9 bästa online-whiteboard för realtidssamarbete

Spread the love

När vi pratar om teamsamarbete, möten och produktivitet är det första som kommer till alla att tänka på en whiteboard.

En whiteboard gör det enkelt för team att interagera smidigt och sömlöst online. Du kan dela filer och visa personliga presentationer för att förklara för dina kollegor på en whiteboard. Nu finns det ingen anledning att oroa sig även om alla måste arbeta virtuellt. Medarbetarna kan effektivt brainstorma nya idéer och samarbeta med medlemmarna på olika nivåer.

En interaktiv skrivtavla

En interaktiv whiteboard liknar en vit skärm ansluten till en projektor eller dator. Du kan enkelt styra whiteboardtavlan med ett finger, en penna eller ett annat verktyg. En online whiteboard kan utföra liknande funktioner för fjärroperationer.

Vad är behovet av en online whiteboard?

Om du någonsin har deltagit i en brainstorming, kommer du att veta vikten av en whiteboard. Du behöver alltid en plats för att skriva ner alla idéer eller tankar under diskussionen.

Det är inte nödvändigt att alla företag kan ge tillgång till en kontorsmiljö med alla faciliteter som mikrofon, whiteboard, högtalare och projektor. När team arbetar på distans är det opraktiskt och svårt att bygga en så kostnadskrävande arbetsyta. Det är här du kan ersätta den verkliga whiteboardtavlan med en online whiteboard.

Whiteboards är praktiska inte bara för organisationer utan också för personer som är intresserade av onlineutbildning. Om du är inom undervisningsområdet bör du skaffa en whiteboard för att göra undervisningen smidig och enkel för dig. Eleverna kommer också att ha lätt för att knyta an till den nya anläggningen.

Innan vi går mot listan över bästa online-whiteboards, låt oss ta en titt på några av funktionerna du bör leta efter i en online whiteboard.

Funktioner att leta efter i en online whiteboard

En whiteboardtavla av god kvalitet har förmågan att ta din samarbetsupplevelse i realtid till nästa nivå. De erbjuder många andra funktioner än de vanliga som att rita och göra anteckningar. Några av nyckelfunktionerna som du bör leta efter i en whiteboard online är:

  • Kommenterar
  • Meddelanden
  • Klisterlappar
  • Ljud- och videosamtalfunktion
  • Bildigenkänning och smart form
  • Spara alternativ i flera filformat
  • Revisionshistorik och styrelseversioner
  • Ladda upp filer och bilder
  • Ett komplett bibliotek med färdiga mallar

Låt oss nu titta på några av de bästa whiteboardtavlarna online för att förbättra nivån på ditt samarbete i realtid.

Moqups

Moqups hjälper dig att ta din fysiska whiteboard på onlineplattformen med det visuella samarbetsverktyget. Tack vare den interaktiva skrivtavlan kommer du att se att teamsamarbete går smidigt och smidigt. Nu behöver externa team inte oroa sig för att samarbeta med teamen för att bolla idéer och fatta beslut.

Att sätta upp din whiteboard skulle aldrig kännas så enkelt. Med alternativet dra och släpp kan du enkelt lägga till klisterlappar, emojis, ikoner, bilder och kommentarer. Ditt team kan lätt förstå idén som du försöker förmedla. Användargränssnittet för Moqups är ganska intuitivt och lätt att använda. Det finns ingen anledning att komma på inlärningskurvan när du direkt kan samarbeta med alla med några få klick.

Moqups är tillgängligt på webbläsare, iPad, Android och iOS-enheter. Du kan använda appar för videokonferenser som Skype och Zoom och förhandsgranska whiteboarden. Du kan exportera PDF- och PNG-filer direkt eller till och med länkarna till projekt som är värd online.

Det finns gott om skräddarsydda mallar att välja mellan för att lägga strategi, organisera och analysera arbetet. Du kan hålla ihop allt relevant arbete genom att skapa brädor och kapslade mappar.

