AI-webbläsare är här, och det här är de 5 bästa alternativen

Din webbläsare är din portal till webben. Men tänk om det kunde vara mer än så? Tänk om du kunde ta in AI i din webbläsare för att förbättra och effektivisera din surfprocess och skapa en verkligt personlig surfupplevelse?

Tja, med en AI-webbläsare kan du.

Efter att ha omdefinierat webbsökning genom att integrera OpenAIs ChatGPT i Bing, har Microsoft tagit ytterligare ett steg för att revolutionera webbsurfandet genom att lägga till sin AI-assistent, Copilot, till Edge-webbläsaren. Så, vad är Microsoft Copilot, och hur kan du använda det?

Copilot är en avancerad AI-assistent utvecklad av Microsoft och integrerad i dess operativsystem och appar. En av dess mest användbara applikationer finns i Edge-webbläsaren, där den kan användas för olika uppgifter. För att komma igång, ladda ner Microsoft Edge, logga in med ditt Microsoft-konto (eller skapa ett om du inte har ett) och klicka på Copilot-ikonen i Edge-sidofältet.

Copilot i Microsoft Edge har tre huvudfunktioner: Chatt, som låter dig föra konversationer med naturligt språk, sammanfatta webbsidor och få svar på dina frågor; Compose, som hjälper dig med skrivuppgifter som att skriva e-postmeddelanden eller blogginlägg; och Insight, som ger relevant information baserat på webbsidan du för närvarande tittar på. Sammantaget är den här AI-webbläsaren ett utmärkt verktyg om du vill öka din produktivitet och effektivisera din webbupplevelse.

Ladda ner: Microsoft Edge (Fri)

Om du bryr dig om integritet och säkerhet när du surfar på webben kan du ha hört talas om eller använt Brave-webbläsaren. Brave är en integritetsfokuserad webbläsare med inbyggda annons- och spårningsblockerare, vilket gör den till ett populärt alternativ till Google Chrome. Andra Brave webbläsarfunktioner kan dock förbättra din webbupplevelse, inklusive dess AI-assistent, Leo.

Precis som Microsoft Edge behöver du bara ladda ner Brave och öppna webbläsaren. Du kommer då att se lejonikonen i sidofältet i det högra hörnet av skärmen. Om du inte kan komma åt sidofältet, klicka på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet av Brave-webbläsaren och gå till Fler verktyg > Visa sidofält > Alltid.

Du kan använda Leo genom att klicka på dess ikon (som ser ut som en chattikon med en asterisk) i sidofältet och interagera med den som du skulle göra med andra chatbots. Leo använder naturlig språkbehandling för att förstå dina frågor, ge relevanta svar och sammanfatta webbsidor, bland andra funktioner.

Ladda ner: Modig (Fri)

Opera är en solid webbläsare som erbjuder praktiska funktioner som en inbyggd VPN, annonsblockerare och några av de mest populära budbärarna, inklusive WhatsApp och Telegram. På senare tid har Opera också hoppat på AI-tåget med sin integrerade AI-assistent Aria.

För att ställa in och använda AI i Opera, ladda ner och starta AI-webbläsaren. Du hittar Aria i sidofältet till vänster på skärmen. Alternativt kan du komma åt Aria via ditt tangentbords Ctrl + / (CMD + / på macOS) genväg. Aria kan hjälpa dig med olika uppgifter, som att översätta texter, svara på frågor och skriva blogginlägg, e-postmeddelanden eller presentationer.

Ladda ner: Opera (Fri)

Arc är en gratis och lättanvänd webbläsare som syftar till att förbättra din surfupplevelse genom att hjälpa dig att hålla ordning. Arc erbjuder flera funktioner för bättre produktivitet, inklusive dedikerade områden med profiler och sömlöst stöd för delad skärm. Introduktionsupplevelsen är enkel, vilket gör det enkelt att importera data från din gamla webbläsare.

Dess AI-drivna virtuella assistent, Max, gör dock Arc ännu bättre för dem som vill förbättra produktiviteten. För att börja använda Arc’s Max, ladda ner och starta den och tryck på Cmd + T för att komma åt kommandofältet. Skriv ’Arc Max’ och tryck på enter för att aktivera det. Välj Slå på Max för att aktivera Maxs funktioner.

Du kan använda Arc’s Max för att generera en förhandsvisning av en webbsida genom att hålla muspekaren över dess länk och trycka på Shift-tangenten, men utan att klicka på den. Detta gör det enklare att bestämma om du vill besöka sidan. Du kan också använda den för att ställa frågor och sammanfatta webbsidor med Cmd + F.

För närvarande är Arc endast tillgänglig på macOS, men en efterlängtad Windows-version är under arbete och planerad att lanseras 2024.

Ladda ner: Båge för Mac (gratis)

SigmaOS är den senaste AI-drivna webbläsaren på vår lista, en funktionsrik och intuitiv Mac-webbläsare som alla borde prova. SigmaOS lovar en ny, bättre och snabbare surfupplevelse genom att gruppera flikar i personliga arbetsytor för att hjälpa dig att hålla fokus. Dess nya AI-assistent, Airis, hjälper dig dock att automatisera vardagliga uppgifter och optimera din surfupplevelse.

För att använda Airis, ladda ner och starta SigmaOS och klicka på dess ikon i det övre högra hörnet på skärmen. Du kan använda Airis för att ställa frågor, skapa dikter och sammanfatta webbsidor. Du kan också använda den för att formulera om webbsidor för att göra dem enklare eller lägga till humor, bland annat. Det som är unikt med Airis är att det gör omformuleringen på webbsidan snarare än i dess fönster eller dialogruta.

Men i skrivande stund måste du registrera dig för Airis väntelista för att få tillgång. Som referens tog min förfrågan ett par veckor att behandla, men tidpunkten kommer att variera på begäran.

Till skillnad från Arc kommer SigmaOS inte till Windows någon gång snart, eftersom det använder Apple WebKit. Ändå är det ett bra alternativ för macOS-användare.

Ladda ner: SigmaOS för Mac (gratis, premiumversion tillgänglig)

Dessa AI-webbläsare leder vägen för att förbättra våra surfupplevelser och öka produktiviteten. Du kan prova någon av dessa webbläsare för att se vilka som passar dina behov och preferenser samtidigt som du utnyttjar deras AI-assistenter för en mer personlig surfupplevelse.