8 varumärkesskyddsprogram för att skydda ditt företag från förfalskningar och onlinehot

Spread the love

Oavsett om det är dubbletter, piratkopiering eller bedrägerier – varumärken har alltid stått inför hettan av digitala troll. Fast inte längre!

Du kan hitta flera varumärkesskyddsprogram på marknaden som hjälper till att skydda ditt varumärke från sådana hot.

Men är det så viktigt? Och om det är det, hur väljer du den bästa för ditt företag?

I den här artikeln kommer vi att prata om varumärkesskyddsprogramvara, dess betydelse och den bästa mjukvaran som finns på marknaden.

Vad är ett varumärkesskyddsprogram?

Varumärkesskyddsprogram skyddar ett företags rykte, intellektuella ägande och identitet från otillåten distribution, olaglig användning och förfalskning.

Programvaran täcker i stor utsträckning alla digitala vägar – vare sig det är webbplatser, sociala medier, betalda annonser och till och med den mörka webben.

Så hur fungerar de?

Generellt använder varumärkesskyddsprogramvaran dataskrapningstekniker, smarta AI-algoritmer och maskininlärning för att söka varumärkes-, logotyp- och andra varumärkesintrång.

Genom att använda detsamma hjälper de också e-handelsägare att upptäcka obehöriga säljare, bedrägliga produkter och varumärkesimitationer.

De flesta varumärkesskyddsprogram har gemensamma funktioner, som:

 • Omni channel täckning
 • Optisk teckenigenkänning (OCR)
 • Automatiska borttagningsbegäranden
 • Varningar i realtid

I svårare fall kan den till och med hjälpa till att vid behov inleda rättsliga förfaranden mot överträdare. För att hålla koll på de senaste digitala hoten kan du alltid lyssna på cybersäkerhetspodcaster.

Vikten av varumärkesskyddsprogramvara

Eftersom cyberhot utvecklas och utgör risker för både företag och konsumenter, är det en nödvändighet för företag att investera i solid varumärkesskyddsprogram och säkerhetsautomation.

Nedan nämns några anledningar, uppbackade av data, till varför varumärkesskyddsprogram är behovet av en timme.

#1. Få kundernas förtroende

Vet du att 65 % av konsumenterna sannolikt litar på och engagerar sig i ett varumärke som går framåt för att skydda deras intressen?

Varumärkesskyddsprogramvara kan hjälpa ditt företag att uppleva en betydande ökning av kundernas förtroende – efter pyramiden kommer mer mun-till-mun-marknadsföring, försäljning och återkommande kunder.

#2. Motverka nätfiskeattacker

Nätfiskeattacker innebär att bedräglig kommunikation skickas (vanligtvis via e-post) som verkar komma från en ansedd källa. Dessa e-postmeddelanden lurar användare att avslöja känslig information, vanligtvis inloggningsuppgifter och ekonomiska detaljer till hackare.

År 2021 upplevde 83 % av företagen nätfiskeattacker. Bara under detta år är 33 miljoner dataposter hotade på grund av dessa attacker.

👀Låt mig fråga: Skulle du ha något emot att låta nätfiskare stjäla dina personuppgifter eller kunddata? Det är därför e-postsäkerhet är så viktigt.

#3. Minska förfalskade aktiviteter

Förfalskningar har också nått rekordnivåer, med en försäljning som uppskattas till 4,2 biljoner dollar globalt 2023.

Programvara för varumärkesskydd spelar en avgörande roll för att identifiera och ta bort obehöriga säljare och förfalskade produkter, skydda varumärkets rykte och konsumenternas förtroende.

  Är Dark Souls 3 Cross Platform?

#4. Förhindra kontoövertagande (ATO) attack

En Account Takeover (ATO) attack är där en hacker får obehörig åtkomst till ditt konto med uppsåt.

2021 ökade ATO kraftigt med 90 %, totalt 11,4 miljarder USD i förluster. Antalet ökade med 131 % under andra halvåret 2022 jämfört med första halvåret.

På inget sätt verkar ATO-attacker minska. Men det finns ett sätt att skydda ditt varumärke och kunder från sådana försök – Brand Protection Software!

Programvaran förhindrar ATO-attacker eftersom den:

 • Övervakar användarkonton
 • Upptäcker misstänkta aktiviteter och
 • Implementerar starka autentiseringsåtgärder

#5. Adressera intrång

Intrång i immateriella rättigheter, upphovsrättsintrång och varumärkesintrång är fortfarande ett stort problem för företag.

Under 2023 såg vi en ökning rapporterade fall av IP-intrång, inklusive upphovsrättsintrång och varumärkesintrång. Denna ökning indikerar den växande svårighetsgraden av problemet.

Och återigen, programvara för varumärkesskydd är otroligt användbar för att identifiera och lösa sådana intrång på digitala marknadsplatser.

Med det kan du fråga dig – Vilken är den bästa varumärkesskyddsmjukvaran? Väl! Det är många! 👇

ZeroFox

ZeroFox’s AI-driven programvara för varumärkesskydd ger klassens bästa täckning för att skydda företag mot förfalskningar och cyberattacker. Den har det ledande Brand Threat Intelligence-programmet, som bevakar över 10 000+ företag, inklusive Finserv, Retail och mer.

