Är Babbel eller Duolingo bättre för att lära sig ett språk?

Spread the love

Om du är nybörjare och är osäker på Är Babbel eller Duolingo bättre? Och du vill veta vilket språkinlärningsprogram du ska använda för att lära dig ett internationellt språk? Du har kommit precis där du skulle. Babbel Vs Duolingo, den bättre inlärningsappen kommer att jämföras grundligt i den här artikeln. Vad väntar du på då? Låt oss ta reda på.

Är Babbel eller Duolingo bättre för att lära sig ett språk?

Här har vi förklarat skillnaden mellan Babbel och Duolingo i detalj.

Vad är Babbel?

En av Duolingos främsta rivaler vars mål är att få användare att prata på sitt valda språk så snabbt som möjligt. Babbel, till skillnad från Duolingo, erbjuder en premiumprenumerationsbaserad tjänst med flexibla prisnivåer, en rättvis testperiod och en introduktion till programmeringskoncept. Lärandet koncentreras på ett sådant sätt av programmet att du även efter avslutad session fortsätter att bygga vidare på den information du redan har förvärvat.

Funktioner

 • Det finns 14 olika språk tillgängliga.
 • Bekvämt schemalagda lektioner på 10 till 15 minuter.
 • Perfekt för både nybörjare och erfarna studenter.
 • Använd en granskningsansvarig för att garantera att du kommer att behålla det du lär dig över tid.
 • Använd taligenkänningsteknik för att säkerställa att ditt uttal är korrekt.

Fördelar med Babbel

 • Vällärd grammatik är uppenbar. Alla nya regler förklaras grundligt och hjälpsamt, särskilt i grammatiksektionen.
 • Det är en bra balans mellan underhållning och utbildning.
 • Babbel kommer att fortsätta att vara användbar för språkinlärare som har kommit förbi de inledande stadierna av sin resa.
 • Användare kan korrigera sina fel i slutet av en lektion eller efter att ha kört sina flashcards på skrivbordsversionen av appen. Detta är en utmärkt funktion eftersom de flesta lär sig bäst genom att se var de gick fel.

Nackdelar med Babbel

 • Mobilappen har några buggar. Babbel är förmodligen inte för dig om du vill ha en språkinlärningsapp på din telefon som hjälper dig att lära dig ett språk. För du kan inte korrigera dina misstag på mobilen.
 • Det är inte idealiskt för att lära sig flera språk. Om du är den typen av person som sysslar med flera språk samtidigt, blir Babbel snabbt oöverkomligt dyr. Varje nytt språk kräver en extra prenumerationsavgift.
 • Babbel är ganska dyrt för en prenumeration på ett skrivbordsprogram, särskilt om du väljer att faktureras månadsvis. Det finns så många utmärkta internetverktyg tillgängliga för språkinlärning.
 • Det är lite tråkigt, men för vissa är den spelliknande kvaliteten på appar ett stort försäljningsargument.
  Hur man lägger till en bakgrundsbild i Google Kalender

Vad är Duolingo?

Som en gamifierad metod för att lära sig nya språk, Duolingo är en språkinlärningsapplikation som både elever och lärare kan använda. Det finns 39 olika språkalternativ att välja mellan (rumänska, skotsk gaeliska, japanska, hindi, tjeckiska, vietnamesiska, ukrainska, walesiska, hawaiiska, grekiska, swahili, hebreiska, arabiska, koreanska, rumänska, latin och kinesiska) med extremt enkel start procedurer för allt från spanska och franska till koreanska och japanska och många fler. Duolingo arbetar för närvarande med att ungerska, finska och navajo ska inkluderas i listan. Allt är också gratis. Läsa, skriva, tala och lyssna är de fyra språkkunskaper som betonas i detta onlineverktyg, som fungerar på en mängd olika enheter.

