9 bästa redovisningsprogram för fastighetsförvaltning för hyresvärdar

Spread the love

Att hantera flera fastigheter utan redovisningsprogram för fastighetsförvaltning låter svårt och tidskrävande som hyresvärd.

Att hålla reda på hyror och andra fastighetsrelaterade utgifter kan vara jobbigt. Att lämna det på excelark eller manuellt är inte heller användbart. Dessutom kan anställa bokhållare bli en annan utgift för dig.

Utan tvekan kan hantering av flera fastigheter, annonsera för lediga jobb eller försäljningar, bearbeta juridiska pappersarbete och att arbeta inom en budget göra det svårt att driva och underhålla en fastighetsverksamhet.

Fastighetsförvaltare använde papper, e-postmeddelanden, kalkylblad och penna och papper i många år för att hålla reda på alla transaktioner, uppgifter, hyresgästförfrågningar och andra dagliga aktiviteter.

Tack och lov, efter introduktionen av programvara för fastighetsförvaltning, är alla större uppgifter nu automatiserade och verksamheten är smidig jämfört med tidigare tider.

Ett fastighetsförvaltningsverktyg kan hjälpa dig att bli en klok hyresvärd. Och låter dig koncentrera dig på andra saker snarare än att beräkna hyra och säkerhet.

Här är några skäl till varför du bör använda ett fastighetsförvaltningsverktyg och hur de kan hjälpa dig.

Syftet med bokföringsprogram för fastighetsförvaltning

Ett fastighetsförvaltningsverktyg kan hjälpa dig att bli en klok hyresvärd. Och låter dig koncentrera dig på andra saker snarare än att beräkna hyra och säkerhet.

Här är några skäl till varför du bör använda ett fastighetsförvaltningsverktyg och hur de kan hjälpa dig.

 • Verktyg för fastighetsförvaltning är billiga och hjälper dig att spara mycket pengar över tid. Programvaran kommer att organisera varje transaktion. Därför, eftersom redovisningsuppgifter är mer hanterbara än enkel datainmatning, behöver du inte anlita en bokhållare.
 • Property Management Accounting Software automatiserar bokförings- och redovisningsprocesser, vilket minskar redovisningsfel och oavsiktliga misstag.
 • De har avancerade och robusta rapporteringsmöjligheter. Som ett resultat kan du generera vecko- eller kvartalsrapporter för dina hyresfastigheter.
 • Du kan få mjukvarusäkerhet och datasäkerhet med redovisningsprogram för fastighetsförvaltning så att du inte behöver oroa dig för cyberattacker.
 • Skalbarhet är en annan betydande fördel med att använda denna programvara. Den kan anpassas efter dina krav.
 • Funktioner som ett bokföringsprogram för fastighetsförvaltning borde ha

  Automatisering

  En av de mest användbara fördelarna med att använda ett PMS är automatisering. Företag kan uppnå mycket bättre resultat genom att automatisera rutinmässiga, repetitiva uppgifter som maskiner kan utföra mer effektivt än människor.

  Dessutom kan automatiserade uppgifter spara arbetarna timmar, som de kan ägna åt viktigare aspekter av företaget, som kundservice.

  Kundens överklagande

  Korrekt fastighetsförvaltningsprogram kan erbjuda mer än bara support. Dessutom har den många andra funktioner, såsom kalendersynkronisering, aviseringsfunktioner och personalisering av dina marknadsföringskampanjer. Om du expanderar utanför din lokala marknad bör du också överväga sätt att locka kunder från andra länder.

    Hur man uppgraderar till Fedora 34

  Genom att förbättra deras upplevelse visar du större uppskattning för dina kunder. I slutändan, lägg till så många kundfokuserade funktioner som du vill i din app för att förbättra användarupplevelsen och öka kundens tilltal.

  Multipel fastighetsförvaltning

  Det blir ett krångel och en huvudvärk att hantera flera fastigheter. Sedan kan du behöva allt i en enda app för att hantera alla dessa fastigheter.

  Välj ett bokföringsprogram för fastighetsförvaltning som har denna funktion som ett måste. Här är en lista över den bästa redovisningsprogramvaran för fastighetsförvaltning för hyresvärdar som kan hjälpa dem att hantera sina fastigheter.

  Nya böcker

  FreshBooks bokföringsprogram är en av Freshworks produkter, speciellt för fastighetsförvaltning. Det hjälper dig att hantera alla konton för fastigheter och uthyrning med lätthet.

  Freshworks är en pålitlig och marknadsledande leverantör av banbrytande SaaS-lösningar för företag av alla storlekar som hanterar olika komplexa affärsfrågor.