Fördelar

 • Omfattande täckning av alla digitala kanaler; sträcker sig till sociala medier, yta, djup och mörk webb, domäner, e-post och mer
 • Erbjuder AI-baserad analys, automatiska innehållsborttagningar och lättanvända policyer för att minska medeltiden till upplösning (MTTR)
 • Få realtidsvarningar för hot, ovanligt kontobeteende, varumärkesintrång, stötande innehåll och missbruk av logotyper
 • Har maskininlärning, Optical Character Recognition (OCR) och annan AI-driven teknik för att analysera miljontals innehåll med ett klick

ZeroFox varumärkesskyddsprogram kombinerar oöverträffad AI och mänsklig intelligens. Inte konstigt varför märken som Nokia, Wirex och fler litar på dess kapacitet.

Amazons varumärkestjänster

Amazons varumärkestjänster tillhandahåller en uppsättning verktyg för att skydda varumärken och kunder från bedrägeri och missbruk. Plattformen är betrodd av 15 000 användare och har skyddat över 800 000 förfalskningsförsök med 99 % effektivitet.

Fördelar

 • Använd IP-accelerator för att få IP-rättigheter omedelbart med granskade IP-advokatbyråer; njut av skyddet och varumärkesbyggande funktioner även med väntande varumärke
 • Upptäck och rapportera enkelt intrång i immateriell egendom (IP) eller felaktiga listor med en knapptryckning
 • Använd funktionen ”Transparens” för att generera unika koder för enskilda produkter för att säkerställa att varje enhet som skickas är äkta
 • Erbjuder ”Project Zero”, en kraftfull kombination av Amazons egen teknik och varumärkesinsikter för att upptäcka och ta bort förfalskningar

Från små företag till stora organisationer, Amazon Brand Services vänder sig till alla. För det mesta inkluderar dess kundkrets kända varumärken som BMW, Unilever, Panasonic och mer.

  Enklaste sättet att hitta sårbarheter i Docker-bilder med Snyk

Vill du uppgradera säkerheten för dina företagslösenord? Säkra ditt företags lösenord och känslig information med 1Password.

Corsearch

Corsearch är en allt-i-ett varumärkesskyddsprogram som erbjuder AI-drivet varumärkes-, varumärkes- och innehållsskydd. Plattformen hjälper till att hantera online-IP-intrång, skydda data såväl som kunder och skydda kritiska e-handelskanaler.

Fördelar

 • Använd AI för att få omfattande täckning över hela webben; AI-algoritmer matchar automatiskt funktioner, bilder och logotyper som möjliggör automatisk upptäckt och borttagning av förfalskningar
 • Utnyttja Optical Caracter Recognition (OCR) för att hitta utgångsdatum, batchkoder och påskynda identifieringen av dolda förfalskningar
 • Har inbyggd Open-Source Intelligence (OSINT) för att upptäcka och störa nätverk av dålig skådespelaraktivitet online och stoppa källan

Corsearch har över 5000+ betrodda kunder globalt, inklusive sådana som Decathlon, Levi’s, Unilever och mer.

Spårare

Spårare är branschens första Human-in-the-Loop AI Brand Protection-teknologi, som erbjuder en uppsättning AI-drivna verktyg för att förbättra varumärkessäkerheten ut och in.

Fördelar

 • Tracer AI minskar granskningstiden genom att automatisera arbetsflöden, adaptiv bearbetning och smarta algoritmer för att hitta mer verkställbara upptäckter
 • Använd ”Tracer Graph” för att gå igenom nätverk för varumärkesmissbruk eller dåliga aktörer, ytterligare identifiera överträdelser och genomdriva åtgärder för borttagning
 • Erbjuder kraftfulla AI-verktyg som maskinseende, bildigenkänning och avancerade intrångskorrelationsalgoritmer för att leverera högsta noggrannhet
 • Skapa digitala bevisfiler automatiskt som kunderna enkelt kan komma åt från onlineportaler för att hjälpa till med stämningar och utredningar

Tracer erbjuder flerkanaligt varumärkesskydd. Faktum är att plattformens användningsfall sträcker sig från NFT och Web 3.0 till produktlanseringar och kampanjer.

Stödja

Stödja är en högautomatiserad programvara för varumärkesskydd som erbjuder flera lösningar för att skydda ditt varumärke. Plattformen utnyttjar branschens mest avancerade AI-teknik för att automatiskt upptäcka och ta bort webbplatser för varumärkesmissbruk, inklusive falska domäner, tredjepartswebbplatser, obehöriga appar och sökmotorresultat.

