9 bästa WhatsApp CRM för enkla kundrelationer

Din guide till de bästa WhatsApp CRM-plattformarna för bästa kundservice!

Företag återuppfinner hur de kommunicerar med sina kunder i ljuset av introduktionen av meddelandeappar. WhatsApp Customer Relationship Management (CRM), som har blivit otroligt populärt bland stora företag, e-handelssajter, banker och andra industrier, är ett revolutionerande verktyg.

Medan e-postmeddelanden i allmänhet tar användare ungefär 10 timmar att reagera. Däremot läses cirka 80 % av WhatsApp-meddelanden inom 5 minuter efter att de har skickats, vilket gör det mer effektivt än Gmail CRM!

Därför använder WhatsApp CRM styrkan i denna allmänt använda meddelandetjänst för att hjälpa företag att snabbt interagera med, informera och hjälpa sina konsumenter. Här är en lista över de bästa WhatsApp CRM som vi har beskrivit i artikeln nedan så att ditt företag kan ge sömlös kundservice!

Titel

Beskrivning

Utforska

HubSpot

Automatisera meddelanden, samla diskussioner, personliga interaktioner.


Utforska

Bitrix24

Direkt kommunikation, WhatsApp-marknadsföring, effektiva försäljningspipelines.


Utforska

WAPlus

WhatsApp CRM, automatisera marknadsföring, anpassningsbar chatt, snabba svar.


Utforska

Kommo

Effektivisera försäljningen, säker kommunikation, snabbfyllningsmallar, insiktsfullt användarbeteende.


Utforska

InTouchApp

Chrome Extension för WhatsApp Leads, spara kontakter, hantera profiler.


Utforska

WhatsTool

Affärstillväxt med WhatsApp, AI-drivna chatbots, massmeddelanden, CRM-integration.


Utforska

VTiger

Anslut WhatsApp med CRM, automatisera beställningar, skicka olika meddelandetyper.


Utforska

OnePageCRM

Integrera OnePageCRM med WhatsApp, samtalsledningar, effektivt kallsamtal.


Utforska

TeleCRM

WhatsApp CRM, automatisera leadinsamling, personlig chatbot, spela in teamkommunikation.


Utforska

Dessutom är textmeddelanden helt enkelt en del av ett komplett tillvägagångssätt som blandar WhatsApps bekantskap med CRM-idéer för att ge en praktisk kundupplevelse. Nedan följer exempel på hur stora företag, e-handelsbutiker, banker, etc, kommunicerar/sänder uppdateringar via WhatsApp:

 • E-handel: WhatsApp CRM gör det möjligt för företag att skicka orderbekräftelser, kommunicera leveransinformation och svara på kundfrågor direkt över WhatsApp.
 • Resebranschen: För att garantera en framgångsrik reseupplevelse kan resebyråer använda WhatsApp CRM för att hämta schemadetaljer, erbjuda aktuella uppdateringar och delta i konsumentkonversationer.
 • Bankverksamhet: Banker kan ge omedelbar support, ge transaktionsvarningar och till och med låta konsumenter enkelt göra banktransaktioner via WhatsApp-plattformen, tack vare WhatsApp CRM.

Fördelar med WhatsApp CRM

Hantering av kundinteraktioner och data kommer att variera beroende på WhatsApps integration med CRM-system. Detta samarbete ger en levande allians som kan berika ditt företags verksamhet och kundrelationer.

Att hantera kommunikation, försäljning och marknadsföring från en enda plattform är möjligt när CRM och WhatsApp kombineras, vilket leder till mer övertygande processer och förbättrade kundupplevelser.

Nedan är de viktigaste fördelarna med att använda WhatsApp som ett CRM-verktyg:

Unified Customer Database: Du kan skapa en kunddatabas där alla kunder enkelt kan interagera.

Förbättrad kundservice: Det gör att du kan svara på förfrågningar snabbt och effektivt. Med en grundlig förståelse för dina kunders historia och preferenser kan du ge personlig kundvård, ökad tillfredsställelse och kundlojalitet.

Förbättrad försäljning och marknadsföring: Låter dina sälj- och marknadsföringsteam använda WhatsApp för att tillhandahålla anpassade erbjudanden, meddelanden och kampanjer baserade på konsumentinformation, och därmed växande konverteringsfrekvens

Förenklade operationer: Detta system samlar dina team på en enda plattform, vilket minskar förvirring och eliminerar dubbelarbete.

Exakt tidsanalys: Du kan räkna kundinteraktioner genom att kombinera WhatsApp med ditt CRM-system. Detta gör att du kan undersöka klientens beteende och preferenser.

Automatisering: Gör det lättare att automatisera återkommande åtgärder som att skicka uppföljningsmeddelanden, påminnelser om möten eller annonser. Detta förbättrar den operativa betydelsen samtidigt som det sparar tid.

