5 bästa Dark Web Monitoring Tools för att säkra värdefulla personuppgifter

Spread the love

Mörka webbövervakningsverktyg hjälper dig att proaktivt skydda din digitala säkerhet. Dessa kommer att varna dig om din personliga information läcker för att vidta förebyggande åtgärder i tid.

Vi interagerar med endast en liten del av internet. Även om ingen har konkreta uppgifter om det, är ungefär 10 % av internet öppet för den genomsnittliga användaren. Detta kallas den öppna webben eller ytwebben som sökmotorer indexerar.

Resten 90% är känd som Deep Web. Majoriteten av det är databaser, akademiska publikationer, privata dokument, etc., som vi inte har mycket att titta på.

Dåså…

Vad är Dark Web?

En mindre del av den djupa webben, mindre än 1 % av det totala internet, uppfattas som den mörka webben som mestadels är värd för olagliga aktiviteter.

Detta innebär att sälja hårda droger, illegala varor, privata referenser och många fler saker som är förbjudna enligt lag.

Dessa olagliga handelskanaler har i allmänhet ett depositionssystem på plats och fungerar med kryptovalutor som Bitcoin för anonymitet online.

Intressant nog kan vi inte komma åt den mörka webben med vanliga webbläsare; istället behöver du något som Tor.

Webbadressen till dessa mörka webbsidor är i allmänhet inte vettig och slutar med .onion/ i jämförelse med .com, .net, etc., som vi normalt ser.

Enkelt uttryckt har vi inget med den mörka webben att göra som vanliga internetanvändare.

  Hur man lägger till video i Google Slides

Dark web-övervakning talar dock om för oss om det finns något av oro för att skydda oss i händelse av ett dataintrång.

Övervakningsverktyg för mörk webb

Dessa verktyg går ständigt igenom dataintrång för att leta efter våra identitetshandlingar, kreditkortsnummer, adresser, telefonnummer, medicinska konton, konton i sociala medier, etc., och varna oss om något relaterat till oss är ”tillgängligt” på den mörka webben .

1 Lösenord

1Password är en premium lösenordshanterare som också fungerar som ett verktyg för mörk webbövervakning.

Som lösenordshanterare är det extremt säkert och användarvänligt. Den drivs med branschledande funktioner som AES-256-bitars kryptering, brute force-skydd, datakryptering under överföring och vila och mer.

Du kan kolla in hela uppsättningen funktioner i denna 1Password-uppdelning.

På den mörka webbfronten är 1Password Watchtower länkad till HIBP-verktyget för att samla in information om allt viktigt som är exponerat. Den varnar omedelbart om den hittar användarrelaterad information i HIBP-databasen.

1Password har ingen gratisversion, men du kan prova detta med dess 14-dagars gratis provperiod på sina personliga och affärsplaner.

LastPass

LastPass är en annan lösenordshanterare som kommer med en inbyggd mörk webbmonitor. Detta är lika kraftfullt med AES-256-bitars kryptering, valvhälsokontroll, krypterad fillagring och inbyggda applikationer för större plattformar.

Du kan helt enkelt mata in e-postadresserna så kommer LastPass att vara på sin vakt. Den varnar dig via den registrerade e-postadressen om eventuella dataintrång.

Dessutom kan du komma åt säkerhetsinstrumentpanelen för det övergripande tillståndet för ditt lösenordsvalv. Detta hjälper dig att identifiera svaga lösenord och indikerar även exponerade autentiseringsuppgifter.

  Åtgärda Zoom Instabil Internet Connection Fel

LastPass har en gratis version för evigt. De mörka webbskanningarna kommer dock med premiumversionen som du kan prova i 30 dagar gratis.

NordVPN

Bra virtuella privata nätverk är utmärkta säkerhetsprodukter som människor väljer för att vara digitalt anonyma och komma åt blockerat innehåll.

NordVPN behöver ingen introduktion i VPN-branschen. Vi pratar om en förstklassig produkt, ett snyggt användargränssnitt, blixtsnabba hastigheter och ett avundsjukt rekord för geo-avblockering.

Som alla andra verktyg som diskuterats hittills körs även detta i bakgrunden. Du blir omedelbart informerad om något associerat med din NordVPN-e-post dyker upp i de mörka webbområdena.

Även om NordVPN inte har någon gratisversion (som de flesta VPN:er inte har), kan du prova detta riskfritt med dess 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Norton 360

Norton 360 känns direkt kraftfullt när det gäller att skydda mycket mer än bara e-postadresser och kreditkortsnummer.

Denna finns i två smaker: Norton 360 och Norton 360 LifeLock.

Norton 360 låter dig inkludera ditt körkortsnummer, din mammas flicknamn, fem försäkrings-ID-nummer, fem e-postadresser, fem nummer, tio bankkontonummer, etc., för mörka webbskanningar.

LifeLock-prenumerationen lägger till ditt personnummer, födelsedatum och namn till listan.

Dessutom erbjuder Norton 360 antivirus, molnsäkerhetskopiering, lösenordshanterare, föräldrakontroll, VPN, etc.

Sammanfattningsvis är det verkligen 360-graders skydd du kan prenumerera på samtidigt som du njuter av dess 60-dagars full återbetalningsgaranti.

Vårdare

Keeper BreachWatch kommer som ett tillägg med sin lösenordshanterare och andra tjänster. Detta webbövervakningsverktyg skannar helt enkelt sparade lösenord mot vad som läckt ut på den mörka sidan av internet.

Därefter får du en varning om att ändra den komprometterade referensen så snart som möjligt.

  Hur man tar bort DeviantArt-konto

Dessutom identifierar BreachWatch svaga poster i ditt lösenordsvalv och rekommenderar att du ändrar dem i förväg.

Dessutom är lösenordshanteraren redan en välkänd produkt som också har en begränsad gratisversion.

Slutligen har Keeper lösenordshanteraren inbyggda applikationer för de flesta plattformar och en 30-dagars gratis provperiod som du kan välja för att kontrollera dess lämplighet.

Det finns ingen anledning att vara rädd!

Även om det mörka nätet är hem för farliga aktiviteter, har du inget att få panik över som en vanlig internetanvändare.

Slutmålet med den här artikeln är att berätta om mörka webbövervakningsverktyg du kan använda som individ.

Sådana verktyg informerar dig så snart din personligt identifierbara information dyker upp online för att vidta försiktighetsåtgärder i tid.

Som en tumregel för onlinesäkerhet, använd starka lösenord och implementera tvåfaktorsautentisering där det är tillämpligt.

Men vi är inte klara än. Och vi har den här intressanta artikeln om värdet av din personliga information på den mörka webben för att berätta några avslöjande fakta.

Håll ögonen öppna!