5 sätt du kan underhålla din Nintendo Switch (och förlänga dess livslängd)

Att hålla din hårdvara uppdaterad och undvika reparationscenter kan vara en olycklig nödvändighet för att vara en konsolspelare. Oavsett vilken plattform du väljer kommer din konsol alltid att ha ett cell-för-datum, oavsett om det är genom nya tekniksläpp eller funktionella problem med konsolen.

Men om du arbetar för att underhålla din konsol kan du hjälpa till att garantera maximal livslängd som möjligt. Om du till exempel är en Nintendo Switch-ägare finns det massor av sätt du enkelt kan stödja och underhålla din Switch. Men vilka är dessa metoder? Låt oss ta en titt.

1. Rengör din Nintendo Switch-hårdvara på rätt sätt

Ett av de vanligaste och mest effektiva sätten att underhålla din Nintendo Switch är att rengöra den då och då. Detta kanske inte är så enkelt som du kanske tror, ​​och det finns försiktighetsåtgärder du måste vidta innan du rengör din konsol.

Att se till att din Nintendo Switch är avstängd, till exempel, är ett viktigt första steg för att rengöra din Switch, men det finns många saker att vara medveten om när du försöker rengöra din Nintendo Switch på ett säkert sätt. Men om det görs på rätt sätt har det många fördelar att rengöra din Switch.

Av de flesta att notera, att ta bort damm, smuts och smuts från din Switch minskar risken för att din konsol får ventilationsproblem, med din konsols fläkt som inte påverkas av eventuella blockeringar.

Fläktproblem kan vara farliga angående hårdvarufel, orsaka överhettning, konsolkrascher och ännu allvarligare problem som kan kräva reparation. Att rengöra din Switch ordentligt, även bara för att upprätthålla fri ventilation, är ett bra sätt att undvika några av de vanligaste och potentiellt förstörande konsolfelen.

2. Använd officiellt licensierade Nintendo Switch-tillbehör

En annan underhållsmetod som inte involverar det fysiska tillståndet för din Switch, är att se till att din konsol bara använder officiella Nintendo-tillbehör.

Även om detta kan låta som ett knep för att garantera att dina pengar stannar hos Nintendo, finns det faktiskt några goda skäl att se till att skyddsöverdrag, dockor, Joy-Con och andra tillägg du köper till din Switch är officiella Nintendo-produkter.

Till exempel kan vissa inofficiellt licensierade skyddande skärmskydd för din Switch störa eller till och med skada pekskärmsfunktionerna på din konsol. Dessutom har vissa inofficiella dockor varit kända för att få konsoler att överhettas eller till och med gå sönder helt.

Oavsett om det är värt att använda en inofficiell Nintendo Switch-docka, om du vill fokusera på din konsols livslängd och dess underhåll, blir det ett måste att undvika potentiellt skadliga inofficiella tillbehör.

3. Skydda din Nintendo Switchs litiumbatteri

Ett viktigt sätt att underhålla din Nintendo Switch är att veta hur man skyddar konsolens litiumbatterier. Tyvärr, även om de är effektiva, kan batterierna vara ganska ömtåliga och lätt gå sönder eller förvärras av exponering för vatten eller fukt.

Och även om det är ovanligt att du råkar ut för ett vätskerelaterat missöde med din Switch, kan det fortfarande hända. Lyckligtvis, även om du låter vätska komma i kontakt med din konsol, finns det fortfarande åtgärder du kan vidta för att skydda din hårdvara och litiumbatterierna. Dessa steg är följande:

  • Om vätska har spillts på din konsol, koppla omedelbart ur den och stäng av den. Detta kommer att förhindra ytterligare elektrisk skada eller minska risken för elektriska stötar.
  • Låt din Nintendo Switch torka under några dagar. Gör ingenting för att påskynda torkningsprocessen, som att använda en hårtork, eftersom det kan skada din Switch eller batterierna ytterligare.
  • Om du är säker på att ingen vätska har kommit in i höljet på din Switch, kan du rengöra ytan på din konsol med en torr trasa.

Utöver dessa steg, men om din Switch verkar påverkad av vätskeskador, finns det lite du kan göra utöver att boka en reparation via Nintendos officiella sajt. Av dessa skäl är undvikande av fukt eller vätska ett absolut sätt att underhålla din Switch, även om detta också gäller hur du förvarar din konsol.

4. Förvara din Nintendo Switch på rätt sätt

På samma sätt som att minimera eller agera på eventuella vätske- eller fuktskador, är sättet du förvarar din Nintendo Switch, eller hur du hanterar din Switch när du är på språng, också viktigt för underhållet.

Till skillnad från de flesta konsoler kan Nintendo Switch användas som en bärbar handhållen konsol, såväl som en hemmakonsol. Av denna anledning är de bästa sätten att lagra din konsol mer relaterade till förhållandena än din TV och hårdvaruinställning eller orientering.

Men, precis som vilken konsol som helst, är det viktigt att när du har din Switch dockad har den tillräckligt med utrymme för tillräcklig ventilation. Se mer specifikt till att din switch har ett par tum fritt utrymme på alla sidor för att garantera att ventilationen inte försämras.

Men bortsett från en heminställning, om du använder din Switch i handhållet läge, finns det några allmänna miljöfaktorer du bör försöka undvika. Dessa faktorer kan definieras av följande:

Genom att särskilt notera vad du ska se till och undvika när du förvarar din Switch, bör du minska risken för att yttre omständigheter ska skada din konsol.

5. Undvik anpassad Nintendo Switch-firmware som Homebrew

Slutligen, ett mer specifikt men viktigt sätt att underhålla din Switch är att undvika att installera och använda anpassad firmware, som Homebrew.

Medan du använder Homebrew på din Switch låser upp unika funktioner som emulering och anpassade teman, det finns många anledningar till att du inte bör använda Homebrew på din Nintendo Switch. Och när du fokuserar på att underhålla din konsol överväger farorna som Homebrew utgör vida fördelarna.

Homebrew, till exempel, kommer med två huvudsakliga faror som kan förstöra din Switch. Den första är potentialen att Nintendo kommer att förbjuda ditt Nintendo-konto eller svartlista din konsol om de ser att den använder anpassad firmware. Detta skulle göra att din switch inte kan gå online.

Den andra faran är att installationen av Homebrew helt kan blockera din Nintendo Switch om något går fel. Detta skulle helt bryta din Switch och ogiltigförklara dess garanti, vilket ger dig inget annat val än att byta ut din hårdvara.

För underhållet av din Nintendo Switch är det en enkel men givande försiktighetsåtgärd att undvika anpassad firmware, speciellt om du vill skydda ditt Nintendo-konto och konsol.

Underhåll din Nintendo Switch långt in i framtida konsolgenerationer

Genom att arbeta för att underhålla din Nintendo Switch med någon av ovanstående metoder, arbetar du för att garantera din konsols livscykel.

Och med nya konsolgenerationer runt hörnet, genom att underhålla din Switch, kan du ha en sund konsol långt bortom slutet av Nintendo Switchs generation av spel.