Vilka förinstallerade Samsung-appar ska du behålla, ersätta och ta bort?

Om du äger en Galaxy-telefon är du redan medveten om mängden av förinstallerade Samsung-appar som den kommer med. Vissa av dem är användbara, och andra inte så mycket. Vissa förinstallerade Samsung-appar kan naturligtvis inte avinstalleras eftersom de är systemappar. I så fall är ditt enda alternativ att gömma dem borta från hem- och appskärmen.

Medveten om detta kan det vara förvirrande att ta reda på vilka appar du ska behålla och vilka du ska bli av med. Oroa dig inte, vi hjälper dig att bestämma vilka Samsung-appar du ska behålla, vilka som ska ersättas med alternativ och vilka som ska avinstalleras, inaktiveras och döljas.

Samsung-appar du bör behålla

Bildkredit: Lukmanazis/Shutterstock

Bland alla Samsung-appar är några av dem mycket användbara och väl värda att behålla på din telefon.

1. Samsung Internet

Samsung Internet är utan tvekan en av de bästa mobila webbläsarna som finns. Faktum är att om du jämför Google Chrome och Samsung Internet, kommer du att märka hur den senare har mycket fler funktioner och är också säkrare och anpassningsbar.

Alla Galaxy-enheter inklusive telefoner, surfplattor och till och med smartklockor kommer med Samsung Internet förinstallerat, och vi rekommenderar starkt att du behåller det och provar det eftersom det är optimerat specifikt för Galaxy.

Samsung Internet finns också som en tredjepartsapp i Google Play Store, så även personer med telefoner från olika tillverkare kan ladda ner den och kolla in den. Det är en av Samsung-apparna som alla Android-användare borde ladda ner.

2. Samsung-medlemmar

Samsung Members är en community-app för Galaxy-enhetsägare där du kan ställa frågor, kolla in tips, bli uppdaterad om Samsungs nyheter och evenemang och få tillgång till exklusiva förmåner på Galaxy-produkter – men det är inte därför vi rekommenderar det.

Det som gör att Samsung-medlemmar sticker ut är dess riktigt användbara diagnostiska funktion som kan hjälpa dig att ta reda på om din Galaxy-telefon fungerar som den ska. Dess olika tester kontrollerar om det finns fel på din pekskärm, batteri, kamera, högtalare, mikrofon, vibrationsmotor, laddning och mer.

3. Samsung Health

Om du äger en Galaxy Watch bör Samsung Health vara den bästa hälso- och träningsappen för dig. Den har i stort sett allt du kan förvänta dig av en sådan app: aktivitets- och sömnspårning, sömnträning, blodsyreövervakning, snarkning, mätning av kroppssammansättning, målsättning, kost- och dietspårning och mer.

Samsung Health är lätt en av de bästa hälsoapparna på Android, och det är definitivt värt att fortsätta förutsatt att du äger en Galaxy Watch eller planerar att köpa en i framtiden. Observera att Samsung Health inte fungerar med smartklockor från andra tillverkare. Om du inte är ett fan av smartklockor och inte tänker köpa en Galaxy Watch kan du hoppa över appen.

4. Smart Switch

Smart Switch är en annan bra förinstallerad Samsung-app som du bör ha på din Galaxy-telefon. Det är ett dataöverföringsverktyg för att flytta dina foton, videor, kontakter, samtalsloggar, dokument, nedladdade appar och mer från din gamla enhet till en ny.

Det fungerar med Android, iOS och Windows. Det är en enkel, snabb, pålitlig, lättanvänd och krånglig dataöverföringslösning som kan komma väl till pass när du uppgraderar till en ny telefon. Om du aldrig har använt appen tidigare kan du kolla in vår guide om hur du använder Samsung Smart Switch.

5. Samsung Music

Under streamingens tidevarv är det inte många som fortfarande laddar ner låtar för offlinelyssning. Men om du är en av dem som gör det är den inbyggda musikspelaren på Galaxy-enheter, Samsung Music, ett utmärkt alternativ för att lagra dina favoritlåtar.

