Hur man spelar in en video med din Chrome-webbläsare

Det är enkelt att ta skärmdumpar, men det kan vara mer komplicerat att spela in en video av Chrome eller ett annat program du använder. Så här gör du istället för att rikta telefonen mot din bildskärm.

Windows PC: Använd spelfältet

Windows Game Bar är avsedd för inspelning av PC-spel men fungerar i alla appar. Se till att det är aktiverat genom att söka efter det i appen Windows Inställningar och se till att reglaget ”Spela in spelklipp, skärmdumpar och sändningar med spelfältet” är på.

Nu, från Google Chrome eller någon annan app du vill spela in, kan du öppna spelfältet genom att trycka på Windows+G. Klicka på den röda knappen för att börja spela in den appen.

Som standard kommer dina inspelningar att sparas i mappen Videos under en annan mapp som heter ”Captures”.

Mac: Använd skärmdumpsverktyget

Detta är ännu enklare på en Mac, eftersom macOS har ett inbyggt skärmdumpsverktyg med alternativ för att spela in videor. Detta fungerar i Chrome eller vilken annan webbläsare som helst, inklusive Safari. Faktum är att det fungerar i alla program på din Mac.

Ta fram det med Kommando+Skift+5, välj området eller appen du vill spela in och växla till inspelningsläge genom att klicka på ”Spela in vald del” till höger i menyn.

Klicka på inspelningsknappen för att börja spela in en video. När du är klar öppnar du menyn igen med Kommando+Skift+5 och trycker på ”Stoppa inspelning.” Videon kommer att sparas på ditt skrivbord under en ny ”Movies”-mapp.

Chrome Extension: Loom

Normalt skulle vi avråda från att installera många Chrome-tillägg eftersom de mycket lätt kan bli spionprogram, men Loom är tillräckligt användbart för att det förtjänar att nämnas.

Vävstol lägger till sig själv i Chromes verktygsfält, och du klickar på det för att få upp inspelningsfönstret. Den har möjlighet att spela in din webbkamera och mikrofon och kan till och med spela in hela skrivbordet från Chrome. Klicka bara på ”Starta inspelning” och tryck sedan på den gröna knappen längst ner till vänster för att avsluta inspelningen.

Den mest användbara delen av Loom är att efter att det är klart kommer ditt klipp automatiskt att laddas upp till Looms värdtjänst och ge dig en länk som du kan dela med andra. Om du letar efter den här typen av funktionalitet, men inte vill använda Loom, kan du prova att använda Strömbar, en dra-och-släpp-videovärd.

Tredje parts verktyg: OBS

Om du vill ha lite mer funktionalitet med dina inspelningar kan det vara värt att ta reda på hur du använder det Öppna Broadcaster Software (OBS). OBS används ofta för livestreaming på sajter som Twitch och YouTube men fungerar lika bra när man spelar in till disk. Det är plattformsoberoende och fungerar på Windows, macOS och Linux.

OBS är mycket kraftfullt och ganska komplicerat. Du kan ha flera ”Scener” med olika inställningar, användbart om du växlar mellan dem medan du streamar, men inte helt användbart för offlineinspelningar. I varje scen har du ”Källor” som fångar ljud och video och mixar dem tillsammans.

Som standard bör OBS ställas in för att använda din standardmikrofon och fånga din skärm, men du kan lägga till nya källor genom att högerklicka på det tomma fönstret:

När du är nöjd med konfigurationen och layouten trycker du på ”Starta inspelning” och sedan på ”Stoppa inspelning när du är klar.

Du vill kolla i inställningarna där OBS sparar dina inspelningar, som du hittar under ”Utdata”.

Du kan också justera videoupplösningen och bildhastigheten härifrån, samt ställa in snabbtangenter för allt.