  9 bästa MP4 till GIF-omvandlare

Moqups är din one-stop-lösning för att hålla virtuella workshops, hantera agilt arbetsflöde, dela koncept med dina teammedlemmar och organisera brainstormingsessioner.

Klicka Upp

ClickUp är en online whiteboard som hjälper teamen i effektivt visuellt samarbete. Den här virtuella whiteboardtavlan skapar en idealisk arbetsyta för arbetsflöden och idéer i team. Med detta, som ett team, kan du se aktiviteten hos varje gruppmedlem och arbeta nära. Du kan skapa ClickUp-uppgifter direkt från dina whiteboards. Du kan länka till uppgifterna, dokumenten, filerna och mer för att lägga till sammanhang till ditt lagarbete.

ClickUp kommer med en uppsättning kreativa verktyg som låter dig lägga till former, skriva anteckningar, rita på fri hand och mycket mer. Du kan enkelt koppla ihop flera objekt genom att rita anslutningar med hjälp av dra-och-släpp-funktionerna. Det låter dig lägga till bilder också. Med den här gratisappen kan du behålla alla dina w

Lucidspark

Lucidspark är det perfekta valet för teamsamarbete om ditt företag arbetar hemifrån. Den här virtuella skrivtavlan hjälper dina anställda att förverkliga de bästa idéerna och förbättrar även lagarbetet. Det finns tillräckligt med utrymme tillgängligt på duken för att brainstorma och fånga alla värdiga idéer. Utöver det kommer du att bli förvånad över tillgången på funktioner och flexibilitet du får med Lucidspark.

Att bygga på andra anställdas tankar är ganska enkelt eftersom du kan ge feedback på olika idéer som skildras på den digitala duken. Du kan också utveckla handlingsbara steg baserat på hela teamets idéer för att börja bygga allt med fart.

Lucidspark är redo för företag med fullständig säkerhet och skalningsförmåga för ditt företag. För förbättrad upplevelse och sömlöst arbete kan du prova flera integrationer med verktyget. Detta kommer att hjälpa dig att arbeta med dina nuvarande verktyg samt arbeta smidigt med Lucidspark.

Du kan förbereda Lucidcharts med ett komplett arbetsflöde av stegen du kom fram till. Du kan också använda de tillgängliga mallarna för att få ett försprång på ditt nästa samarbetsmöte. Låt inte ditt samarbete lida bara på grund av online-arbetsläget. Du kan nu använda Lucispark för att fortsätta produktivt arbete genom teamsamarbeten online.

Miro

Miro har allt du behöver för att samarbeta online samtidigt som du arbetar på distans. Dess engagerande och intuitiva upplevelse gör det enkelt för de anställda att samarbeta på en online whiteboard. Miros oändliga duk låter dig välja hur du brukade arbeta med ditt team. Miro erbjuder oändliga samarbetsmöjligheter.

Oavsett om du planerar att vara värd för ett veckomöte, undervisa en klass, brainstorma virtuellt eller dokumentera ditt möte, kan du göra allt med Miro. Det är en snabb och lättanvänd whiteboardtavla för att göra samarbete enkelt från vilken plats som helst och när som helst.

Det finns massor av mallalternativ tillgängliga för dig att välja mellan. Om du inte är intresserad av att använda någon färdig mall kan du definitivt börja med en tom whiteboard.

När du är klar med att välja en mall enligt dina krav kan du lägga till bilder, filer, klisterlappar, former, text och mycket mer med olika presentationsfunktioner. Du kan bjuda in andra medlemmar på din whiteboard på olika sätt som Slack och Email. Om du undervisar i en klass kan du ge visningsbehörighet till medlemmarna så att det inte finns något hinder under undervisningen. Om du har hållit en veckodiskussion för idéer kan du komma åt dina kollegor för att redigera tavlan.

Det finns massor av andra funktioner som att integrera med olika verktyg för att enkelt få all data från olika plattformar till whiteboardtavlan. En annan fantastisk funktion är funktionen för att digitalisera handskrivna klisterlappar. Du kan ta en bild av din whiteboard med Stickies Capture, och den kommer omedelbart att omvandlas till en redigerbar digital klisterlapp.

