9 bästa SEO-plugins för WordPress

Spread the love

I den nuvarande onlinemiljön är WordPress det mest populära innehållshanteringssystemet (CMS).

WordPress är en av de mest effektiva plattformarna att tänka på när du väljer en webbplatsbyggande plattform för ditt företag, företag eller organisation.

För närvarande driver WordPress 455 miljoner webbplatser. WordPress har behållit sin popularitet på grund av dess användarvänlighet, flexibilitet och livliga användargemenskap.

På grund av att det är gratis och enkelt att installera behöver du inte ha erfarenhet av kodning eller webbutveckling för att använda det. Läs vidare för att upptäcka varför WordPress är den idealiska plattformen för ditt företag om du letar efter en kostnadseffektiv lösning som gör det enkelt att hantera din webbplats.

I den här artikeln kommer du också att lära dig vad de bästa WordPress SEO-plugins gör och hur och varför du kan dra nytta av dem.

Varför anses WordPress vara en av de bästa Content-First-plattformarna?

På grund av det stora antalet tillgängliga plugins erbjuder WordPress kunderna många säkerhets- och anpassningsalternativ för webbplatser av alla slag.

Det är inte nödvändigt att anlita en professionell utvecklare för att skapa en WordPress-baserad webbplats. Du kan göra det själv eller få hjälp till rimliga priser genom jobbbrädor som Upwork.

Oavsett vilken väg du väljer, kolla in dessa fantastiska SEO-plugins för att hjälpa din webbplats att få mer dragkraft genom sökmotorer.

Innan vi tittar på de bästa WordPress SEO-plugins, låt oss ta reda på vad som gör WordPress till en så robust plattform. Faktum är att adminvista.com också använder WordPress, och det fungerar felfritt.

#1. WordPress är 100 procent gratis

ja! Det har du rätt i. Du kan använda WordPress gratis. Ladda bara ner och installera gratisprogrammet på din webbplats eller i en sandlådemiljö och använd det sedan hur du vill.

Om du är ett litet företag, funderar du förmodligen på att skapa din webbplats till en låg initial kostnad. Att använda WordPress kan göra en betydande skillnad för småföretag eftersom det sparar tid och pengar. Se hur billigt WordPress kan vara genom att kolla in det här inlägget som beräknar dess faktiska kostnad.

#2. WordPress är säkert

Det är viktigt för företag att ta webbplatssäkerhet på allvar. Google kan sänka din rankning om din webbplats inte är säker.

Som tur är är WordPress bland de säkraste CMS som finns. WordPress uppdateras regelbundet för att hålla det så säkert som möjligt. En underhållstjänst eller manuell uppdatering av WordPress kan hålla din webbplats säker.

Du kan utnyttja plattformens inbyggda säkerhetsåtgärder för att säkra din webbplats ytterligare. Funktionerna inkluderar automatisk upptäckt av skadlig programvara och tvåfaktorsautentisering.

#3. Det är användarvänligt

WordPresss användarvänlighet är en av de främsta anledningarna till att många företagare väljer att använda det. Du vet hur svårt det kan vara att administrera och sätta upp vissa CMS om du har använt dem tidigare.

Den enkla användningen av WordPress gör det enkelt att skapa en webbplats med alla funktioner, estetik och funktionalitet du önskar.

Att använda ett befintligt WordPress-tema eller söka online efter gratis teman är ett sätt att skapa en webbplats. WordPress är enkelt att använda, oavsett vilken erfarenhet du har av webbutveckling.

#4. Plattform för utveckling med öppen källkod

Som öppen källkodsprogramvara är WordPress Codex gratis att ladda ner och använda för att lägga till funktionalitet till webbplatser. Dessutom kan du återanvända och utöka koden om du är tekniskt benägen.

Det är en av de mest avgörande fördelarna som gör WordPress till ett toppval för småföretag. Företagsägare kan bestämma om de vill arbeta med en WordPress-utvecklare eller hantera källkoden själva.

  De 10 bästa verktygen för dokumentation av programvara online

#5. Stor onlinesupportgemenskap

Som redan nämnts är WordPress en kraftfull webbbyggande plattform online med en stor användarbas. När det gäller onlinesupport är WordPress välkänt för att ha ett team i världsklass.

Tack vare miljontals aktiva användare, talangfulla utvecklingsteam, stora samhällen och diskussionsforum kan vem som helst hitta en lösning på sina problem.

Dessutom ger otaliga högutbildade WordPress-webbplatser råd och handledning dagligen.

