Allt du behöver veta om Leo: Brave Browser’s AI Chatbot

Braves inhemska webbläsarassistent för artificiell intelligens, Leo, är här, och den har redan börjat snurra med sin funktionalitet och funktioner. Leo’s är endast tillgänglig på Nightly, Braves test- och utvecklingswebbläsarversion.

Även om Leo ständigt tränas, betyder det inte att du inte kan använda det för att ha lite kul, precis som ChatGPT. Leo kommer att ta sig an sin konkurrens med en extra nypa säkerhet som sin USP. Om du vill ge Leo en virvel i dess testfas, gå över till Brave’s Nightly-webbläsaren och börja använda chatboten gratis.

Vad är Braves Leo AI Text Assistant?

Brave’s Leo är en oberoende chattassistent utan att ha någon betydelse för annan tredjeparts AI-mjukvara/tjänster. Den körs på Llama 2, Metas stora språkmodell (LLM). Trots inget beroende av tredjepartstjänster har Brave behållit säkerheten i sin kärna, och även Leo säkerställer att kundinformation alltid är säker.

Med tanke på dess funktioner och utmaningar är Leo, som textassistent, skicklig på att simulera konversationer med människor, vilket gör det till ett bra val för Braves vanliga användare.

Hur man laddar ner och ställer in Brave’s Leo

Du kan ladda ner Leo på din maskin, beroende på ditt operativsystem. Här är några sätt att ladda ner Brave på Windows, macOS och Linux.

Hur man installerar Brave Nightly Browser på Windows

För att installera Brave’s Nightly webbläsare på Windows, följ stegen nedan:

 • Gå över till Brave Nightly hemsida.
 • Klicka på knappen Ladda ner Nightly för Windows 64-bitars.
 • När filen har laddats ner, starta upp den och följ instruktionerna på skärmen för att installera webbläsarfilen på din Windows-maskin.
 • Efter installationen, så snart webbläsargränssnittet öppnas får du följande uppmaningar:
 • Ställ in Brave som standardwebbläsare.
 • Importera inställningar.
 • Hjälp till att göra Brave bättre.
 • Du kan välja alternativet hoppa över eller fortsätta att ställa in dessa enligt dina krav. När du är klar klickar du på Slutför.

  Ladda ner: Brave Nightly för Windows (Fri)

  Hur man installerar Brave Nightly Browser på macOS

  För att installera webbläsaren Brave Nightly på macOS kan du följa dessa steg:

 • Öppen Braves Nightly hemsida för att ladda ner installationsfilen.
 • Klicka på den hyperlänkade texten under knappen Ladda ner Nightly för Windows 64-bitars.
 • När den körbara filen är tillgänglig håller du ned och drar filen till dina applikationer. Vänta tills filen kopieras.
 • Leta efter Braves webbläsare i menylistan. Dubbelklicka på programmet för att öppna det.
 • Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra eventuella pågående installationssteg, och du är redo att börja använda den.
 • Ladda ner: Brave Nightly för Mac OS (Fri)

  Hur man installerar Brave Nightly Browser på Linux

  För att installera Nightly-webbläsaren på Ubuntu och Debian OS, använd stegen nedan för att installera den i några enkla steg:

  De curl kommando är en integrerad del av installationen av Nightly-versionen på Linux. Du kan använda det här kommandot för att ladda ner och installera nycklarna med deras respektive paket, vilket hjälper ditt system att enkelt interagera med Braves programvarurepos.

   sudo curl -fsSLo /usr/share/keyrings/brave-browser-nightly-archive-keyring.gpg https://brave-browser-apt-nightly.s3.brave.com/brave-browser-nightly-archive-keyring.gpg 

  När du har laddat ner nycklarna lägger du till Nightlys repo i mappen /etc/apt/sources.list.d.

   echo "deb [signed-by=/usr/share/keyrings/brave-browser-nightly-archive-keyring.gpg arch=amd64] https://brave-browser-apt-nightly.s3.brave.com/ stable main"|sudo tee /etc/apt/sources.list.d/brave-browser-nightly.list 

  När du har lagt till repos är det dags att uppdatera ditt system med apt update och uppgraderingskommandona.

   sudo apt update && sudo apt upgrade -y 

  Äntligen är det dags att installera Brave’s Nightly-webbläsaren på din Linux-maskin med följande kommando:

   sudo apt install brave-browser-nightly 

  Ladda ner: Brave Nightly för Linux (Fri)

  Hur man kommer åt Braves Leo från webbläsaren

  När Leo är installerad och tillgänglig på Brave Nightly måste du följa stegen nedan för att komma åt den:

