8 sätt som Apple kan förbättra AirPods Max

Apples AirPods Max ser unika ut och låter bra, men de är långt ifrån det perfekta paret hörlurar. Och precis som med all teknik finns det alltid utrymme för förbättringar.

Så låt oss prata om några enkla sätt som Apple kan göra sina flaggskepps premiumhörlurar ännu bättre.

1. Bättre batteritid

AirPods Max erbjuder ungefär 20 timmars lyssningstid med aktiv brusreducering (ANC) aktiverad. Även om det är respektabelt ser batteritiden inte så imponerande ut när man jämför det med konkurrenterna. Ta till exempel Sennheiser Momentum 4 Wireless.

Dessa hörlurar håller i över 50 timmar och kostar cirka 200 $ mindre än Apples flaggskeppshörlurar. Medan AirPods Max har elegans och varumärkesattraktion, skulle en förlängd batteritid göra premiumpriset mer rimligt. Och skulle det inte vara skönt att kunna stänga av hörlurarna efter behag?

2. Inkludera en bättre bärväska

Bärväskan Apple som ingår i AirPods Max är långt ifrån praktisk, eftersom man fortfarande lätt kan repa och skada sina hörlurar. Ja, det är snyggt och unikt från Apple, men man kan inte låta bli att känna att det kommer till korta när det kommer till pålitligt skydd.

Att utforska tredjepartslösningar kan ge dig lite utfyllnad, men du kanske missar viktiga funktioner, som att kunna sätta din AirPods Max i viloläge. Och ärligt talat, ingenting slår det enkla att använda inbyggda tillbehör.

Apple är populärt för att sömlöst blanda form och funktion; det kan säkert skapa ett fodral som är både snyggt och säkert för att hålla dina premiumhörlurar säkra med stil.

3. Förbättra lyssningsupplevelsen med H2-chipet

Första generationens AirPods Max kommer alltid att vara känd för sin utmärkta ljudkvalitet. Men som ni vet är tekniken inte statisk. Till exempel har AirPods Pro (andra generationen) några coola funktioner som Adaptive Audio, Personalized Volume och Conversation Awareness – allt tack vare H2-chippet. Så det känns som att AirPods Max har lite att ta igen.

Med H2-chipet får du en ännu mer nyanserad hörselupplevelse. Du kan fördjupas i dina favoritlåtar eller podcastavsnitt utan att kopplas bort från din omgivning. Den tar bort ljudet men håller dig medveten om vad som händer runt omkring dig.

Dina hörlurar kommer också att kunna finjustera volymnivåerna automatiskt efter dina önskemål eller situation. Det fungerar bra när du är i ett rum med andra människor; du kan hoppa in och ut ur konversationer smidigt utan att behöva höja rösten eller ta bort hörlurarna.

4. Förbättra mikrofonkvaliteten

AirPods Max är bra för att lyssna men inte så mycket för att tala. Och eftersom de flesta aktiviteter blir virtuella är tydlig kommunikation viktigt. Det är inte coolt att låta dämpat, knäckigt eller avlägset under virtuella möten, spelsessioner för flera spelare eller när du skapar innehåll. Det är frustrerande att vara på ett samtal och låta den andra personen i andra änden klaga på att de inte kan höra dig.

Kanske är detta något som Apple kan fixa med nästa iteration av AirPods Max, speciellt om den har H2-chipet. En bättre mikrofonkvalitet på dessa hörlurar betyder att de inte bara är snygga modeuttryck som bara är bra för att lyssna på. De kan bli pålitliga följeslagare som tjänar dig väl, oavsett om det är ett affärsmöte eller en rolig eftermiddag med Fortnite med dina vänner.

5. USB-C-stöd

Apple tog ett steg i rätt riktning genom att ta bort den gamla Lightning-porten till förmån för USB-C i sin iPhone 15-serie. Och nu kan vi inte vänta på att USB-C ska komma till AirPods Max. Det är snabbare och mer universellt, vilket eliminerar behovet av att bära flera kablar.

En övergång till USB-C kan också tillåta dig att ladda AirPods Max snabbare. Dessutom, låt oss inte glömma de andra fördelarna USB-C har jämfört med Lightning.

6. Gör den svett- och vattenavvisande

Brusreducerande hörlurar kan verkligen ge en uppslukande upplevelse när du tar långa promenader eller tränar. De hjälper dig att stänga världen ute och låter dig fokusera på din musik. Men tyvärr är AirPods Max inte ett bra par hörlurar för några sportaktiviteter.

Ett oavsiktligt spill här, några duggregn där, och öronkuddarna skulle börja lukta så illa att du kanske måste byta ut dem. Tyvärr täcker inte din garanti dig i detta avseende; du måste betala $69 för varje öronkudde. Så tills Apple lägger till svett- och vattenmotstånd till AirPods Max, överväg att skaffa en dedikerad hörlur för träning.

7. Gör det lättare

AirPods Max är inte bara tillbehör; för många har det blivit en stor del av deras personliga liv. Du kommer att upptäcka att användare hänger dem på huvudet större delen av dagen och bär dem på varje pendling. Metallfinishen ger förvisso en lyxig finish till over-the-ear-hörlurarna, men efter långa lyssningssessioner börjar du verkligen känna dess kraft.

Om Apple rakar av några gram och gör dem lättare kan AirPods Max kännas som ett par moln på dina öron. Du kommer att kunna bära den i timmar utan att känna något obehag i huvudet, öronen eller nacken.

8. Fler färger och anpassningsalternativ

AirPods Max finns för närvarande endast i fem färger: grå, grön, silver, blå och rosa. Men dessa hörlurar är lika mycket enheter som de är personliga tillbehör som kan uttrycka vår känsla för stil och mode.

I likhet med en Apple Watch kan Apple tillåta dig att anpassa AirPods Max innan du köper. Ett utbytbart pannband skulle göra det möjligt för köpare att anpassa sina hörlurar efter eget tycke.

Vägen framåt för Apples AirPods Max

Det råder ingen tvekan om att AirPods Max är i en klass för sig, både när det gäller estetik och auditiv upplevelse. Den noggranna uppmärksamheten på detaljer och blandningen av teknik och design är alla mycket unika för Apple. Men med tanke på att AirPods Max kom ut 2020, är ​​en hårdvaruuppgradering med en designuppdatering sedan länge väntad.