Hur man aktiverar och använder delad skärm i Microsoft Edge

I flera år har webbläsarmarknaden varit mer eller mindre densamma, och Chrome har till stor del dominerat UI/UX-utrymmet. Men 2022 kom webbläsaren Arc med nya sätt att interagera med flikar och bokmärken och det övergripande användargränssnittet. Vivaldi, å andra sidan, har stödt tab-tiling för att dela upp skärmen i flera layouter under den längsta tiden. Och nu arbetar Microsoft internt med ett projekt som heter ”Phoenix”, som helt ombildar Edge-webbläsarens användargränssnitt. Det förväntas att den förnyade Microsoft Edge kommer att lanseras med Windows 12. Som sagt, bitar av den nya Edge har redan kommit till Canary-kanalen. Så om du vill aktivera och prova funktionen för delad skärm i Microsoft Edge, följ den här guiden.

Aktivera delad skärm i Microsoft Edge (2023)

I den här handledningen beskriver vi hur du aktiverar flikar med delad skärm i Microsoft Edge och använder funktionen för att förbättra din produktivitet. Vi har också förklarat hur man använder funktionen och alla dess nyanser.

Aktivera flikar för delad skärm i Microsoft Edge

1. För närvarande är funktionen för delad skärm endast tillgänglig på Canary-kanalen i Microsoft Edge. Så fortsätt och ladda ner Edge Canary-bygget från länk här.

2. När du har installerat, öppna Edge Canary och klistra in sökvägen nedan i adressfältet. Tryck sedan på Enter.

edge://flags/#edge-split-screen

3. Detta tar dig direkt till lämplig Edge-flagga. Öppna här rullgardinsmenyn bredvid flaggan och aktivera ”Microsoft Edge Split screen”.

4. Klicka nu på ”Starta om” i det nedre högra hörnet. Detta öppnar Edge-webbläsaren igen och tillämpar ändringarna, dvs aktiverar funktionen för delad skärm.

Hur man använder delad skärm i Microsoft Edge

När du har aktiverat funktionen för delad skärm i Edge är det dags att kolla upp det. Här är de olika sätten du kan öppna webbplatser i delad skärmvy i Microsoft Edge:

1. Om du vill ha två skärmar sida vid sida under en flik, öppna en webbsida och högerklicka på en länk. Välj sedan ”Öppna länk i delat fönster”.

2. Detta kommer omedelbart att dela skärmen under samma flik och öppna länken i fönstret med delad skärm till höger. Nu kan du arbeta sida vid sida utan att behöva hoppa genom olika flikar.

3. Om du redan har öppnat webbplatser eller länkar på separata flikar, klicka på knappen ”Dela fönster” i verktygsfältsmenyn (bredvid adressfältet) för att snabbt dela skärmen.

4. Därefter kan du välja den flik du vill komma åt på höger sida, och den öppnas precis där.

5. Det bästa är att du kan justera storleken på delad skärm också. Dra helt enkelt reglaget åt vänster eller höger så justeras fönsterstorleken.

6. Om du inte längre vill använda funktionen för delad skärmflikar, kan du flytta den aktuella delade skärmen till en ny flik. Klicka bara på knappen med tre punkter och välj ”Öppna skärm i en ny flik”. Och för att öppna sidor på enskilda flikar, klicka på ”Visa sidor med delad skärm på två flikar”.

7. Klicka vidare på knappen för delat fönster för att anpassa beteendet för länköppning i delat skärmläge. Här kan du antingen öppna länkar i den aktuella fliken eller öppna dem från vänster till höger flik.

8. Klicka slutligen på knappen ”Dela fönster” i verktygsfältet för att inaktivera läget för delad skärm i Edge.

Förbättra produktiviteten på Microsoft Edge med delad skärmfunktion

Så det är så här du kan aktivera funktionen och använda den för att maximera din produktivitet. Jag använder regelbundet Windows 11:s coola Snap Layouts-funktion för att dela upp skärmen och arbeta sida vid sida med flera flikar och program. Nu, med den här inbyggda funktionen i Edge, kommer det att förändra spelet som webbläsaren Arc. Med det sagt, om du vill lära dig mer Microsoft Edge-tips och tricks, gå till vår länkade artikel. Och om du letar efter de bästa Microsoft Edge-flaggorna att aktivera, följ vår guide. Slutligen, om du har några frågor, låt oss veta i kommentarsektionen nedan.