Det finns en god chans att någon är medveten om lösningen på de flesta WordPress-problem eftersom de redan har diskuterat de flesta av dem här. Som ett resultat är WordPress den perfekta plattformen för nykomlingar och småföretag.

Vad är ett WordPress-plugin?

Tänk på WordPress som en ny smartphone med standardinställningar från tillverkaren. Även om enheten är funktionell lägger de flesta användare till fler appar för att förbättra dess användbarhet och allmänna funktionalitet. Dessa applikationer är gratis att ladda ner, installera och ta bort när som helst.

WordPress-plugins fungerar på liknande sätt. Det finns mer än 58 000 plugins tillgängliga för nedladdning i WordPress-pluginkatalogen. Det finns förmodligen ett plugin där ute för att uppfylla din webbplats behov.

WordPress-plugins är i allmänhet gratis, men du kan köpa premium- och betalversioner. Ett gratis plugin ger grundläggande funktionalitet; dock erbjuder betalda plugins premiumfunktioner och utvecklarstöd.

Även om WordPress-plugins tar upp många aspekter av att bygga och driva en webbplats, är vi mest intresserade av att utforska de som förbättrar en webbplatss sökmotoroptimering. Så låt oss titta på WordPresss bästa SEO-plugins.

Allt i ett SEO

2007 debuterade Allt i ett SEO för WordPress som det första WordPress SEO-plugin. Mer än 3 miljoner kunniga webbplatsägare använder AIOSEO för att korrekt konfigurera WordPress SEO så att deras webbplatser rankas högre i sökmotorerna.

Du kan enkelt ställa in WordPress SEO på rätt sätt med AIOSEO. Med WordPress SEO-inställningsguiden kan du anpassa din webbplats SEO-inställningar för att möta din nischmarknads specifika behov.

Fördelar med Allt i ett SEO 👍

 • Ställ in WordPress SEO korrekt utan att anlita en professionell
 • Truseo poäng gör det enkelt att förbättra dina sidor för bättre ranking
 • Integrationer som är perfekta med alla dina favoritverktyg
 • Stöd för WooCommerce SEO och lokal SEO
 • Högst rankade plugin + superb kundsupport

Nackdelar med Allt-i-ett SEO 👎

 • Installationsguiden är vilseledande merförsäljning.
 • Det finns många onödiga funktioner i användargränssnittet för den kommersiella utgåvan.
 • SEO-menyn kanske inte verkar lika användarvänlig för många.
 • Vissa erbjudanden är bra när det gäller funktionalitet men är inte värda priset.

Yoast plugin

När det gäller webbplatsens prestanda är Yoast SEO-plugin för WordPress bland de bästa alternativen.

På grund av dess överflöd av verktyg och alternativ kan du hantera din webbplats så att den presterar bra med besökare och sökmotorer.

Fördelar med Yoast SEO 👍

 • Yoast SEO Premium hjälper till med innehållsoptimering för både besökare och sökmotorer.
 • Den överväger synonymer och liknande sökord för att hjälpa din sida att rankas högre.
 • Yoast SEO övervakar dina mest avgörande sidor och varnar dig om de inte har ändrats på sex månader.
 • Du kommer att kunna se hur din sida kan visas i sökresultaten.
 • Varje gång en sida raderas kommer Yoast att fråga dig vad du vill göra med den.

Nackdelar med Yoast SEO 👎

 • Yoast kan ibland vara långsam med att känna igen ändringarna som gjorts på en webbsida.
 • Du måste kontrollera alla Yoast SEO-regler för att pluginet ska kvalificera ditt innehåll som SEO-vänligt. Men dessa regler kanske inte stämmer för vissa innehållstyper, till exempel nyhetswebbplatser eller e-handelswebbplatser.

Rank Math

WordPress SEO-plugin Rank Math gör det enkelt för alla att förbättra sitt innehåll med inbyggda rekommendationer baserade på allmänt accepterade bästa praxis.

En strukturerad datamodell förenklar att justera viktiga SEO-inställningar, bestämma vilka sidor som ska indexeras och bestämma hur din webbplats ska visas i sökresultaten.