De många tillgängliga systemen för Customer Relationship Management (CRM) kan avsevärt påverka din förmåga att hantera kundinteraktioner och överträffa dina konkurrenter.

Att förstå vilka CRM-lösningar som fungerar bäst i kombination med ditt WhatsApp Business-konto är avgörande för att nå dina marknadsförings- och försäljningsmål. Fortsätt läsa för att lära dig om de bästa WhatsApp CRM-plattformarna som används idag.

HubSpot

Kunder vill kommunicera med varumärken enkelt och utan ansträngning, liknande hur de interagerar med vänner och familj. Med tjänst av HubSpots WhatsApp-anslutning kan alla kunddiskussioner samlas på en enda plattform, vilket säkerställer att din kundtjänst och marknadsföringsteam aldrig missar några nya meddelanden.

Funktioner😍:

 • Förenkla påminnelserna för utskick av övergivna vagnar och anpassa meddelanden baserat på kundtransaktioner.
 • Använd den välkända delade inkorgen för att betjäna kunder på deras valda och tillgängliga kanal.
 • Anpassa WhatsApp-mallar med hjälp av information från HubSpot CRM.
 • Använd fördefinierade arbetsflödesmallar, skicka WhatsApp-meddelanden från företag automatiskt.

Ditt team får grundlig kunskap om varje kunds interaktionshistorik genom att koppla WhatsApp till HubSpots delade inkorg, vilket möjliggör leverans av konsekvent utmärkt kundsupport.

Bitrix24

Installation av a Bitrix24-WhatsApp-integration låter dig etablera direkta kommunikationskanaler med potentiella kunder och upprätthålla omfattande register över varje interaktion.

Funktioner😍:

 • Skicka WhatsApp marknadsföringsmeddelanden till kundkategorier som har delats upp baserat på kundsegmentering och deras köpvanor.
 • Dela webbformulär, rapporter och fakturor med dina säljare genom att använda WhatsApp för att förenkla samarbetet.
 • Den använder exakt rapportering för att designa och hantera försäljningspipelines effektivt.
 • Observera att meddelanden som skickas till användare mer än 24 timmar efter det första meddelandet inte kommer att få några svar.

Bitrix24 ger ditt team möjlighet att interagera med kunder på ett effektivt sätt i alla skeden av deras köpresa, även om tidigare samtal ännu inte har inträffat. Detta leder i sin tur till en djupare förståelse för kundens inköpsprocess och underlättar mer exakt inriktning, vilket i slutändan ökar konverteringsfrekvensen.

WAPlus

WAPlus Workspace är en WhatsApp-specifik CRM-applikation som adekvat hanterar WhatsApp-leads, automatiserad marknadsföring, bra kundvård och förbättrat lagarbete.

Funktioner😍:

 • Det gör det också möjligt för icke-kontakter att initiera chattar.
 • Möjliggör enkel uppföljning med externa ledningar.
 • Anpassa din chattknapps design, inklusive färg och CTA-text (Call to Action).
 • För att skapa en specifik och engagerande användarupplevelse, ändra ditt varumärkes namn, underrubrik, välkomsttext och standardanvändarmeddelande.
 • Den tillhandahåller funktioner som automatiska svar, snabba svar och att lägga till anteckningar i diskussioner.

Dess tidigare avsikt är att tillåta användare att hantera kundrelationer mer effektivt genom att möjliggöra omedelbar konsumentanslutning på bara 2 sekunder.

Kommo

WhatsApp var från början mer avsett för improviserade samtal än att effektivt hantera viktiga affärstransaktioner. Förbättra din WhatsApp-upplevelse genom att använda Kommoen specialiserad plattform för att förenkla din försäljningsprocess.

Funktioner😍:

 • Skaffa snabbt nya leads från WhatsApp och hantera dem i en enkel dra-och-släpp-försäljningsprocess.
 • Säkerställ säker och kontrollerad kommunikation genom att kontrollera användaråtkomst till ditt företags WhatsApp-konto.
 • Drift av kundprofiler kan hjälpa dig att bli mer organiserad.
 • Chattmallar med snabbfyllning låter dig lägga till en personlig touch.
 • Lär dig insiktsfulla detaljer om användarbeteende, inklusive viktiga data som den typiska WhatsApp-svarstiden.

Skapa en grundlig kommunikationsdatabas berikad med multimediamaterial och snabbknappar som är enkla att komma åt och skicka.

InTouchApp

Den primära funktionen för InTouchApp Chrome Extension är att hantera WhatsApp Leads. Det förenklar proceduren för att omedelbart spara oidentifierade nummer från WhatsApp-chattar och grupper till din telefon.

Funktioner😍:

 • Spara alla kontakter från en delad kontaktlista direkt på din telefon.
 • Spara alla gruppmedlemmars telefonnummer snabbt och enkelt med bara ett klick.
 • Gör ändringar i kontaktinformation, lägg till anteckningar, justera profilbilder, ring samtal och utför andra åtgärder.
 • Ring samtal från WhatsApp-webben och andra webbplatser så snart som möjligt.