Funktioner

 • Duolingo ger dig möjligheten att fokusera på det du redan har lärt dig för att finslipa dina färdigheter samtidigt som du kan gå framåt och få nya ordförråd och färdigheter.
 • Lektionerna om Duolingo är upplagda på ett ordnat, progressivt sätt för att visa användarna hur de kan förbättra sina språkkunskaper. Dessutom tar Duolingo bort en del av osäkerheten om vad du ska träna på.
 • Duolingo registrerar hur många gånger du besöker appen för att avsluta en lektion. Det är troligt att du inte vill avsluta din serie, så du kommer att fortsätta återvända dagligen.
 • Även om det kan vara svårt att lära sig ett språk, gör Duolingo sina kurser mer som spel, vilket kommer att hålla dig engagerad och glad att lära dig.
 • Genom att ge dig en grund i grammatik och ordförråd och sedan fokusera på läs-, skriv-, tal- och lyssnarförmåga med roliga aktiviteter, försöker Duolingo förbättra väl avrundade färdigheter inom alla områden.

Fördelar med Duolingo

 • Ett placeringstest för att fastställa din språknivå ingår.
 • Övervakar dina inlärningsframsteg.
 • Gratisversionen inkluderar alla kurser.
 • Upprepning av ord efter att du valt dem.
 • Enkel att använda.

Nackdelar med Duolingo

 • Ej relaterat till ordförrådet för exempelmeningar.
 • Duolingo stöder inte flera språk.
 • Överanvändning av gamification skapar en falsk känsla av prestation.
 • Bristen på modersmålstalare.
 • Några frågor innehåller saknade eller felaktiga ord.

Skillnaden mellan Babbel och Duolingo

Det finns betydande skillnader mellan Babbel och Duolingo, trots att de två verksamheterna liknar varandra på flera sätt.

Huvudskillnaden mellan Babbel och Duolingo är följande:

Babbel
Duolingo
Babbel är överlägsen i total språkfärdighet.
Duolingo är överlägset för sporadiska språkinlärare.
Babbel ger en helt annonsfri upplevelse så att du kan koncentrera dig på att studera.
Gratisversionen av Duolingo finansieras genom att sälja annonsutrymme till företag, som sedan visar irriterande reklam inom programmet.
Babbel erbjuder lektioner som inkluderar övning i samtal och kulturell fördjupning.
Duolingo tillhandahåller kurser för adaptivt lärande.
Babbels design riktar sig till mer seriösa vuxenstuderande som väljer en mindre komplicerad språkundervisningsmetod utan ytterligare gamification.
Duolingo vänder sig mer till ungdomar och yngre elever med sina seriefigurer och flamboyant färgglad design.
Babbel erbjuder fyra abonnemangsprogram med månatliga betalningar.
Duolingo erbjuder en gratisversion med annonser och ett månatligt medlemskap utan annonser.
Babbel fokuserar på att lära dig kulturella och språkliga råd om språket du studerar, snarare än bara ordförråd och meningsstruktur.
Duolingos lektioner saknar ofta den sofistikerade förmågan att hantera betydande kulturella nyanser och verkliga scenarier.

  14 bästa appar för intermittent fasta för att hålla dig i form 2022

Babbel vs Duolingo: Vilket är bättre?

Babbel är en språkinlärningstjänst som syftar till att hitta en balans mellan grundlighet och kostnadseffektivitet.

Duolingo är förmodligen den mest kända språkinlärningsappen på marknaden. En av dess främsta fördelar är att det är helt gratis, men en nackdel är att lektionerna är något slumpmässiga. Om du fortfarande är osäker på Är Babbel eller Duolingo bättre? – håll ut ett ögonblick. Vi ger dig svaret direkt.

 • Många användare hävdar att Babbel är att föredra framför Duolingo av ett antal anledningar efter att noggrant utvärderat och testat båda språkinlärningsapparna.
 • Babbel är rankad som överlägsen Duolingo när det gäller kvaliteten på dess läroplan, undervisningsmetodik och leverans.
 • Duolingo syftar till att göra det roligt och engagerande att lära sig ett språk genom att göra det till ett spel, medan Babbel koncentrerar sig på ett mer solidt och konventionellt tillvägagångssätt för att lära ut ett främmande språk genom djupgående kurser.
 • När det gäller effektivitet, Babbel Vs Duolingo användarengagemang och tillhandahållen support överträffar Babbel Duolingo.
 • Det enda med Duolingo är att det är gratis och det har gamification men det är ungefär det. Den överlägsna språkinlärningsappen överlag är Babbel.