Fördelar med Rank Math 👍

 • Du kan aktivera och justera fler än 15 inbyggda moduler baserat på dina behov.
 • Mät och övervaka sökordspositioner för att övervaka dina SEO-framsteg.
 • Genomför en grundlig SEO-studie för att hitta problem baserat på 30 identifierade parametrar.
 • Enkel import med ett enda klick för smidiga övergångar från andra SEO-plugins.
 • Fullt kompatibel med både WordPress Classic Editor och Gutenberg Editor.
  Kan du köpa BNB direkt med MetaMask? Nej! Här är en lösning

Nackdelar med Rank Math 👎

 • För oerfarna användare kan mångfalden av funktioner vara förvirrande.
 • Tydligheten i vissa visuella element kan saknas.
 • Det kan komma i konflikt med andra plugins under drift.

WP Meta SEO

Med WP Meta SEO-plugin kan du enkelt hantera SEO för din WordPress-webbplats. WP Meta SEO innehåller en bulkredigerare för metadata, SEO-optimering av bilder, en XML-webbplatskartagenerator och en omdirigeringshanterare, bara några av dess tidsbesparande verktyg.

Den senaste Pro-utgåvan har nu ett speciellt Google Search Console-gränssnitt som använder Google-data för att rekommendera de bästa sökorden att inkludera i ditt innehåll.

Fördelar med WP Meta SEO 👍

 • I jämförelse med andra produkter verkar priset rimligt.
 • Erbjuder en gratis plan med en mängd banbrytande funktioner.
 • Det är ett populärt SEO-plugin på grund av dess bra prissättning och har därför bra community-stöd.
 • Det bästa plugin-programmet när det gäller prisvärd programvara.

Nackdelar med WP Meta SEO 👎

 • Användargränssnittet är inte upp till märket.
 • Inte ett perfekt alternativ för proffs.

Link Whisper

Link Whisper är ett utmärkt val för bloggar och artikelbaserade webbplatser. Så fort du börjar skriva din artikel börjar Link Whisper föreslå relevanta interna länkar. Artificiell intelligens driver systemet.

Link Whisper kan tillhandahålla hundratals interna länkar baserat på antalet artiklar du har och relevansen av ditt nuvarande innehåll.

Fördelar med Link Whisper 👍

 • Det gör att du enkelt kan hitta och bygga interna länkar till gamla inlägg som behöver fler automatiska länkar från ditt val av sökord.
 • Du kan kontrollera din webbplats struktur och få den information du behöver för att optimera den med hjälp av djupgående länkrapportering effektivt.
 • Det är verkligen enkelt att se dina trasiga interna och externa länkar med Link Whisper.
 • Att lägga till målsökord förbättrar förslagen och du får bättre interna länkar.

Nackdelar med Link Whisper 👎

 • Inga rekommendationer för externa länkar.
 • Vissa funktioner kan vara svåra för nybörjare att förstå.

SEOPress Pro

2017 släpptes SEOPress som ett effektivt och snabbt WordPress SEO-plugin. Även om det är ett relativt nytt SEO-plugin, har det installerats över 150 000 gånger. WordPress-plattformen är mycket populär på grund av den lätthet med vilken du kan optimera din webbplats SEO.

Dessutom ställer konfigurationsguiden in majoriteten av alternativen automatiskt. Det gör det enkelt att konfigurera SEOPress även om du inte är bekant med kodning. Dessutom kan du enkelt aktivera eller inaktivera SEOPress funktioner.

Fördelar med SEOPress Pro 👍

 • De utmärkande funktionerna är möjligheten att upprätta SEO-titlar och metabeskrivningar och innehållsanalysen på sidan.
 • För synlighet i sökmotorer har du standardalternativen att lägga till en anpassad titel och metabeskrivning.
 • Det gör att du kan förbättra ditt innehåll genom att använda innehållsanalys.
 • Utöver hur ditt material visas i sökresultaten kan du även påverka hur det visas i sociala medier.
 • Till skillnad från Yoast kommer SEOPress inte att göra att din webbplats laddas långsammare. Dessutom, SEOPress inte nickel och dime dig till döds; allt ingår i Pro-utgåvan, och det kan installeras på ett obegränsat antal webbplatser.
 • Även om SEOPress är nytt, låt inte det avskräcka dig. Det är, vid test, den finaste Yoast-ersättning som finns.

Nackdelar med SEOPress Pro 👎

 • Det är relativt nytt i SEO-pluginbranschen. Därför kanske du inte får lika bra gemenskapsstöd som med Yoast eller AIOSEO.

SCHEMA PRO

Schema tillåter användare att bidra med mikrodata till webbplatser och skapa avancerade utdrag som visas i Google SERP. För att hjälpa sökmotorer att förstå innehållet på din webbplats gick Google, Bing, Yandex och Yahoo samman och bildade Schema.org.

