Är det tillräckligt bra för att ersätta programmerare?

Spread the love

Med det senaste Copilot X-meddelandet är GitHub på väg att förbättra utvecklarens ekosystem.

Enligt GitHub-forskning var Copilot en stor framgång och förbättrade fokus med 74 %.

Det fick också användarna att känna sig 88 % mer produktiva och effektiva genom att automatisera repetitiva uppgifter med häpnadsväckande 96 %. Dessa siffror antyder att Copilot X kommer att ha större inverkan på programmerares produktivitet.

Det finns dock redan farhågor om hur automatisering kan ersätta programmerare. Och det är därför vi i den här artikeln kommer att titta på Copilot X och se om det påverkar arbetsmarknaden.

Låt oss börja.

Vad är Copilot X?

Copilot X är den uppgraderade versionen av den redan befintliga Copilot-appen. Det ger fler funktioner till den artificiella intelligens (AI)-drivna kodningskompanjonen, inklusive chatt- och röstfunktioner som syftar till att förbättra kodningsupplevelsen genom att förstå sammanhanget och ge förslag därefter.

I sin kärna använder Copilot X den senaste OpenAI:s GPT-4. Som ett resultat gör det det mer effektivt och exakt när det gäller att föreslå kod och svara på frågor. Bortsett från det erbjuder den också stöd för pull-förfrågningar.

För närvarande är Copilot X i förhandsvisning (endast inbjudan). Så om du vill prova kan du registrera dig och vänta på att de ger dig tillgång.

Under tiden kan du prova den redan tillgängliga Copiloten (baserad på GPT 3.5) och se vad den erbjuder. Det är en betald lösning. Du kan dock använda det gratis om du är student eller bidragsgivare med öppen källkod! Annars använder du deras kostnadsfria provperiod eller betalar månadsavgifter för att komma åt den.

Obs: Copilot är gratis för elever, lärare och underhållare av öppen källkod.

  Vad är Ring Security System och varför behöver du det?

Hur fungerar Copilot och Copilot X?

Grundidén bakom Copilot är att använda den avancerade OpenAI-algoritmen för att lära sig om sammanhanget för din kod. När det väl gör det börjar det komma med förslag som du kan acceptera eller ignorera.

Det hjälper också att generera grundläggande kodavsnitt eller skriva enhetstester (introducerat i Copilot X).

För att göra allt möjligt går OpenAI-modellen igenom all öppen källkod och använder sedan den tillgängliga kunskapen för att föreslå rekommendationer.

Men detta tillvägagångssätt medför också flera problem, inklusive osäker kod, kodfel och föråldrade API:er eller idiom.

Copilot X förbättrar allt som Copilot gör genom att introducera bättre sammanhangsmedvetenhet med chatt- och röstfunktioner. Så du kan nu be Copiloten att lösa ett problem eller förklara en del av koden genom att markera den.

Copilot X Anmärkningsvärda funktioner

Copilot X ger nya anmärkningsvärda funktioner till Copilots ekosystem. Låt oss gå igenom dem nedan.

#1. Kontextmedveten interaktivitet

Copilot X använder GPT 4, som låter dig utföra chatt eller röstkommunikation med den. Detta är användbart för dem med kodningsproblem som vill att AI:n ska titta på koden och komma med förslag.

Det ger också programmerare möjlighet att undersöka fel och åtgärda dem.

#2. Dokument

Om du är en erfaren programmerare kommer du alltid att värdesätta den underhållsskrivna dokumentationen. Det är välstrukturerat och rent och hjälper dig att snabbt lära dig om konceptet eller idén.

Copilot X tar med dokument direkt till programmerarens IDE. Med den kan du skapa mycket skräddarsydda dokument som erbjuder personliga svar på dina frågor. Den följer den underhållsskrivna dokumentationen och tillhandahåller även inline-citat.

Du måste gå till Ladda innehåll > Ställ en fråga för att använda det.

#3. Enhetstest

GPT 4-driven Copilot X ger även programmeraren att automatisera tester. Den gör det genom att peka ut saknade enhetstester. Dessutom genererar det nya testfall när du har slutfört en konstruktion.

#4. GitHub Pull-förfrågningar

GitHub Pull-förfrågningar låter dig göra AI-genererade PR-beskrivningar. Dessa beskrivningar genereras utifrån ditt arbete. Genom att använda tillvägagångssättet kan du få anpassade PR-beskrivningar för att hjälpa granskare att lära dig mer om dina kodändringar.

#5. Fungerar med alla kodredigerare och IDE:er

Copilot X, precis som Copilot, kommer att vara tillgänglig direkt från din kodredigerare. Det inkluderar sådana som Visual Studio, VS Code, JetBrains IDE och Neovim.

  Hur man ändrar iTunes-säkerhetskopieringsplatsen

Vad är skillnaden mellan Copilot och Copilot X?