Förutom att ha alla funktioner som en vanlig musikspelare har, har Samsung Music en insomningstimer, gör det möjligt att anpassa övertoningen mellan spår, kan hoppa över tystnad mellan spår och kan ta bort och ta bort dubbletter av låtar i din kö. Appen har också en dedikerad flik som visar rekommenderade Spotify-spellistor.

Samsung-appar du bör ersätta

Vissa Samsung-appar replikerar de funktioner som du redan får med de förinstallerade Google-apparna på din telefon. I många fall behöver du inte behålla dem.

1. Byt ut Samsungs tangentbord mot Gboard

Vi rekommenderar Gboard framför Samsung Keyboard av ett par anledningar: i genomsnitt tyckte vi att Gboard var något bättre på glidskrivning, automatisk korrigering och prediktiv text.

Den har också fler teman att välja mellan och låter dig lägga till ord i din personliga ordbok. Faktum är att du till och med kan skapa genvägar till orden du har lagt till i din personliga ordbok om de är långa eller svåra att glida.

2. Ersätt Samsung Calendar med Google Calendar

Samsung Calendar är en fantastisk kalenderapp i sig, men den saknar kanske den viktigaste funktionen en kalenderapp kan ha: tillgänglighet över plattformar. Samsung Calendar är endast tillgängligt på Galaxy-enheter och kräver ett Samsung-konto.

Däremot har alla ett Google-konto, och Google Kalender kan nås på vilken smart enhet som helst oavsett om den är från en Android-tillverkare eller Apple. Dessutom tillåter många tredjepartsappar och tjänster synkronisering med Google Calendar, men så är inte fallet med Samsung Calendar.

3. Ersätt Samsung Notes med Google Keep

I likhet med den sista punkten, även om Samsung Notes är mer funktionsrikt, har ett utan tvekan bättre användargränssnitt och fler verktyg för bättre anteckningar, är det tillgången på flera plattformar för Google Keep som gör det så mycket bekvämare. Appen finns tillgänglig på alla plattformar och du kan även komma åt den direkt från webben.

Samsung-appar du bör ta bort

Här är Samsung-apparna som du bör bli av med. Vissa av dessa appar kan avinstalleras, vissa kan inaktiveras men inte avinstalleras, och vissa kan bara döljas och varken avinstalleras eller inaktiveras. Kolla in tabellen nedan.

Samsung Apps att avinstallera

Samsung-appar att inaktivera

Samsung-appar att dölja

Samsung barn

AR Doodle

AR-zon

DECO PIC

AR Emoji

Bixby Vision

Hälsoplattform

AR Emoji-klistermärken

Bixby Voice

Samsung Notes-tillägg

AR Emoji Editor

Galaxy Store

Min galax

Samsung meddelanden

Samsung Checkout

Samsung gratis

Samsung Max

Samsung Pass

Samsung butik

Samsung besöker in

Spelstartare

Observera att denna lista inte är uttömmande; olika Samsung-telefonmodeller kommer med ett varierande antal förinstallerade appar. För att förtydliga innehåller den här listan också appar som vi rekommenderar att bli av med, inte alla appar som kan tas bort. För det, kolla in vår guide till Samsung-appar som kan inaktiveras eller avinstalleras.

Bli av med Samsung-apparna som är irrelevanta för dig

Att ta bort Samsung-appar som är irrelevanta för dig kommer att frigöra värdefullt lagringsutrymme. För appar som inte kan avinstalleras kan du inaktivera dem istället för att undvika att de körs automatiskt i bakgrunden och att din processorkraft försämras.

Slutligen, för systemappar som varken kan tas bort eller inaktiveras, bör du åtminstone dölja dem från hem- och appskärmen så att de inte skapar onödigt rörigt på din telefon – detta kommer att göra det lättare att hitta dina favoritappar.