I stort sett alla använder Googles tjänster på något sätt, vare sig det handlar om sökmotorn, molnlagringen eller YouTube. Och för varje tjänst du nyttjar sparas en logg över din aktivitet hos Google.
Eftersom Google är den mest frekvent använda sökmotorn, lagras även dina sökningar på ditt konto. Men hur får du tillgång till din historik hos Google? Och hur kan du rensa all din aktivitet från flera av Googles tjänster?
Olika typer av Google-aktivitet som sparas
Om du använder en smartphone tillsammans med Googles tjänster registreras en mängd olika aktiviteter av Google.
Här följer en snabb sammanfattning av de aktiviteter som Google lagrar:
- YouTube-historik.
- Google sökhistorik.
- Karthistorik.
- Platshistorik.
- Enhetsåtkomst eller användningshistorik (för Android).
Att ha tillgång till dina användningsdata kan hjälpa dig att minnas vad du har sökt efter och även identifiera obehörig användning i vissa situationer.
Det är värt att notera att stegen för att hantera din Google-aktivitet är desamma, oavsett om du använder en mobil eller en webbläsare på datorn. Du kan också kontrollera och hantera din Google-aktivitet via Google-appen. Dessutom kan du styra vilka data som synkroniseras, vilket är ytterligare ett användbart alternativ.
Hur du kommer åt din Google-historik
För att börja, navigera till Min aktivitet-sidan i ditt Google-konto.
Här kan du få tillgång till all din aktivitet från olika Google-tjänster och välja att söka efter något specifikt. Om du scrollar ned hittar du dina senaste aktiviteter och kan filtrera dem baserat på den produkt eller tjänst du använder.
Viktigt att veta innan du raderar din Google-aktivitetshistorik
Det finns några saker som är viktiga att tänka på innan du påbörjar raderingen av all din aktivitetshistorik hos Google.
- När du väl har raderat din Google-historik kan du inte återställa den.
- Även om du raderar historiken kan ny aktivitet på dina Google-konton och tjänster registreras automatiskt.
- Även om du inte är inloggad kan vissa Google-appar spåra din aktivitet på själva enheten.
- Du har möjlighet att automatiskt radera din Google-historik och förhindra att den sparas från början.
- Du kan välja att stänga av aktivitetsspårningen.
Med tanke på att du inte kan återställa din historik kan det vara en bra idé att skapa en säkerhetskopia av dina data.
Du bör tänka igenom om du verkligen behöver en historik över din aktivitet i Chrome, användning av Android-enheter, Google-sökningar eller din YouTube-historik. Om du inte har raderat din Google-aktivitetshistorik tidigare kan det ibland vara användbart att kunna se tillbaka på den.
Så här säkerhetskopierar du din Google-aktivitetshistorik
Här följer instruktioner för hur du gör en säkerhetskopia av dina data, vilket kan vara bra att göra innan du raderar din Google-aktivitetslogg.




Säkerhetskopieringen av din Google-aktivitetslogg kan ta flera dagar, beroende på mängden data. Om du använder många av Googles tjänster, som många av oss gör, kan du bli förvånad över hur mycket data det rör sig om. Ta inte bort din Google-aktivitetslogg förrän du har fått hela säkerhetskopian.
Så här raderar du all din Google-aktivitet
Du kan enkelt ta bort delar av din Google-aktivitet, eller allt på en gång. Google erbjuder detaljerade inställningar som gör det enkelt för dig.
Så här kan du ta bort all din aktivitet:
Ta bort en aktivitet i taget
När du går till sidan Min aktivitet kommer du att se dina senaste aktiviteter listade. Du kan ta bort enstaka poster som du vill ta bort från din aktivitetshistorik, oavsett om det handlar om Googles sökhistorik eller data om enhetsåtkomst. Allt du behöver göra är att klicka på X-knappen så raderas den.
Radera all din aktivitet inom ett visst tidsintervall
På sidan Min aktivitet kan du välja att radera all din data som registrerats under ett angivet tidsintervall. Använd knappen för att radera som visas nedan.
Du kan även filtrera din aktivitet om du inte vill radera all din historik. De tillgängliga alternativen gör det möjligt att välja ett specifikt tidsintervall eller allt. Välj det som passar dig bäst.
Att radera sökaktiviteten eller annan Google-historik kräver ingen extra bekräftelse; din data raderas direkt när du fortsätter.
Ta bort aktivitet från Google-sökningar och enhetsåtkomst
På sidan Min aktivitet kan du också välja alternativet Webb- och appaktivitet, som ger dig en detaljerad översikt över specifika appar.
Scrolla ned för att hitta Hantera aktivitet och fortsätt för att radera all sökhistorik eller endast historik för enhetsåtkomst. Du kan också välja att radera enskilda sökningar om du vill.
Automatisk radering av aktivitet
Du kan konfigurera automatisk radering för varje aktivitetskategori som listas på sidan Min Google-aktivitet.
Om du till exempel klickar på Webb- och appaktivitet måste du gå till inställningen för automatisk radering (som är inaktiverad som standard) och sedan välja tidsintervallet för den aktivitet som du vill ska raderas automatiskt.
Du kan ställa in automatisk radering för aktivitet som är äldre än 36 månader. För att radera nyare aktivitet måste du följa de andra stegen som nämns ovan.
Så här stänger du av Googles aktivitetsspårning
Om du inte vill att din Google-aktivitet ska lagras kan du välja att pausa de typer av aktiviteter som sparas på ditt konto.
Observera att om du inaktiverar all aktivitetsspårning kommer du inte att kunna få tillgång till din historik när du aktiverar den igen, och du kommer även att förlora personaliserade rekommendationer. För att göra detta, besök Min aktivitet och klicka sedan på någon av de aktiviteter du vill inaktivera spårning för. Du kan också stänga av aktivitet och radera din tidigare Google-aktivitetslogg.
- Webb- och appaktivitet: Inaktiverar lagring av din sökhistorik och historik för enhetsåtkomst.
- YouTube-historik: Hindrar sparning av din senaste sökhistorik och tittade videor på YouTube.
- Platshistorik: Förhindrar lagring av platsdata från din enhet.
När du stänger av någon av dessa kommer du att se en bekräftelse med ytterligare information. Om du känner dig bekväm med det kan du fortsätta.
Hantera din Google-historik för att hålla koll på din aktivitet
Även om du kan uppleva att det finns en överväldigande mängd data i din aktivitetshistorik kan den hjälpa dig att hålla koll på vad du gör online och minnas saker du har sökt efter.
Ofta tar folk inte sig tid att granska sina aktiviteter eller hantera dem, men om du bryr dig om din integritet är det en bra vana att radera eller kontrollera din historik regelbundet.