 • Starta webbläsaren Brave Nightly på din maskin.
 • Du kommer att märka en uppsättning ikoner på höger sida av din webbläsare. Du kan hitta ikonen för Leo genom att hålla muspekaren över ikonerna.
 • Klicka på ikonen för att starta den. Acceptera villkoren genom att klicka på knappen Acceptera och börja.
 • Chattprompten öppnas när du klickar på knappen, så att du kan interagera med Leo. Du kan ställa vilken fråga som helst, precis som du skulle göra inom alla andra chattmotorer med artificiell intelligens.
 • Braves lejonstruktur förklaras

  Liksom ChatGPT, Bard eller någon annan textassistent är till och med Leo byggd på en öppen storspråksmodell (LLM) Llama 2, driven av Microsoft och Meta. Några andra specifikationer inkluderar följande:

 • Natural Language Processing (NLP): Chattassistenten drivs av Natural Language Processing-modeller, som hjälper den att förstå och assimilera mänskliga kommandon, språk och vanliga termer. Eftersom NLP används för att överbrygga avståndet mellan en dator och en människa, har det funnit en utbredd användning inom AI-världen.
 • Maskininlärning: Leo är utbildad i olika textdatauppsättningar för att hjälpa den att förbättra sina svar och bredda sin kunskapsbas. Med maskininlärningsalgoritmer under bältet kan den komma åt kunskapsarkiv och bygga på användarinteraktioner för att förstå frågans avsikt och svaret på ett relevant sätt.
 • Enligt Braves utvecklare:

  Vi har justerat modelluppmaningen för att följa Braves kärnvärden. Men som med alla andra LLM, bör utdata från modellen behandlas med försiktighet för potentiella felaktigheter eller fel.

  Vad erbjuder Braves Leo AI Chatbot?

  Som väntat är Leos AI-funktioner något att räkna med. Dess lista över funktioner är som följer:

 • Sammanfattningsegenskaper: Varför gå igenom omfattande webbplatsinnehåll när din webbläsare kan ge en tydlig, sammanfattad sammanfattning med bara några klick? Det är rätt; Leos förmåga att sammanfatta en webbplats innehåll är en praktisk funktion. Braves textassistent ger dig många möjligheter att sammanfatta hela sökkriteriet eller innehållet på enskilda webbsidor.
 • Användbara svar: Du kan söka svar från Leo, Braves webbläsare AI-assistent, när du har frågor. Liksom ChatGPT tillhandahåller även Leo korrekta lösningar. Eftersom det fortfarande är i testfasen, finns det mycket mark att täcka. Icke desto mindre, efter den slutliga releasen av den stabila versionen, kommer Leo att bli ett föredraget AI-verktyg för Braves användare.
 • Flagga säkerhetsproblem: Eftersom Brave webbläsare är känd för sina säkerhetspreferenser, ligger det yttersta fokus alltid på att hålla användarna säkra och säkra. Om du upptäcker ett säkerhetsbrott eller några inneboende problem inom Brave eller dess beroende komponenter kan du flagga det till Leo, och det kommer att ta upp det till berörda team för rättelse. Leo, till skillnad från ChatGPT, spelar inte in dina tidigare konversationer; när du laddar om din chatt, startar du dina konversationer på nytt.
 • Begränsningar för Brave’s Leo

  Trots alla positiva delar av Leo finns det några inneboende begränsningar som du måste tänka på. Här är några saker att hålla utkik efter:

 • Begränsad kunskap: Leos utvecklare har utfärdat en varning angående dess kunskaps- och svarsdelningsmodell. Även om utbildningen är omfattande, finns det fortfarande några saker som Leo kan behöva lära sig om. Eftersom den underliggande AI-modellen växer med interaktioner, har den ännu inte utvecklats till sin fulla potential.
 • Förmåga att resonera: Det är viktigt att komma ihåg att Leo är en textbaserad AI-assistent i slutet av dagen. Samtidigt kan den ge svar och solida matchningar på dina frågor, men kan inte reagera och ge argument som en människa. Kort sagt är dess förmåga att resonera begränsad i omfattning.
 • Ingen erfarenhet av sarkasm och humor: Leo är en artificiell intelligens-driven assistent och bör inte betraktas som mer än så. Det finns begränsade input, som inte inkluderar tillgång till sarkasm eller humor.
 • Leo AI, Braves textassistent, tävlar mot andra alternativ

  Låt oss inse det: massor av nya AI-verktyg dyker upp dagligen. Brave är inte långt efter, för Leo är dess svar till sina konkurrenter. Trots att den är under utbildning fortsätter den att få uppmärksamhet från webbläsarens användare, som är angelägna om att se vilka sista funktioner Leo har i den stabila versionen.