Remo MORE är ett briljant optimeringsverktyg för datorer och mobiler för noobs

Datorer kostar inte bara flera hundra dollar nu om dagen, utan de är också ganska dyra att reparera. Även om du kan få de flesta hårdvaruproblem reparerade, är det bättre att bara ta hand om din teknik bättre och säkerhetskopiera data regelbundet. Problemet är att de flesta människor inte vet var de ska börja, till exempel när de ska säkerhetskopiera data, hur man rensar skräpfiler eller hur man optimerar dess minne och andra komponenter. Remo MORE är ett utmärkt verktyg skapat för de mindre tekniskt kunniga bland oss, som låter dem hantera och felsöka vanliga datorproblem med ett enda klick. Kan det bli bättre än så?

MORE är dock inte bara en stationär applikation för Windows och Mac, eftersom utvecklaren också erbjuder den på iOS och Android, och en enhetlig Cloud Control-instrumentpanel som låter användare hantera alla enheter från ett enda webbgränssnitt.

Det finns mycket mer att berätta om MOREs namnschema också; förutom att vara en omblandning av Remo, står MORE-akronymen för Manage, Optimize, Recover and Enhance – vilket i stort sett sammanfattar vad verktyget verkligen kan göra för dig.

Windows-applikationen som jag tog en tur fungerade felfritt bra – när du väl startar MER, introduceras du till dess imponerande, Windows 8-kaklade gränssnitt som också fungerar utmärkt på pekskärmar. Den börjar automatiskt skanna ditt system och letar efter områden som kräver förbättringar eller din största uppmärksamhet, och allt du behöver göra är att luta dig tillbaka och låta det bli klart.

När appen har skannat klart din maskin ger den dig en översikt över områden som behöver åtgärdas. Du kan få från ett fåtal till flera olika feltyper inklusive, men inte begränsat till, registerfel, skräpfiler, filtilläggsfel, papperskorgen, internetproblem och mer. Därefter är det upp till användaren hur de hanterar dessa problem och utför underhållsprocessen. Casual eller nybörjare kan klicka på ”Gör mer”-knappen till höger för att låta MORE automatiskt fixa allt åt dem.

Det kan ta ett tag för programmet att helt åtgärda alla fel och varningar. Och du kan också hoppa över en process manuellt om du vill.

Avancerade användare kan inte bara justera varje fel eller varning separat, under MORE:s undermenyer, utan också fiffla runt med ytterligare funktioner. Till exempel låter undermenyn Optimera dig använda ytterligare verktyg som Privacy Cleaner, Registery Cleaner eller Duplicate Remover etc.

Det finns också Registry Defrag-verktyget som optimerar Windows-registret direkt vid lansering. Du kanske vill utforska andra alternativ som också finns under Hantera, återställ och förbättra, och se själv vad MER har i sin arsenal.

MORE ger också realtidsvarningar och varningar när en viss komponent, antingen hårdvara eller mjukvara, kräver din uppmärksamhet. Till exempel, under testning av appen, gav den mig oupphörliga varningar om att min dators hårddisk överskrider dess maximala temperaturtröskel.

MER är också tillgängligt för mobila plattformar, inklusive iOS och Android, med en Windows Phone-version som snart följer. Mobilappen fungerar på exakt samma sätt som dess motsvarighet för skrivbordet, så att du kan optimera och förbättra olika komponenter i din enhet.

Dessutom, efter en enkel registreringsprocess, låter MORE dig ladda ner appen till din telefon eller PC och hantera dem båda från webbgränssnittet. Den enkla instrumentpanelen låter dig se alla enheter och datorsystem som du har synkroniserat med MER. Och du kan också lägga till fler enheter om du behöver i farten.

Genom att klicka på en befintlig enhet kan du se dess information, samt fjärrstyra den med hjälp av MOREs olika funktioner.

I ett nötskal, Remo MORE är ett extremt funktionsrikt dator- och mobilunderhållsverktyg som låter dig styra och hantera flera plattformar från ett enhetligt, webbaserat gränssnitt. Den är tillgänglig gratis på alla plattformar som stöds.

Ladda ner Remo MER