Bästa 11 RGB-fläktar för perfekt luftflöde och bättre utseende

För att en PC ska prestera som bäst är det viktigt att ägna särskild uppmärksamhet åt luftflödet i en PC.

Även om det inte är den mest attraktiva aspekten av en PC, är luftflödet en av de viktiga aspekterna som man bör ägna särskild omsorg. Fläktar spelar en viktig roll för att få det perfekta luftflödet i vilken dator som helst.

Låt oss diskutera hur en fläkt hjälper till med luftflödet i en PC.

Hur hjälper en fläkt till luftflödet?

Om höljet inte är tillräckligt ventilerat kan den varma luften leda till att systemet överhettas, vilket kan skada prestandan. För att lösa detta problem hjälper en fläkt, en av de viktigaste komponenterna i en dator, till systemets optimala kylning.

Du bör vara medveten om några saker innan du börjar organisera och placera dina fans. Men när du väl har dem är det relativt enkelt och bekvämt att ställa in dem för optimal prestanda.

De nya RGB-fläktarna har en inställd fläkthastighet på upp till 1500 RPM och erbjuder ganska bra prestanda för optimal kylning samtidigt som de ger en estetisk och feel-good vibe.

Här är några saker du bör komma ihåg innan du köper en RGB-fläkt.

Funktioner att titta på innan du väljer RGB-fläktar

#1. Storlek

RGB-fläktstorleken sträcker sig från 120 mm till 140 mm. Även om fläktarna med storlek 120 mm ger en långsammare drifthastighet, används de för att producera mindre ljud och för att vara mer kompatibla.

Å andra sidan har 140 mm fläktarna en längre hållbarhet eftersom de producerar den optimala mängden luftflöde.

#2. Ljud

Alla konsumenter skulle föredra en ljudlös fläkt istället för en bullrig. De med en större bladstorlek producerar mindre ljud eftersom de arbetar i långsammare takt men är lite dyrare än fläktarna med en mindre storlek eftersom de arbetar i hög hastighet.

#3. Fart

Det sägs att ju högre hastighet RGB-fläkten har, desto bättre kyltjänst ger den. En fläkt som roterar snabbt har förmodligen en motor med högre effekt och producerar fler vibrationer medan du använder din PC. Men det är att föredra att sikta på en fläkt mindre än 30dB om fläktljudet stör dig.

#4. Färg

Eftersom själva namnet RGB står för rött, grönt och blått spelar färger en viktig roll när du väljer en RGB-fläkt. Det rekommenderas att köpa en modell PC med användarvänlig programvara som gör att du kan hantera dessa färger problemfritt.

Låt oss nu utforska några av de bästa RGB-fläktarna för perfekt luftflöde och bättre utseende.

MasterFan MF120 Halo

MasterFan MF120 Halo är tillverkad med unika ljudabsorberande material och en brusreducerande metod, en ny serie som erbjuder luftkylning för CPU-vätskeradiatorer. Det ger den perfekta blandningen av kylning och tystnad i en produkt.

Den består av en adresserbar RGB-belysning med duo-ring med 24 individuellt kontrollerade ARGB-lysdioder, vilket ger en magnifik visuell effekt.

Den består av en hybrid fläktbladsdesign som producerar statiskt tryckluftflöde för att bekämpa ökat motstånd och impedans.

Den har en kontrollerad, dynamisk hastighet som kan minska buller eller öka luftflödet. Dessutom ger det en ljudlös upplevelse av kylning tillsammans med en lång livslängd.

Antec 120mm Case Fläkt

Med ett 12V RGB-gränssnitt och ett lager med hög stabilitet, producerar Antec 120mm Case Fan ett bra luftflöde och snabb kyleffekt.

Den har en enkel installationsprocess eftersom 12V RGB-gränssnittet är anslutet med en seriekedja som gör kabelhanteringen enklare.

Dess livfulla RGB-gränssnitt låter dig njuta av en annan bild efter att ha slagits på. Fläktramens ljusbågsyta är styrd, vilket resulterar i tillräcklig ventilation, stor värmeavledningskapacitet och bra luftflöde och kyleffekt. Det ger en mindre bullrig upplevelse.

CORSAIR iCUE SP120 RGB Elite

CORSAIR iCUE SP120 RGB Elite stimulerar ditt system med levande ljus och låga bruseffekter. Den senaste utvecklingen av dess mjukvara förvandlar din kompletta installation till ett sömlöst, helt uppslukande ekosystem.

Det ger en upplevelse med låg brus och hög prestanda. Genom att använda antivirvelvingar ger det en förstärkt kyleffekt.

Denna fläkts åtta individuellt adresserbara RGB-lysdioder erbjuder en delikat och utsökt belysningseffekt. Det är extremt estetiskt tilltalande för dina ögon.