Förklara allt

Som namnet säger – förklara allt 🆒!

  Hur man lägger till lokala filer till Spotify

Med hjälp av Förklara allt Online Whiteboard, du kan förstärka ditt vardagliga samarbete direkt från din webbläsare. De robusta funktionerna gör det enkelt att enkelt ansluta till teamet och få din poäng ombord. Du kan samarbeta och kommunicera med vem som helst genom att bjuda in dem till whiteboardtavlan.

Du får kommentera och spela in allt som händer på whiteboardtavlan. Förutom det kan du till och med göra dina presentationer roliga genom att lägga till videor, foton och dokument. Du kan skicka rik videofeedback för att få andra att förstå det på ett bättre sätt. Oavsett om du arbetar på olika kontorsvåningar eller helt i olika länder, kommer Explain Everything att samla er alla på samma sida.

Den är inte bara tillgänglig på webbplattformen, utan du kan även använda appen på olika enheter. Det skulle inte finnas några begränsningar för enheter. Nu kan du enkelt genomföra en intervju, ge en säljpresentation, hålla regelbundna möten och till och med göra uppföljningar smidigt med hjälp av whiteboardtavlan Explain Everything online.

NoteBookCast

NoteBookCast är en multi-plattform online whiteboard kompatibel med alla enheter som har en modern webbläsare. Samarbete i realtid, skissning, anteckningar och distansundervisning görs enkelt och roligt med hjälp av whiteboardtavlan online. Du kan enkelt skapa whiteboardtavlor i realtid, och det bästa är att du till och med kan behålla dem för senare användning.

När du har genomfört ett möte eller en livesession kan de andra användarna se vad du än skriver eller ritar på whiteboardtavlan i realtid utan fördröjning. Den fantastiska responsiviteten får det att se ut som att allt händer ansikte mot ansikte. Utöver det låter whiteboarden också flera användare rita och skriva samtidigt.

Med mallens stöd kan du skapa en mall en gång och återanvända den när du behöver den i framtiden. Med dessa mallar kan du skapa så många whiteboards som du behöver. Om du behöver sätta upp någon logotyp eller text vid varje möte eller undervisningstillfälle kan du sätta upp det en gång och använda samma mall varje gång.

Det finns massor av integrerade verktyg i NoteBookCast för bättre funktion. Några av de värdefulla verktygen är laserpekare, klisterlappar, chattalternativ, ritformer och inbäddad text. Utvecklarna fortsätter att komma med nya verktyg baserat på feedback från användarna.

Ziteboard

Ziteboard är en webbaserad lätt whiteboardtavla som fungerar sömlöst på alla enheter. Du kan samarbeta och samarbeta med människor för diskussioner från dina bärbara datorer, telefoner och surfplattor. Den har optimerats för att fungera smidigt på både Google Chrome för Android-enheter och bärbara datorer och Safari för iOS-enheter och Mac.

Ziteboard tillåter också användarna att inkludera text, videowebbkonferenser och röst annat än ritfunktionerna. Om du vill samarbeta i en koncernövergripande styrelse behöver du inte öppna flera appar eftersom Ziteboard kan göra allt åt dig. Den har utformats för att genomföra smidiga möten och även interaktiva undervisningssessioner.

Du får en oändlig vit duk att arbeta med när du först öppnar Ziteboard. Om du behöver kan du till och med exportera whiteboarden till PDF-filer för enkel delning. Utöver det kan du direkt konvertera dem till PNG- och SVG-filer för att öppna whiteboard-bilden i Photoshop eller Illustrator.

Om du vill genomföra ett möte eller en presentation genom att peka ut några saker från PDF-filerna eller bilderna kan du direkt importera dem till whiteboardtavlan och fortsätta förklara. En annan fascinerande funktion hos Ziteboard är att du kan publicera anslagstavlor direkt på webben och den visas i presentationsläge. Så användarna kan se tavlan online, men de kommer inte att kunna redigera eller samarbeta med den publicerade tavlan.

