Bästa 10 RGB-strömförsörjningen för din persondator

Använder du ditt skrivbord dagligen? Om ja, bör du ha grundläggande kunskaper om nätaggregatet. Låt oss skaffa några coola RGB-strömförsörjningsenheter till din PC idag.

Många av oss som använder stationära datorer och datorer varje dag måste göras medvetna om vikten och användningen av strömförsörjningsenheten. Det kanske inte är en särskilt glamorös eller spännande del av en PC, men det är dess hjärta.

En strömförsörjningsenhet till en PC är vad mat är för människor. Att förse datorn med ström är en viktig uppgift; Att inte använda en korrekt enhet kan orsaka mycket skada.

Låt oss läsa om RGB-strömförsörjningsenheter och varför vi behöver dem för våra stationära datorer.

Vad är en RGB-strömförsörjningsenhet?

För dem som är nya i termen RGB står det för rött, grönt och blått.

Bildkälla: Corsair

Varför använder vi RGB i strömförsörjningsenheter (PSU)?

Svaret är ganska enkelt. Vi använder RGB i PSU:er för att få PSU:er att se mer synligt attraktiva ut.

RGB-belysningen som kan placeras på olika ställen, till exempel på PSU-fodralets fläktblad eller till och med som en RGB-ring runt fläkten, ger RGB Power Supply Units mer anpassningsbarhet. Vissa produkter har en knapp på PSU-höljet som du kan trycka på för att ändra lamporna. Vissa nätaggregat inkluderar funktioner som nollfläktläge som inaktiverar fläkten när den körs med låg effekt för tyst drift.

Beroende på deras effektklasser och effektivitet arbetar dessa enheter vanligtvis vid 100 till 240 volt och producerar ett brett utbud av effektnivåer. Den största av dessa strömförsörjningsenheter (PSU) har högpresterande funktioner med RGB-anpassningsbarhet. PSU:n är mer motståndskraftig mot strömfluktuationer och robust, tack vare högkvalitativa komponenter.

Vikten av en PSU för stationära datorer

Varje dators grund består av strömförsörjningskomponenter. Dessa komponenter överför ström genom din dator genom att rycka den från eluttaget. Din maskin kommer inte att fungera som du behöver den och kunde inte ens slås PÅ om den inte har tillräckligt med ström.

Destabilisering som kan vara svår att peka ut är en av många problem som kan uppstå från en strömkälla som inte levererar pålitlig eller ren el. Faktum är att en felaktig strömförsörjning ofta resulterar i ytterligare problem som oregelbundna återställningar och frysningar som annars skulle kunna gå obemärkt förbi. En PSU kan skydda komponenter efter en PC-krasch eller erbjuda felsäker för felströmmar förutom att ge ström.

Vad bör strömförbrukningen vara för din PC?

Strömförsörjningen driver varje komponent, och om du installerar en felaktig strömförsörjning riskerar du att skada komponenterna. Dina komponenter kommer att få konstant energi från rätt PSU när det behövs.

Den bästa strömförsörjningen för din PC-installation är den som samtidigt driver varje komponent med rätt mängd watt. Du måste manuellt beräkna detta genom att dividera summan av alla komponentförstärkare med deras kombinerade spänning. Det totala antalet watt som behövs för din PC-konstruktion är resultatet.

Varje PSU-kalkylator kommer att utföra detta åt dig och presentera en lista med möjligheter. Du behöver helt enkelt ange alla delar av datorn du bygger in i den. Mer komplicerade system kräver vanligtvis mer el för att fungera. En stationär dator med flera GPU:er, ett high-end moderkort och en skräddarsydd vätskekylslinga kommer att kräva en dator med högre kapacitet än en mer grundläggande installation.

