6 Hashtag Tracker-verktyg för att analysera ditt företag på sociala medier

Hashtags har blivit en integrerad del av onlinekonversationer och innehållsmarknadsföring via sociala medier. De tillåter användare att upptäcka inlägg relaterade till deras intressen och gör det enkelt att hoppa in i konversationer och utforska vilket ämne som helst.

När hashtags används på rätt sätt kan de hjälpa varumärken att driva trafik, öka engagemanget, öka varumärkets synlighet över internet och bygga varumärkesmedvetenhet.

Det har skett en ökning av användningen av hashtags på sociala medier, vilket gör det viktigt för företag att hålla sig uppdaterade och komma ikapp med vad som sägs om deras varumärke eller produkter.

Det är där verktyg för hashtagsspårning kommer väl till pass. Med hashtag-spårningsverktyg kan man upptäcka alla relevanta konversationer kring en specifik hashtag och få insikter om vilket ämne som helst.

Låt oss ta reda på vad ett hashtag-spårningsverktyg är och vad det kan göra för ditt varumärke.

Vad är ett Hashtag Tracker-verktyg?

Ett verktyg för hashtagsspårning låter dig söka efter hashtags som är associerade med någon produkt, tjänst, varumärke eller ämne.

Det här verktyget används för att upptäcka människors åsikter eller åsikter kring ett specifikt ämne, nivån av engagemang för en viss hashtag, och få värdefulla insikter om din målgrupp och hur du bäst når dem.

Hashtag-spårningsverktyg fungerar som ovärderliga resurser för varumärken och underlättar dem med realtidsdata om framgången för deras kampanjer och strategier. Genom att använda ett hashtag-spårningsverktyg kan du övervaka trender och nya konversationer om ämnen relaterade till ditt varumärke eller bransch.

Med denna information tillgänglig vid din sida kan varumärken alltid hålla sig uppdaterade med vad som diskuteras på sociala medier och snabbt svara på kundfeedback, marknadsföra kommande produkter och tjänster och identifiera nya potentiella kunder.

Du kan optimera ditt innehåll baserat på deras publiks intresse för att öka deras räckvidd, bygga kundlojalitet och uppnå bättre ROI.

Låt oss diskutera några av fördelarna med att integrera ett hashtag-spårningsverktyg!

Fördelar med Hashtag Tracker Tools

Lär dig om din publiks åsikter

Att spåra och analysera relevanta hashtags kan hjälpa varumärken att hitta vad människor tycker om deras produkter, tjänster eller varumärke. Att veta hur kunderna uppfattar ditt företag kan hjälpa till att skapa välgrundade strategier och vidta omedelbara åtgärder om någon negativ känsla upptäcks.

Regelbunden övervakning av hashtags låter dig observera förändringar i dina kunders känslor och avgöra vilken typ av innehåll som genererar mer engagemang bland din målgrupp så att du kan vässa dina affärsstrategier för att framgångsrikt odla.

Identifiera din målgrupp

Genom att övervaka hashtags relaterade till din bransch, produkt eller tjänst kan du bättre förstå vem som är intresserad av ditt varumärke. Du kommer också att förstå hur andra uppfattar ditt företag och hur de pratar om det.

Hashtag-spårningsverktyg låter dig komma åt en massa insikter om din målgrupp, ämnen de diskuterade, deras språk och saker de bryr sig om så att du kan förfina dina marknadsföringsinsatser.

Du kan analysera denna information för att förstå vem som engagerar dig i ditt innehåll och hur du skapar riktat innehåll som resonerar med dem.

Hitta rätt influencers

Influencer-marknadsföring har fått draghjälp på sistone eftersom den erbjuder bättre ROI till företag än någon annan marknadsföringsinsats.

Med spårning av hashtags kan varumärken identifiera rätt influencers för sin marknadsföring, utvärdera innehåll som delas av dem, mäta nivån av engagemang på deras innehåll och bygga relationer med personer som är intresserade av de ämnen som är mest relevanta för ditt företag.

Analysera dina konkurrenter

För varje typ och storlek av företag är det viktigt att hålla ett öga på dina konkurrenter samtidigt som du försöker få en konkurrensfördel.

Hashtagspårning innebär att övervaka och analysera dina konkurrenters aktivitet på sociala medier med hjälp av relevanta hashtags för att få värdefulla insikter om aktiviteterna och framgångsfrekvensen.

När du spårar relevanta hashtags blir du utsatt för viktiga datapunkter om vad dina konkurrenter gör, vad som fungerar för dem och vilka fallgroparna är. Baserat på detta kan du förfina dina strategier och ligga före konkurrenterna.