Om du behöver redigera de tidigare filerna, kommunicera med teammedlemmar på röst- och videosamtal och gillar att spara whiteboards, då är Ziteboard det perfekta alternativet att gå med. Dess funktionsuppsättning gör det till ett perfekt onlineverktyg för teamsamarbete.

  16 bästa MongoDB GUI-appar

Whiteboard.fi

Whiteboard.fi är en gratis online whiteboard för lärare och klassrum. Det är ganska enkelt att ställa in den här whiteboardtavlan eftersom du omedelbart kan skapa en klass och eleverna kan gå med direkt via QR-kod, klassrumslänk eller rumskoden.

Det är perfekt för undervisningsändamål eftersom varje elev kommer att få sin egen whiteboard för att utföra matematiska ekvationer, rita eller skriva vad som helst. Eleverna kommer inte att kunna se någon annan elevs whiteboard. Å andra sidan kan läraren se alla elevens whiteboards i realtid. Så läraren kan ge omedelbar feedback till eleverna baserat på deras arbete.

Det finns inget behov av någon installation för att köra denna whiteboard på någon enhet. Du kan till och med samarbeta med en annan lärare och genomföra undervisningspasset tillsammans. Med några få klick kan du direkt spara alla elevers whiteboards i PDF-format. Läraren kan till och med skjuta sin egen whiteboard till eleverna för att förklara dem på ett bättre sätt.

Skissbräda

Du kan komma på Skissbräda att få saker gjorda tillsammans och lösa komplexa problem med dina teammedlemmar. Du kan göra distansarbete roligt och intressant med hjälp av denna online-whiteboard. Nu finns det ingen anledning att vänta på feedback via e-post eftersom en online whiteboard låter dig interagera och ge feedback på samma gång.

Du kan samarbeta från vilken plats som helst och när som helst med hjälp av denna webbwhiteboard. Sketchboard tillhandahåller en digital arbetsyta där du kan dela alla dina idéer och diskutera dem med dina kollegor. Det finns mer än 400 skisser och automatiserade anslutningar att välja mellan, vilket gör det enkelt att samarbeta kring din idé. Nu kan du enkelt förverkliga din vision genom att anteckna dem på whiteboardtavlan.

Sketchboard låter användarna integrera olika verktyg som GitHub, Google Drive och Slack för att fungera smidigt. Du kan använda dina favoritverktyg genom att integrera dem och göra dem till en del av din samarbetsprocess. Så det finns ingen anledning att arbeta hårdare när du kan arbeta mer intelligent med hjälp av integrationer.

Om du planerar en mjukvarudesign kan du använda denna online-whiteboard perfekt. Du kommer att få alla visualiseringar till hands för att förklara allt på bästa sätt för de andra medlemmarna i teamet. Med hjälp av en mjukvarudesignkarta blir det lätt för hela teamet att arbeta med ett gemensamt mål med god förståelse.

Hedersomnämnande

Tutorialspoint Whiteboard

Om du letar efter en gratis online whiteboard med alla grundläggande funktioner, då Tutorialspoint Whiteboard är det perfekta alternativet. Du hittar alla grundläggande funktioner som att lägga till bilder, text, rita, anteckningar och mycket mer. Att undervisa elever kan utföras utmärkt med hjälp av denna whiteboard.

Slutgiltiga tankar

Du hittar massor av rekommendationer när du letar efter en whiteboard online för att fortsätta med samarbete i realtid. Du hittar en whiteboard om den bästa investeringen i denna virtuella värld.

Innan du väljer en whiteboard bör du ta en titt på funktionerna som den erbjuder. Whiteboardtavlor har blivit ett nödvändigt verktyg när de avlägsna krafterna delas. Whiteboardtavlarna som nämns ovan gör ett utmärkt jobb för människor att anpassa sig till övergången och fortsätta arbeta effektivt.

Utforska sedan några av de bästa mjukvarorna för virtuella evenemang för att få kontakt med din publik.