Modulära vs icke-modulära PSU:er

När du letar efter strömförsörjningsenheter är modulära och icke-modulära de två termerna du kommer att stöta på. En fast uppsättning ledningar tillhandahålls av en icke-modulär strömkälla och kan inte tas bort. Du måste låta dessa sladdar ligga kvar i ditt fodral om din dator inte kräver alla.

Det är möjligt att självständigt koppla in och ta bort varje kabel från ett modulärt nätaggregat. Detta innebär att du kan ta bort alla kablar du inte behöver och förvara dem i lådan om du skulle göra det. Du kan minska röran, förenkla kabelhanteringen och till och med förbättra ventilationen genom att eliminera behovet av att hitta en säker plats för att lagra oönskade ledningar i ditt fodral.

Certifiering av strömförsörjning

Det är viktigt att ta hänsyn till flera faktorer när du köper ett nätaggregat för att fatta det bästa beslutet. Strömförsörjningscertifieringar hjälper till att bestämma PSU:ernas energiförbrukning.

Termen ”80 Plus” syftar på certifieringar av strömförsörjning. Många klasser inom 80 Plus-certifieringen indikerar effektiviteten hos varje strömförsörjning: vit, brons, silver, guld, platina och titan. De är organiserade efter ökande effektivitetsnivåer, som börjar med vitt och slutar med titan.

Avgörande funktioner för att välja den bästa RGB PSU

Det finns många funktioner du bör hålla utkik efter när du köper en RGB-strömförsörjningsenhet. Innan du köper, se till att strömförsörjningen kommer från ett välrenommerat företag och läs recensioner för att få rätt. Undvik generiska, billiga nätaggregat eftersom de ofta har dålig kvalitet. Välj välrenommerade företag med pålitligt stöd och garantier.

Användning av större, tyngre enheter föredras framför små, lätta. De interna delarna av nätaggregat av högre kvalitet är alltid mer betydelsefulla, med bättre kondensatorer, choker och andra delar. De har ofta större kylflänsar för bättre värmeavledning, som alla ökar vikten. En annan fördel är att större kylfläktar ofta flyttar mer luft medan de är tystare än mindre.

Du måste verifiera anslutningarna för att säkerställa att PSU är kompatibel med ditt specifika system. En anslutning som kan fungera som en 20-polig eller en 24-polig kontakt kallas för en 20+4-stift.

Leta också efter tre nyckelegenskaper när du handlar efter ett nätaggregat. Dessa tre egenskaper är effekt, skenor och effektivitet. Dessa tre påverkar direkt nätaggregatets prestanda, medan andra egenskaper och funktioner också är betydande.

Nu när du har en bra idé om RGB PSU:er, låt oss hoppa till listan över några av de bästa du kan köpa från marknaden.

ASUS ROG Thor RGB strömförsörjning

ROG Thor 850W Platinum, strömförsörjning har 100 % japanska kondensatorer, en OLED-strömskärm och en 135 mm vingbladsfläkt. Strömförsörjningen på 850 watt innehåller också Aura Sync, vilket möjliggör belysningssynkronisering med ett stort Aura-ekosystem och energiekonomi. Den har en energieffektivitetsklassning på 80+ Platinum och är helt gjord av japanska kondensatorer för stabilitet och livslängd.

Dessutom erbjuder denna PSU 0dB kylning med integrerade ROG-kylflänsar för tystare drift och dammsäkra IP5X-vingbladsfläktar. Den har en OLED-strömskärm för övervakning av strömförbrukning i realtid. AC-ingångsintervallet för denna PSU är 100-240Vac.

Corsair CX750F RGB strömförsörjning

Strömförsörjningen till CORSAIR CX-750F RGB-serien är modulär. Denna RGB PSU förser ditt system med pålitlig, 80 PLUS bronsklassad effektivitet och färgstark, programmerbar belysning genom en 120 mm RGB.

Denna PSU-fläkt har åtta RGB-lysdioder och en modern design. Du kan styra RGB-belysning med en knapptryckning, och det är enkelt att växla mellan de tio förprogrammerade ljusstilarna.