Förbättra kundsupporten

Det är ingen hemlighet att hashtagspårning avsevärt kan förbättra din kundservice och förbättra dina marknadsföringsinsatser. Att komma åt hashtags hjälper dig att bättre förstå vad dina kunder säger om dina produkter, såväl som eventuella utmaningar de kan uppleva.

Att använda det effektivt kan hjälpa till att bygga starkare kundrelationer, skapa bättre engagemang och främja kundlojalitet. Genom att regelbundet övervaka hashtags relaterade till ditt varumärke kan du hålla dig på topp genom att åtgärda eventuella kundproblem omedelbart.

Spåra marknadsföringskampanjer

Med effektiv spårning av hashtags kan du mäta vad som fungerar och vad som inte gör det för ditt varumärke, vilket kan användas för att optimera dina strategier för större effektivitet ytterligare.

Mätvärden som gilla-markeringar, delningar och kommentarer fungerar som en mängd information som används för att få värdefulla insikter om resultatet av deras kampanjer och skräddarsy framtida aktiviteter därefter.

Det främjar också varumärken att skapa innehåll som deras publik kan tycka är mest relevant och hålla koll på alla nya trender i branschen.

Mät varumärkesmedvetenhet

Hashtag-spårning är ett kraftfullt verktyg som företag kan använda för att mäta varumärkesmedvetenhet och öka synligheten. Hashtags är ett bra sätt för varumärken att övervaka hur ofta deras innehåll delas på sociala medier och hur det presterar bland olika målgrupper.

Med korrekt data till hands kan du enkelt fatta välgrundade beslut om det mest effektiva varumärkesinnehållet för att engagera kunder och öka synligheten.

Här utforskar vi några bästa Hashtag-spårningsverktyg för ditt företag.

Trackmyhashtag

Om du letar efter ett intuitivt men ändå lättanvänt verktyg för spårning av Twitter-hashtags är Trackmyhashtag värt en titt. Trackmyhashtag är ett onlineverktyg utformat för att ge detaljerad analys och insikter relaterade till hashtaggar som används på Twitter.

Med Trackmyhashtag kommer spårning av hashtags inte längre vara kaos. Med bara en lättåtkomlig instrumentpanel kan du få en mängd information om vilken specifik hashtag som helst.

De kraftfulla visualiseringarna och spårningsmöjligheterna hos Trackmyhashtag ger värdefulla insikter om hur din hashtag fungerar och låter dig få en djupare förståelse för trender kring ditt ämne.

Trackmyhashtag tillåter inte bara användare att spåra sina hashtags utan även de som används av deras konkurrenter.

Den erbjuder också funktioner som influencer discovery, fullständig användarinformation, omfattande engagemangsdata, topprelaterade hashtags, ordmoln, mest populära/retweetade/gillade tweets och tweet-tidslinjeanalyser.

Trackmyhashtag erbjuder fyra betalplaner och en grundplan som börjar på $49/månad.

Varumärke24

Brands24 är ett kraftfullt verktyg som kan hjälpa dig att spåra hashtags på Twitter, Instagram och andra webbplatser för att förstå ditt varumärkes räckvidd och inverkan.

Brands24 erbjuder användarna omfattande hashtagganalyser, som låter dig övervaka konversationer relaterade till en specifik hashtagg över olika sociala nätverk. Med detta kraftfulla verktyg kan du övervaka kundernas sentiment genom att komma åt relevant data som gilla-markeringar, kommentarer och delningar relaterade till hashtaggen i fråga.

Det hjälper dig att hålla dig uppdaterad om kundkonversationer om dina produkter eller tjänster i realtid, tillsammans med att analysera och optimera kampanjer med hashtags.

Med hjälp av specifika hashtags kan du uppskatta sociala mediers räckvidd, använda hashtagspårning för att hitta din uppskattade sociala mediaräckvidd och få tillgång till de mest inflytelserika sociala medieprofilerna.

Brands24 har fyra betalda planer som börjar från individen på $49/månad.

Nyckelhål

Med sina detaljerade mätvärden, visualiseringar och lättanvända gränssnitt gör spårningsverktyget Keyhole Hashtag spårning av dina hashtag-kampanjer enkelt och stressfritt.

Denna kraftfulla analysplattform ger företag djupa insikter om deras hashtags prestanda på olika sociala nätverk som Twitter, Instagram, Tik Tok, YouTube, Facebook, etc.