Detta görs för att människor som söker efter något ska hitta de mest relevanta resultaten. Avancerade utdrag läggs till under webbplatsens titel genom schemamärkningar, vilket ökar din webbsidas attraktionskraft avsevärt.

  Hur hittar man riktig IP-adress (ursprungsadress) för webbplatsen?

Fördelar med Schema Pro 👍

 • Implementera exakt schemamarkering snabbt och enkelt utan att skriva en enda rad kod.
 • Det gör att du kan välja lämpligt schema från Schema Pros 20+ möjligheter för den lämpliga situationen.
 • Schemamarkering kan snabbt implementeras var som helst på din webbplats efter att ha konfigurerats en gång.
 • Du kan kartlägga förifylld information som sidtitel, utvald bild, författare, datum och mer.
 • Du kan snabbt validera ditt schema tack vare inbyggd fältvalidering och tillgång till Google Structured Data Testing Tool.

Nackdelar med Schema Pro 👎

 • Erbjuder endast de mest populära schematyperna.
 • Inte tillräckligt för allsidig SEO; du kan behöva ytterligare plugins
 • Google visar inte längre ofta avancerade utdrag

Omdirigering

Bland WordPress-omdirigeringshanterare är Redirection den mest populära. Förutom att kontrollera 301-omdirigeringar, övervaka 404-problem och binda ihop lösa trådar är det lätt att använda. Med hjälp av Redirection kan du sänka felen och öka din webbplats ranking.

Vilken sida som helst, oavsett hur många omdirigeringar den har, kan dra nytta av omdirigering.

Efter att ha funnits i över tio år har det ofta godkänts av WordPress-användare. Dessutom är det gratis!

Fördelar med omdirigering 👍

 • Enkel och lätt hantering utan kunskap om Nginx eller Apache.
 • Det gör att du kan se varje omdirigering på din webbplats, med information om besökaren, webbläsaren de använder och hänvisaren.
 • Omdirigering kommer att registrera alla 404-fel på din webbplats, så att du kan hitta och åtgärda problem.
 • Du kan exportera omdirigeringar till en Nginx-omskrivningsreglerfil med den webbservern.
 • Det finns ingen premiumversion och ingen avgift krävs för att använda funktionerna.

Nackdelar med omdirigering 👎

 • Det finns ingen UTM-byggare tillgänglig.
 • Omdirigera endast när sidtypen är 404.
 • Användaråtkomst till rollhantering är inte tillgänglig.
 • Avstå från att importera data från JSON-filer

Smal SEO

Slim SEO är en av de lättaste SEO-plugins som finns tillgängliga för WordPress idag. Det skapades av eLightUp. Det är idealiskt för nykomlingar med liten eller ingen kunskap om SEO-konfigurationer eftersom Slim SEO inte kräver någon konfiguration.

Installationsprocessen är hur enkel som helst och du kan i princip bara installera plugin-programmet och börja direkt.

Fördelar med Slim SEO 👍

 • Helt okonfigurerad: Installera bara och avsluta! Utan att behöva gå igenom många inställningar, slutförs alla SEO-uppgifter automatiskt.
 • Superlätt: Med endast 40 KB kan du ha en fullfjädrad, otroligt snabb SEO-plugin som kan göra samma funktion som andra större plugins.
 • Kod av hög kvalitet: WordPress-utvecklare med mer än 12 års erfarenhet av plugin-utveckling skapade modern, modulär kod.
 • Generera automatiskt taggar för Twitter-kort, Open Graph och metatitlar och beskrivningar.
 • United Schema-typer genereras automatiskt för din webbplats, sidor och innehåll.

Nackdelar med Slim SEO 👎

 • Ej avsedd att användas av proffs.
 • Potentiellt lite för minimalt – bara essentials plugin.

Slutord

Är det nödvändigt att använda plugins för att optimera en sida? Du kan uppnå likvärdiga resultat på egen hand om du förstår SEO och hänger med i marknadsutvecklingen. Däremot kommer SEO-plugins att peka ut områden som behöver omedelbar förbättring genom att markera dem.

Även en expert kan dra nytta av detta eftersom det minskar tiden de lägger på att övervaka allt. Ovanstående artikel jämför de bästa WordPress SEO-plugins och deras för- och nackdelar. Den här omfattande guiden hjälper dig att välja SEO-plugins baserat på dina behov.

Nu kan du läsa om de bästa WordPress-hackarna för innehållsoptimering.