För mer sofistikerad RGB-ljuskontroll kan du också använda den medföljande 5V ARGB-adaptern för att ansluta till en CORSAIR iCUE RGB-ljuskontroll eller ett kompatibelt moderkort.

CORSAIR PSU har också en förbättrad fläktkurva som är speciellt konstruerad för att minska brus. Den stöder också Microsoft Modern Standby-viloläge för snabba väckningstider från sömn och förbättrad lågbelastningseffektivitet.

Thermaltake Toughpower Grand RGB

Toughpower Grand RGB-serien använder de bästa komponenterna och har en helt modulär arkitektur som kan stödja alla vanliga byggen när som helst. Den har en förinstallerad, patenterad 256 Colors Ring 14 RGB-fläkt, inbyggt minne och fem olika belysningslägen. Dessutom har den 80 PLUS och 650W till 850W kapacitet.

Japansktillverkade kondensatorer i Toughpower RGB PSU, som har en Gold-certifiering, ökar hållbarheten avsevärt och ger den bästa stabiliteten och pålitligheten. Smart Zero Fan, som bibehåller tystnaden medan fläkten går på mindre än 20 % driftsbelastning för att minska hörbart brus, är den finaste egenskapen hos denna PSU.

Thermaltake Toughpower PF1 ARGB

Thermaltake Tough Power PF1 ARGB Platinum Series är gjord med högkvalitativa material och banbrytande teknologier för att kombinera prestanda och skönhet. Den har ett effektområde på 850W, 1050W och 1200W. Den revolutionerande 16,8 miljoner-färgade Ring Duo, 14 RGB-fläktar med 18 förinstallerade lysdioder, bidrar till en ljusare och mer levande belysning.

Ljuset lyser genom de noggrant utformade RGB-sidopanelerna. Serien möjliggör synkronisering med RGB-moderkort från Asus, Gigabyte, MSI och rock för olika ljusalternativ. Den robusta kraften PF1 och RGB Platinum möter och överträffar till och med de stränga specifikationerna för den entusiasten eller passionerade PC-användaren med sin nästan tysta och pålitliga drift.

GAMEMAX RGB strömförsörjning

Med sin 16PIN (12VHPWR)-anslutning ger GAMEMAX RGB 1300W robust och pålitlig prestanda, vilket gör att strömförsörjningen kan realisera potentialen hos nästa generations grafikkort fullt ut. Dess konstruktion inkluderar en 140 mm adresserbar ARGB-fläkt och intelligent förinställd varvtalshantering, vilket säkerställer effektiv kylning och tyst drift.

Den modulära designen av denna strömförsörjningsenhet förbättrar ventilationen samtidigt som den stärker trådhanteringen. GAMEMAX RGB-1300W:s frånvaro av kablar på DC-sidan i PSU-kroppen förbättrar kylande luftflöde, vilket förlänger komponentens livslängd till deras yttersta potential.

Dessutom innehåller den 25 intelligenta ljusinställningar som kan samordnas med andra kompatibla enheter och är kompatibla med Aura Sync och RGB-minne.

Corsair CX550F RGB strömförsörjning

Corsair RGB Power Supply är ett helt modulärt nätaggregat som erbjuder din PC en 80 Plus Bronze-klassad energieffektivitet.

Den kommer även med programmerbar belysning, som du enkelt kan styra med en knapp. Dess fläktkurva har utformats för att minska ljudet som genereras, vilket i sin tur ger dig en lugnare upplevelse. Denna PSU kommer med en effekt på 550 watt.

Cooler Master XG850 Plus ARGB

XG Plus Platinum-strömförsörjningen, som skapades av Cooler Master internt, erbjuder banbrytande effektivitet, solid konstruktion och pålitlig prestanda för att möta alla dina dagliga dator- och spelkrav. Denna PSU:s vätskedynamiska fläktlager minimerar friktionen, vilket möjliggör drift med lågt varvtal och tyst kylningsprestanda.

