Så här säljer du din bärbara dator, telefon eller surfplatta för översta dollar

Så du har bestämt dig för att förvandla den gamla elektroniken till kontanter. Men om du försöker förvandla en pensionerad telefon eller bärbar dator till stora pengar, måste du lägga i lite armbågsfett.

Om du vill ha pengar, sälj dem själv

Om du vill få högsta dollar för en gammal telefon eller bärbar dator måste du sälja den själv. Det betyder att du kommer att anstränga dig lite extra. Ja, det finns sajter som Gazelle som kan göra jobbet åt dig, men de tar en stor del av din vinst i processen.

Det finns många ställen att sälja din gamla enhet på, men de fungerar alla på samma sätt. Du listar din produkt med ett foto, beskrivning och pris. Vissa av dessa webbplatser låter dig göra en rikstäckande eller global listning, men de flesta av dem är inriktade på lokala listor. I allmänhet är de webbplatser som erbjuder lokala listor superenkla att använda och uppfylla, men de är inte alltid bra för att maximera vinsten.

eBay – Rikstäckande eller globalt. Lätt att använda.
Swappa – Som eBay, men lättare att använda.
Amazon – Rikstäckande. Bäst för som nya produkter.
Craigslist – Lokalt
Släpp taget – Lokalt
Facebook Marketplace – Lokalt
Erbjudande -Lokal

Men du kan inte bara slänga upp en låginsats listning för en produkt och förvänta dig att tjäna en massa pengar. Du måste hålla din lista så ren, detaljerad och professionell som möjligt. På så sätt kommer potentiella köpare att spendera pengar på din gamla telefon eller bärbara dator utan en antydan till tvekan eller ångest.

Tänk på det så här: Du är säljaren, så det är ditt jobb att sälja din enhet. Köparens jobb är att köpa, och de ska fylla denna roll som om det vore en andra natur. Om en köpare har några frågor eller reservationer om din annons, har du inte gjort ett bra jobb med att sälja din produkt till dem.

Du måste se till att din produkts foton, beskrivning och pris kan tilltala och informera potentiella köpare. Detta kan vara svårt och tidskrävande, men vi går igenom det steg för steg.

Formatera dina data och kontrollera om något är trasigt

Sälj inte en telefon eller bärbar dator som är full av personliga foton och Google-inloggningsinformation. Det är en dum idé. Ta en minut att formatera din telefon, bärbara dator eller surfplatta innan du säljer den. Detta är ett enkelt steg, och det ger dig möjlighet att se om enheten fortfarande fungerar.

Du kan fortfarande sälja en trasig enhet för en anständig summa pengar, men en fungerande enhet ger dig alltid mer pengar. Kontrollera att det inte är något fel på displayen, att batteriet fortfarande laddas och att alla knappar fungerar. Du kan gå till en verkstad för att fixa eventuella problem – eller inte. Vissa människor kommer att köpa trasig elektronik.

Att formatera en trasig enhet kan vara knepigt, men det är fortfarande ett viktigt steg. Om din telefons skärm är trasig, överväg att låta reparera den och formatera sedan enheten. Reparationen kommer att öka värdet på din telefon och du kommer att kunna radera din data. Alternativt kan du använda programvara som LockWiper för att formatera din trasiga telefon från en dator.

Få din produkt att se så ny ut som möjligt

Nej