  Nyckelfunktioner

  • Automatiska hyrespåminnelser: påminn dina hyresgäster om deras hyra automatiskt.
  • Automatiskt genererade räkningar skickas till dina hyresgäster.
  • Håll koll på depositioner
  • Bokföringsprogramvaran underlättar lagarbete.
  • FreshBooks bokföringsprogram möjliggör samarbete.
  • Du kan snabbt ta fram vackra, helt anpassade fakturor och uppskattningar.
  • Du kommer inte bara att göra dina hyresgäster nöjda genom att automatisera förnyelseprocessen och acceptera onlinebetalningar, utan du kommer också att märka snabbare pengaöverföringar till ditt konto.
  • Spåra månatliga hyresbetalningar och hyresgästinteraktioner. Du kan spara tid och öka ditt företags lönsamhet genom att erbjuda hyresgäster automatiska påminnelser om förfallna hyresbetalningar och möjliggöra säkra onlinebetalningar.

  Dessutom gör dess överkomliga prissättning och breda utbud av funktioner det till den perfekta programvaran för fastighetsredovisning för små och medelstora företag. FreshBooks är också bekvämt; du kan använda den på din mobila enhet. Det hjälper dig att spara tid och ansträngning och låter dig fokusera mer på dina fastigheter, hyresgäster och fastighetsbranschen.

  Buildium

  Buildium är ett molnbaserat verktyg för fastighetsförvaltning som ger fastighetsförvaltare fullständig kontroll över alla aspekter av deras affärsverksamhet. Det innebär att hantera hyror och betalningar online, fylla lediga utrymmen, planera underhåll och övervaka ekonomin.

  Buildium effektiviserar uthyrningsprocessen med funktioner som spårning av hyresgäster och leasingavtal, fullständig huvudbokredovisning, automatiska hyres- och avgiftspåminnelser och on-demand-rapporter.

  Nyckelfunktioner

  • All hyresbetalningsövervakning
  • Finansiell information
  • Månatlig automatiserad bankavstämning
  • Mobilapp med kostnadsspårning Flera integrationer med webbplatser som Apartments.com och Zillow

  Hyresgästgränssnittet i Buildium tillåter fastighetsförvaltare att acceptera onlinebetalningar för hyra och göra hyresuppbörden för hyresvärden till en automatisk process.

  TenantCloud

  Hyresvärdar kan hantera underhållsförfrågningar, skärmapplikationer och samla in hyra online med TenantCloud. Det är ett molnbaserat verktyg för fastighetsförvaltning skapat för att uppfylla kraven från hyresvärdar, fastighetsförvaltare och fastighetsexperter.

    Hur man inte har 100 webbläsarflikar öppna

  Systemet innehåller funktioner för hyresgästhantering, ekonomiadministration och marknadsföring.

  Nyckelfunktioner

  • En enda instrumentpanel för att hålla reda på och hantera alla marknadsförings-, leasing-, underhålls- och redovisningsarbetsflöden.
  • Skapa specialiserade webbplatser med en mängd olika redigerbara mallar för att öka varumärkets igenkänning. Acceptera reservationer och ansökningar på webbplatsen.
  • Hantera hyresbetalningar, fakturor för genomförda tjänster, förseningsavgifter, återbetalningar med mera.
  • Strömlinjeformade onlinetransaktioner genom att integrera med Stripe eller Dwolla; du kan digitalisera varje transaktion och få den omedelbart registrerad i de utsedda reskontra.
  • Aktivera team och hantera åtkomstnivåer och behörigheter baserat på användarroller. Tilldela uppgifter till teammedlemmar, skicka påminnelser och övervaka ändringar.
  • Integrerat CRM hjälper dig att hålla reda på dina leads.
  • Organisera korrespondens med ägare, hyresgäster och leverantörer via e-post och chatt i appen för att skapa en central databas.

  Det erbjuder hyresgästhantering, redovisning, automatisk fakturering, fastighetsanalysrapporter och en gratis sida med listor. Gratis, grundläggande och avancerade program finns tillgängliga.

  QuickBooks

  Den omfattande redovisnings- och affärssviten QuickBooks från Intuit är byggd för små och medelstora organisationer.

  Nyckelfunktioner

  • Automatiska påminnelser för betalning
  • Ge individuella betalningskvitton för att hålla reda på betalningar.
  • Avancerade bankflöden och skapande av kundgrupper
  • Prissättning på streckkodsetiketter
  • Du kan lägga till frakt, frakt, försäkring och andra kostnader till slutpriset

  Mjukvaran är utformad för att effektivisera arbetsflödet och kommunikationen mellan revisorer och kunder. QuickBooks funktionalitet erbjuder också rapporter om finansiella transaktioner.

  Stessa

  Stessa är ett annat program för finansiering av hyresfastigheter. Skanna kvitton, synkronisera dina bankkonton och generera olika rapporter.

