Är Premium AI-prompts värda pengarna?

snabblänkar

Viktiga takeaways

  • AI-promptmarknadsplatser erbjuder färdiga uppmaningar för generativa AI-verktyg, vilket sparar tid och ansträngning för att skapa effektiva uppmaningar.
  • AI-promptingenjörer publicerar sina resultat på AI-promptmarknadsplatser och skapar högkvalitativa prompter som konsekvent ger önskade resultat.
  • Du kan hitta specifika AI-uppmaningar för utmanande och unika uppgifter för ett brett utbud av generativa AI-verktyg, vanligtvis till mycket låg kostnad.

Framväxten av generativa AI-verktyg har lärt oss en sak: resultaten du får från AI-verktyg är bara så bra som uppmaningen du ger. Men att skapa AI-prompter som ger fantastiska resultat kräver kreativitet, tid och tekniskt kunnande.

Det är därför det har dykt upp marknadsplatser för AI-prompt, som erbjuder unika AI-prompter skapade av experter och säljer dig deras AI-visdom. Så, är det värt att köpa en AI-prompt?

Vad är AI-promptmarknadsplatser?

AI-promptmarknadsplatser är plattformar där människor köper och säljer uppmaningar om generativa AI-verktyg. De flesta AI-promptmarknadsplatser listar ett enormt utbud av förskrivna uppmaningar för AI-verktyg som ChatGPT, Midjourney och Leonardo AI. Oavsett om du vill skapa bilder, kod, text eller något däremellan kan du hitta uppmaningar som är färdiga att använda. Du kan se det som en snabb lösning på dina problem när du står inför utmaningar med kreativitet eller behöver idéer för att få inspiration.

Visserligen kommer några Google-sökningar att dyka upp dussintals snabba idéer från hela webben, så tanken på att betala för AI-meddelanden kan låta lite udda. Varför betala för något du kan få gratis från ett Reddit-inlägg eller tusentals andra webbplatser på internet?

Varför köpa en AI-prompt?

AI-meddelanden är inte särskilt dyra. Även de bäst presterande AI-prompterna kommer bara att sätta dig tillbaka några få dollar, så för de flesta är kostnaden inte problemet med att köpa en AI-prompt. Den verkliga frågan handlar om produktion och kvalitet, vilket bara är några av anledningarna till att du kan överväga att köpa en unik AI-prompt.

1. Brist på tillskyndande expertis

Om du kämpar för att skriva effektiva AI-prompter kan det vara frustrerande och känna att du bara snurrar på hjulen. Oavsett hur många onlineguider du läser eller hur mycket du experimenterar med frasering, verkar du inte göra framsteg. I det här fallet kan det vara en pragmatisk lösning att köpa en färdig prompt. De snabba skaparna har redan lagt ner det hårda arbetet med att optimera ordval, strukturera och testa som du tycker är svårt. Deras expertis sparar tid och gissningar.

2. Kvalitet och konsekvens

AI-promptmarknadsplatser har uppmaningar skapade av proffs som, till skillnad från de flesta som använder AI-verktyg, skapar AI-prompter professionellt – inte bara som en hobby utan som ett jobb. De lägger tid på att iterera, förfina och testa sina meddelanden för att säkerställa att de håller högsta kvalitet och konsekvent kan leverera de resultat de lovar (konsekvens är en viktig del av varför du kan betala!).

3. Specifika resultat

En fördel med att köpa uppmaningar från AI-marknadsplatser är deras snäva fokus på specifika användningsfall. Dessa förberedda uppmaningar riktar sig mot exakta uppgifter som kan vara frustrerande svåra att utföra självständigt. Det är dock högst troligt att en AI-promptingenjör har lagt ner tid på att skapa den perfekta AI-prompten för ditt problem.

Fungerar AI Marketplace-meddelanden verkligen?

Vi har sett vilket värde AI-marknadsplatser ska skapa, men fungerar AI-marknadsplatser som de annonseras? Vi gav det ett försök med ett verkligt problem.

Jag ville skapa en bild med DALL-E med ett blomtema och inskriptionen ”Skapa med AI.” Trots att jag var ganska erfaren med AI-bilduppmaning var detta fortfarande utmanande. Det finns flera AI-promptmarknadsplatser att välja mellan, men vi bestämde oss för att använda PromptBase för den här demonstrationen. PromptBase är en av de ledande AI-promptmarknaderna, med en mångsidig katalog av AI-prompter.

För att lösa vårt problem sökte vi efter en prompt som hjälper oss att använda anpassade texter på DALL-E, och vi hittade den här prompten som lovar Fotorealistiska bilder med texttecken.

Vi tog tag i snabbfilen och med några justeringar och några dollar var resultatet klart.

Observera att i ovanstående AI-bild är rosorna inte det knepiga. Många AI text-till-bild-verktyg kämpar specifikt med att generera tydlig och korrekt text, så att ha en så lättläst text är utmärkt. Utöver det hela kan jag återanvända prompten upprepade gånger, när jag vill.

Förutom problem med att lägga till inskriptioner till bilder, hittar du uppmaningar på PromptBase (och andra AI-promptmarknadsplatser som PromptHero, PromptSea, ChatX, etc) som hjälper dig att kringgå den ständigt växande listan med begränsningar för generativa AI-verktyg.

Kanske behöver du ChatGPT för att skriva en specifik kod, och den vägrar eftersom den tror att du försöker skapa skadlig kod. Eller så kanske du försöker skapa innehåll om ett polariserande eller kontroversiellt ämne, och det vägrar hjälpa eftersom det tror att du försöker missbruka verktyget. AI-promptmarknadsplatser har snabba knep för att hjälpa dig och kostar bara ett par dollar för att få tillgång, vilket hjälper dig att hoppa över timmarna av försök och fel och hitta lösningen på dina AI-promptproblem.