Fördelar

 • AI-driven realtidsdetektering av domän och typosquatting, falska webbplatser och loggaintrång på millisekunder
 • Automatisk noll-touch-borttagning av skadliga webbplatser eller webbplatser som gör intrång i varumärkesskyddsgrupper på några minuter
 • Erbjuder en intuitiv instrumentpanel med 20+ datapunkter, realtidsövervakning och tvärfunktionellt samarbete

Bolster har en exceptionell falsk positiv frekvens på 1/1,00,000. Dessutom samarbetar det med över 1500+ domän- och värdleverantörer för att erbjuda problemfritt skydd till toppmärken, inklusive Dropbox, Coinbase och Uber.

GrowByData

GrowByData erbjuder olika produkter för att glida ditt varumärke genom utmanande marknadsscenarier. Dess varumärkesskyddslösning låter företag stanna – kompatibla med MAP-policyer och skyddade från dåliga aktörer.

Fördelar

 • Har inbyggd MAP-övervakningsprogramvara underlätta täckning över kanaler för att spåra och upprätthålla överträdelser över olika tidszoner, regioner, sökmotorer och marknadsplatser
 • Få fullständig täckning för annonser; identifiera obehörig sökordsbudgivning, intrång i konkurrenter, varumärkes- och rankningsöverträdelser och överträdelser i annonstext
 • För ägare av e-handelsbutiker, skanna alla kanaler över hela världen för att hitta förfalskade eller otillåten försäljning av produkter med ett klick
 • Få realtidsvarningar för överträdelser med bevis för att vidta omedelbara åtgärder och undertrycka källan; övervaka och granska effekterna av varumärkesskydd med omfattande rapporter
  Hur man exporterar MS Teams-konversation

Förutom dessa hjälper programvaran också företag att upptäcka konkurrensklyftor och studera konkurrenter. Mycket behövs för att få ett försprång i tuffa marknadsförhållanden. Dessutom är GrowByData betrodd av toppmärken som Nestle, Crocs, Lego, ZoomInfo och mer.

Vill du skydda ditt nätverk, system och applikationer bättre? Lär dig hur du förhindrar attacker med eskalering av privilegier!

BrandVerity

BrandVerity är ett omfattande online varumärkesskydd och övervakningsverktyg utformat för att hjälpa företag att skydda sitt varumärkes rykte, förbättra online-efterlevnad och bekämpa bedrägerier över olika digitala kanaler.

Fördelar

 • Realtidsövervakning av onlinekanaler, inklusive sökmotorer, webbplatser, sociala medieplattformar och annonsnätverk, för överträdelser
 • Ta snabbt ner oönskade nätverk eller dåliga skådespelare med funktioner som ”Begäran om massnedtagning” och förbyggda e-postmallar
 • Säkerställa fullständig överensstämmelse med affiliate-program; övervaka affiliates aktiviteter, validerar deras marknadsföringsmetoder och identifiera potentiella överträdelser, såsom varumärkesbudgivning eller otillåten användning av varumärken
 • Inbyggda annonsövervakningsfunktioner för att kontrollera efterlevnad av annonseringspolicyer, upptäcka vilseledande eller bedrägliga annonser och vidta omedelbara åtgärder
 • Erbjuder robusta rapporterings- och analysfunktioner; få detaljerade insikter om varumärkesefterlevnad, obehörig användning, spåra trender och fatta datadrivna beslut för att optimera sina varumärkesskyddsstrategier

Det bästa av allt är att BrandVerity har ett utmärkt support- och konsultteam. Det är värd för PPC-efterlevnadsexperter som hjälper till att snabbt sätta upp och implementera riktlinjer. Det är en tidsfråga innan du kan uppnå dina efterlevnadsmål.

Adthena

Adthena är en ledande sökintelligensplattform som hjälper varumärken, marknadsförare och byråer att dominera sina konkurrensutsatta landskap. Det är bäst att använda för att skydda varumärkets värde och sänka varumärkets CPC för bättre avkastning från att visa annonser.

Fördelar

 • Använd funktionen ”Automatisk borttagning” för att skicka massöverträdelser till Google för borttagning med en knapptryckning
 • Spåra, övervaka och rapportera tillfällen av kapningar av affiliateannonser automatiskt; få bevis på bedrägeri, inklusive annonsskärmdumpar och affiliate-ID
 • Levereras med en ”Smart Monitor” som ständigt analyserar marknaden och levererar realtidsvarningar för alla stående möjligheter eller trådar

Adthena erbjuder också lösningar för att optimera kampanjer, bryta barriärer för marknadsinträde och skapa strategier. Sådana som GoDaddy, Loreal, Volvo, Toyota och fler litar på plattformens kapacitet.

Avslutar

’Du har blivit lurad’ 😲- det är meningen på fyra ord som ger företagare sömnlösa nätter och tömmer miljoner och miljarder ur den globala ekonomin.

Och när den digitala eran åldras kommer valet av varumärkesskyddsprogram snart att bli en nödvändighet.

Även om det händer, är det bättre att vidta tidiga försiktighetsåtgärder och skaffa varumärkesskyddsprogram för ditt företag.

Programvaran som nämns i artikeln har funktioner för att skydda ditt varumärke, även om du bör välja den som passar dina affärskrav.

Och medan du tänker på säkerhet, varför inte förbereda dig på de farligaste databashoten och hur man förhindrar dem?