6 enkla sätt att ta en skärmdump på Mac som ett proffs

Skärmdumpar kan vara en livräddare när det kommer till felsökning, visa någon hur man gör en uppgift eller helt enkelt skapa en handledning.

Personligen är det en av de mest använda funktionerna på min dator eftersom jag tycker att de är ett bra sätt att förklara ditt budskap i en visuell form. Om du är en Mac-användare är det otroligt enkelt och snabbt att ta en skärmdump.

Men om du är ny på Apples ekosystem kan det vara lite förvirrande, varför jag i det här inlägget visar dig hur du enkelt tar en skärmdump på din Mac.

Vi kommer att gå över några av de bästa sätten att göra det, så att du kan använda metoderna enligt dina önskemål. Det bästa är att det bara tar några sekunder, precis som att ta skärmdumpar är tänkt att vara.

Om du föredrar att titta på en steg-för-steg handledning av processen istället, här är en snabb video:

Låt oss hoppa direkt in.

Fånga hela skärmen

Att fånga hela skärmen är ett bra sätt att visa upp allt som kan ses på din skärm, särskilt om meddelandet du försöker leverera är nära och om menyraden längst upp eller dockan längst ner.

Tryck helt enkelt på Command + Shift + 3 för att fånga hela skärmen.

Du bör se ett litet fönster som visas längst ner till höger. Detta indikerar att din skärmdump har tagits. Du kan klicka på den för att spara, ta bort eller dela den.

Läs också: Enkla sätt att återställa PRAM och SMC på Mac

Fånga en del av skärmen

Om du vill skicka en skärmdump till någon men inte vill distrahera dem med andra element på din skärm, kan du helt enkelt fånga en del av din skärm. Den här metoden är också användbar när du inte vill inkludera personlig information på skärmdumpen.

Tryck på Kommando + Skift + 4.

Detta gör att du kan klicka och flytta markören för att bara fånga de delar du vill inkludera.

Om du av misstag har flyttat markören till ett oönskat utrymme och vill göra om markeringen kan du helt enkelt trycka på ESC på tangentbordet för att börja om.

Du kan också trycka och hålla ned mellanslagstangenten medan du gör ett val för att flytta samma valfönster till en annan del av skärmen.

Ett annat coolt tips du behöver veta om är möjligheten att skapa ett urval från mitten av skärmen, vilket är möjligt genom att hålla ner Alternativ-tangenten innan du gör ett nytt val.

Fånga ett specifikt fönster

Denna metod är min personliga favorit på grund av hur ren den ser ut. Du kan fånga ett visst fönster på din skärm, till exempel ditt anteckningsfönster, genom att trycka på Kommando + Skift + 4 följt av mellanslagstangenten.

Som du kan se får jag alternativet att bara fånga fönstret som min markör är på.

När du klickar på det valda fönstret tar det skärmdumpen och sparar den med vackra skuggor under fönstret. Om du vill inkludera skärmdumpar någonstans för professionellt bruk, bör du definitivt prova denna genväg snarare än att manuellt försöka fånga med en annan genväg.

Om du letar efter mer kontroll över din skärmdump kan du prova Command + Shift + 5 genväg.

Detta öppnar skärmbildsmenyn och ger dig fler alternativ och inställningskontroll, som att ställa in en timer eller välja en destination där dina skärmbilder ska sparas. Det låter dig också spela in din skärm om du vill.

Capture Touchbar

Om du har en Macbook som har en Touchbar kan du enkelt ta en skärmdump av den genom att trycka på Command + Shift + 6.

Det finns tillfällen du behöver funktioner som är fler än vad du tillhandahålls som standard, och i dessa tider är det bäst att använda programvara från tredje part för att få jobbet gjort.

Här är några av de bästa skärmdumpsverktygen som du kan använda på din Mac:

#1. Skitch

Utvecklat av Evernote, Skitch är ett avancerat skärmdumpverktyg för Mac som kan kombineras med Evernote för att njuta av det bästa av två världar.

Förutom att ge dig massor av kontroll över hur du vill att dina skärmdumpar ska tas, har den många funktioner för att förbättra dem, till exempel genom att använda anteckningar, former och skisser.

#2. CleanShot X

Enkelt men kraftfullt, CleanShot X är från samma utvecklare som gjorde det mest populära Mac-verktyget som heter CleanMyMac X.

Med det här verktyget fångar du videor, GIF, rullningsbart innehåll och naturligtvis skärmdumpar. Andra funktioner inkluderar

  • Alternativ för anteckning, markering och oskärpa
  • Fånga helskärm, valt område, helfönster eller rullande skärm
  • Ett klick döljer skrivbordsikoner
  • Spara enhetens lagring genom att spara skärmdumpar i CleanShot Cloud

Det finns absolut ingen inlärningskurva när du använder det här verktyget.

#3. Snagit

Snagit är ett avancerat skärmdumpsverktyg som har allt du letar efter. Du kan ta och redigera skärmdumpar för att ge bättre visuella instruktioner innan du skickar dem, och dessa redigeringsverktyg gäller även för bilder du importerar från ditt galleri.

En av de coolaste funktionerna i denna programvara är möjligheten att spela in rullande webbsidor, som du senare kan dela som en GIF. Detta är en fantastisk funktion när du inte vill skapa en hel video runt ett så enkelt steg.

Dessutom kan du skapa engagerande videohandledningar genom att använda deras skärminspelare.

#4. Shottr

En mycket lätt app för Mac, Shottr följer ett mycket intuitivt gränssnitt som inte sväller ditt sinne med onödiga funktioner. Den sitter tyst i din menyrad med en S-ikon, och när du klickar på den öppnar du olika alternativ för att fånga din skärm.

Du kan också tilldela genvägar till de olika skärmdumpalternativen för att ytterligare spara tid när du vill fånga din skärm.

Avslutande tankar

Att ta en skärmdump borde aldrig vara svårt, och jag är tacksam för att processen är ganska enkel på Mac. Jag hoppas att ovanstående metoder hjälper dig att enkelt leverera dina visuella meddelanden eller skapa handledningar.

Kolla sedan in dessa Mac-terminalkommandon för att göra ditt liv enklare.