9 bästa Microsoft Store-apparna för videoredigering och filmskapande

Fler och fler människor skapar videoinnehåll nuförtiden av många anledningar. Smartphones har högkvalitativa kameror som är lätta att använda, sociala medieplattformar gör det enkelt att dela videor och företag utnyttjar video för att nå sin publik.

Videoredigeringsverktyg kan hjälpa människor att göra bättre videor genom att trimma och ordna om klipp, lägga till musik och text och åtgärda misstag. De flesta är mycket mer avancerade än så och kan ta bort objekt, justera färg, slå samman videor och mycket mer, inklusive att skicka din redigerade video direkt till en videovärdplattform som YouTube.

Fördelar med att använda Microsoft Apps för videoredigering

Att använda Microsoft-appar för videoredigering har flera fördelar, men det är viktigt att notera att Windows också är kompatibelt med ett stort utbud av videoredigeringsprogram från tredje part. Att använda Microsoft-appar för videoredigering ger dock några tydliga fördelar:

  • Bekantskap: Många Windows-användare är redan bekanta med användargränssnittet i Microsofts programvara. Detta fixar inlärningskurvan för erfarna användare jämfört med okända alternativ från tredje part.
  • Pris: Vissa Microsofts videoredigeringsappar är helt gratis, vilket är viktigt, särskilt för nybörjare som inte vill spendera pengarna på dyra, premium videoredigeringsprogram.
  • Integration: Det finns en videoredigeringsapp som är inbyggd i Windows (jag har listat den nedan). Detta är extremt bekvämt eftersom du inte ens behöver tänka på andra alternativ om du inte vill. Dra bara upp appen och börja redigera.

Nu när du kan se att några av de bättre redigerarna för din Windows-dator är tillgängliga via Microsoft Store, kolla in den här listan över de bästa apparna för att förvandla dina idéer till fantastiska skapelser som alla kan njuta av, oavsett nisch, målgrupp, eller plattform.

CapCut

CapCut är ett fantastiskt videoredigeringsverktyg från tillverkarna av TikTok, med ett brett utbud av funktioner, från grunderna som att dela och trimma klipp, till mer avancerade alternativ du kan behöva, som chroma key. Tack vare dess förmåga att ta bort bakgrund och automatisk textning är det ett utmärkt val för att skapa YouTube- och TikTok-videor.

CapCut innehåller massor av gratis typsnitt och effekter, och låter dig använda filter och lägga till musik till dina videor. Den stöder anpassad videoexportupplösning när du är klar, och låter dig dela dina skapelser över sociala medier med ett klick.

PowerDirector 365 gratis

CyberLinks PowerDirector 365 gratis är unik eftersom den innehåller flera miljoner stockvideor, bilder och musik som är superenkla att importera till ditt projekt. Videoredigeringen utnyttjar till och med artificiell intelligens för att hjälpa dig med rörelsespårning, objektdetektering, himmelbyte och mer. Naturligtvis ingår också standardfunktioner som effekter, trim, beskärning, slow motion och mättnadskontroll.

Några andra användbara funktioner för videoredigering inkluderar borttagning av grön skärmbakgrund, ett bibliotek med tusentals ljudeffekter och voice-over-funktioner.

När du är klar kan PowerDirector 365 Free ladda upp din skapelse direkt till YouTube eller spara den på din dator i 4K. Var dock medveten om att videoexporter i gratisutgåvan innehåller en vattenstämpel, men du kan ta bort den genom att prenumerera, vilket också ger obegränsad tillgång till plugin-program och mycket mer.

Filmskapare

Filmskapare, från Videopix, innehåller anpassningsbara teman så att du kan ha full kontroll över saker som färger och teckenstorlekar. Det väsentliga är tillgängligt i denna filmskaparapp, som trim och sammanfogning, och den stöder även klistermärken, text och coola videofilter som Mirror och Sepia.

Min favoritfunktion är dock dess förmåga att ta bort bakgrundsmusik. Det här är inte en vanlig funktion i videoredigerare, så jag är glad att se den här. Om du tog en fantastisk video, eller svepte en video i allmän egendom från internet, men du inte är intresserad av det befintliga ljudet, ersätt det bara med något du gillar.

Dina videor kan exporteras till MP4 eller MOV, två av de mer populära och allmänt accepterade videoformaten.

Clipchamp

Microsoft kallar sin videoredigeringsprogram, Clipchamp, ”den enkla videoredigeraren.” Och det är det verkligen! Jag gillar särskilt att det kan skapa voice-overs, men inte vilka som helst – text till tal kan vara AI-genererad, så du behöver inte göra det själv. AI-drivna videor är också tillgängliga; bara ge den dina klipp, välj en stil och längd och se hur kraftfull den här videoredigeraren kan vara.

Mallar är ett annat sätt som Clipchamp utmärker sig. Den innehåller flera förgjorda förrätter för Instagram, TikTok, YouTube och mer, inklusive mallar efter ämne som pride-månad, spel, marknadsföring, fester, memes, etc. Du kommer säkerligen att hitta något användbart här.

Clipchamp känns väldigt smart. Till exempel, om du matar den med några porträttvideor, men du vill att slutresultatet ska vara liggande, kommer det att göra sitt bästa för att lägga till coola effekter på sidorna för att ge dig vad du vill ha utan att offra estetik.

Här är några andra anmärkningsvärda funktioner att tänka på: importera media från din telefon eller en onlinelagringstjänst (som Google Drive eller Dropbox); spela in din skärm; bläddra i inbyggda gallerier för överlägg, former, anteckningar och mer; och exportera upp till 4K (GIF fungerar också för mindre videor).