Kostnadsjämförelse mellan Babbel och Duolingo

Låt oss jämföra Duolingo vs Babbel kostnadspriser innan vi når en slutsats. I huvudsak tillhandahåller båda företagen en mängd olika prenumerationsplaner. Låt oss nu först prata om Babbel.

 • Babbel ger kunderna totalt fyra distinkta planer, som alla ger tillgång till ett enda valt språk (av deras 15 olika språk att välja mellan).
 • Det finns fyra olika betalningsalternativ tillgängliga för dig.
 • Månadsplanen, som kostar $14 per månad. Tremånadersplanen, som kostar $10 per månad. Sexmånadersplanen, som kostar cirka $8,50 per månad och 12-månadersplanen, som erbjuder det bästa värdet på cirka $7 per månad.

Duolingo kostnaden är som följer.

 • Du kan använda Duolingo gratis eller så kan du prenumerera på deras kommersiella tjänst som heter Duolingo Plus.
 • Plus-planen har en årlig kostnad på $84 eller $7 per månad.
 • För att undvika tvivel, genom att uppgradera till Plus-planen, blir Duolingo av med de påträngande reklamfilmerna och erbjuder gränslösa hjärtan och testförsök, såväl som individuella lektioner för att gå igenom dina misstag.

Därför är kostnaden i stort sett densamma när man jämför de betalda programmen från de två företagen. För ett helt år kommer din budget att vara cirka 7 USD varje månad. Därför är det svårt att utse en vinnare i den här situationen. Babbel vs Duolingo är båda billigare än andra språkinlärningskonkurrenter. Dessutom kostar Duolingo vs Babbel, båda företagen ger kunderna en möjlighet att prova sina program innan de förbinder sig helt. Babbel erbjuder en 20-dagars pengarna-tillbaka-garanti om du inte är nöjd med tjänsten, medan Duolingo erbjuder en 14-dagars gratis provperiod för att prova Plus-prenumerationen.

  11 bästa proxywebbläsare för sekretess online

Vanliga frågor (FAQs)

Q1. Vilken plattform ger flest språk att lära sig?

Ans. Babbel låter dig bara studera 15 språk, medan Duolingo låter dig lära dig upp till 39.

Q2. Vilket är billigare, Duolingo eller Babbel?

Ans. Om du vill lära dig ett språk utan att betala några pengar är Duolingo det bästa alternativet eftersom det tillhandahåller sin information gratis. Babbel är totalt sett billigare eftersom Duolingos pro-utgåva kostar lite mer än Babbel.

Q3. Vad skiljer Duolingo och Babbel från varandra?

Ans. Babbel fokuserar på ett starkare och mer konventionellt förhållningssätt till att lära ut ett främmande språk genom djupgående lektioner. Medan Duolingo syftar till att gamifiera att du lär dig och ge en modern upplevelse. Detta är den grundläggande skillnaden mellan de två tjänsterna.

Q4. Ger Duolingo certifikat?

Ans. Efter att ha gjort testet görs Duolingo-certifikatet tillgängligt 48 timmar senare.

F5. Kan man få ett certifikat efter att ha avslutat en kurs i Babbel?

Ans. ja! För varje kurs du avslutar på Babbel kan du få ett certifikat.

F6. Är Duolingo- och Babbel-certifikat äkta?

Ans. Duolingo-certifieringen är egentligen inte en certifiering eftersom allt det bevisar är att du klarade ett prov på en onlineövningsplattform. Även om det inte är en formell examen, innehåller detta certifikat detaljer om kursens innehåll och svårighetsgrad.

***

Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt till att reda ut eventuell förvirring om är Babbel eller Duolingo bättre. I slutändan beror allt på vad du behöver. Babbel och Duolingo har, precis som alla andra produkter eller tjänster, för- och nackdelar. För att undvika förvirring har vi även nämnt kostnadsskillnaden mellan Duolingo och Babbel. Du kan alltid gå med det som passar dig bättre. Lämna gärna en kommentar nedan om du har några frågor.