Du kan göra Google Rosa genom att skriva ”Barbie Movie” i Sök

Barbie-filmen tog internet med storm och gick upp på bio den 21 juli 2023, och Google är bland företagen som har deltagit i marknadsföringen av filmen. Det gör det genom att implementera ett uppslukande påskägg som helt förändrar sökmotorns användargränssnitt.

Google påskägg är inget nytt, och många användare tycker att de är ett trevligt tillägg som kan liva upp deras sökresultat. Sugen på en smak av Barbievärlden? Så här kan du göra Google rosa med påskägget.

Du kan komma in i Barbie-världen med Googles rosa makeover

Alla som någonsin har ägt en Barbie vet att den färg som mest förknippas med dockan är rosa. Du hittar mycket av färgen i filmen och i alla annonser som är kopplade till den.

I linje med filmens ton introducerade Google ett speciellt påskägg i sin sökmotor, ett som ändrar hela sökgränssnittet och gör allt rosa och glittrigt.

Det är inte första gången Google introducerar ett påskägg med rosa tema. Tillbaka 2001, när filmen Lagligt blond kom ut släppte Google ett nästan identiskt påskägg. Den innehöll huvudpersonens Chihuahua istället för de gnistrande animationerna.

Hur man gör Google Rosa med Barbie-påskägget

För att ge Google en komplett Barbie-makeover behöver du göra det här:

 • Öppna din webbläsare och gå till Google.
 • Skriv in ”Barbiefilm”.
 • Tryck enter.
 • Dina Google-sökresultat bör nu laddas som med alla andra sökfrågor. Men efter några sekunder kommer hela användargränssnittet, inklusive texten, att förvandlas till olika nyanser av rosa. Dessutom kommer gnistrar att dyka upp över hela skärmen under ett par sekunder.

  Vad kan hindra Googles Barbie-gränssnitt från att fungera?

  Vi testade detta snygga påskägg i flera webbläsare. Vi provade det på Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Opera GX, Vivaldi, Brave och DuckDuckGo, och det fungerade perfekt varje gång.

  Det finns dock några saker du bör tänka på som kan förhindra att detta påskägg utlöses:

  • Det här är ett påskägg endast för Google. Det kommer inte att utlösas i Bing, DuckDuckGo eller någon annan sökmotor.
  • Detta påskägg utlöses bara om du söker på ”Barbiefilm” eller bara ”Barbie”. Att googla på något annat sökord som ”Barbie wiki” eller ”Barbie Mattel” kommer inte att utlösa omvandlingen.
  • Om du uppdaterar sidan flera gånger på kort tid kommer den gnistrande animationen att sluta triggas. Om det händer måste du manuellt trycka på konfettihornet som visas längst ner på skärmen för att utlösa det igen.

  Denna omvandling kommer att utlösas oavsett din webbläsares visuella inställningar. Detta inkluderar att aktivera mörkt läge eller använda funktionen Force Dark Pages.

  Det råder ingen tvekan om att det finns ett förnyat intresse för varumärket Barbie, och Googles påskägg är ett bevis på det. Även om det inte ger något annat än lite ögongodis, är det definitivt ett av de element som gör att du vill söka efter ämnet ännu mer.

  Google har massor av andra påskägg också. De är vanligtvis relaterade till tv-program och filmer som visar mycket lovande, och Google tenderar att inte ta bort dem, även år efter att de har sänts färdigt.