Keyholes funktioner erbjuder användarna en rad insikter, inklusive hashtagvolym över tid, uppdelningar av inlägg av nätverket, mest engagerade användare på en hashtag, data om räckvidd kontra engagemang, toppinlägg med foton och videor, användaranalys (influencers), sökordsfiltrering och sökfunktioner och mycket mer.

Dessa djupgående analyser kan hjälpa dig att identifiera samtalsmönster och utveckla nya strategier baserat på informationen. Dessutom kan du använda Keyholes data för att övervaka konkurrenters kampanjer eller jämföra effektiviteten av dina kampanjer mot deras.

Oavsett om du vill förstå användarsentiment eller spåra effekten av dina hashtags på sociala nätverk – Keyhole är det perfekta valet för att hålla dig informerad om din kampanjs framgång.

Keyhole har ett brett utbud av betalda planer från $79/månad, från att lyssna på sociala medier till profilanalys till influencer tracking. De erbjuder också en skräddarsydd plan.

Awario

Awario är ett kraftfullt verktyg för hashtagsspårning som låter företag hålla reda på sitt rykte online, identifiera trendämnen och bättre engagera sig med kunder.

Awarios funktion inkluderar möjligheten att övervaka hashtags på olika plattformar, som Twitter, Instagram, YouTube och Reddit, för att få en heltäckande bild av konversationen kring ett varumärke eller ämne.

Verktygets avancerade analysinstrumentpanel tillåter användare att spåra engagemang för varje hashtag över tid och jämföra olika taggar för att identifiera potentiella trender eller påverkare i ett givet utrymme.

Awario har också en kraftfull nyckelordsvarningsfunktion som meddelar användare när ett nyckelord nämns på någon övervakad plattform så att de kan svara snabbt och effektivt. Dess intuitiva gränssnitt gör det enkelt att sätta upp kampanjer och övervaka konversationer.

Du kan spåra alla händelser, få detaljerade rapporter om hashtag-analysresultat och analysera dina sociala marknadsföringskampanjer allt på ett enda nav.

Awario erbjuder tre betalda planer, startplanen kostar $24/månad och företagsplanen går upp till $249/månad.

Social Searcher

Social Searcher hashtagspårningsverktyg är ännu ett potent verktyg som låter användare mäta räckvidden och engagemanget för hashtags genom att spåra omnämnanden på flera plattformar, som Twitter, Instagram och Youtube.

Det möjliggör övervakning av sociala medier i realtid med praktiska sociala analyser och publikinsikter. Med Social Searcher kan varumärken identifiera populära hashtags och få tillgång till sentimentanalys.

Social Searcher tillhandahåller också en praktisk instrumentpanel för att se alla relevanta datapunkter relaterade till hashtaggen du spårar. Med denna information är det lätt att förstå hur effektiva dina valda hashtags är för att sprida ditt budskap eller din kampanj bland målgrupper.

Utöver det har Social Searcher många fler spännande funktioner, såsom influencer-aktivitet, premium varumärkesövervakning, dataexport, social media monitoring API och omedelbara e-postvarningar.

Social Searcher erbjuder gratis och tre betalplaner med en 14-dagars gratis provperiod.

Taggbox

Taggbox låter dig köra, publicera och uppgradera dina hashtag-kampanjer över olika marknadsföringskanaler.

Förutom att spåra och analysera hashtags, tillhandahåller Taggbox även olika andra funktioner som kan hjälpa till att förbättra prestandan för dina kampanjer.

Till exempel låter den dig skapa engagerande skärmar genom att du kan anpassa bakgrunder, lägga till logotyper, använda animationer och mer. Du kan till och med moderera innehåll om det behövs för att säkerställa att endast lämpligt innehåll visas på skärmen.

Taggboxs omfattande analys låter dig förstå hur bra varje hashtag presterade i räckvidd och engagemang. Användargränssnittet är lätt att navigera; Dessutom kommer den med användbara handledningar som gör det enkelt att komma igång.

Taggbox kommer med ett flexibelt utbud av betalplaner med en mängd olika erbjudanden.

Avslutar

Du kan plocka upp alla hashtag-spårningsverktyg som nämns i den här artikeln baserat på dina krav. Nästan alla dessa erbjuder en gratis provperiod, så se till att använda det innan du köper en betald plan för att se om den passar dina behov.

Vissa av dessa verktyg erbjuder också gratisplaner. Men om du letar efter avancerade funktioner skulle betalplaner vara det bättre alternativet för dig!

Du kan också utforska avancerad sökning på Twitter för att öka marknadsföring och varumärkesbyggande.