och laddas via uttaget samtidigt.

Det är en mycket bekväm funktion att ha, för att inte tala om otroligt effektiv. Varför ladda båda enheterna separat när du kan göra båda? Det är dock inte alla powerbanks som har pass-through-teknik, så om det är en funktion du vill ha till hands, dubbelkolla med produktens specifikationer först.

F: Vad betyder mAh?

Du kommer snabbt att märka att alla powerbanks har ett nummer följt av ’mAh’. Det står för milliampere timmar, ett mått som bestämmer en powerbanks maximala kapacitet.

När du väljer en powerbank, ju högre den är i mAh, desto mer kraft kan den ge enheten innan den tar slut. Efteråt måste powerbanken laddas upp innan den kan användas igen.

F: Hur länge räcker ångdäckets batteri?

Det ursprungliga Steam Deck ger dig cirka två till åtta timmars batteri, medan Steam Deck OLED stöter på det till någonstans mellan tre och 12 timmar. Tänk på att det kommer att variera mycket beroende på spelet, eftersom mer grafiskt intensiva titlar kommer att tömma Steam Deck snabbare.

F: Varför håller Steam Deck OLED Editions batteri längre?

Enkelt uttryckt: Steam Deck OLED är mycket effektivare på 50Wh i motsats till originalmodellens 40Whr-batteri.

F: Kan jag använda en powerbank med mitt Steam-däck?

Självklart! När du letar efter en powerbank, se till att dess kapacitet är minst 5 313 ​​mAh (Steam Decks kapacitet) och att den levererar 45W effekt.

F: Är en 65W powerbank okej för mitt Steam Deck? Om inte, vilken watt behöver jag?

Ja, det går alldeles utmärkt att använda en 65W powerbank för din Steam Deck eller Steam Deck OLED. Kom dock ihåg att ditt Steam Deck inte laddas snabbare eftersom det bara kan dra fördel av 45W.

F: Vilken typ av kabel behöver jag för att ladda mitt Steam-däck?

Oavsett om du har originalet Steam Deck eller Steam Deck OLED, behöver du en USB-C-kabel för att ladda enheterna.