Hur man hittar registrerad ägare av fordon gratis i Indien

Spread the love

Många situationer kräver att du letar upp ägaren till ett fordon, incidenter som påkörning, olyckor, stölder etc. Om du märker något som anses olagligt kan du göra en husrannsakan i fordonet och även hitta registrerad ägare fordonsfria i Indien. Du kan också få fordonsinformation genom registreringsskylt så att du kan veta vilken typ av fordon de använder. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du hittar bilägaren genom registreringsnummer gratis. Detta kan enkelt spåra deras fordon och ge dig resultaten exakt, så låt oss komma igång.

Hur man hittar registrerad ägare av fordon gratis i Indien

Här har vi förklarat om metoderna för att hitta bilägare genom registreringsnummer gratis i detalj.

Metod 1: Genom Parivahans webbplats

Parivahans hemsida består av en enorm databas med registreringsskyltar och detaljer om dessa registreringsskyltar, du kan söka på denna webbplats för att hitta bilägare genom registreringsnummer gratis.

1. Besök den officiella webbplatsen för Parivahan.

2. Ange ditt mobilnummer och klicka på Nästa.

3. Ange lösenordet och klicka på Fortsätt igen.

  9 populära typer av attacker för webbapplikationsinjektion

4. När du har gått in på webbplatsen måste du ange fordonsnumret och Captcha-koden och klicka på Vahan-sökning.

Detta kommer att ge dig fordonets ägares namn, registreringsdatum och även den stad där fordonet var registrerat. Mer info, såsom motornummer och chassinummer finns också för det fordon du har sökt.

Metod 2: Genom Vahan SMS Service

Det finns också en SMS-tjänst som drivs av Vaahan där du kan få enkla detaljer bara genom att skicka ett SMS, följ stegen nedan för att veta hur du får detaljer med SMS-funktionen och för att kontrollera fordonsägarens uppgifter genom registrering.

1. Skriv VAHAN (mellanslag) och fordonets registreringsnummer.

2. Skicka meddelandet ovan till följande nummer 7738299899.

3. Du får då information om fordonsägaren via ett SMS.

Metod 3: Genom Acko Insurance App

Du kan också använda Acko Insurance-appen för att hitta en registrerad ägare till ett fordon gratis i Indien för att kontrollera fordonsägarens uppgifter genom registreringsnummer.

1. Ladda ner Acko-appen från Google Play Butik eller App Store enligt din enhet.

2. Logga in på appen via mobilnumret och tryck på Fortsätt.

3. När du har loggat in, tryck på RTO-informationen som finns i appen.

4. Ange nu fordonets registreringsnummer och tryck på pilknappen för att få fullständig information om ett fordon.

Varför skulle du behöva ta reda på om en fordonsägare med hjälp av deras registreringsnummer?

Det finns olika anledningar till varför du skulle vilja få ett registreringsnummer för att kunna spåra ägaren och hitta registrerad ägare av fordon gratis i Indien.

  • Köpa ett begagnat fordon: Innan du köper ett begagnat fordon kan du kontrollera fordonsägarens uppgifter.

  • Olyckor: Om det har inträffat en olycka och det har uppstått skador kan du hitta fordonsuppgifterna med hjälp av fordonets registreringsnummer.

  • Hit and Run: Om du bevittnar en Hit and Run-incident kan du hitta registrerad ägare av fordon gratis i Indien, som ett alternativ kan du också rapportera registreringsnumret till din närliggande polisstation.

Vanliga frågor (FAQs)

Q1. Kan jag kontrollera fordonets skattegiltighet med hjälp av registreringsnumret?

Ans. Ja, du kan kontrollera fordonets skattegiltighet. Leta bara efter MV Skatt upp till på webbplatsen för att se detaljerna om skattegiltighet.

Q2. Kan vi hitta en persons bostadsadress genom att söka på deras registreringsnummer?

Ans. Nej, för att skydda personuppgifter och integritet kan adresserna inte ses på webbplatsen eller någonstans.

Q3. Har Vahan en app att använda?

Ans. För närvarande finns ingen app tillgänglig för Vahan-tjänsten ännu, men vi kan förvänta oss att en app kommer att lanseras på AppStore när som helst snart.

Q4. Hur har Vahan all information om motorfordon?

Ans. Vahan samlar in alla motorfordonsuppgifter från det nationella registret över motorfordon. Det nationella registret över motorfordonet sammanställer i sin tur alla uppgifter om ett motorfordon från RTO (regionala transportkontoret).

F5. Kan jag hitta ett fordonsregistreringsnummer genom att tillhandahålla Aadhar-uppgifter?

Ans. Nej, Aadhar är säker och består av viktiga personuppgifter som vanligtvis inte lämnas ut till någon, så du kan inte hitta fordonets registreringsnummer genom att bara använda ett Aadhar-kort.

F6. Var kan jag klaga på min registreringsinformation?

Ans. Om du har några problem eller frågor angående fordonsregistreringsdetaljer kan du besöka din lokala RTO och få dina tvivel rättade. Varje distrikt är närvarande med respektive RTO.

***

Vi hoppas att artikeln ovan om hur man hittar en registrerad ägare av fordonsfritt i Indien var till hjälp för dig och att du kunde spåra en fordonsägare med hjälp av vår artikel. Låt oss veta vilken av metoderna som fungerade bäst för dig och skriv gärna en kommentar om artikeln, tack!