ARCTIC P12 PWM PST A-RGB (3-pack)

Med 12 digitala A-RGB lysdioder i fläkten ger ARCTIC P12 PWM PST A-RGB fullfärgskontroll och en kraftfull belysningseffekt och är mycket optimerad för högt statiskt tryck.

Den inbyggda Y-splittern på fläkten och A-RGB-ledningar gör det enkelt att installera och hantera extra fläktar. Den har högt statiskt tryck, vilket säkerställer ökat luftmotstånd och en effektiv kyleffekt.

Den 4-stiftiga kontakten hjälper till att reglera varvtalet effektivt, vilket gör hela upplevelsen mindre bullrig. Den ger maximal prestanda med sin senaste teknik.

ASUS TUF Gaming TF120 ARGB chassifläkt

Genom att tillhandahålla upp till 250 000 drifttimmar med sitt avancerade vätskedynamiska lager, ger ASUS TUF gaming TF120 ARGB chassifläkt dig den bästa upplevelsen.

Det ger bra luftcirkulation. Antivibrationskuddarna hjälper till att minska ljudnivån.

Det mycket breda varvtalsintervallet säkerställer optimal kylning av systemet. Jämfört med traditionella RGB-fläktar ger dubbelskikts LED-arrayen i denna fläkt en bättre belysningseffekt.

NZXT AER RGB 2

Genom att blanda två Hue 2-miljöer ger NZXT AER RGB 2 det bästa luftflödet tillsammans med omfattande belysningskonfigurationer.

Med konsekvent ljusspridning producerar en specialkonstruerad ljusguide hisnande visuella effekter.

Den använder vätskedynamiska lager (FDB) gjorda av koppar, vilket hjälper till att upprätthålla jämn smörjning och minskar lagerljudet. Med hjälp av vingspetsar ger fläkten en förbättrad kyleffekt. Den styrs digitalt med CAM-programvara.

Asiahorse FS-9002 Pro

Med personlig kontroll och en kraftfull kyleffekt är Asiahorse FS-9002 Pro utan tvekan en enastående produktmarknad.

Fläkten kan bibehålla exceptionell stabilitet i sin miljö även när den roterar som högst. Den högkvalitativa hydrauliska lagermotorn hjälper till att hålla en stabil hastighet och ökar dess hållbarhet.

Den levereras med en 4-stifts kontroller, som hjälper till att variera hastigheten och bibehålla fläktens ljud. Du kan flexibelt kombinera den bästa ljuseffekten med hjälp av RGB:s tre färger på ett problemfritt sätt.

UpHere C8123 RGB LED Fodral Fläkt

UpHere C8123 RGB LED Case Fan, som består av en trådlös fjärrkontrolldesign, gör att ditt datorfodral sticker ut bland mängden med sina intensiva färgvariationer och subtila effekter.

Det kommer tillsammans med ett varierat utbud av färgomvandlingar. I jämförelse med vanliga fallfläktar ger detta bättre prestanda.

Bäst för speldatorer eftersom det ger den bästa kylupplevelsen för att underhålla dem. Dessutom ger det en mindre bullrig upplevelse.

Thermaltake Pure 20 ARGB sync kylarfläkt

Utrustad med hydrauliska lager, kompressionsblad och en LED-ring med 16,8 miljoner färger med nio programmerbara lysdioder, ger Thermaltake Pure 20 ARGB sync radiatorfläkten korrekt täckning och belysningsstyrka.

Den synkroniserar din spelstation och underlättar byte av LED-lägen med ARGB-kontrollern.

De hydrauliska lagren ger en upplevelse med låg ljudnivå. Det ger ett konsekvent färgspektrum.

Lian Li UNI FAN SL V2

Lian Li UNI FAN SL V2 ger en tilltalande estetisk vy tillsammans med förbättrat luftflöde i systemet.

De löstagbara förreglade nycklarna förbättrar kylarspelet. Varje fläktkluster kräver en enda kabel. En tystare miljö erhålls med hjälp av en start/stopp fläkt RPM. Daisy-kedjan hjälper till att koppla ihop två kluster av fläktar.

DeepCool FC120 PC-fläktar

DeepCool FC120 WHITE 3IN1 Performance RGB PWM trippelfläktpaket är speciellt designat på ett sätt som kan ansluta flera fläktar för förenklad, färgstark kylning.

FC120:s lilla ramram erbjuder mer yta för bättre värmeavledning.

Genom att använda moderkortsmjukvara istället för en separat fläktkontroll-APP kan du enkelt hantera RGB.

Kedjekopplade fläktar säkerställer bättre kabelhantering. Den skapar en vacker värld av ljus med dess funktioner.

Slutord

Därför, om du letar efter en RGB-fläkt som ger det bästa luftflödet, en ljudlös upplevelse och en estetisk utsikt, överväg dessa RGB-fläktar för det perfekta fyndet.

Därefter kan du kolla in RGB-strömförsörjningen för din persondator.