Högeffektiva kablar och japanska in-line kondensatorer används i XG Plus Platinum för att förbättra den totala effektiviteten och termiska prestanda genom att minska pulserande ljud och värmebeständighet, sänka omgivningstemperaturerna och öka luftflödet.

Sist men inte minst kan användare övervaka alla delar av XG Plus Platinum i realtid, tack vare MasterPlus+ programvarans innovativa systemhantering, inklusive temperatur, fläkthastighet, systembelastning och mycket mer.

Redragon PSU007 Strömförsörjning

Med en 80-plus guldeffektivitetsklassning ger Redragon RGB PSU 4-5 % mindre ström än en vanlig strömkälla. För att få ditt system att fungera och spara mer på elräkningen minskar det den totala mängden el så mycket som möjligt. Denna PSU har starka 120 mm fläktar optimerade för tyst drift och bra värmeavledning.

Denna PSU:s genomsnittliga brusnivå på 33 dBA ger dig en tyst och uppslukande spelupplevelse. Det trevligaste med att handla från Redragon är att de har en stark känsla av förtroende för sina högkvalitativa varor och ger 24/7 hjälp med alla relevanta förfrågningar.

Thermaltake Smart RGB

Det förinstallerade och patenterade 256-färgs RGB-fläktnavet från Thermaltakes Smart RGB-serie har 15 belysningsinställningar och inbyggt minne. Dessutom har den kapaciteter på 500W till 700W och 80 PLUS. Med standardcertifiering använder Smart RGB-serien premiumdelar och en tyst design som du kan använda med alla vanliga konstruktioner när som helst.

Denna RGB PSU använder 10 LED-lampor för att öka ljusstyrkan och skapa en banbrytande belysningsanvändarupplevelse. Den har en kraftfull enkel +12V-skena som eliminerar de begränsningar som spänningsfördelningen medför. Det ger också den kraft som din CPU och VGA kräver under alla omständigheter. Som ett resultat tillhandahålls den mest enastående kompatibiliteten, konverteringseffektiviteten och konsekventa utspänningen.

ZEUS GAMDIAS RGB PSU

I GAMDIAS RGB PSU:er garanterar KRATOS P1 750G pålitlig effekt och premiumkvalitet för professionella spelare. Spelare kan välja mellan anslutna och extra kablar för att möta deras unika krav, tack vare den semi-modulära arkitekturen. Adresserbara lysdioder och inbyggda RGB-ljuseffekter gör det enkelt att skapa en personlig stil.

Den bästa och mest kostnadseffektiva metoden för att överföra ström till dina speldatorsystem tillhandahålls av GAMDIAS 80 Plus Gold strömförsörjning. Den idealiska balansen mellan strömförbrukning och buller uppnås av GAMDIAS ECO fläkthastighetshanteringsteknik samtidigt som fläkthastigheten justeras. Den har en väldigt tyst fläkt och behöver bara ställas om till tyst läge.

Slutsats

För projekt där RGB-belysning är att föredra är RGB PSU:er lämpliga. De förbättrar byggnadens utseende och bidrar till dess design. Några RGB PSU:er är utrustade med adresserbara lysdioder, så att du kan justera belysningens lägen, färger och andra funktioner. Vissa nätaggregat har till och med inbyggt minne som kan lagra din anpassning, så du behöver inte konfigurera den varje gång du stänger av din dator.

Du kan uppnå hög prestanda genom att kombinera RGB PSU med komponenter som levererar den ström som krävs. Komponenter som behöver mer kraft kommer att behöva mer kraftfulla PSU:er. För att markera den färdiga produkten kan du göra en snygg konstruktion med helt modulära ledningar.

Du kan också utforska anpassade PC Builder-webbplatser för att få det perfekta skrivbordet.