Auto-inaktivera iOS 7-larm när media spelas eller ström är ansluten

Spread the love

Den moderna smarttelefonen har ersatt många prylar, inklusive men inte begränsat till musikspelaren, den personliga dagboken, penna och papper att göra-listan, den billiga skannern, GPS-navigatorn och den konventionella väckarklockan. Jag minns inte när jag senast såg någon sätta ett larm på något annat än sin smartphone eller surfplatta.

Nu kommer iOS ’Clock’-appen med bra men grundläggande larmfunktioner. Du kan ställa in flera larm, ställa in att de ska upprepas efter en viss period, ge dem olika etiketter, olika larmtoner och slå av eller på Snooze, men det är lite eller ingen ”intelligens” involverad i denna digitala väckarklocka-app. Du ställer in den så att den ringer vid en viss tidpunkt, och den ringer vid den tidpunkten – helt enkelt. AlarmRestrict7 är en ny tweak tillgänglig för iOS 7 som syftar till att ändra det genom att bara lägga till en liten bit smart till den dumma larmfunktionaliteten. Vi diskuterar det mer i detalj efter hoppet.

  Hur du döljer privata foton och videor på din iPhone eller iPad

AlarmRestrict7 har utvecklats av Richard Lindsay och låter dig inaktivera din väckarklocka i situationer när:

Ström är ansluten
Strömmen är frånkopplad
Bluetooth är ansluten
Media spelas upp

Dessa är ganska begränsade för tillfället, men vi hoppas att de kommer att utökas i framtiden.

Jag testade AlarmRestrict7 på en iPhone 4S med jailbroken iOS 7.0.4. Jag ställde in den på att inaktivera larm när media spelades upp, och det gjorde just det. Medan ”Sweet Disposition” spelade i bakgrunden ringde inte larmet som var inställt på 16:19 och stängdes av automatiskt.

Användningen av denna tweak beror på hur du använder larm. Om du använder dem enbart för att vakna upp och du bor ensam, är idén att inaktivera larm medan musik spelas vettig. När allt kommer omkring, om du redan är uppe, vad är poängen med att ringa larmet för att vakna?

  vHome lägger till en mer exakt virtuell hemknapp till iOS [Jailbreak]

De andra situationerna för att inaktivera larmet verkar dock inte vara meningsfulla för mig. Om jag vill bli väckt klockan 7 av min iPhone skulle jag vilja att den gör det oavsett om den laddas eller inte.

Jag själv kommer inte att använda denna tweak eftersom jag bor med min familj som kanske använder min iPhone för att spela media medan jag sover i mitt rum, förutsatt att alarmet ringer när det är dags för mig att vakna .

AlarmRestrict7 är tillgängligt gratis från ModMyi repo på Cydia.

Du kanske har en användning för AlarmRestrict7 som jag inte kunde komma på, så se till att meddela oss om det genom att lämna en kommentar nedan.

  Skapa ett gästkonto på din iPhone med GuestMode