  Nyckelfunktioner

  • Om du är en korttidsuthyrnings- eller fritidshusägare kan du spåra prestanda med Stessas Pro Forma-kolumn och månadskostnadsfunktion.
  • För att aktivera automatiserade transaktioner kan du koppla AppFolio och Stessa.
  • För att spåra, klassificera, ordna och skanna fastighetsrelaterade räkningar använder Stessa iOS-mobilappen maskininlärning.

  De primära syftena med detta system är bokföring och finansiell spårning. Dessutom gör Stessas unika fokus på ekonomisk förvaltning det till den perfekta lösningen för små portföljägare som letar efter ett enkelt sätt att hantera sin ekonomi och uthyrning.

  Baselane

  Den helt integrerade finansiella lösningen, Baselane, är skapad speciellt för hyresvärdar. Det är en bokföringsprogramvara där du kan samla hyror och göra bankärenden gratis för företag.

  Nyckelfunktioner

  • Funktionen för virtuella konton låter dig spåra säkerhetsinsättningar, dela intäkter och utgifter per fastighet och anpassa hur du hanterar dina pengar.
  • Hyran kan sättas in på valfritt konto hos Baselane.
  • Omfattande fastighets- och kassaflödesvärderingar inkluderar intäkter, driftskostnader, rörelseresultat, netto bruttokassaflöde, etc.

  Det erbjuder också betaltjänster som lån till hyresvärdar och hyresvärdsförsäkring.

  DoorLoop

  Med DoorLoop kan du ansluta bankkonton, betalkort och kreditkort, vilket gör det enkelt att spåra transaktioner. Dessutom kan du använda detta för att automatisera andra uppgifter som att samla in hyra och återkommande betalningar.

  Denna programvara kommer med alla nödvändiga bokföringsfunktioner för att hjälpa dig hantera ekonomin för bostäder, kommersiella och till och med arbetskraft och kommunala bostäder.

    Hur många människor har Netflix?

  Dessutom kan du kombinera ditt DoorLoop-konto med QuickBooks, ett annat bokföringsverktyg online, och synkronisera all utgifts- och inkomstinformation i realtid.

  Nyckelfunktioner

  • Lätt anpassningsbara kontoplansmallar
  • Automatisera betalningsprocessen, inklusive insamling av betalningar
  • För skatteregistreringsändamål kan du enkelt exportera alla dina bokföringsuppgifter.
  • Med Zapier eller DoorLoops öppna API kan du integrera otaliga applikationer, såsom CRM, betalningsprocessorer och annan onlinemjukvara.
  • Du kan även sköta din fastighetsekonomi internationellt med dörrslinga.

  Dessutom ingår 60 förbyggda rapporter med DoorLoop, inklusive en verksamhetsöversikt, balansräkning, resultaträkning och kassaflödesanalys.

  Hyresvärdens studio

  Landlord Studio lovar att spara tid och pengar genom att automatisera din fastighetsförvaltning. Den är utformad för att hjälpa små och medelstora företag att hantera sin bokföring och kommunikation med hyresgäster.

  Dess funktioner kommer säkert att förvåna dig om du är en hyresvärd och vill använda verktyget på ditt modersmål. Det här verktyget är tillgängligt på Apple och Google Play Store som fullständiga inbyggda mobilappar och skrivbordet.

  Nyckelfunktioner

  • Den beräknar skatt automatiskt. Du kan anpassa alla skatteinställningar och mycket mer.
  • Appen och webbplatsen synkroniseras korrekt, med regelbundna uppgraderingar, inga programvarubuggar och suverän kundvård.
  • Dess instrumentpanel låter dig spåra dina hyresbetalningar och insättningar och omedelbart kontrollera dina inkomster och utgifter.
  • Du bör behålla all relevant hyresdokumentation, logga utgifter och ladda upp foton av dina kvitton. Det låter dig också skapa exakta rapporter och exportera dem till Excel.

  Fastighetsartiklar

  Propertyware är det sista verktyget på listan men inte minst. Det är ett kraftfullt redovisningsprogram för fastighetsförvaltning. En högpresterande bostadsfastighetsfirma kan använda den som en flexibel, öppen plattform.

  Nyckelfunktioner

  • Alla dina hyror förvaras på en plats.
  • Skapa enkelt rapporter, sortera och filtrera tack vare bra rapporteringsfunktioner.
  • Hantering av underhållsförfrågningar via ägarportalen
  • Molnbaserade e-postmeddelanden för hyresgäster och ägare

  Det ger några av de bästa rapporteringsmöjligheterna, såsom anpassade fältalternativ och automatiska meddelandealternativ för ägare och hyresgäster.

  Slutsats

  Att hantera ekonomi är aldrig lätt om du inte har en redovisningsbakgrund. Som hyresvärd bör du ha en stark ekonomistyrning. Så gör inte många kalkylblad för att hålla reda på alla dina hyrda. Prova Property Management Accounting Software som vi har nämnt ovan, och bli ett proffs på att hantera ekonomi.