Eftersom Copilot X är en uppgradering jämfört med Copilot ligger skillnaden i funktionalitet. I kärnan, både försöka förstå den kontextuella innebörden av den tillgängliga koden och sedan ge förslag baserat på den.

Eftersom Copilot X använder GPT 4, en mer kraftfull AI-modell, ger den funktioner som möjligheten att hjälpa användare med en kodsektion, skriva enhetstester, skriva personliga GitHub pull-förfrågningar och till och med hjälpa till när programmeraren har fastnat med ett problem .

Kommer det att ersätta dig?

Vid programmering måste du använda verktyg. Dessa verktyg inkluderar programmeringsspråk, ramverk, plugins, tillägg och AI-drivna automationsverktyg som Copilot X.

GitHubs mål är att hjälpa programmerare att göra sitt arbete mer effektivt. Det betyder att Copilot X inte kommer att ersätta programmerare. Istället kommer det att hjälpa dem att göra sitt jobb mer flitigt, precis som vilket annat programmeringsverktyg som helst.

Copilot X kan dock påverka kodare, programmerare och mjukvaruingenjörer på olika sätt. Låt oss diskutera detta nedan.

Tänk om? Du är en kodare.

Du kanske tycker att Copilot X är mer hotfull som kodare, med tanke på att kodare är minst utbildade och bara är effektiva i en eller två tekniker. När allt kommer omkring är ditt jobb att omvandla affärsidéer som tilldelats dig av mjukvaruutvecklare.

Det betyder dock inte att Copilot X kan ersätta dig. Det kan hjälpa ditt arbete och generera kod åt dig, men mänsklig övervakning är nödvändig för att säkerställa att koden är produktionsklar.

För att övervinna alla hot måste du lära dig att använda Copilot i ditt arbetsflöde och göra dig själv mer effektiv. Det bästa sättet att förbättra dina chanser att förbli relevant i den nuvarande branschen är också att lära sig nya färdigheter, programmering, ramverk, etc.

Tänk om? Du är en programmerare.

Men hur är det med programmerare eller utvecklare? Tja, Copilot X borde inte påverka dem. En programmerare är mer erfaren eftersom han har bättre kunskap och förståelse för teknologier, särskilt hur man använder dem för att lösa problem. De har även goda algoritmkunskaper och kan arbeta med komplexa problem.

  Hur man avslutar Match.com-prenumerationen

Alla dessa gör programmerare säkra från att bytas ut. Faktum är att Copilot X kan bli den perfekta följeslagaren för programmerare eftersom de kan använda den för att öka sin produktivitet.

Copilot X:s funktioner, såsom förmågan att skriva enhetstester, kan hjälpa dem att skriva säker kod från början. Möjligheten att ställa frågor genom dokument kan också hjälpa dem att minska tid på forskning.

Tänk om? Du är en mjukvaruingenjör.

Mjukvaruingenjörer är förmodligen de säkraste när den ersätts av någon form av automatisering, inklusive Copilot X. När allt kommer omkring är de ansvariga för mjukvarudesign och implementering. Därför måste de förstå och omvandla affärskrav till bra mjukvarudesigner. Dessutom spelar deras kunskap och erfarenhet en avgörande roll för deras framgång.

Kort sagt, du är säker, och Copilot X kommer inte att ersätta dig.

En programmerare/kodare/mjukvaruingenjörs jobb är att bygga appar för människor. Det kräver noggrann planering, förståelse och genomförande av komplexa idéer, vilket automationsverktyg kanske misslyckas med. Copilot X är inte heller skapad för att ersätta någon programmerare. Istället förbättrar det utvecklarens arbetsflöde.

Ska du använda Github Copilot eller Copilot X som nybörjare?

GitHub Copilot och Copilot X är verktyg riktade till professionella utvecklare. Som nybörjare kan du tycka att Copilot är spännande, men du måste avstå från att använda det under din inlärningsperiod. Det beror på att det gör det mesta av ditt arbete, vilket kan hämma din tillväxt.

Du måste också veta att Copilot kan vara bättre. Alla förslag som den ger kanske inte är korrekta och kan också utgöra kryphål i säkerheten. Detta gör också användarna sårbara.

Slutgiltiga tankar

GitHub Copilot X är en lovande uppdatering av den redan spännande Copiloten. Det ger flera framträdande funktioner för att hjälpa programmerare att använda artificiell intelligens i sitt arbetsflöde.

Men utsikterna till AI-genererad kod kan lämna tvivel hos många programmerare, som kanske tror att de håller på att bytas ut, speciellt om man tar den tillväxttakt som AI har visat under det senaste året eller så.

Kort sagt, Copilot X kommer inte att ersätta dig. Det beror på att det aldrig syftar till att ersätta programmerare. Istället liknar det andra verktyg som finns på marknaden som programmerare som du kan använda för att förbli produktiva, relevanta och fokuserade.

Kolla sedan in de bästa produktivitetsapparna för programmerare/utvecklare.