Några få funktioner är endast tillgängliga om du får Essentials-planen, men du kan fortfarande exportera till 1080p gratis, få tillgång till gratis lagermediefiler och filter och massor av mer. Den betalda planen ger egentligen bara 4K-export, premiumartiklar och tillgång till varumärkespaket.

FilmForth

FilmForth är en videoredigeringsapp på Microsoft Store som låter dig kombinera alla rätt saker för att göra en video: foton, musik, video, text och övergångar. Den använder det klassiska tidslinjegränssnittet för att förenkla hela processen. Det finns ett inbyggt musikbibliotek om du inte har något eget, och bild-i-bild-läge är ett praktiskt tillägg som innehåller användbara funktioner som opacitet och effekter för att verkligen få dina videor att sticka ut.

Gratis användare kan importera alla de vanligaste medieformaten, inklusive JPG, MP4 och MP3. För att spara utan vattenstämpel och för att låsa upp UHD och 4K-upplösning krävs premiumplanen, som du kan köpa i appen.

Videoredigerare Max

Videoredigerare Max påminner om en videoredigerare i äldre stil, men det är inte dåligt! Trots att den ser mycket ut som en filmskaparapp från tidigt 2000-tal (den är baserad på videoredigeraren med öppen källkod OpenShottrots allt), det är faktiskt ganska solid och helt gratis. Det finns en plats för dina projektfiler, en redigerare i tidslinjestil och en förhandsvisning. När det gäller användargränssnitt och användbarhet finns det verkligen inte mycket annat att begära.

Denna filmredigeringsapp stöder MP4 och MOV. Dina videor kommer att fungera på de flesta plattformar, inklusive Snapchat, Facebook, YouTube, etc.

Filmora

Wondershare Filmora är ett stort namn i detta utrymme. Faktum är att den här appen är vinnaren av 2022 års Microsoft Store App Awards för ljud- och videokreativitet. Varför är det så bra? Många anledningar, men AI är ett stort fokus, och det är anledningen till att jag gillar det så mycket. Det är otroligt, faktiskt.

Du kan använda AI i Filmora för att generera bilder och text (du behöver inte besöka ChatGPT) med bara en uppmaning. Detta sparar massor av tid. Det finns till och med en AI Audio Stretch-funktion inbyggd i denna gratis videoredigerare som kan återställa ditt ljud så att det sträcker sig över hela längden av ditt projekt (detta skulle annars ta mycket tid att fullända). Även funktionen för borttagning av objekt, Smart Cutout, använder AI.

Hur användbar den här Microsoft-videoredigeringsappen än är, det råder ingen tvekan om att den är full av funktioner. Du kommer inte att gilla om du är ute efter något otroligt enkelt. Omvänt, om du älskar att utnyttja AI och du behöver alla dessa avancerade funktioner, som keyframe och de-noise, då kan du inte gå fel med Wondershare Filmora.

Det här är en plattformsoberoende app, så du kan använda den inte bara på din Windows-enhet, utan även på en Mac, en mobil enhet och till och med på webben.

Movie Maker

Gratisversionen av V3TApps Movie Maker är samtidigt mer begränsad och mindre begränsad än dessa andra videoredigerare. Låt mig förklara…

Det är mer begränsat eftersom grundläggande funktioner som videoöverlägg och trimning endast är tillgängliga om du betalar. Det är dock bättre än de flesta gratis videoredigerare eftersom det inkluderar full-HD-export och låter dig göra din video utan vattenstämpel. Dessa begränsningar borde i alla fall inte vara ett problem om du inte är intresserad av avancerade funktioner.

Den kostnadsfria utgåvan låter dig fortfarande göra mycket, som att rotera, trimma och stänga av din video, dra ut ljudet ur en video, lägga till röstklipp, importera musik från det inbyggda biblioteket, panorera för foton och skapa övergångar . Jag gillar också att det fungerar med kortkommandon

Det finns en proversion som låser upp ytterligare funktioner om du vill ha dem. Detta möjliggör 4K@60fps, möjligheten att spara och ladda projekt, och verktyg för att dela och beskära videor, överlägga videor, spela in din skärm, använda gröna skärmar och mer.

Animotica

Behöver du utföra redigeringar på ytan av dina videor? Animotica är ett utmärkt alternativ. Gå med, beskära, trimma och dela dina videor med den här gratisappen, eller lägg till röstkommentarer, rotera och vänd på videon, ändra färger och mer. Du kan göra fyrkantiga videor, vertikala videor eller liggande videor; vad du än behöver för ditt specifika projekt.

Denna app är superlätt att använda. Det finns en gigantisk förhandsgranskning av videoklipp längst upp i programmet, och din tidslinje och redigeringsverktyg vilar precis under det. Det är enkelt att se dina redigeringar i realtid.

Avancerade filmredigeringsalternativ är tillgängliga om du behöver dem, men de är inte överväldigande som i vissa appar. Dessa inkluderar zoom och panorering, chroma keying, glitcheffekt och mer.

Din video sparas med en vattenstämpel om du inte betalar en liten avgift. Eller så kan du spendera lite mer (även en engångsavgift) för funktioner på proffsnivå.

Videoredigeringsappar sparar massor av tid

Du kan se från den här listan att en fantastisk videoredigeringsapp är fullt kapabel att spara så mycket tid för dig. Funktioner som beskärning och klippning gör att du inte behöver göra om misstag! Istället kan du ägna din tid åt att fokusera på de bästa tiderna att göra inlägg på TikTok, Facebook och andra plattformar för att rikta in dig på så många som möjligt.

Det finns dock också videosammanslagningsverktyg du kan använda istället om du bara behöver kombinera några klipp. Vissa av dem är till och med onlineverktyg, vilket innebär att du kan spara tid jämfört med att ladda ner och installera en stationär app.