På WhatsApp dyker kundförfrågningar ofta upp som ”okända nummer”. Du kan snabbt lägga till dessa nummer till dina telefonkontakter med bara ett klick med InTouchApp-tillägget.

Genom WhatsApp, WhatsTool erbjuder en mängd olika möjligheter för affärstillväxt. Bland många andra alternativ inkluderar dessa tjänster att skapa AI-drivna chatbots, skicka ut bulk WhatsApp-meddelanden och sömlöst länka till dina nuvarande CRM-system.

Funktioner😍:

 • Accelerera leveransen av interaktiva knappar i automatiserade WhatsApp-meddelanden.
 • Bygg en WhatsApp-chatbot för att implementera personliga svar på ofta efterfrågade förfrågningar.
 • Hantera alla WhatsApp-meddelanden enkelt med en enda instrumentpanel.
 • Integrera WhatsApp-interaktioner med potentiella leads i ditt CRM-system genom att automatiskt samla in och lagra dem.

Du kan interagera med WhatsApp-besökare med WhatsTool för att fånga deras uppmärksamhet. Dessutom påskyndar det att skapa en chatbot för ditt WhatsApp-nummer med gratis API-anslutning.

VTiger

Anslut bekvämt WhatsApp med VTiger CRM för att möjliggöra ledarskap och starta konversationer från ditt CRM-system: Automatisera orderspårning, aviseringar, larm och kundfeedbacksprocesser för att underlätta driften.

Funktioner😍:

 • Direkt inom Vtiger CRM kan du enkelt skicka och ta emot WhatsApp-meddelanden med dina anslutningar.
 • Använd WhatsApp för att skicka olika meddelandetyper, såsom vanliga meddelanden, godkännanden, aviseringar och varningar.
 • Blanda anpassningsbara mallar med olika CRM-moduler för att skapa personliga meddelanden.
 • Förbättra kommunikationen genom att lägga till relevanta filer till dina WhatsApp-konversationer, såsom offerter och fakturor.
 • Håll ett noggrant öga på utvecklingen av din kommunikation och all relaterad information, såsom meddelandestatus.

Genom att ta bort administrativa hinder kan du också förbättra den interna kommunikationen – Använd CRM-drivna arbetsflöden för att förbättra dina försäljningsprocesser.

OnePageCRM

Det har alltid varit utmanande att hålla kontakten med kunderna och öka försäljningen. Genom att integrera OnePageCRM i WhatsApp kan du maximera dess potential och kommunicera med kunder och potentiella kunder mer effektivt och utan att göra extra klick.

Funktioner😍:

 • Du kan ringa dina leads från CRM genom att klicka på en kontakts telefonnummer.
 • Ställ in en påminnelse omedelbart efter varje samtal för att säkerställa att du utnyttjar varje chans att följa upp.
 • Genom att använda vyn Split-Pane kan du öka effektiviteten i dina kalla samtal och göra det enklare att kontakta potentiella potentiella kunder.

Med OnePageCRM är det möjligt att hålla ditt team informerat genom att snabbt och enkelt fånga samtalsresultat med bara några få klick.

TeleCRM

Ett Whatsapp CRM- och automationsverktyg som heter TeleCRM är tänkt att öka dina försäljningsinsatser. Denna praktiska applikation samlar in leads från många kanaler, inklusive Facebook-annonser, Google-annonser och WhatsApp, och distribuerar dem effektivt till dina teammedlemmar.

Funktioner😍:

 • Använd en WhatsApp-chatbot för att skapa personliga lösningar på vanliga frågor.
 • Leads WhatsApp-interaktioner kan automatiskt spelas in och sparas i CRM.
 • All teamkommunikation kan spelas in och centraliseras inom CRM.
 • På en enda instrumentpanel kan du snabbt kontrollera alla WhatsApp-meddelanden som skickas till och tas emot av teammedlemmar.

Den automatiska automatiska uppringaren, en av dess anmärkningsvärda funktioner, ser till att tiden utnyttjas effektivt och förhindrar eventuella misstag genom att slå nummer automatiskt, ett i taget.

Slutsats

Vår primära åsikt är att integration av dina CRM-data, marknadsföring och försäljningsverktyg med WhatsApp är en mycket effektiv strategi för att nå en stor publik under det tjugoförsta århundradet, oberoende av din valda leverantör.

Varje verktyg erbjuder en enda inkorg för att hantera all kundkommunikation.

För att bestämma det bästa alternativet för ditt företag, överväg noggrant varje erbjudandes unika egenskaper och utvärdera deras priser.

Nästa upp, lär dig om vad som är kundtjänst på sociala medier och varför ditt varumärke behöver det.